GEDEELTELIJK ARCHIEF

 

Remy Boys Wijgmaal - Shanghai

 

Wegens wateroverlast werd de wedstrijd afgelast.

 

 

SKN Aarschot - Shanghai 4 - 0

 

De bekerwedstrijd zat nog fris in het geheugen zodat het aanvangsuur uit het oog verloren werd. Bart werd terug opgevist en Walter kon de wedstrijd uitspelen. Dit waren de positieve punten. Shanghai had een resem kansen om de wedstrijd te winnen maar weeral bleef de afwerking achterwege. De thuisdoelman was eigenlijk de man die, deze toch wel overdreven uitslag als een pluim op zijn hoed mag steken. Hij hield de 0 - 0 op het bord en kort voor rust puurde de thuisploeg op 4 minuten tijd een 2-0 voorsprong. Eerst door een verwarde fase waarbij de bal voor de afwerker van dienst zijn voet viel en nadien bij zwak ontzetten en een strak schot waar onze Pats geen verhaal tegen had. Coach Wim moest zijn troepen onder de rust motiveren en een aansluitingstreffer zou terug spanning in de wedstrijd hebben gebracht. De fluitenier was het daar niet mee eens en liet de thuisploeg uit een randgeval van 3 meter off-side een derde maal scoren. Maar ja, in het donker zie je dat niet zo goed. De plaatselijke afgevaardigden moesten bijna gereanimeerd worden van het lachen. Dat onze jongens nog kalm bleven bij dit onrecht is ook al iets. Een vierde doelpunt kwam er misschien te gemakkelijk maar toen waren de punten al uitgedeeld. De Sint is gul dit jaar maar niet voor Shanghai. Volgende week moet de kerstman dit maar rechtzetten. Remy Boys weze gewaarschuwd.

 

Shanghai - Britanic Vorst 0 - 1

 

Shanghai zou meer in zijn kansen moeten geloven en had weeral te veel respect voor de tegenstander. Na 5 min al kon Roel, die een puike wedstrijd speelde, knap twee bezoekende verdedigers in de wind zetten en inschieten maar de doelman dacht er anders over en gunde Shanghai geen voorsprong. De talentrijke aanvallers van de Vorstenaren noopten onze verdediging telkens tot waakzaamheid en hierdoor was de kloof tussen verdediging en aanval veel te groot. Bij iedere tegenstoot moesten onze jongens te veel veld overbruggen om aan het bezoekende doel te geraken en dan waren de krachten meestal al op om nog iets te forceren. Maar de wedstrijd was spannend tot de laatste minuut omdat Britanic verzuimde een tweede doelpunt te maken en Shanghai toch iedere kans nam om de gelijkmaker te netten. Na een half uur was het 0-1 na een misser in de verdediging maar de bezoekende aanvaller kreeg een vrijgeleide van de ref na handsspel. Hierdoor moesten onze jongens de ganse wedstrijd achtervolgen. Toen Wim Bru dan toch het kanon kon in stelling brengen was er weeral een voortreffelijke doelman die redding bracht. De bezoekers bleven telkens komen met puike tegenaanvallen en het spel ging op en neer. De zwakke ref belette beter voetbal en Shanghai werd er nerveus door met drie gele kaarten als gevolg. Bij Shanghai was het telkens "net niet" en een doelpunt bleef uit zodat Britanic met de drie punten kon huiswaarts keren.

 

 

KWB Scherpenheuvel - Shanghai 4 - 1

 

Dame Fortuna was aan de zijde van de thuisploeg en een gehandicapt Shanghai kon daar niks tegen inbrengen. Na 5 min was het al 0-1 na een doelpunt van Wim Bru. De KWB-ers schrokken daar even van en Shanghai bleef met vlot samenspel de thuisploeg onder druk zetten. Twee enorme kansen werden net niet in een doelpunt omgezet en dus bleef de thuisploeg van een opdoffer gespaard. Bij de eerste kans deze naam waardig was het echter 1-1. Een gekraakt schot werd door een verdediger in ons doel gedevieerd. Pech kan je wel zeggen. De enige uitgespeelde kans die de thuisploeg in de eerste helft op de mat kon brengen werd door doelman Paul klasrijk geweerd. Een totaal onnodige fout van verdediger Pete werd met een terechte strafschop bestraft en gelukkig bleef de kaart achterwege. Bij een volgende rommelige aanval trapt een voorspeler van KWB naast de bal, Paul verrast, bal tegen de paal en binnen (3-1). Vanaf dan is het makkelijk en de tweede helft was een maat voor niks. Shanghai moedig op zoek naar de aansluitingstreffer en Scherpenheuvel rustig controlerend. Een handsbal met beide handen niet bestraft, en daardoor een vrijgeleide naar ons doel en de 4-1 was een feit. Hopelijk is het geluk volgende keer eens aan onze zijde.

