Mic Mac Zaventem - Shanghai 3-3

 

In de heenwedstrijd stond dezelfde einduitslag op het bord. Hopelijk nemen beide ploegen hier genoegen mee. De scheidsrechter van dienst was niet in zijn dagje en had zeker de voorbeschouwingen op de sites van Shanghai en Mic Mac gelezen. Mic Mac wou de 8ste plaats behalen en Shanghai de top 5. De eerste 10 minuten waren volledig in het voordeel van de thuisploeg. Onze spelers konden in het begin nooit de indruk wekken deze top 5 waard te zijn. Door mak verdedigen en de superieure techniek van de Mic Maccers werden we in de beginfase op een te vermijden 1-0 achterstand gespeeld. De thuisploeg was duidelijk de betere op de voor hen vertrouwde kunstgrasmat. Het duurde dan ook een half uur vooraleer onze spelers eindelijk in de match kwamen. Jimmy had er duidelijk zin in en bracht de 1-1 op het bord nadat hij eerder de doelman op zijn weg vond. De thuis-doelman was de eerste helft alert en stopte met voeten en handen een korte poging van Wim (2x), Jimmy en nogmaals een lob van Wim. Tussenin had Bart de dwarsligger getroffen. Mic Mac had ondertussen eveneens een aantal mooie kansen de nek omgewrongen en onmiddellijk na de gelijkmaker de 2-1 gescoord. Bij de rust had coach Wim de handen vol om zijn ploeg wat op te peppen. Na de pauze kwam het echte Shanghai uit de kleedkamer en de thuisploeg werd naar de keel gegrepen. Na een perfecte pas van Werner kon Jimmy de gelijkmaker netten en het zag er naar uit dat we nu de wedstrijd naar onze hand gingen zetten. De ref van dienst dacht hier anders over en negeerde een strafschop zo hoog als een huis op Wim Mattheus. De gastheren bedankten hievoor en na een weeral zwakke verdedigingsfout kwamen ze zelfs onverhoopt op voorsprong (3-2). De blunders van de fluitenier stapelden zich op en de spelers van beide ploegen werden nerveus. Van een wedstrijd was er toen geen sprake meer. Toen Jimmy kort voor tijd uit een geweldige buitenspelpositie alleen naar de doelman mocht oprukken en de gelijkmaker scoorde was dit een magere troost voor Shanghai. Nu was het de beurt aan Mic Mac om te klagen. Eén minuut voor het verlossende eindsignaal trapte Wim Bruggemans van op twee meter, na een geharrewar, de bal hoog over en dit was het laatste wapenfeit van de namiddag. De top 5 zal voor volgend jaar zijn (hopelijk).

 

 

Shanghai - Plaza Players Leuven 8-0

 

De jongens van Plaza hadden er met dit mooie weer duidelijk niet veel zin in en Shanghai wou zijn beoogde doel, minstens een goeie middenmotor worden, vastleggen. Plaza, met slechts negen aan de aftrap en nadien één speler gekwetst en twee laatkomers erbij, was geen partij voor onze jongens en eigenlijk geen echte wedstrijd waardig. Na een kwartier stond er dan ook al een droge 3-0 op het bord via Wim Bruggemans, Roel en Werner. De bezoekers kwamen slechts sporadisch over de middellijn en waren nooit echt gevaarlijk. Ondertussen hadden Wim Mattheus (2x), Wim Bruggemans, Jimmy en nogmaals Roel de stand op 8-0 gebracht en de supporters stonden toen al lang aan de toog. Na de rust kon coach Wim al zijn invallers wat meer speelgelegenheid geven en kwamen de bezoekers toch met wat meer motivatie op het terrein. De thuisploeg had er toen niet veel zin meer in en meermaals zagen we spelers die overal wat rondliepen. Zonder organisatie dus weinig vertoon en het laatste fluitsignaal van de laatste thuiswedstrijd was een verlossing voor iedereen.

 

 

FC Pellenberg - Shanghai 0-5

 

Neen geen forfaitzege maar een vloeiende overwinning met duidelijke cijfers. In de eerste 5 min. kon er een droge 0-3 op het bord staan maar een gebrekkige afwerking beperkte onze zegedrang tot 0-1 via Wim Bruggemans die nadien nog 2x zijn opportunisme bewees. Tussenin hadden Jimmy (via een omhaal) en Bart met een meesterlijke vrije trap, waar zelfs de nationale doelman niet bijkon, de bordjes op 0-5 gebracht. De thuisploeg bleef verdoken van een verdiende eerredder want de paal en de lat brachten driemaal redding voor Shanghai. Pellenberg kon echter alleen gevaar brengen via stilstaande fases en toen was Shanghai-doelman Paul telkens bij de pinken. Shanghai bracht het betere voetbal maar de cijfers waren overdreven.

