GEDEELTELIJK ARCHIEF

 

Bij de eerste test van de nieuwe site kozen we om de gemiste verslagen van de wedstrijden van vorig seizoen toch nog te publiceren. Je kan ze hierna lezen in volgorde en wat we nog hebben teruggevonden.

 

 

Shanghai - Plenke 2-2 (4/3/06)

 

Shanghai haalde een punt waar het geen aanspraak kon op maken indien de bezoekers hun kansen afgewerkt hadden. En toch was de anticlimax er 6 minuten voor tijd. Christoff had net de gelijkmaker gescoord en de thuisploeg hoopte dat punt te houden. De mannen van Plenke waren daar zo van onder de indruk dat ze een penaltyfout begingen en daardoor de wedstrijd nog konden verliezen die ze van in het begin in handen hadden. Roel miste de strafschop die voor een stunt zou zorgen maar de klasrijke redding van de bezoekende portier was er niet vreemd aan. Roel in de put maar dat is maar voorlopig. Spijtig voor Shanghai en geluk voor Werchter. De bezoekers hadden nochtans veel meer talent in hun ploeg en de ongrijpbare nr 14 dolde met onze verdedigers. Hij bracht zijn ploeg na 22 min al op een veilige 0-2 voorsprong en de talrijke missers zouden de bezoekers nog zuur opbreken. Een gehandicapt Shanghai miste weeral Jimmy, Lex en Ben door kwetsuren en Steve door beroepsbezigheden en moest ook nog spits Wim Bru vervangen aan de rust na hervallen in zijn vorige verrekking. Pats werd heropgevist en bewees al meteen de nodig lef en concentratie na weken van afwezigheid. Hij kon de bezoekers op afstand houden met een 5-tal geslaagde reddingen. Maar vooraan lagen onze spitsen op de loer en achteraan was het pompen of verzuipen. Christoff kon via een geslaagde aanval de aansluitingstreffer netten en daardoor bleef er spanning in de match. Dit was ook de ruststand. De tweede helft hadden de bezoekers last van de besneeuwde strook op het veld en van de nijdige tegenprikken van Shanghai. De wissels van coach Wim brachten meer evenwicht en de gevaarlijkste spits van Plenke kreeg minder vrijheid en moest nadien gekwetst van het terrein. De thuisploeg had de grote verdienste met veel inzet de bezoekers aan te pakken en een nooit aflatende wil om punten te pakken. Om die reden was de uitslag dan ook verdiend.

 

De winter heeft menig supporter thuis gehouden en zelfs het kantinepersoneel was op wintersport. Shanghai kon de situatie redden en zorgde voor de spanning op het terrein zodat de supporters geen kou kregen. Plenke stempelde de wedstrijd af als “slecht gespeeld” maar moet in eigen boezem kijken voor de verloren punten. Na 22 minuten 0-2 was Shanghai rijp voor de slachtbank. De inzet van de thuisploeg en de missers van Plenke zorgden voor een aangename wedstrijd die in de laatste 10 min een ander uitzicht kreeg. Shanghai had nochtans geen frisse reserven op de bank en moest tot de laatste minuut knokken voor dat behaalde punt. Indien de bezoekende doelman zijn ploeg niet redde op 6 min van het einde door de strak getrapte penalty van Roel uit zijn kooi te houden zouden de mannen van Plenke met een kater zijn huiswaards gekeerd. Nochtans geen Yé in de buurt. Want met onze Chinese naam zouden er weeral gissingen worden gemaakt.

 

 

Stefke - Shanghai 3-1 (11/03/06)

 

Kort verslagje via coach Wim:

 

Een evenwichtige eerste helft met weinig kansen afstandschot tegen de lat van de plaatselijke nummer 10

De andere spits (aziatisch met de naam Wesley!?) bleek echter van in het begin van een ander kaliber. Zeer beweeglijk en snel en niet echt een kolfje naar de hand van onze (nochtans razendsnelle) verdedigers Ben en Patrick. Na 13 minuten hield Ben het voor bekeken (het was te koud of zo), en kwam Lex is zijn plaats. Zoals vorige week moest ouwe taaie Walter nog maar eens zijn positie in het midden verlaten om de plaatselijke sneltrein af te stoppen (en hij stak de chinees op zak)

Shanghai heeft de eerste helft nog een paar keer kunnen tegenprikken, maar we kwamen telkens iets te kort of hadden iets te weinig meeval om te scoren 5 minuten voor de rust leden we balverlies op het middenveld, waardoor er een aantal spelers uit positie waren, en werd beheerst afgewerkt. 1 - 0

 