 

 

Shanghai - VK Wakkerzeel 2 - 3

 

De bezoekers waren van in het begin de betere ploeg maar konden dit niet in de cijfers omzetten. Nochtans waren ze al na een kwartier op voorsprong gekomen en dit was een terechte uitslag. Shanghai zonder Kurt, Bart en Walter moest na 20 min ook nog Christoff met een kwetsuur zien verdwijnen en dit was van het goede te veel. De vervangers deden meer dan hun best maar konden de wedstrijd niet doen kantelen. Vermits de bezoekers verzuimden om de voorsprong uit te bouwen is het eeuwige scenario, het deksel op de neus. Roel kon de 1-1 netten na een lichte strafschopfout op Wim Mat. De gevleide stand kon niet behouden worden want kort voor rust kon Wakkerzeel in een geharrewar voor doel opnieuw afstand nemen (1-2). Na de rust was het wachten op de doodsteek maar vermits de bezoekers niet "Wakker" genoeg waren kon Wim Bru zijn vertrouwen wat opkrikken met een gelijkmaker na een inzenden van de flank. Shanghai kreeg nu regelmatig kansen maar kon de verhoopte zege niet pakken en de bezoekers bleven de kansen verkwanselen. Doelman Paul ging dan ongelukkig in de fout en zo konden de bezoekers toch nog de drie punten meepikken. Maar bij Shanghai verliezen en winnen we samen. Een puntje was echter welkom geweest maar het mocht niet zijn.

 

 

Stefke Betekom - Shanghai 4 - 1

 

Na het debacle van vorige week hadden de jongens van FC Shanghai iets goed te maken. Er stond dan ook een supergemotiveerd elftal aan de aftrap. In de eerste helft was de thuisploeg echter de betere ploeg met een 2-0 ruststand als resultaat. Met de gebruikelijke owngoal natuurlijk inbegrepen... In de tweede helft nam FC Shanghai echter het heft in handen en een logische aansluitingstreffer was het gevolg. Helaas was deze hoopvolle situatie niet van lange duur vermits we nog 2 tegendoelpunten moesten slikken in het daaropvolgend kwartier. Shanghai kreeg nog een aantal mooie kansen maar kon er geen meer in de netten krijgen. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg met een ietwat overdreven score.

Uw plaatsvervangend verslaggever Werner.

 

 

BEKER: SKN Aarschot - Shanghai 7 - 3

 

De bekerwedstrijden worden waarschijnlijk door geleide loting vastgelegd want telkens spelen we tegen ploegen uit onze reeks. Het zou aangenamer zijn mochten we eens uitkomen tegen ploegen die we nooit tegenkomen in de normale competitie. Vooral een pluim voor de weeral secure ref van dienst. Shanghai kon nooit aanspraak maken op een verdere bekerronde. Duelkracht en snelheid lagen in het kamp van de thuisploeg en hiertegenover kon Shanghai nooit een vuist maken. Na de eerste 1-0 konden we via een fout van de thuisdoelman nog op gelijke hoogte komen maar nadien bleef de aansluitingstreffer telkens uit. Net voor rust 2-1 en dan hoop je nog gelijk te komen. Maar indien je al snel 3-1 en 4-1 achter komt heb je het begrepen. De 4-2 geeft even hoop maar iedere aansluitingstreffer werd even vlug verijdeld door een nieuwe achterstand. Dus 5-2, 6-2, 6-3 en 7-3 zonder pardon. Vooral een verdiende overwinning voor de thuisploeg.

