Shanghai - Mic Mac Zaventem 3 - 0

 

Shanghai had geen keuze en alleen een overwinning kon nog de titel opleveren. De Mic-Maccers kwamen slechts met 10 opdagen en leken niet echt gemotiveerd. We ondervonden echter in de vorige wedstrijden dat dit geen maatstaf was en dus ging de thuisploeg op zoek naar een doelpunt. De bezoekers kenden geen complexen en speelden voor wat ze waard waren. Doelman Paul moest in de beginfase zijn netten een paar maal ongeschonden houden door gepaste tussenkomsten. Maar ook Shanghai had een paar zuivere kansen. De bezoekende doelman, die weeral een uitstekende partij speelde, wilde niet wijken en hield Jimmy en Wim van de openingstreffer. Christoff, de laatste wedstrijden de enige die nog een tandje kon bijsteken, nam zijn maats op sleeptouw en probeerde het nodige gaatje te vinden. Door een prachtige solo slaagde hij daar ook nog in want ditmaal was de doelman verslagen (1-0). Tot de rust bleef de vrees voor een tegendoelpunt want een gelijkspel ontnam het laatste sprankeltje hoop. Na de pauze kregen we plots een ander en beter Shanghai te zien. Frisse aanvallen en gevaarlijke standjes voor doel bij de vleet. Doelman en doelpaal hielden de spanning er nog in maar toen Werner vrijgespeeld in de zestien een tweede doelpunt maakte was de kous voor de bezoekers af. Roel deed er wat later nog een derde bij en vanaf dan was het wachten op de uitslag van Aarschot. Een telefoontje had ons echter al van het onheil op de hoogte gebracht.

 

 

Cafetaria Heverlee - Shanghai 1 - 1

 

Cafetaria liet een bijzonder frisse indruk vergeleken bij een bleek Shanghai. De leider sleept zich moeizaam naar het einde en kon alleen goeie wil aan de dag leggen. De eerste hoekschoppen waren meteen gevaarlijk want telkens doken de lange jongens van de thuisploeg voor doel op. Shanghai kon toen nog de meubelen redden en sloeg verbeten terug. De afwerking was weeral ondermaats want uit verschillende gevaarlijke standjes voor het doel van Cafetaria kon er slechts via Roel een doelpunt gescoord worden. De bal werd een paar keer voor de lijn weggewerkt en als de doelman dan toch verslagen was bracht de paal redding. Dit was echter het laatste wapenfeit van de leider. Het tweede doelpunt bleef uit, twijfels slopen in de ploeg en Cafetaria geloofde er echt in. De gelijkmaker volgde al vlug en nadien kon Shanghai geen degelijke aanval meer ineen knutselen. De aanvallers van Caf verzuimden het om de bezoekers uit te tellen en misten in de tweede helft open kansen om Shanghai zijn derde nederlaag van het seizoen aan te smeren. De batterijen moeten nu nog één maal opgeladen worden voor de match tegen Mic Mac. Indien Cafetaria even goed doet tegen SKN kan alles nog. Een spannend slot is het alleszins.

 

 

Shanghai - Tabor Heverlee 3 - 2

 

Iedere wedstrijd is in de eindfase moeilijk. Tabor was met veel goede wil afgezakt naar het Boudewijnstadion. In de beginfase ging Shanghai er met windvoordeel tegenaan. De snelheid van onze jongens deed de bezoekers pijn en via een owngoal kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Een tweede doelpunt bleef uit en dus bleef het opletten. In de tweede helft vreesden we voor de tegenwind maar Tabor scoorde slechts nadat Shanghai een veilige (?) 3 -0 voorsprong had opgebouwd. Wim Bru (zijn 25e) heerlijk in het straatje gestuurd zorgde voor 2-0 en Jimmy lukte voorwaar met links de derde treffer (3-0). Een eerste tegendoelpunt noopte ons tot opletten en een 10 tal minuten voor tijd konden de lange jongens van Tabor nog wat spanning brengen door een tweede keer te scoren (3-2). Shanghai moest dus weeral tot de laatste minuut alert blijven, maar onze jongens zijn dit ondertussen gewoon. De rustdag deed ons duidelijk goed.

 

 

KG Heverlee - Shanghai 2 - 6

 

In deze wedstrijd was het vooral belangrijk ons niet te laten verrassen. KG staat niet voor niks op de laatste plaats en kon slechts heel even de indruk wekken Shanghai naar de keel te grijpen toen ze twee maal na mekaar scoorden en de tussenstand op 2-4 brachten. Voordien hadden de Chinezen al een 0-4 op het bord gebracht via Wim Bru, Ludo, Gunther en Wim Mat. Maar het kanon van Wim Bru, dat al een paar weken zweeg, was opgepoetst en met nog twee doelpunten nam hij de laatste twijfels weg. Goed voor het vertrouwen want in de komende wedstrijden moet er eveneens gescoord worden. De vele missers en vooral het geluk van de thuisdoelman hielden dubbele cijfers van het bord maar daar zal niemand om rouwen.

 

 

Shanghai - Volle Pot Korbeek-Dijle 1 - 3

 

De tweede nederlaag is een feit. Volle pot speelde krachtig om de leider te onttronen en Shanghai, dat de laatste weken in een dipje zit, kon de nederlaag niet ontwijken. De inzet was nochtans voorbeeldig maar dat was onvoldoende om de bezoekers af te stoppen. Een paar Potters waren overdreven gemotiveerd en hopelijk zullen ze dat ook in de volgende wedstrijden zijn. Doelman Pats moest in het eerste kwartier twee gemaakte doelpunten met klasse uit zijn kooi houden en dat was de eerste verwittiging. Shanghai prikte moedig terug maar was te onmondig om de bezoekers op achterstand te zetten. Toch moesten de bezoekers een bal voor de lijn wegtrappen toen de doelman verslagen was. De wissel tussen Patrick en Jimmy bleek nadien niet de juiste want na de rust (0-0) waren twee balverliezen van Jimmy de inleiding voor twee doelpunten van de Potters. Shanghai moest dus achtervolgen en gooide alles in de aanval. De bezoekers konden nu naar hartelust counteren en maakten zo een derde doelpunt. Met de nodige vechtlust kon Christoff nadien de verdiende eerredder netten maar dat was onvoldoende om nog een punt uit de brand te slepen.