 

 

Salamander Binkom - Shanghai 2-1

 

In de eerste helft was aan een bleek Salamander nooit te zien dat ze op de leidersplaats stonden. Shanghai controleerde de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong via Roel na een defensieve misser van de thuisverdediging. Missers van Gunther en nogmaals Roel, beiden alleen voor de doelman, en een kopbal van Wim rakelings naast zouden ons nadien nog zuur opbreken. Aan de rust (0-1) kon de wedstrijd dus al gespeeld zijn. Na de rust kwam de thuisploeg iets aggressiever uit de kleedkamer en kwam er wat meer druk op onze verdediging. Het mooie, maar eveneens eerste schot op doel was meteen raak en hieruit kon de thuisploeg nieuwe moed putten. Onze verdediging hield stand maar moest een paar keer aan de noodrem trekken. Bij een dergelijke fase eiste de scheidsrechter dan maar de hoofdrol op en keurde een doelpunt goed nadat hij eerst het spel had stilgelegd voor een fout op een aanvaller, die na het fluitsignaal toch de bal in doel trapte (2-1). Verbijstering alom en het verbale en terechte protest van onze spelers kon aan de bizarre uitleg van de fluitenier niets meer veranderen. Ik bespaar U de uitleg die de man in het zwart nadien heeft gegeven want dan zouden een aantal spelregels definitief moeten veranderen. De Salamanders aanvaardden het geschenk met dank en konden de wedstrijd rustig uitspelen.

 

Shanghai - Caf '99 Heverlee 3-3

 

Bij de rust (0-2) geloofde geen enkele supporter dat er nog een punt zou gehaald worden. Een veel snediger Caf '99 speelde een schitterende eerste helft en onze jongens hadden hier geen antwoord op. De verdiende voorsprong liet niets goeds vermoeden want de meeste duels werden door ons verloren en de bezoekers voelden weinig tegenstand niettegenstaande onze spelers hun best deden. Coach Wim zorgde voor de nodige peptalk onder de pauze en je voelde snel dat onze spelers er nog zin in hadden. In de eerste minuten van de tweede helft greep Shanghai de tegenstander naar de keel en kon Wim Mattheus de aansluitingstreffer scoren na een heerlijke voozet van zijn broer Walter (1-2). Shanghai meteen gelanceerd en Caf99 onder doorlopende druk. Bij één van de zeldzame tegenprikken konden de bezoekers echter de 1-3 scoren en dit was een domper op het plaatselijke enthousiasme. Van dan af was het doorlopend Shanghai dat de plak zwaaide en de druk bleef tot het einde. Bij verschillende fases was er pech gemoeid en een tweede doelpunt bleef uit. Pas een viertal minuten voor tijd kon Christoff na een persoonlijke doorbraak van op de cornerlijn tussen paal en doelman binnenschuiven en één minuut later was het al 3-3 nadat de bezoekende verdediging in paniek de laatste aanvallen niet meer kon stoppen. Gunther prikte de bal naast de doelman en beloonde hiermee zijn puike invalbeurt. Enige negatieve noot van de namiddag was het schandalige schopwerk van de bezoekende nummer 2 achter de rug van de scheidsrechter. Dergelijke spelers kunnen beter hun namiddag in de bioscoop gaan doorbrengen.Voetbal is een viriele sport en snedige duels van beide kanten moeten kunnen. Het siert de leiding van de bezoekers dat ze onmiddellijk nadien hun overkokende speler hebben vervangen. We begrijpen de ontgoocheling van Caf99 als je in de laatste vijf minuten een 1-3 voorsprong uit handen laat glippen maar dit was ook de verdienste van Shanghai. De bezoekers verdienen wel een pluim voor het betere voetbal dat ze brachten. De eindstand was voor beide ploegen misschien een ontgoocheling.

 

 

Volle Pot Korbeek-Dijle - Shanghai 2-2

 

In Volle Pot zullen ze niet akkoord gaan maar deze wedstrijd moest door Shanghai gewonnen worden op basis van de weeral enorme kansen die verprutst werden. In een gelijkopgaande eerste helft was Shanghai het meest in balbezit en was de thuisploeg zelden of nooit gevaarlijk. Via Wim Bruggemans die zijn 17 & 18 doelpunt van het seizoen scoorde kwamen we op een logische 0-1 ruststand. De veilige 0-2 kwam er niet en dan heb je het al begrepen. Een misverstand tussen stopper Patrick en doelman Benny en 1-1 via een opzittende thuisspeler zonder kans. De enige echte kans werd door een doorgebroken thuisspeler op de benen van onze doelman getrapt. Ondertussen had weeral Wim de doelman tweemaal onder vuur genomen maar eerst miste Werner voor de gapende doelmond en nadien bracht de lat redding. Op nogmaals twee gevaarlijke doorbraken miste Wim Mattheus voor een open doel en konden Werner en Wim van kortbij de verdiende treffer niet scoren. Bij een zeldzame uitbraak kon de thuisploeg weeral stuntelig de 2-1 scoren waarna ze toch iets feller in de match kwamen. Dat Wim een viertal minuten voor tijd toch de logische 2-2 kon scoren na een mooie infiltratie van stopper Patrick was een magere troost na vele gemiste kansen.