 

 

Shanghai - Tornooiveld Evere 1 - 1

 

De tegenstrever niet onderschatten was de opdracht. Tornooiveld dat nog geen enkel punt kon pakken was compleet en liet zien dat ze in de loop van deze competitie toch nog meedoen en niet afgeschreven mogen worden. Shanghai deed wat het moest en speelde met inzet. Maar tegen technische ploegen hebben we het meermaals moeilijk. Kibbelende spelers en een zwakke ref maakten het niet gemakkelijker maar dit zal niet de laatste keer zijn. Tegen deze ploegen moeten we onze punten pakken en dat is niet altijd gemakkelijk. Jimmy had al vroeg de 1-0 kunnen scoren maar toen viel de trein bijna stil. Mede omdat de Brusselaars ons niet verder lieten komen. Shanghai schepte te weinig gevaar om de stand verder uit te bouwen en de tegenprikken van de bezoekers bleven onze verdediging tot waakzaamheid nopen. We bleven de tegenstrever verder aftasten maar de bezoekende doelman wou niet wijken toen Patrick van kortbij kon inschieten. Op vraag van de Brusselaars werden een paar fouten met een gele kaart bestraft, maar de bezoekers werden zelf niet altijd even correct gestraft. Bij een zeldzame tegenaanval kopte onze verdediging in eigen netten en daarmee was Tornooiveld goed beloond. Achteraf kregen ze nog wel kansen waarmee ze hun gelijkspel konden verantwoorden maar toen stond Shanghai nog slechts met 10 op het veld na een tweede gele kaart van Christoff. De bezoekers mochten zich meer veroorloven maar indien Shanghai iets meer gevaarlijk zou geweest zijn bleven de andere punten ook in Leuven.

 

 

Hezerheide Schaffen - Shanghai 1 - 2

 

In de beginfase van deze match greep Hezerheide Shanghai onmiddellijk naar de keel. Met vlot combinatievoetbal speelden ze onze jongens weg en het was toen "alle hens aan dek" om niet te verdrinken. Iedereen zocht zijn tegenstrever die beweeglijk onze rangen infiltreerde. Er was een attente doelman nodig om onheil te voorkomen maar na twaalf minuten was het raak na een owngoal van Patrick die de strakke voorzet voor Paul in eigen doel kopte (1-0). Het zag er toen niet goed uit voor Shanghai temeer daar de thuisploeg meer wou. Onze tegenprikken waren te zwak om de thuisverdediging te ontwrichten maar strijdlust is de nieuwe troef van onze mannen. Een kwartier nadien begon de motor te draaien en de flankspelers kregen meer vat op de wedstrijd. Verschillende voorzetten brachten gevaar en de thuisdoelman had het geluk aan zijn zijde dat hij een paar maal met de voet kon afweren. Rond het half uur moest doelman Paul nog tweemaal ingrijpen om de 2-0 te vermijden maar nadien zetten onze mannen orde op zaken. Mooie beweging Werner, Jimmy met een slimme aflegger en Wim Bru kon zijn eerste van het seizoen naast de thuisportier inschieten (1-1). De thuisploeg had het nu meer dan lastig en ontsnapte een paar maal aan een grotere achterstand. Begin de tweede helft stak de nr 1 (?) van de Schaffenaren ons een handje toe door de bal buiten de rechthoek te lossen en Jimmy was er als de kippen bij om deze flater af te straffen (1-2). Hezerheide had nu geen keuze meer en moest aanvallen. De tegenaanvallen van Shanghai bleven gevaarlijk, doch te ongeordend om een 1-3 te netten. De nieuwkomers werden dan in de strijd geworpen om de voorsprong te verdedigen. Het bleef spannend tot het eindsignaal omdat de ref een mooi doelpunt van Jimmy, na handspel van een verdediger, afkeurde voor roepen van Ludo (?). Deze drie punten zijn meer dan welkom en verdiend.