 

 

Bruggenhof Betekom - Shanghai 2 - 2

 

Op een zwaar veld nam Shanghai meteen het initiatief. Bruggenhof kwam zelden op de helft van de bezoekers maar echt gevaarlijk waren deze in de beginfase nooit. De thuisploeg legde er zijn kop voor om de leider te bekampen. Bij de druk van de Chinezen was er dus maar één oplossing de tegenaanval. De eerste echte prik was meteen gevaarlijk en doelman Paul moest de bal uit de voeten van de thuisspits halen om onheil te voorkomen. De steriele druk op de Bruggenhofverdediging bracht toch een doelpunt op toen een verdediger de bal in eigen netten kopte (0-1). Shanghai werd hierdoor goed beloond want echte kansen waren er niet. De aanvallen werden met fouten afgestopt en bij een vrije trap kon Wim Mat de leider wat vrijer laten ademen. De perfecte trap verdween naast de paal (0-2). In de blessuretijd van de eerste helft kon de thuisploeg via de paal de aansluitingstreffer netten en dit was een slecht moment voor Shanghai (1-2). Dat doelpunt was verdiend want bij een zeldzame tegenaanval had een Betekommer al de paal geraakt maar de bal wou er niet in. De tweede helft zou dus een zware klus worden. Het overwicht van Shanghai bleef in de kleedkamer en de voorsprong moest worden verdedigd. Nu was Shanghai op de tegenaanval aangewezen. Jimmy alleen voor de doelman, afgestopt, Wim Bru en Christoff misten op een haar de derde treffer maar het was Bruggenhof dat scoorde in een kwartier dat Shanghai met vuur speelde en onder de thuisdruk niet uitkwam. De harde knal kon door de Shanghai doelman niet klemvast worden gehouden en aan de tweede paal was een thuisspeler er als de kippen bij om de gelijkmaker te netten. Hierdoor kreeg Bruggenhof de moed om tot het eindsignaal te verdedigen. Een paar wissels en plaatsverschuivingen brachten geen heil en zo moest Shanghai met een derde opeenvolgende gelijkspel naar huis.

 

 

Shanghai - SKN Aarschot 2 - 2

 

Deze belangrijke wedstrijd kreeg niet de verdiende winnaar maar toch behouden we de 3 punten voorsprong. De (nogmaals) te zenuwachtige thuisploeg kwam nochtans snel op voorsprong toen Werner in de 8 ste min. klasrijk een verdediger omspeelde, in de rechthoek kwam, en zijn voorzet door een verdediger in eigen netten zag deviëren. Een betere start konden we niet dromen en al snel ging Shanghai op zoek naar een bevrijdende tweede treffer. Verschillende kansen werden de nek omgewrongen toen de bezoekende verdediging telkens in snelheid werd voorbijgelopen. De afwerking was ondermaats en dit zouden we later bekopen. Toen een bezoekende speler gekwetst het terrein verliet zette SKN al snel zijn klasrijke spits in en hij was de enige die Shanghai kon pijn doen. Onze doelman verkeek zich bij een tweetal fases en daardoor kregen de bezoekers de enige kansen in de eerste helft. Het snellere spel van de thuisploeg bracht slechts een tweede doelpunt op na de pauze toen de doorgebroken Wim Bru door een te late reactie van de bezoekende doelman een strafschop kon verzilveren. Wim Mat kende geen genade (2-0). De bezoekers verloren hierdoor hun kalmte en de ref zijn controle. Bart veroorzaakte eerst een penalty waardoor de SKN-ers nieuwe hoop kregen ( 2-1), kreeg nadien een rake klap en werd dan nog mee van het veld gestuurd. Het onrecht bleef tot in de blessuretijd duren want alle aanvallen werden door de SKN-verdedigers met alle middelen afgebroken. De scheidsrechter oordeelde dat ook zijn inbreng er mocht zijn en keurde een Shanghai-doelpunt af, floot te pas en te onpas buitenspel en bestrafte vooral de doodschoppen op onze doorgebroken spelers slechts met geel. De gelijkmaker in blessuretijd was dan ook een opdoffer van formaat, die onze ploeg niet verdiende

.

 

Shanghai - VK Sint Joris Weert 0 - 0

 

Zonder topschutter Wim Bru en zijn broer Kurt heeft Shanghai een puike wedstrijd gespeeld. De stug verdedigende bezoekers konden de nul slechts houden mits een aantal fouten en gele kaarten. Hun intimidatievoetbal bracht een punt op maar daarvoor hebben ze geknokt. Zware overtredingen waren er nooit maar de nul werd met hand en tand verdedigd. De jongens uit Weert hebben een jonge ploeg met degelijke techniekers. Shanghai wou absoluut niet verliezen om met 3 punten voorsprong aan de topwedstrijd te beginnen. De wedstrijd was er een op zeer hoog toerental en dit is de ideale repetitie voor de komende topper. Aanvallend brachten de bezoekers te weinig en de thuisploeg kon het slot van de deur niet ontgrendelen. De bezoekende doelman speelde een goede wedstrijd en als hij toch eens geklopt was waren zijn verdedigers er als de kippen bij om zich in de baan van de bal te gooien. Shanghai bleef moedig de bezoekende verdediging aftasten en Jimmy trof van dichtbij de paal. Sint Joris liet zijn ploeg niet in de steek en die zouden onze achtervolgers ook nog wel eens hevig pijn kunnen doen. De thuisaanhang was dan ook tevreden met het behaalde punt en vooral met het geleverde spelpeil.