 

 

Bruggenhof Betekom - Shanghai 2-6

 

Tweede opeenvolgende week een 2-6 uitslag die kan tellen. De wind speelde een grote rol in het rommelige voetbal van de eerste helft. De thuisploeg bleek nooit een waardige tegenstrever en werd van in het begin onder druk gezet. Langs Werner (0-1) en Jimmy (0-2) lukten we twee mooie doelpunten waartegen Bruggenhof geen verhaal had. Een goedkope vrije trap (te gemakkelijk weeral weggegeven) ging rechtstreeks naast de paal binnen waardoor de thuisploeg toch een klein beetje hoop kreeg (1-2 rust). Na de pauze vond Wim Bruggemans het welletjes en lukte hij een hattrick in een twintigtal minuten. Tussendoor gaf stopper Patrick nog een geschenkje weg zodat de score over 1-3, 1-4, 2-4 en 2-5 verliep. Er werden nog een paar wenkende kansen de nek omgewrongen maar een solo van Wim Mattheus bracht de eindstand op het bord na weeral een aflegger van Wim Bruggemans.

 

 

Shanghai - KG Heverlee 6-2

 

Na vier opeenvolgende verlieswedstrijden was de match tegen de hekkensluiter uiterst belangrijk. Meestal zijn het die wedstrijden waarin het dus nipt niet wil lukken. Shanghai kende van bij de start geen faalangst en greep de zwakke tegenstrever onmiddellijk bij de keel. Spijtig voor de sympathieke tegenstrever, maar met "we zijn vrienden onder elkaar" win je weinig of geen wedstrijden. Desalniettemin, hoed af voor de mentaliteit van deze groep die volgend jaar terug in de 3e afdeling zal belanden. Onze jongens kenden geen genade en troffen maar liefst 6 maal de lat of de staak. Tussenin had Roel met een afstandschot de score geopend (1-0), en verdubbelde Jimmy deze door een oplettende interventie tot 2-0. Wim Bruggemans zijn harde knal werd in de rebound door een verdediger hard in eigen doel geknald en Roel was weer ter plekke toen Bart een vrijschop keurig naast de muur doorspeelde: 4-0 dus en match gespeeld. Door onoplettendheid na een paar wissels kon KG daarna toch tweemaal scoren wat voor enige ongerustheid zorgde. Nieuweling Gunther deed zijn onwennig debuut en kon toch bewijzen dat hij voor de toekomst een aanwinst kan zijn. Hij miste op een haar het 5e doelpunt maar even later zorgde Wim Bruggemans met een mooie lob voor de geruststellende treffer en Wim Mattheus maakte het helemaal af na een lange inspanning

.

 

Tabor - Shanghai 1-0

 

In een match die eigenlijk geen winnaar verdiende (gezien het povere spel van beide teams) heeft Tabor een nipte zege tegen een flets Shanghai behaald. In het eerste kwartier was er een beetje druk van Tabor met enkele corners als gevolg. Uit één van die corners kon gescoord worden nadat de bal op Kurts been was afgeweken. Een schot van Tabor tegen de lat is het enige nog noemenswaardige feit uit de eerste helft. Na een flinke bolwassing en een vervanging van een dronken speler (sorry Doc) kwam Shanghai iets agressiever uit de kleedkamers. Tabor werd meestal op hun eigen helft vastgezet, maar echt goede kansen werden er niet afgedwongen. In de tweede helft heeft Geert zijn wederoptreden gemaakt na enkele maanden: een kwartiertje en terug gekwetst. Een mens zou van minder moedeloos worden. Toch nog één ding: "de sfeer is goed, maar de spelers zijn niet zo fris als een konijn op de plein".

Wim Waseige

 

 

Tornooiveld - Shanghai 3-0

 

Een overdreven uitslag, een goede wedstrijd én geen punten. Shanghai begon nochtans gretig aan deze wedstrijd op een veld vol zand en bij een koude vriestemperatuur. De eerste prikken bevatten te weinig gevaar en als het dan toch eens lukte was er pech mee gemoeid. De thuisploeg bleek echter een moeilijk te bespelen tegenstander, met een paar individuele technisch sterke pionnen op het terrein. Die zouden later in de match ook het verschil maken. Het eerste doelpunt netten bleek dus belangrijk en dat deden de Tornooivelders. Op een hoekschop werd de bal ingekopt (1-0) en nadien konden ze hun geliefde countervoetbal spelen waarmee ze meermaals gevaarlijk bleken. Shanghai trok voluit de aanvalskaart en kreeg meerdere kansen, waarvan de grootste van Werner nog door een verdediger voor de lijn weggetrapt, nadat alle eerdere obstakels uitgeschakeld waren. In de tweede helft hetzelfde scenario met Shanghai in de aanval en verschillende kansen net niet binnnen. Bij de thuisploeg hadden ze echter betere afwerkers 2-0 en 3-0. Met nog 20 min. te spelen koos coach Wim voor een alles op alles maar een vijftal open doelkansen wilden er weeral niet in. Zo bleef Shanghai verstoken van een eerreddend doelpunt en zelfs van een heuse stunt om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. De doelman, de lat en tweemaal een verdediger op de lijn dachten er anders over.