 

 

Shanghai - Foresta Laakdal 2 - 0

 

Een wedstrijd met verschillende gezichten. Na een goed kwartier moest Shanghai al Kurt en Bart naar de kant halen met ernstige kwetsuren. De bezoekers, die toch een technisch vaardige ploeg leken, hadden het de thuisploeg tot dan niet gemakkelijk gemaakt. Invallers Ludo en Steve knapten hun taak naar behoren op en lieten zien dat ook zij in de ploeg willen staan. Het was Ludo die in een 5-tal min. de wedstrijd besliste met twee slimme voorzetten waarvan Jimmy de eerste knap binnenkopte en de tweede na een terug inzenden aan de tweede paal binnenschoof (2-0). Vermits de bezoekers het ons toch knap lastig maakten was deze voorsprong welkom. In de tweede helft moest er dus verdedigd worden en Ben, die het in de eerste helft al lastig had met zijn wendbare tegenstander, moest na een al dan niet vrijwillige elleboogstoot vervangen worden door ouderdomsdeken Geert. De bezoekers kregen een terechte strafschop niet toegekend maar brachten toch te weinig gevaar om op een punt te mogen rekenen. Nu de gekwetstenboeg zich vergroot zijn deze drie punten van goudwaarde, temeer daar Foresta een rechtstreekse tegenstander blijkt voor de degradatie.

 

 

Volle Pot Korbeek-Dijle - Shanghai 3 - 0

 

Deze wedstrijd was voor Shanghai een manier om te tonen dat met inzet een mooi resultaat kan bereikt worden. Onze jongens hebben zich niets te verwijten en speelden met enorme moed tegen één van de betere ploegen van de reeks. Maar om punten te pakken moet je afwerken en dat deden we niet. Je weet op voorhand dat je tegen deze talentrijke ploeg weinig kansen krijgt en ook verdedigend de ganse match moet opletten. Met doelman Paul in een uitblinkersrol werd het tweede volbracht maar de kansen die we kregen werden niet benut en dus konden we de Potters niet aan het wankelen brengen. Werner kon een pass in geschenkverpakking niet voorbij de doelman krijgen om de 0-1 te netten. Dit zou een opsteker geweest zijn en zou de thuisploeg toch onder druk gezet hebben. En bij een 0-2 stand kon Wim Mat andermaal de penalty niet omzetten. Deze missers betaal je cash en dan kan je geen aanspraak maken op een punt temeer daar de thuisploeg nog driemaal de lat of staak trof. In de laatste minuten was Shanghai moegestreden en ontsnapten we nog aan een grotere score maar dat zou overdreven geweest zijn. Maar proficiat voor de inzet! Indien we die in de volgende wedstrijden behouden pakken we zeker punten.

 

 

BEKER: Shanghai - Polyte Schaffen 10 - 1

 

Tegen een flauwe tegenstander heeft Shanghai nooit moeite gehad om naar de volgende ronde van de beker door te stoten. Van bij de start was onze gehavende ploeg bij de pinken en al na 13 min. kon Wim Mertens een afgeweerde bal schuin in doel schieten 1-0. Drie minuten nadien was Werner de schutter van dienst die een geruststellende 2-0 op het bord bracht. De bezoekers die slecht met 11 spelers aanwezig waren verloren dan nog één speler door kwetsuur waardoor ze nog meer dan één uur met tien verder moesten. Slechts op de 27 min. konden ze een kans afdwingen die naam waardig maar doelman Paul was bij de pinken. Shanghai liep vlot uit naar 5-0 na doelpunten van Christoff ('40) Wim Bru ('44) en Jimmy ('55). De bezoekers misten onbegrijpelijk na een uur de eerredder en een paar min nadien was de thuisdoelman opnieuw paraat. Van dan af was het eenrichtingsvoetbal met doelpunten van Ben ('65) 6-0, Christoff ('68) 7-0, toch nog de verdiende eerredder 7-1 en vlot uitbollen tot 10-1 via Werner ('77) en Jimmy ('79 en '86 min)

 

 

Shanghai - Plenke Werchter 1 - 6

 