 

 

Caf '99 Heverlee - Shanghai 0 - 3

 

De licht onzekere Jimmy kon na een lange opwarming toch aan de wedstrijd beginnen en zette meteen zijn stempel op het resultaat want in de eerste minuten omspeelde hij zijn tegenstrevers en legde kalm de 0-1 in de netten. Dit was het ideale scenario voor onze club want nu moest Caf99 onmiddellijk achtervolgen. Deze ploeg was slechts een schim van wat ze op Shanghai lieten zien en kon zelfs met moed weinig inbrengen tegen het vlotte spel van de bezoekers. Toen op het half uur, na een strakke voorzet, een verdediger in eigen netten kopte (0-2) was de wedstrijd gespeeld. Shanghai controleerde rustig de wedstrijd en als de Caffers dan toch eens gevaarlijk opdoken was doelman Pats paraat om onheil te voorkomen. Shanghai kreeg verschillende kansen om de score op te drijven maar liet ze liggen om alzo de thuisploeg definitief uit te tellen. De coach gaf zijn bankzitters allemaal de kans om hun steentje bij te dragen en ouwe taaie Geert bedankte met een derde doelpunt. De eerste gevaarlijke klip is omzeild. Op naar de volgende uitdaging tegen SJW.

 

 

Shanghai - Den Burger Betekom 3 - 1

 

Met de felle wind was het oppassen geblazen want verrassingen zijn dan nooit uitgesloten. Shanghai speelde de eerste helft tegen de wind in en kon slechts sporadisch uitbreken. De bezoekers hielden ons constant op onze helft maar konden ons, mede door de attente thuisverdediging, nooit ernstig bedreigen. De weinige aanvallen van Shanghai de naam waardig waren veel gevaarlijker. De bezoekende portier moest een paar keer ingrijpen maar was toch verslagen op een gevaarlijke aanval die evenwel door Jimmy hoog over werd getrapt. Op slag van rust kon Wim Bru dan toch de 1-0 op een diefje netten toen de bezoekers in buitenspel geloofden. De scheidsrechter dacht er anders over en Shanghai kon de tweede helft aanvangen in een bevoorrechte positie. De wind was echter veel minder krachtig en dus konden de Burgers aanvallen om de achterstand in te halen. Het ontbrak aan de nodige creativiteit en op één van de tegenaanvallen kon Christoff met links de goalie van Betekom van ver verrassen (2-0). Slechts een paar minuten voor tijd konden de bezoekers de aansluitingstreffer na een slordigheid in onze verdediging netten (2-1). Maar nog in dezelfde minuut was het Wim Bru die na een doorsteekpass van Bart met links krachtig uithaalde en de doelman voor de derde keer versloeg.

 

 

Onder Ons Kessel-lo - Shanghai 1 - 3

 

Lusteloze match van onze jongens, met te weinig ritme. Zolang we niet begrijpen dat we iedere wedstrijd moeten knokken voor de punten zal het moeilijk blijven. Ook de laatste ploegen in de rangschikking kunnen het ons moeilijk maken en dat heeft Onder Ons bewezen. Met goeie wil alleen komen we er niet. De 0-0 score aan de rust was een juiste weergave van het geleverde spel. Kansen waren er voor Shanghai maar ze werden de nek omgewrongen. Onnodige onrust tijdens de pauze en dus verbeterde het er niet op. Als je dan ook nog 1-0 achter komt bij de eerste gevaarlijke aanval van de thuisploeg wordt het pas echt moeilijk. Een paar minuten nadien kon het zelfs 2-0 zijn geworden maar het geluk was aan onze zijde. Dat was ook het laatste wapenfeit van de hekkensluiters die een verdienstelijke wedstrijd speelden. Een paar wissels en verschuivingen in de ploeg brachten ons beter in het spel. Stopper Patrick bracht in zijn eentje onze ploeg op voorsprong. Eerst bij een hoekschop en nadien met een individuele doorbraak op kracht en doorzetting. Dat ontbrak er in de eerste helft. Bij de strafschop op Jimmy kon Wim Mat ook pas in twee tijden scoren maar dat was voldoende om de thuisploeg uit te tellen.

 

 

FC Pellenberg - Shanghai 4 - 4

 

Na één minuut een strafschop tegen krijgen is alsof men vertrekt met een 1-0 achterstand. Het was dus vanaf het begin duidelijk dat Shanghai hier geen geschenk zou krijgen. Wim Bru zorgde twee minuten later voor de gelijkmaker en dat was nodig. In deze rommelige wedstrijd speelde Shanghai zenuwachtig en dat is niet ons normale spel. Omdat doelman Paul zijn puike prestatie van vorige week niet kon doortrekken acteerden onze jongens nerveus en een nieuwe achterstand was een feit. (2-1). In de volgende 20 min. bracht Shanghai het betere voetbal en na de gelijkmaker van Jimmy, na balvoordeel op een (strafschop?)fout op Roel bracht Gunther ons zelfs op voorsprong met een prachtig afstandschot (2-3). Toen op vrije trap Bart de paal trof kon de wedstrijd gespeeld zijn maar het geluk was niet aan onze zijde. Na de rust had Pellenberg geen keuze en moest aanvallen om nog iets te halen. Met wat hulp van Shanghai lukte dit ook nog en veranderde de score naar 3-3 en 4-3. Nu was het Shanghai dat volop de aanval moest spelen maar de scheidsrechter zag dit maal geen graten in een strafschopfout op Patrick,maar op hoekschop kon Wim Bru dan toch de verdiende draw scoren. De reserve doelman van de Pellenbergers kon zelfs erger voorkomen door een drietal maal gevat in de schietlijn te duiken. Zo kreeg Shanghai niet wat het hoopte maar als je fouten maakt bekoop je dat en de ref zorgde voor de rest.