 

 

Shanghai - Remy Boys Wijgmaal 1-2

 

Het kleine D veld ligt ons blijkbaar niet zo goed want telkens verliezen we er onze match. Het verlies van deze wedstrijd op het veld steken zou echter de waarheid geweld aandoen. De afwezigheid van doelman Paul was niet de geschikte aanloop naar een goeie wedstrijd mede doordat onze tweede doelman Benny nog altijd gekwetst moest toekijken. Daarom moeten we gelegenheidskeeper Philip een pluim geven want ook zijn inbreng was zeker niet de oorzaak van het verlies. Van in het begin van de match was Remy Boys de betere ploeg en waren ze beter in de duels. Onze ploeg verloor te veel ballen en kon zijn stempel op de wedstrijd niet drukken. De meeste man tegen man situaties werden door de bezoekers gewonnen met een logische 0-1 als gevolg. We mogen niet zeggen dat onze jongens niet moedig terugvochten want we kwamen kort voor rust op gelijke hoogte via Wim Bruggemans die uit een schuine hoek de gelijkmaker nette. Nieuwe hoop voor de tweede helft en al dadelijk een reuzekans voor Roel die op het nippertje de 2-1 mistte. Waarschijnlijk zou dit de wedstrijd in een andere plooi gegoten hebben maar het bleef bij het oude en dus bleven de Remy Boys gevaarlijker. Naar het einde toe waren de batterijen van onze ploeg leeg en je zag zo aankomen dat we door deze druk de wedstrijd nog zouden verliezen. De fysiek sterkere bezoekers plukten hiervan de vruchten en konden kort voor affluiten de niet onlogische 1-2 op het bord zetten.

 

 

Shanghai - SKN Aarschot 2 - 3

 

Door het late sluitingsuur van onze quiz de avond (nacht) voordien waren er een aantal spelers die niet zo fris waren. Nochtans was de wedstrijd in ideale omstandigheden begonnen. Shanghai domineerde de eerste helft volledig en kon met een 1-0 (via Werner) de rust in. Mits wat betere afwerking kon de wedstrijd toen al gespeeld zijn. Niets liet op dat ogenblik vermoeden dat SKN aanspraak zou maken op een punt. De omstandigheden en met wat hulp van de ref, beslisten er anders over. In voetbal tellen de doelpunten en dus was SKN de winnaar. Zonder oogstrelend voetbal kwam Aarschot via een strafschop gelijk en een rare lob over doelman Paul bracht ons verrassend op achterstand. Shanghai acteerde te nerveus en een aantal spelers waren niet aan hun beste wedstrijd bezig. De tegenstrever maakte hier met zijn gekende viriele voetbal dankbaar gebruik van. Toen een onrechtstreekse vrije schop (na een terugspeelbal ???) rechtstreeks in doel verdween en de ref dit ook nog goedkeurde (na veel protest) was de kous af.(1-3) Met slechts 13 min. te gaan gooide onze ploeg alles in de aanval en de aansluitingstreffer (weer Werner 2-3) kwam te laat om nog een verdiend punt te redden.

 

 

Shanghai - Cafetaria Heverlee 2 - 0

 

Na de winterstop en de 2 algemene afgelastingen was het opletten geblazen om direct terug op het goede spoor te komen. Een maand zonder voetbal is niet de ideale manier om je fysiek op punt te houden. Op het einde van de wedstrijd was dit ook merkbaar want bij verschillende spelers was de brandstof opgebruikt. De reserven konden dus het verschil maken en zo gebeurde ook. Het was niet te verwonderen dat Christoph Mariën het verlossende doelpunt scoorde (2-0) en nadien nog een drietal mooie kansen kreeg. Bij de bezoekers waren er blijkbaar geen invallers die de wedstrijd nog konden doen kantelen. Algemeen was het een evenwichtige wedstrijd met op en neergaand voetbal. Toen Shanghai na een 20-tal minuten via Roel (1-0 en handsspel) op voorsprog kwam was dit verdiend want van de bezoekers kwam er vooraan te weinig dreiging. Omdat de thuisploeg meerdere kansen verkwanselde en de scheidsrechter absoluut geen penalty wilde fluiten bleef de spanning tot het eerder vermeldde tweede doelpunt. Onze verdediging met Patrick in een hoofdrol gaf geen krimp en Christoff Jonckers bleef met zijn snelle uitbraken de tegenstrever pijnigen. Alleen de afwerking kon beter maar dan zou de spanning al lang verdwenen zijn.

 

 

Shanghai - Mic Mac Zaventem 3-3

 

Tegen één van de betere voetballende ploegen van de reeks heeft een gehandicapt Shanghai een gelijkspel behaald maar weeral zat er meer in. Zonder Werner (op weekend), Wim (geschorst) Kurt, Geert en Benny (gekwetst) heeft onze ploeg een meer dan degelijke wedstrijd gespeeld maar het orgelpunt ontbrak. De mekkerende tegenstrevers mochten blij zijn met dit gelijkspel want ze bleven op alle gebied de scheidsrechter belagen met een kaartenlast en uitsluiting als gevolg. Het enige kleine foutje van onze puik keepende doelman bracht hen nog een onverhoopte draw op. Na een tiental minuten kon het al 1-0 worden na een strafschop op de droorgebroken Wim en (slechts) geel voor de dader. Bart koos de verkeerde hoek en zo bleef het 0-0. Dit zou ons zuur opbreken want een paar minuten later leden we balverlies en dit werd meteen afgestraft (0-1). Halfweg de eerste helft een prachtige aanval van de bezoekers met een doelpunt uit het boekje (0-2). Onze aanvallers kenden minder succes want zij strandden telkens op de bezoekende doelman. Indien de Mic Maccers kalm bleven was de buit binnen. Na de pauze kon Jimmy bij de eerste aanval tegenscoren (1-2) en dit was het sein om de tegenstrever onder druk te zetten. Mic Mac begon te praten ipv te spelen met het gekende gevolg en Wim werkte koel af 2-2 en 3-2. Op dat moment was de winnaar gekend maar meerdere kansen werden de nek omgewrongen om deze voorsprong te vergroten met een opdoffer als gevolg (3-3). Een tweetal minuten voor affluiten maakte de bezoekende stopper een overduidelijke handsbal in de rechthoek maar de ref van dienst weigerde een tweede logische strafschop te fluiten zodat het bij een gelijkspel bleef. Dit was meteen ook de enige keer dat de tegenstrever geen kritiek op de scheidsrechter uitte. Beide ploegen dus ontevreden want waarschijnlijk denkt iedere ploeg dat ze twee punten meer verdiende. Voor Mic Mac was de scheidsrechter de pineut.