Les in efficiëntie kunnen we het noemen. Nochtans merken we dat de bezoekers telkens met veel respect naar ons toekomen. Shanghai begon dan ook vlot met de overwinning van vorige week in het achterhoofd. Het eerste kwartier waren de Chinezen zelfs de baas zonder echt gevaarlijk te zijn. Maar bij de eerste echte aanval was het meteen raak. Shanghai kreeg de bal niet uit de zestien en met een schuine knal legden de bezoekers de eerste van de dag achter doelman David die zich weinig te verwijten had. We waren toen een kwartier ver. Vier minuten nadien was het al 0-2 na zwak verdedigen van onze jongens en dan weet iedereen dat het heel moeilijk wordt. Shanghai streed moedig met de mogelijkheden die ze hebben maar die bleken onvoldoende om tegen dit Plenke punten te pakken. In de 32' werd Christoff in de rechthoek gelegd en de penalty die enige hoop kon brengen werd door Wim Mat overgeschoten. Andere schoten uit de tweede lijn en een vrijschop werden knullig de lucht in getrapt zodat de bezoekende doelman weinig problemen kende met de Shanghai-aanval. Na de rust moesten we dus snel de aansluitingstreffer netten maar het was Plenke dat verdiend de 0-3 scoorde. Nadien probeerde onze ploeg nog de bakens te verzetten maar met inzet alleen raak je er niet. Buiten een vluchtschot (net over), een kopbal (klasrijk geweerd door de doelman) van Patrick was er alleen de verdiende eerredder van Jimmy voor onze ploeg. Een paar jongens kregen het eerder al moeilijk en Plenke liep uit tot 0-6. Christoff en Walter speelden met bessures de wedstrijd uit en dat was al wat we het meest vreesden. Maar dit Shanghai kan beter.

 

 

RD Kaggevinne - Shanghai 2 - 4

 

De eerste overwinning is er één die mag gezien worden. De scheidsrechter liet de aftrap een viertal minuten voor twee nemen en op de min tweede minuut stond Shanghai al voor het eerst in zijn geschiedenis in 1e klasse aan de leiding door een perfect getrapte vrijschop van kapitein Roel. De thuisploeg die vorige week al vijf doelpunten te slikken kreeg was meteen gewaarschuwd dat de Chinezen niet kwamen om alleen maar mee te spelen. De snelle start hield de zwakke thuisverdediging aan het eigen doel en de betere middenvelders moesten telkens bijspringen zodat er van aanvallen niet veel in huis kwam. Toen op het kwartier Wim Mat een hoekschop in één tijd overhoeks in de winkelhaak trapte was dit een tweede opsteker voor Shanghai en een bijkomende opdoffer voor de Rode Duivels. Onze jongens kregen hierdoor nog meer zelfvertrouwen en joegen op elke bal. Daardoor kwam Kaggevinne nooit in zijn spel en tot aan de rust bleef het 0-2. Alleen een tegendoelpunt kon Shanghai nog wat verontrusten en dit wilden ze ten allen koste vermijden. Een onschuldig contact met een thuisverdediger was de enige negatieve noot van de tweede helft, want de thuisspeler moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd en dit zijn de momenten die we beter niet tegenkomen in het voetbal. Jimmy had ondertussen zijn zwakke eerste helft omgezet in een goeie prestatie en bleef jagen op de bal. Bij één van deze aanvallen pikte hij de bal mee en zwiepte die ook nog onder de lat van een verbaasde thuisdoelman (0-3). Vanaf dan mocht het niet meer fout gaan maar een enorm buitenspeldoelpunt bracht de Duivels terug tot 1-3 en toen een zevental minuten voor tijd de thuisploeg ook nog de aansluitingstreffer lukte was er toch even vrees bij Shanghai dat het nog zou mislopen. De betere tweede helft van Kaggevinne was daar niet vreemd aan en die geloofden er terug in. De scheidsrechter dacht er anders over en maakte zijn fout goed door een lichte strafschop te fluiten op de heropgeviste Werner. Wim Mat kende geen genade en zette de eerste overwinning van Shanghai in eerste klasse in de tabellen: 2-4!