 

 

Shanghai - Salamander Binkom 2 - 1

 

Na de winterstop en de algemene afgelasting van 3 januari was het belangrijk onmiddellijk terug het ritme van voordien te halen. Shanghai vertrok als een sneltrein en zette de bezoekers van in de beginfase onder een niet aflatende druk. De Salamanderdoelman hield er de spanning in tot het laatste door verschillende gevaarlijke aanvallen af te stoppen met de voeten en de benen. Onze voorspelers bewezen nogmaals dat ze met hun soms sublieme traptechniek de beste verdedigingen kunnen ontwrichten. De ganse ploeg verdient lof voor een collectieve prestatie om U tegen te zeggen. De bezoekers hadden een groot aandeel in deze aangename en faire wedstrijd, door Shanghai verdiend gewonnen. En ook de ref was van het betere hout gesneden en dat is niet iedere week zo. Alle ingrediënten waren er om er een prachtige wedstrijd van te maken. Het voortreffelijke voetbalweer en (eindelijk) de betere grasmat. De spelers van beide ploegen bewezen dat ze spektakel konden brengen. Na een pass over de verdediging van uit het middenveld bracht Wim Bru na een kwartier met een harde volley de stand op 1-0. Shanghai hield de bezoekers voor hun doel en liet pas de teugels wat losser toen Jimmy de 2-0 op het bord had gebracht. Gunther was hierbij de voorbereider met een passeerbeweging van de rechtsback. De voorzet werd met een geniaal hakje door Jimmy onder de deklat gedropt. Op de weinige gevaarlijke fases van Salamander wist onze doelman Paul met een paar prachtreflexen telkens raad. Pas in de laatste minuut toen Shanghai al zijn reserven had ingebracht kon Salamander nog tegenprikken. Te laat om de thuisploeg nog te verontrusten.

 

 

Mic Mac Zaventem - Shanghai 3 - 3

Zelfde uitslag als vorig seizoen maar een ander spelbeeld. Wind en regen waren zeker de spelbreker om er een mooie wedstrijd van te maken maar beide ploegen probeerden er op een sportieve manier het beste van te maken. Met goed over en weervoetbal was er spektakel, maar de supporters kozen voor een plaatsje aan den toog in een nabijgelegen jeugdlokaal. De spelers wisten dat dit technische Mic Mac geen gemakkelijke klus zou worden en speelden zeer aandachtig van in de beginfase. Wim Bru liet zien dat hij niet voor niks de topscorer van onze ploeg is en bombardeerde de thuisdoelman (weeral voortreffelijk) met twee bommen die onhoudbaar waren. Tussenin hadden de Mic Maccers een aansluitingstreffer gemaakt na slecht wegtrappen van onze verdediging en na een toch puike aanval (1-2). Kort nadien zette Wim Mat een terecht toegekende strafschop om en zo bereikten we de rust met een comfortabele voorsprong (1-3). Shanghai wou meteen de zekerheid en trok onmiddellijk ten aanval na het eerste fluitsignaal van de tweede helft. De thuisdoelman liet zich niet verschalken en bij verschillende fases was het geluk niet aan onze zijde. Op het synthetische terrein voelen de Mic Maccers zich duidelijk in hun sas want ze hadden nog geen enkele thuismatch verloren. Onze jongens wilden hier verandering in brengen maar liepen op een counter en de strafschop voor Mic Mac die daar uit voortvloeide bracht weer spanning (2-3). Toen een paar minuten later doelman Paul in de fout ging en een vroegtijdig kerstcadeau aan de thuisploeg aanbood, vreesden we zelfs voor een nederlaag. Shanghai was echter zeer strijdlustig en trok opnieuw ten aanval met de nodige risico's vandien. De thuisdoelman wou het spelletje niet meespelen en hield met twee enorme reddingen de netten schoon voor verder onheil. Op zich is het resultaat positief en afgedwongen met de nodige vechtlust. Maar iedereen weet dat we hier de kans hebben gemist om met een super voorsprong de winterstop in te duiken. Paul zette nog laat zijn misser recht want in de laatste minuten kwam de thuisploeg nog één keer gevaarlijk opdagen. De uitslag bleef echter onveranderd 3-3.

 

 

Shanghai - Cafetaria Heverlee 4 - 0

 

Met windvoordeel gestart nam Shanghai meteen het heft in handen en zette de bezoekers onder druk. Na de studieronde met over en weer voetbal kon Walter met een afstandschot de 1-0 op het bord prikken. De bezoekende verdediging moest een paar spelers gekwetst vervangen en bekocht dit met een tweede doelpunt via strafschop op de bedrijvige Jimmy. Wim Mat zette deze feilloos om en toen kon men al zien dat de mannen van Cafetaria moeilijk deze achterstand zouden overbruggen. Het enige gevaar kwam weeral uit stilstaande fases en op een slecht afgeweerde hoekschop moest onze verdediging een bal van de lijn werken. Nadien zette Jimmy himself de 3-0 op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. Een strafschopgiller kon nog wat spanning brengen maar Pats koos de goede hoek en zo kon Wim zijn reserven nog eens de gelegenheid geven om wat langer op het terrein te komen. De 4-0 via Gunther zette alleen een duidelijker cijfer in de statistieken. Nu nog de wedstrijd op Mic Mac niet verliezen en we kunnen van de beste heenronde in de geschiedenis van Shanghai genieten.

 

 

Tabor Heverlee - Shanghai 3 - 6

 

De snelle start van Shanghai deed de thuisploeg meteen naar adem snakken. De logische 0-1 via Roel na 10 min was het gevolg. Tabor bracht verre ballen naar voor en was alleen gevaarlijk op de stilstaande fases.Verschillende hoekschoppen en vrije trappen noopten Shanghai tot oplettendheid en foutenlast. Bij de gelijkmaker ging doelman Paul in de fout en de geloste bal werd van korbij ingetrapt. Een paar minuten nadien was het zelfs 2-1 na een rommelige fase voor doel. De thuisploeg trok zich hier meteen aan op en bedreigde onze mannen met een nederlaag. Het duurde 20 minuten eer onze ploeg van deze opdoffer was bekomen en ondertussen herpakte goalie Pol zich voortreffelijk door een paar gevaarlijke schoten in hoekschop de deviëren. In de laatste minuten van de eerste helft kwam de scoremachine van Shanghai terug op gang en bezorgde ze de thuisploeg verschillende gevaarlijke standjes voor doel. Roel was er weeral als de kippen bij om de gelijkmaker te scoren (2-2). Na de pauze wilde Shanghai de fouten van de eerste helft vermijden maar een lichte strafschop bracht ons weer op achterstand (3-2). Tabor had toen zijn beste pijlen verschoten en topscorer Wim Bru maakte van de weinige open kansen gebruik om de bordjes in evenwicht te zetten en nadien op voorspong te komen.(3-3 en 3-4) Nu begon de verdediging van Tabor fouten te maken en in de eindfase staften Jimmy en nogmaals Wim Bru deze flaters af. (3-5 en 3-6). Zo pakte Shanghai ook de drie punten in deze moeilijke uitwedstrijd.