 

 

Plaza Players Leuven - Shanghai 3 - 4

 

Wim Bruggemans werd de man van de match met vier doelpunten. Na een perfecte eerste helft van Shanghai (0-1 aan de rust) deden weeral individuele fouten ons naar een powervoetbal grijpen om de zaken nog recht te zetten. Na 5 minuten (2e helft) stond het 2-1 na twee te vermijden missers. We waarschuwden vooraf voor het fysieke voetbal van Plaza en dit bleek terecht. Gelukkig bracht Wim ons terug tot 2-2 maar een nieuwe verdedigende fout bracht onze ploeg aan het wankelen (3-2). Mede doordat Plaza verschillende kansen bleef bij elkaar voetballen sloop er onrust in onze rangen. Met de nodige risico's gingen we het laatste kwartier in en de voordien zeer secure stopper van Plaza kon deze maal de nieuwe aanvalsgolf van Shanghai niet meer stoppen. Plaza bleek niet bestand tegen onze aanvalswoede en ze maakten dezelfde fouten die wij eerder maakten. Onrust bij hen en een lage diagonale schuiver van weeral Wim (3-3) en in de laatste minuut de kers op de taart na een geharrewar met verschillende kopballen.(3-4) Indien je onderaan staat heb je meestal het geluk niet om de verhoopte punten te pakken en Shanghai heeft dit optimaal uitgebuit. Volgende week zal het beter moeten willen we de punten thuishouden.

 

 

Shanghai - Pellenberg 4-1

 

Indien de bezoekende doelman niet alert zou geweest zijn zou de stand veel hoger opgelopen zijn. Met een paar schitterende reddingen hield hij enigszins de score laag. Tegen de treffers van Shanghai was er weinig te beginnen. Na een kleine studieronde werkte Werner fraai de bal tegen de netten na een schitterende doorbraak van Roel in de rechthoek (9' 1-0). Een paar minuten later (14') troffen de bezoekers de paal na een korte aflegger en in de daaropvolgende fase bracht Shanghai de stand bijna op 2-0. Dit was echter uitgesteld want op de 20' was het weeral raak. Wim Bruggemans schoot kurkdroog een verdiende tweede treffer tegen de netten. Na de pauze was er een lichte terugval en moesten we de spelers attent houden. Vermits Pellenberg nooit echt in de match was konden ze niet scoren en dat deed Shanghai wel. Wim Mattheus prikte mooi de derde goal van de wedstrijd over de doelman na een solo van over de middellijn en het nodige geluk om de bal bij te houden. Wedstrijd gespeeld en Bart lukte nog een vierde doelpunt waarna coach Wim al zijn reserven kon laten genieten. De enige (?) tegentreffer kon geen roet meer in het eten gooien al was de scheidsrechter niet bij de pinken toen een tweede bal over de lijn door doelman Paul weggewerkt werd. De enige ongelukkige noot was het hervallen van Geert in een nieuwe blessure.

 

 

Caf '99 Heverlee - Shanghai 4-2

 

Het eerste halfuur was tekenend voor deze wedstrijd want er gebeurde weinig. Na een tiental minuten krulde Wim een boogbal op de verste staander en bij de eerste gevaarlijke fase op vrijschop tikte een bezoeker de bal door de benen van iedereen (1-0). Een paar minuten later stonden de bordjes gelijk want een verdediger van Caf99 ging onder de bal door en Werner werkte koel af (1-1). Op de 40' min ging onze verdediging voor de tweede maal in de fout en de thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van (2-1). Eén min later was het al 3-1 want een duikende thuisspeler devieerde de bal in de andere hoek. Gelukkig kon onze ploeg nog de aansluitingstreffer maken via Wim en alzo in de wedstrijd blijven (rust 3-2). Met een doelpunt achter was er slechts één mogelijkheid voor ons en dat was aanvallen. De ganse tweede helft waren we in de aanval en op de speelhelft van de tegenstrever maar gevaar was er zelden of nooit. Bij de tegenprikken van de gastheren was het telkens opletten geblazen zonder echt gevaar. Vermits onze jongens weinig geinspireerd waren en nog telkens de scheidsrechter met alle zonden der wereld opzadelden, bleef de uitslag op het bord en dus moesten we in de eindfase risico's nemen. De man tegen man situatie ligt ons niet zo goed en dus incasseerden we in de slotfase nog een 4e doelpunt. Weeral te vermijden doelpunten en het eeuwige gekanker tegen de scheidsrechter bewijst dat we niet goed bezig waren.