 

 

Shanghai - Astra Begijnendijk 0 - 2

 

Eerste grote test voor Shanghai in de hoogste afdeling van het liefhebbersvoetbal. Iedereen tevreden over de prestatie maar spijtig genoeg zonder punten. Mits een beetje geluk zat een puntje er wel in want 5 min. voor affluiten was de bezoekende doelman verslagen op een achterwaartse kopbal van een medemaat maar de lat bracht redding en het verhoopte puntje voor Shanghai was weg. De start was te nerveus voor onze jongens, die niet wilden afgaan tegen de kampioen van vorig jaar. Ze hadden in de beginfase meerdere fouten nodig om de bezoekende aanval af te stoppen. Na een half uur deden de bezoekers hun duit in het zakje met een paar zware fouten. Christoff werd zelfs langs achter gestopt maar kreeg een gele kaart omdat hij zich te licht liet vallen. Te weinig voetbal van Shanghai in de eerste helft door de zenuwen en na 26 min de 0-1 na samenspel van de Astra-aanval. Bij de rust een paar wissels in de ploeg door coach Wim en dit bracht een betere thuisploeg na de pauze. Vermits het tweede doelpunt uitbleef en de mannen van Astra toch respect hadden voor onze ploeg sloop er wat onrust in de bezoekende rangen en Shanghai kon hiervan profiteren. Bij verschillende hoekschoppen was er een kleine dreiging waar we op hoopten en de doelman moest zelfs tot tweemaal toe de bal over de lat tikken. De derde maal was hij verslagen maar de lat bracht redding. Tussendoor was Astra nog gevaarlijk op een paar tegenaanvallen maar Pats had het nodige geluk en klasse om een tweede doelpunt te vermijden. De 0-2 kwam er dan toch in de 91e min toen Shanghai alle registers had opengegooid om alsnog de gelijkmaker te netten. Verdiende winnaar maar een degelijke thuisploeg mag fier zijn op haar debuut.

 

 

OEFENWEDSTRIJDEN

 

VK Heuvel-lo - Shanghai 3- 5

 

De laatste oefentrip tegen Heuvel-lo kan niet als een geslaagde zet gelden. Een lusteloos Shanghai was de schim van zichzelf en tegen (met respect) een zwakke tegenstrever werden er nog drie doelpunten toegestaan. Zelfs de gescoorde doelpunten waren niet van de makelij waarmee je eersteklasseploegen zal bedreigen. De doelmannen hoeven zich niets te verwijten dus is de rekening snel gemaakt. Astra zal volgende week uit een ander vaatje tappen en dat is alleen maar een waarschuwing. Iedereen weet dat het in voetbal snel kan veranderen en dat het volgende week weeral een andere wedstrijd is. Gelukkig maar zou ik zeggen. We weten ondertussen allemaal hoe lastig het zal zijn dus niet te vlug panikeren. We kunnen alleen maar onze uiterste best doen.

 

 

Salamander Binkom - Shanghai 3 - 3

 

Pittige oefenwedstrijd op het tornooi van Pellenberg. Tegen een degelijke tegenstrever was Shanghai de eerste helft de betere ploeg en creerde menige kansen. De logische 1-0 via Werner werd in de tweede helft omgezet naar 1-2 na een zwak kwartiertje van Shanghai. De soms vlotte balwisselingen leverden de gelijkmaker op via Christoff maar kort nadien moesten we een derde doelpunt toestaan na slordig verdedigen (2-3). De gedrevenheid van onze ploeg zorgde er voor dat een logische 3-3 op het scorebord kwam nadat Christoff een gemeten voorzet kon intikken.

 

 

Shanghai - Caf '99 Heverlee 3-0

 

De opbouw verloopt naar wens. Ditmaal was Caf '99 de tegenpartij. Dit team leek een veel sterkere tegenstander dan de vorige oefenpartner en zelfs dan de ploeg die we vorig jaar te bekampen kregen. Maar Shanghai speelde een voorbeeldige partij en werkte in de tweede helft koel af langs Jimmy, Wim en Christoff.

 

 

Shanghai - La Lorraine 4-1

 

Op het laatste nippertje werd er toch nog een sparringpartner gevonden voor een eerste oefengalop. In een warme zon moesten de spelers een wedstrijd afhaspelen om vooral de conditie op peil te brengen. Via doelpunten van 2x Werner en 2x Christoff met een tegendoelpunt na 3-0 werd er toch met een mooie score gewonnen. Het ritme van 1 training en 1 wedstrijd per week zou ons vooral fysiek iets moeten bijbrengen. Spijtig waren er nog een paar afwezigen. Vermits de kern nogal smal is zal iedereen zich moeten reppen. Gekwetsten kunnen we dus missen als de pest.