 

 

Shanghai - KG Heverlee 3 - 1

 

De staartploegen zijn meestal geen gemakkelijke tegenstanders voor Shanghai. Het vlotte verloop van de wedstrijd is dus een opsteker. Na een vroege studieronde bleek dat Shanghai de sterkere ploeg was. KG verweerde zich moedig maar dat was niet voldoende om de wedstrijd wat animo in te blazen. Toen Jimmy na 20 ' de 1-0 op het bord zette was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld want KG kon zelden of nooit een vuist maken. Na gekke toestanden voor het doel werd het zelfs 2-0 en 3-0 zodat Jimmy zijn hattrick nog in de eerste helft kon voltooien. Na de koffie liep het wat stroever bij de thuisploeg en de vele wissels waren niet het ideale concept om vlot te winnen. KG had de verdienste om tot het einde een billijk resultaat na te streven maar de vroege voorsprong kwam eigenlijk nooit in gevaar. Na drie wissels kwetste Kurt zich nog zodat reservedoelman Pats zich nog 20 ' kon bewijzen. De stand veranderde echter niet meer.

 

 

Volle Pot Korbeek-Dijle - Shanghai 1-2

 

De eerste stormloop van Volle Pot hadden we verwacht en zijn we koel doorgekomen. Alleen een stevige ingreep van Kurt (met terecht geel) was nodig om het thuisoffensief af te stoppen. De Shanghai tegenprikken bleken minstens even gevaarlijk als de thuiskansen. Vermits we om allerlei reden niet met onze basisploeg konden spelen was het dus wat puzzelen voor coach Wim. Toen Bart (30') met een gemene elleboogstoot werd uitgeteld (ooglid gescheurd) zag het er dus niet zo rooskleurig uit als het eindresultaat laat uitschijnen. Geert (gedreven ingevallen) nam de plaats van Bart over en terwijl iedereen (?) naar de bloedende Bart keek trapte Gunther de vrije trap onhoudbaar in de winkelhaak. Koude douche voor de Potters en een opsteker voor het gehavende Shanghai. De voorsprong behouden tot de rust was de eerste betrachting. Na de rust werden de snedige aanvallen van de thuisploeg met moed opgevangen. De duels waren telkens pittig zoals het in een topwedstrijd meermaals gebeurt. Toch bleef het sportief buiten een paar kleine akkefietjes. De gelijkmaker, na een verloren duel, was onhoudbaar voor doelman Pats maar Walter dacht er anders over. Na de aftrap stuurde Gunther hem het straatje in en alleen voor de thuisportier werkte hij koel af. Deze tweede opdoffer hadden de Volle (nu halfvolle) Potters niet verwacht. Er bleef dus geen keuze, Shanghai moest de voorsprong verdedigen en Volle Pot massaal aanvallen. De tegenaanval was ons wapen en vermits we uit de counters geen derde doelpunt konden scoren was het tot het eindsignaal pompen of verzuipen. Maar een gemotiveerd Shanghai heeft reeds eerder bewezen tot wat ze in staat zijn en ook ditmaal kenden ze geen genade.

 

 

Shanghai - Bruggenhof Betekom 6-0

 

Na een paar weken op verplaatsing eindelijk terug een thuiswedstrijd. Shanghai won deze wedstrijd vlot en kwam slecht in 2 x 5 min in de problemen. Bij 2-0 toen Bruggenhof een penalty miste en nadien door de vervangingen waardoor we een beetje organisatie misten. Verder kwamen we op voorsprong langs Bart en nadien konden Jimmy (2), Wim Bru (2) en Gunther nog scoren.

 

 

SKN Aarschot - Shanghai 1 - 5

 

De eerste twintig minuten waren gelijkopgaand. Shanghai liet meteen blijken dat de bekerwedstrijd geen sporen had nagelaten. Buiten een paar kleine prikken was het wachten tot er een foutje gebeurde in de verdediging. Na een doorsteekpass kwam Gunther alleen voor de doelman van SKN en met een snelle beweging ging hij er ook vlot voorbij naar een open doel. De keeper bemerkte het onheil en pakte dan maar de benen van onze doorgebroken speler die toch half overeind bleef maar naast het doel besloot. De logische rode kaart bleef in de zak van de scheidsrechter en een paar minuten nadien viel het eerste doelpunt aan de overzijde (1-0). We hadden dus geen keuze en moesten ten aanval. Roel pegelde een afstandschot op de dwarsligger en Jimmy miste op een haar. De terechte gelijkmaker kwam er na een vlotte aanval waar Jimmy glijdend de bal over de doellijn kon schuiven (1-1). De tweede helft kon dus met moed aangevat worden want bergaf en met de wind in de rug moest het lukken. Shanghai nam het initiatief in handen en domineerde de ganse tweede helft. De thuisploeg kon nog één mooie kans afdwingen op de gelijkmaker maar ondertussen had Wim Bru een voorzet in het dak van het doel geknald (1-2). De thuisploeg probeerde moedig het tij te doen keren maar de tegenacties van Shanghai brachten via weeral Wim Bru de 1-3, en 1-4 op het bord. Toen Jimmy de eindcijfers vastlegde was de wedstrijd al lang beslist.