 

 

Shanghai - Volle Pot Korbeek-Dijle 1-1

 

Van bij het begin van de wedstrijd bleek dat het een moeilijke match zou worden voor beide teams. Het kleine en drassige veld was nooit de bondgenoot voor één van beiden. De scheidsrechter had dan ook zijn handen vol om het soms te potige voetbal in handen te houden. Niettegenstaande was Shanghai de meest aanvallende ploeg met een paar goede kansen zonder beloning. Bij de schaarse uitbraken van Volle Pot was het telkens opletten geblazen ook al bleken de prikacties zonder doelgevaar. En vermits Shanghai niet kon afwerken is het gekende gevolg een doelpunt aan de overzijde (0-1). Onze verdediging kopte in deze fase een bal ongelukkig voor eigen doel en dit werd van kortbij afgestraft. Kort hierop kreeg Shanghai een licht toegekende strafschop maar deze werd door Bart naastgetrapt. In een volgende fase was er weeral een duidelijke overtreding in de rechthoek en deze keer vond de ref dat we al te veel beloond werden. Ons elftal bleef echter aandringen en op een verre center kon Bart zijn misser rechtzetten en de gelijkmaker voor de doelman binnenkoppen. Al bij al een billijke uitslag maar zonder de vele missers zou Shanghai ook deze match gewonnen hebben.

 

 

Shanghai - Bruggenhof Betekom 1- 0

 

Blijkbaar inspireren de betere ploegen ons spel want ook nu hebben we een meer dan bevredigende prestatie neergezet. Bruggenhof is één van de betere ploegen uit de reeks maar kon op geen enkel ogenblik indruk maken. Niettegenstaande het spel de ganse match over en weer ging waren de kansen allemaal voor Shanghai. Buiten een schot op de paal moest doelman Benny geen enkele keer stevig ingrijpen. Bij afwezigheid van libero Filip en Patrick was Wim Mattheus een degelijke vervanger. Het veld lag er alles behalve ideaal bij en halfweg de eerste helft kon Christoff van een misser in de verdediging gebruik maken om op snelheid door te gaan en knap in het dak van het doel te knallen. Vermits de gelijkmaker uitbleef werden de tegenstanders nerveus want die hadden blijkbaar een makker Shanghai verwacht. Spuwen in de nek van de tegenstander is alles behalve een daad van sportiviteit. Een ploeg als Bruggenhof verdient beter en we willen dan ook deze daad niet veralgemenen. Het was alleszins een teken dat de tegenstander een ander Shanghai had verwacht. Philip die de gekwetste Geert net voor de rust kwam vervangen kon de geruststellende 2-0 op het bord prikken maar paal en doelman gingen hiermee niet akkoord. Zijn goeie tweede helft bewijst dat de ploeg draait en dat de invallers klaar staan als het nodig is. In de komende weken zal dit misschien nog meermaals nodig zijn.

 

 

KG Heverlee - Shanghai 2-3

 

De ploeg van 't stad had het moeilijk om zijn prestatie van vorige week te evenaren. Sterk begonnen want na 4 min stond het al 0-2 via Christoff Jonckers en Wim Bruggemans. Dan nadien teruggezakt want we namen het té gemakkelijk op. We moeten aan regelmaat werken en de donderpreek van coach Wim tijdens de rust was onverwacht maar terecht. Het tegendoelpunt was te vermijden en KG kwam beter in de wedstrijd (rust 1-2). Een zwakke tweede helft en gelukkig kon Christoff na een persoonlijke actie een derde doelpunt aantekenen. De tweede tegentreffer hield de spanning tot het einde en zo heeft Shanghai zijn vierde opeenvolgende zege beet. Maar KG maakte ons duidelijk dat het beter kan én moet willen we volgende week niet op onze bek gaan.

 

 

Shanghai - Tornooiveld Evere 1- 0

 

De leider lijdt! Dit Shanghai bevestigde de goeie vorm van de laatste weken. De tegenstrever werd onmiddellijk naar de keel gegrepen en speelde gedurende 20 min met de rug tegen de muur. Tegen een zeer sterke tegenstander hebben we een puik resultaat neergezet. De voorspelers lagen steeds op de loer en de op rechts infiltrerende Christoff beperkte de uitbraken van Tornooiveld en bracht steeds gevaar met zijn snelheid en voorzetten. Daardoor kwam er wat meer druk op het middenveld maar daar werkten Roel, Bart, Wim en Werner zich te pletter om de gaten te dichten en de aanval op gang te brengen. Achteraan gaven onze verdedigers geen krimp en blokten iedere uitbraak vakkundig af. Op een paar gevaarlijke uitbraken na (bal op deklat en nipt over) kwam Tornooiveld weinig in het stuk voor. De druk van onze ploeg deed hen naar de buitenspelval grijpen en het vervolg hiervan kent u al. Eénmaal klopt die opstelling niet en Wim strafte deze flater af (1-0). Alleen met de nodige dosis geluk (de doelman wist bij verschillende fases niet waar de bal was) kon de tegenstander deze score op het bord houden. Indien de afwerking van Shanghai op peil was dan kreeg de leider (lijder) hier een afstraffing. Maar de gebrekkige afwerking heeft ons al meermaals parten gespeeld. Dit puike resultaat is echter de verdienste van de ganse ploeg en nu moeten we werken om deze goede rangschikking te behouden.