 

 

Den Burger Betekom - Shanghai (Beker 1/16 finale) 5 - 3 NV

 

Na de mooie overwinning in de competitie was dit een gelegenheid om ons te plaatsen voor de volgende bekerronde tegen een eersteklasser. Maar na een paar minuten ging onze ploeg in de fout met weeral een weggeefdoelpunt als gevolg (1-0). Nog in het eerste kwartier was deze situatie terug rechtgezet. Jimmy lukte de gelijkmaker na een mooie doorsteekpass en Bart bracht ons op 1-2 na een wandeling door het hart van de verdediging. Het zou dus wel lukken met onze nieuwe opstelling. Ludo verloor echter zijn beheersing na een fout langs achter en kreeg terecht de rode kaart. Met 10 man moesten we nog één uur verder. De zwakke tegenstrever maakte hier echter dankbaar gebruik van ook al merkte je nooit dat we met een man minder speelden. De overwinningsmentaliteit was er echter niet en een paar mooie kansen werden de nek omgewrongen. Werner miste de kans om de wedstrijd te beslissen een twintigtal minuten voor tijd. Dit zou ons nog zuur opbreken want de voorhoede van 200kg Burgers lukte eerst de gelijkmaker (2-2) en zou later in de verlengingen nog 3 x scoren tegen een uitgeblust Shanghai. Dan heb je het wel begrepen. We kregen nog een strafschop cadeau van de ref omgezet door Wim Mat. maar dit was slechts een pleister op de wonde. Een gemotiveerde ploeg had dit al lang eerder afgemaakt.

 

 

VK St-Joris-Weert - Shanghai 2 - 2

 

Na de mindere wedstrijd tegen Caf '99 zei coach Wim dat het beter moest om niet in hetzelfde euvel te hervallen. Iedereen kende zijn taak en vanaf het begin was het opletten geblazen voor het jonge geweld van Weert. Met slordig maar energiek voetbal stormde de thuisploeg naar het doel van Shanghai. Het verweer van de bezoekers was naargelang en dus kregen we een pittige wedstrijd. Een rommeldoelpunt al dan niet in buitenspel maakte het nog erger (1-0). Het zou dus geen plezierreisje worden. Toen Christoff dan ook nog een doelpunt op een geschenkblaadje aanbood, en de kleurrijke thuisspits dit in dank aannam, werd het pas helemaal moeilijk. Bij de rust was het dus stil in de kleedkamer. De Shanghaiers toonden echter hun vechtlust van de voorbije weken na de rust en via Wim Bru konden we toch de aansluitingstreffer netten. Een aantal kansen werden verkwanseld maar ook de thuisploeg kreeg nog een paar mooie kansen. Pats was echter paraat en verijdelde iedere infiltratie voor de doellijn.Voor Shanghai was er geen keuze en dus gingen ze op zoek naar de gelijkmaker die er kwam via Bart na een geharrewar voor doel. De duels werden vinniger maar bleven sportief. Beide ploegen streden tot aan het eindsignaal voor de winst maar de billijke uitslag bleef op het bord.

 

 

Shanghai - Caf '99 Heverlee 1- 0

 

Moeilijke studieronde vanaf het begin voor beide ploegen met een gemotiveerd Shanghai. Dat deze wedstrijd zo moeilijk zou worden had niemand gedacht. De bezoekers die achteraan de klassering bengelen zullen met dit voetbal vlug een paar plaatsen winnen maar deze sport kan soms ook onrechtvaardig zijn en dat maakte Shanghai ook al mee. De gevleide uitslag is een opsteker voor de thuisploeg maar we moeten toegeven dat de Caffers meer verdienden. In de eerste helft kwam Shanghai slechts sporadisch voor het doel van de bezoekers en dat was onvoldoende om een doelpuntje mee te pikken. Een kopbal van Jimmy strandde op de lat maar dat was de enige kans die de gastheren konden verzilveren. Caf '99 zette hiertegenover een reeks aanvallen met snel en vaardig voetbal en bij Shanghai was het alle hens aan dek. Doelman Pats had de handen meer dan vol en als hij toch verslagen was sprong Patrick hem bij om twee gemaakte doelpunten van de lijn te weren met de kop. Shanghai streed met de moed der wanhoop ijverig tot het laatste fluitsignaal en dat is op zichzelf een verdienste. Dat Gunther 10 min voor tijd ook nog het winnende doelpunt kon meepikken was een welgekomen meevaller. Bij Caf '99 zullen ze er anders over denken maar dat is voor hen een magere troost. De thuisploeg blijft hierdoor een weekje langer op de eerste plaats. Genieten dus zolang het kan!

 

 

Den Burger Betekom - FC Shanghai 1 - 4

 

De wedstrijd die we als moeilijk hadden verwacht is eerder vlot gewonnen. De thuisploeg startte wel met de beste bedoelingen maar moest nadien ondervinden dat Shanghai de betere was. Het begin kondigde zich niet rooskleurig aan want de thuisspits wist een penalty te versieren. 1-0 en dat was de rode lap waardoor de Shanghai-stier zijn duivels ontbond. Twee minuten nadien was het al 1-2 via de zeer verdienstelijke Jimmy die een lange pass met een gekruist schot via de verste paal in doel verlengde en Gunther die vlot zijn tegenstrever omspeelde en hard in doel knalde. De tegenstoten van de Burgers bleven gevaarlijk maar onze verdediging was alert op de juiste momenten. Een paar thuisspelers blonken niet uit in goede mentaliteit en hadden het met elkaar aan de stok toen later bleek dat Shanghai duidelijk de wedstrijd in handen nam. De gefrustreerde kapitein (?) trapte zelfs een bal richting publiek maar zou moeten weten dat het op de grasmat moet gebeuren. In de tweede helft was het verschil nog duidelijker want het loopvermogen van de Chinezen stak er bovenuit. De kalmste en beste thuisspeler was de doelman en die verhinderde lang dat Shanghai een derde doelpunt kon scoren en hield zo de spanning in de match. Hij zweefde klasrijk een vrije trap van Roel uit de winkelhaak, pareerde een schot van kortbij en wist een schuiver uit de korte hoek te houden. De belegering van het thuisdoel bleef duren en Wim Bru kon met een listige kopbal over de doelman de geruststellende derde treffer netten. Zijn assist voor de inlegger van Christoff was eigenlijk overbodig maar zette de juiste cijfers op het bord (1-4).