 

 

Remy Boys Wijgmaal - Shanghai 1-2

 

Dit was een collectief zeer sterke prestatie. We herkennen al lang het Shanghai van tegen pakweg Tabor niet meer. Coach Wim kon eindelijk zijn op papier sterkste ploeg opstellen en nu iedereen er was had hij zelfs selectieproblemen. Het is dan ook de verdienste van de ganse ploeg een zeer goed resultaat te hebben neergezet. Met deze ingesteldheid kunnen we ver komen. Regelmaat is echter meermaals ons probleem geweest zodat we beter met beide voeten op de grond blijven. De vriendenwedstrijd van volgende dinsdag geeft meteen speelgelegenheid voor de jongens die naast de ploeg stonden of op de bank zaten. Het vertrouwen is alleszins opgekrikt door dit schitterend resultaat. Denken dat Remy Boys een zwakke tegenstander was is nochtans verkeerd. Centraal in het middenveld waren ze zeer sterk en ook de spits was een blijvende dreiging voor onze verdediging. Doelman Paul was de ganse wedstrijd geconcentreerd (en dit hebben we al anders meegemaakt) en kon met een paar puike reddingen een tweede doelpunt vermijden. Centraal hadden Bart en Christoff hun handen meer dan vol met de opkomende middenvelders maar ook zij brachten hun opdracht tot een goed einde. Christoff brengt vooral snelheid vanuit het middenveld en begint zich stilaan thuis te voelen in onze ploeg. Indien hij nog wat meer het krampachtige uit zijn spel kan halen en vooral niet probeert te forceren kan hij de draaischijf worden van dit Shanghai. Werner (op hoekschop) bracht de ploeg op voorsprong (0-1) en na de gelijkmaker (uit verdacht buitenspel) dachten we even dat het nog mis ging lopen. Maar uit een strakke voorzet van Roel kon Jimmy een tweede keer scoren en dit was een verdiende beloning voor onze inzet en samenspel (1-2).

 

 

Shanghai - Salamander Binkom 3-2

 

De eerste overwinning is binnen. De scheidsrechter is niet komen opdagen en de bezoekers bedankten voor deze job. Ondervoorzitter Fons nam dan maar de ondankbare taak op zich. Zoals dikwijls is er niets aan de hand tot de betwiste penalty waardoor er 2-2 op het scorebord verscheen. Nadien verloren de bezoekers hun kalmte en kregen ze nog een derde fataal doelpunt tegen (door Wim van dichtbij over de lijn gewerkt) dat zeker te vermijden was als ze zich niet met de scheidsrechter maar met het eigen spel hadden beziggehouden. Na de wedstrijd gaven ze toe dat deze goal zeker te vermijden was. De eerste helft was het nagelbijten want Shanghai miste weeral alles wat er te missen was. Liefst een zestal open doelkansen werden de nek omgewrongen. Dat de bezoekers uit een drietal kansen twee keer scoorden is het logische gevolg. Ze deden zo de vroege goal van Roel (afstandsschot) teniet. Na 20 min. moest de wedstrijd al gespeeld zijn. Pechvogel Werner kwam drie keer na mekaar alleen voor de doelman zonder resultaat en toen Geert één van de wenkende kansen van dichtbij nog naast het doel devieerde trok menig supporter zich aan de haren. In de tweede helft domineerde Shanghai niet meer zo uitdrukkelijk en de tegenprikken van Salamander werden gevaarlijk. De lichte penalty (puik omgezet door Bart) gooide het spelbeeld om en de bezoekende doelman moest nog menigmaal zijn kunnen tonen. Indien de afwerking op punt stond dan had de strafschop geen discussie uitgelokt want dan was de achterstand zeker onoverbrugbaar geworden voor de bezoekers. Nu was het bibberen tot het einde.

 

 

BEKER: Cafetaria Heverlee - Shanghai 3-1

 

De tweede opeenvolgende week een zelfde verplaatsing is faliekant afgelopen. Het spel was bevredigend te noemen. Shanghai had duidelijk het meest balbezit en voetbalde met het vertrouwen van vorige week. Met 5 andere spelers in de basis ging het direct richting doel van Cafetaria. Weeral bleek dat we moeilijk scoren en ook nog gemakkelijk doelpunten slikken. Na een paar halve en hele kansen (door de thuisdoelman verijdeld) deed de zwakke ref de bal afwijken in de voeten van de tegenstrever en ipv een aanval kregen we een tegenstrever alleen voor onze doelman met fataal gevolg (1-0). Bij de eerste echt gevaarlijke aanval draaide de spits van Cafetaria gretig weg van onze laatste verdediger met weeral een doelpunt als gevolg (2-0). In de tweede helft het zelfde scenario veel kansen zonder doelpunt en bij een drietal tegenprikken toch een derde tegengoal na de aansluitingstreffer van Wim. Er was dus slechts een paar minuten hoop op de verdiende gelijkmaker maar daar stak de voortreffelijke thuisgoalie een handje tussen. Toch mogen we niet blind zijn voor de eigen gebreken. Lang lopen met de bal en balverlies waren meerdere malen te zien. Onze verdedigers waren nadien niet terug op hun plaats en zonder een degelijke organisatie zullen we in de volgende wedstrijden nog moeilijkheden krijgen. Tijd om er wat aan te doen want we moeten nu gaan punten sprokkelen willen we niet opnieuw in gevaar komen.

 

 

Cafetaria Heverlee - Shanghai 1-1

 

Na het débacle van vorige week hebben we ons snel herpakt. Ik moet nu wél de spelers feliciteren. Indien er een winnaar moest zijn dan was het Shanghai. De moed en wilskracht die er vorige week ontbraken waren er nu wel. Een aantal spelers zijn terug uit blessure en dit bracht ons voetbal naar een hoger peil. Met overgave hebben we voor elke bal gestreden en alleen een gebrek aan afwerking zorgde ervoor dat de score niet in ons voordeel uitdraaide. Bij de rust (0-0) was de hoop op eerste puntengewin dan ook terecht. Na de pauze maakte Cafetaria uit de eerste echte kans 1-0. Een pegel in de winkelhaak was niet te houden. Even dachten we dat er onrust in onze rangen zou sluipen maar algauw namen we het spel terug in handen. Een viertal goeie kansen werden de nek omgedraaid en bij de eerste tegenstoot moest Benny zijn ganse body in de weg leggen om de 2-0 te vermijden. Vanaf dan was het alleen nog Shanghai dat de wet dicteerde. Dat we pas een zestal minuten voor tijd op gelijke hoogte kwamen via Patrick was te danken aan de missers en de onkans van onze ploeg. Het eerste puntje deed deugd maar achteraf wist iedereen dat er meer had ingezeten. Volgende week missen we weeral een vijftal spelers. De tweede verplaatsing op twee weken naar Cafetaria (ditmaal voor de beker) belooft dus een moeilijke wedstrijd te worden. In Cafetaria zijn ze alleszins al gewaarschuwd. Voor Shanghai is de bevestiging de uitdaging.

 

 

Shanghai - Tabor Heverlee 0-6

 

Beschamende nederlaag zonder enige verontschuldiging. Het aantal gekwetsten en afwezigen om allerlei redenen zijn een mager excuus voor het geleverde spel. In de loop van de week heb ik nochtans enorme inspanningen geleverd om het voorbestaan van Shanghai te verzekeren. Als ik dan zelf op 54-jarige leeftijd moet inspringen in een lusteloze ploeg waar ik lachende gezichten heb gezien als we een goal binnenkrijgen, dan hoeft het voor mij niet meer. Men zal mij dus niet vlug meer op het terrein zien. Ik kan zeker leven met een nederlaag, een afstraffing zelfs als we er alles aan gedaan hebben om dit te vermijden, maar niet op deze manier. Ik ga mijn ongenoegen niet te fel overdrijven maar hoop dat iedere speler eens zijn verantwoordelijkheid opneemt om met een andere mentaliteit op het veld te stappen. Het heeft geen zin elkaar te bekritiseren maar volgende week wil ik toch graag een gemotiveerdere ploeg zien. We hebben een week om te bezinnen maar alleen met goede wil zal het niet lukken. De tegenstrever was niet beter dan onze ploeg maar hun gedrevenheid om een overwinning te behalen was een voorbeeld voor onze spelers. Met de juiste mentaliteit kan je veel. Ik verwacht volgende week een antwoord van de spelers.

Swoj

 

 

SKN Aarschot - Shanghai 3-2

 

Met veel moed aan de wedstrijd begonnen kunnen we zeggen dat het eerste kwartier voor Shanghai was. Een 1-0 voorsprong na 5 min. via Patrick was hiervoor de beloning. Nadien begon het festival van weggeefdoelpunten. Bart zonderde als eerste een tegenstrever af voor een "dank u" -doelpunt en nadien vergiste nieuwkomer Christoff zich eveneens van kleur zodat een tegenstever alleen opdook voor doelman Benny met het gekende gevolg (2-1) en meteen ook de ruststand.

De tegenstrever hakte er ondertussen op los met de strijdbijl en vooral draaischijf Christoff moest er aan geloven. De beul van dienst mocht van de te lakse en zwakke ref meermaals toeslaan en verdween veel te laat met een rode kaart van het toneel. Ondertussen was het kwaad al gebeurd want we konden geen vuist maken om de achterstand goed te maken. Een schot op de paal van Jimmy en goeie pogingen van Benny, Patrick en Christoff vonden het nodige gaatje niet zodat we op achterstand bleven. De laatste minuut bracht nog wat spanning want een derde weggeefdoelpunt bacht de stand op 3-1 en in dezelfde minuut nog een penalty op Bart door hemzelf omgezet was slechts zalf op de wonde. De kwetsuren van Roel, Wim Mertens, Christoff en Walter zijn nu onze eerste zorgen.