 

 

BEKER: Polyte Schaffen - Shanghai 2-7

 

Van in het begin liet onze ploeg verstaan dat ze naar de volgende ronde wou. Slechts in de eerste 20 min. kon Polyte het tempo van Shanghai aan. Nadien werden ze afgestraft met voetbal van het betere niveau. Smaakmaker Werner had er zin in en alleen een doelpuntje kon hij niet maken. Hij was overal aanwezig en met een tweetal assists zette hij de ploeg op weg naar de overwinning. Shanghai liet slechts de teugels wat losser toen er al 0-4 op het bord stond. Verschillende hachelijke standjes voor het doel van de tegenstrever konden de dubbele cijfers op de westrijdblad brengen maar de thuisdoelman had het geluk aan zijn zijde en de verdedigers sprongen hem verschillende malen moedig bij om de vernedering te ontlopen. Meerdere spelers bereikten hun beste niveau en Wim Mattheus kreeg de kans om zijn kwaliteiten als stopper te tonen. De komende schorsing van Patrick in het achterhoofd zal dit nodig zijn. De doelpunten werden vlot gescoord door Roel (2), Patrick (2), Christoff (2) en Gunther.

 

 

Shanghai - FC Pellenberg 2-3

 

Toen Roel na een zestal minuten de thuisploeg op voorsprong bracht konden we geen betere start bedenken. Dat deze wedstrijd in mineur zou eindigen kon niemand zich inbeelden. Shanghai belegerde met fris voetbal de bezoekende portier en deze zou een rol van betekenis spelen in de volgende minuten. Het was eigenlijk wachten op het tweede doelpunt. Alleen een zeldzame tegenprik van Pellenberg kon ons bedreigen.Werner knalde met een afstandschot onderkant lat en de bal wou niet over de doellijn. Nadien redde de doelman nog schoten van dichtbij met de voet en wou de bal er bij een geharrewar voor doel niet in. De harde taal van het voetbal zegt dan dat als je niet scoort, je het deksel op de neus krijgt en zo gebeurde ook. Bij de eerste aanval van de bezoekers deze naam waardig bleef de Pellenbergse spits ijzig kalm voor doel en omspeelde twee verdedigers en onze doelman met de 1-1 tot gevolg. Kort voor rust, bij een nieuwe aanval, ging onze ploeg weeral in de fout. Een bezoeker kreeg te veel ruimte waardoor hij voor Pats kon opduiken en zijn lob door stopper Patrick in een paniekreactie met de hand werd weggeslagen. Logisch gevolg: uitsluiting, strafschop en 1-2. Je zou voor minder balen. Coach Wim had dus zijn handen vol om tijdens de pauze de koppen terug omhoog te krijgen. Met tien tegen elf werd de tweede helft moedig aangepakt en de kansen waren weeral voor Shanghai. Buiten een bal tegen de dwarsligger kon Pellenberg weinig inbrengen al moet gezegd dat de bezoekers nu gevaarlijker waren omdat onze verdediging man tegen man voetbalde. Na nieuwe schoten tegen de lat en tweemaal een open kans voor Wim Bru en Gunther werden onze supporters er moedeloos van. Toen Ludo dan toch de gelijkmaker (2-2) kon netten was dit een hele opluchting. De krachten waren toen al meer dan verbruikt en we sleepten ons naar het einde. De buitenspelval was een hulpmiddel om de counters van de bezoekers te stoppen. Wat niemand nog verwachtte gebeurde toch: Pellenberg kon door de buitenspelval glippen en onze moedige en leeggestreden ploeg nog tegen de mat krijgen (2-3). Dit hadden we echt niet verdiend, maar dat is nu eenmaal voetbal.

 

 

Salamander Binkom - FC Shanghai 0-5

 

Vrij onzeker waren we vertrokken naar Salamander want deze ploeg zette vorige week een reuze resultaat op het bord. Het kon dus wel eens een eerste serieuze waardemeter worden. Na de wedstrijd bleek dit anders. In een zeer op en neer gaande eerste helft waren er kansen langs beide zijden. De beste waren voor Shanghai met een kopstoot van Jimmy net naast de paal, een volley-shot van Wim Bru in de wolken en een vrije trap van Gunther op de dwarsligger. De verdediging moest wel alert blijven op de tegenprikken van de thuisploeg. De ruststand was dus vrij logisch 0-0. Na de pauze bewees de voordien onzichtbare Wim Bru waarom hij vorig seizoen topschutter was. Eerst dwongt hij de hoekschop af waarmee Patrick de 0-1 scoorde (met een rake kopbal) en nadien zorgde hij voor een hattrick na een harde knal, een kopbal en een inlegger. Met de hulp van de thuisverdediging die na het tweede doelpunt uiteenviel werd het via Werner nog 0-5. De mentale weerbaarheid van de jonge thuisploeg was gebroken en na het tweede doelpunt konden ze nooit een vuist maken. Bij de weinige gevaarlijke fases was onze doelman Pats paraat.

 

 

FC Shanghai - Onder Ons Kessel-lo 6-2

 

Moeizame eerste helft met kansen aan beide zijden. Open doelpogingen van Shanghai gingen niet in de juiste richting en Onder Ons volgde ons voorbeeld. Met een lucky treffer van Gunther en Wim Mattheus en nadien een voortreffelijke lob van Jimmy was aan de rust de match bijna gespeeld (3-0). Na de rust kon spijts alle verwittigingnen niemand de wedstrijd onder controle houden en was er geen organisatie zodat de tegenstrevers 3x hun topscorer in stelling konden brengen: 3-1 en 4-2 waren de enige wapenfeiten van de bezoekers. Een prachtig doelpunt van Werner, een buffelstoot van Bart en een lage schuiver van Wim Bru bezegelden het lot van de bezoekers zodat deze nog overdreven 6-2 cijfers aangesmeerd kregen.

 

 

Oefenwedstrijden

 

 

FC Shanghai - Groene Heide Rillaar 10-0

 

Triestige wedstrijd en triestige tegenstander want nooit maakte die een vuist en het is de vraag hoe die in competitie spelen. Shanghai dat nochtans niet het niveau van de vorige wedstrijd haalde, kon rustig de ganse wedstrijd controleren en scoren. In de eerste helft maakte Wim Bruggemans een hattrick +2 en de makke tegenstrevers hadden hier geen verhaal tegen. Rust 5-0. Na de rust een paar aanpassingen in de ploeg om eventuele gekwetsten of schorsingen op te vangen. Drie doelpunten van Patrick en een prachtig afstandsschot van Wim Mattheus met erbovenop een doelpuntje van Doc en de 10-0 eindstand stond op het bord. Na de wedstrijd geen bezoeker te bespeuren in de kantine wat een nog triestigere indruk liet. Leven die dan alleen van sponsoring want met eigen verbruik zullen ze het nooit redden.

 

KVC Kessel-lo 2000 - FC Shanghai 3-6

 

Een gemotiveerd Shanghai speelde vanaf het begin voor wat het waard was. De vrees voor een afstraffing mocht algauw naar de prullenmand. Na een gelijkopgaand begin, aan een voor liefhebbers snelle start, kreeg Shanghai de wedstrijd meer onder controle en de felbevochten duels werden meer en meer gewonnen. KVC kon hier weinig tegenover plaatsen en kon ervaren dat een gemotiveerde amateurploeg ook kan voetballen. Toen op een hoekschop Wim Mattheus op de koop toe de 0-1 scoorde was de verbazing nog groter. Rustig verder spelen dacht de thuisploeg dan lukt het wel. Wim Bruggemans dacht er anders over en bij een nieuwe aanval kon hij met een krachtig schot naast de paal de 0-2 netten. Een vrijschop net buiten de rechthoek werd eveneens door hem keihard in het dak van het doel geschoten (0-3). Met de medewerking van de plaatselijke scheidsrechter mocht Jimmy uit buitenspel de 0-4 ruststand vastleggen en dat was van het goede teveel. KVC kon hier alleen een vrijschop op de paal en een door Werner afgeweerde bal op de lijn tegenover stellen. Na de pauze kregen we een snelle start van de thuisploeg maar toen Bart met een afstandschot bij de eerste tegenaanval 0-5 nette was de kous af. KVC vocht moedig tot het einde, kon de eer redden (1-5) kreeg een nieuwe goal tegen via nieuweling Gunther (1-6), en kon nadien tegen een moegestreden Shanghai nog tweemaal scoren. Maar die waren toen al aan het vieren.

 

 

FC Pellenberg - Shanghai 2-0

 

Futloze oefenwedsrijd in een te warme temperatuur waarvoor we geen verontschuldigingen kunnen inroepen. De partij was evenwichtig maar onze voorspelers waren te onmachtig om een doelpuntje mee te pikken. Pellenberg had soms moeite met de organisatie en bij Shanghai waren er een paar spelers die niet hun beste niveau haalden. En vermits Pellenberg scoorde waren zij de verdiende overwinnaar. De goeie wil en inzet waren de enige positieve dingen die we moeten onthouden.

 

 

Shanghai - Locomotiv Leuven 5-0

 

De bezoekers waren weinig geïnspireed en Shanghai begint stilaan naar een beter niveau te groeien. Vanaf het begin controleerde de thuisploeg de wedstrijd en konden de bezoekers hier alleen hun goede wil tegenover plaatsen. De bezoekende doelman (?) en dat waren er meerdere, bleek(en) niet opgewassen tegen de aanvalsdrift van Shanghai. Wim in het begin van de wedstrijd en nadien verschillende andere spelers bedreigden meermaals de keeper van Locomotiv. Na de 1-0 via Wim had de uitslag sneller moeten oplopen maar het was wachten op een afstandsschot van Bart om de 2-0 op het bord te krijgen. De nieuwkomers die bij Shanghai testten bleken stuk voor stuk versterkingen en met het wegvallen van een aantal spelers is dit welkom. Het is nog te vroeg om deze jongens te bejubelen maar de volgende wedstrijden zullen uitmaken in hoeverre versterking welkom is. Met een gedreven mentaliteit kon de thuisploeg dan ook uitlopen tot 5-0 na doelpunten van opnieuw Wim en Jimmy. De zwakke bezoekers maakten weinig indruk.

 

 

Shanghai - FC VILV Heverlee 3-2

 

Wie de eerste helft zag zou niet denken dat Shanghai deze wedstrijd alsnog kon winnen. De verdediging werd steevast in snelheid genomen door de technisch sterkere tegenstrevers. Op een paar kansen na was de thuisploeg niet echt gevaarlijk en de bezoekers stelden doelman Paul verschillende malen op de proef. De 0-1 ruststand was dus niet overdreven. Blijkbaar was de verfrissing aan de rust welkom want Shanghai maakte al vlug 1-1. De nieuwe achterstand (1-2) kon in de slotfase nog omgezet worden in een overwinning na doelpunten van Patrick en Bart. Vermits ik de tweede helft niet zag kan ik verder weinig uitleg geven. Valse noot: de kwetsuur van Walter (liesverrekking).

 

 

SK Herent - Shanghai 2-12

 

Drukkende warmte zal nooit een ideale temperatuur zijn voor voetbal. Tegen de veteranen van Herent die nog minder gemotiveerd waren was het een makkie om te scoren. In het begin hadden beide ploegen er weinig zin in en daar zat de warmte voor veel tussen. Nadien ging het wat vlotter maar iedere tempoversnelling was voldoende om te scoren tegen een zwakke tegenstrever. De uitslag laat dus geen twijfel bestaan. 2x35 is niet de ideale voorbereiding en de volgende matchen tegen betere tegenstrevers zullen onze zwakke plekken wat meer blootlegen. Of we tegen dan wat meer gemotiveerd zijn moeten we afwachten. Een tester leek vlot te scoren maar we willen dat ook graag zien tegen een betere ploeg. Veel vraagtekens dus. De volgende matchen zullen ons iets wijzer maken.

 

 

Shanghai - FC In onzen tijd Diegem 3-3

 

Eerste oefengalop met te weinig Shanghaiers aanwezig. Gezien de warmte een loom vertoon met bij de rust een 1-1 stand. Nadien kwam Shanghai op een 1-3 achterstand, die nog in de laatste minuten werd rechtgezet tot een 3-3 eindstand.