De tweede helft speelde de wind ons parten en kwam Shanghai er nog zelden uit. Stefke had duidelijk het betere van het spel en zag dit halfweg van de 2de speelhelft beloond. Een mooi uitgespeelde counter, werd, dankzij de numerieke meerderheid voor onze goal, mooi uitgetikt en van dichtbij afgewerkt. 2-0. Een fysiek sterker Shanghai had deze goal kunnen vermijden. Maar als ge niet traint vallen er al eens gaten natuurlijk. Toch kon Shanghai nog tegenprikken. Wim Bruggemans werd door de doelman foutief gestuit in de 16, met een strafschop tot gevolg. Ik ben zeer blij dat Roel uit zijn foutje van vorige week had geleerd en nu feilloos omzette (2-1).Al snel werd alle hoop in de kiem gesmoord op een nieuwe counter, waar bij de keeper werd omspeeld en van dichtbij werd binnen getikt (3-1).

 

Een verdiende overwinning voor Stefke, maar ze hebben er voor moeten knokken.

 

Shanghai – Wakkerzeel 1-4 (18/3/06)

 

Zowel met de site als met het spel lukt er niets op het ogenblik. Het seizoen is gedaan voor Jimmy en ook Ben kon nog niet aantreden. Christoff is de volgende met een kwetsuur en dus was het al puzzelen voor Wim vóór de wedstrijd. Na 12 minuten werden Patrick en zijn bezoekende belager met een hoofdwonde afgevoerd en nadien moesten Kurt en David nog met een verrekking naar de kant. Shanghai eindigde met 10 en dat verwonderd wel niemand. Reservedoelman Paul moest zelfs nog inspringen. Gelukkig speelde Wakkerzeel niet op het niveau van hun thuiswedstrijd maar dat was ook niet nodig. De bezoekers, die vorige week Volle pot de tweede nederlaag van het seizoen aansmeerden, konden nooit overtuigen. Nochtans waren ze al na 3 min op voorsprong na een geharrewar voor doel en een kansrijk doelpunt. Na 22 min stond het 0-2 maar dat doelpunt kan ik niet beschrijven want toen waren we nog volop met de gekwetsten aan de zijlijn bezig. Shanghai kon toch nog voor de rust tegenscoren via Werner en de hoop wat ophouden. Na de rust bleek dat onze gehavende ploeg alleen moed en inzet kon inbrengen maar dat was onvoldoende om een gelijkspel te halen. Wakkerzeel daarentegen maakte van de zwakte gebruik om tot 1-4 uit te lopen en de wedstrijd rustig te beeïndigen. De komende rustdag is welgekomen.

 

Volle Pot - Shanghai 6-1 (1/4/06)

 

Shanghai hield nog net 11 fitte (?) spelers over om de verplaatsing naar de leider te maken. Ze hadden dus niks te verliezen maar Walter, Kurt en Christoff speelden op halve kracht en dan heb je het begrepen. Doelman Paul was nog aan het dromen van zijn olifantjes en giraffen toen er al 2-0 op het scorebord stond en Wim Mertens knalde dan maar meteen onze goalie wakker met een onhoudbaar owndoelpunt.. 3-0 na 20 min. De potters kenden dus een rustige namiddag en scoorden eindelijk een mooi doelpunt. Shanghai kwam dan beter in de wedstrijd en leverde een paar mooie aanvallen af om te bewijzen dat zij ook nog voetbal speelden. Maar de afwerking was zwak en daardoor kon de Volle pot rustig de wedstrijd controleren. Werner lukte nog wel een eerredder en Christoff miste op een haar de 4-2. Ook in de tweede helft lukte Shanghai een paar mooie kansen maar vergeleken bij de talentrijke aanvallen van de thuisploeg was dit maar een kleine troost. De mannen van Korbeek-Dijle kenden wat medelijden en vergaten Shanghai volledig een volle pot aan te bieden. Vele missers en een aantal pogingen op de lat en de paal hielden de score nog binnen de perken. Shanghai sleept zich moeizaam naar het seizoenseinde maar kan toch nog een paar knappe uitslagen bijeenvoetballen in de laatste drie wedstrijden. Daarvoor moeten er snel een paar gekwetsten gerecupereerd worden.

 

Astra Begijnendijk – Shanghai 11-1 (08/04/06)

 

Van kwaad naar erger. Een lusteloos Shanghai kon geen waardig afscheid aan doelman Paul schenken en liet zich makkelijk afslachten. De eerste helft was er nog wat inzet en de 2-0 ruststand was logisch maar kon zeker vermeden worden als doelman Pats, die de eerste helft keepte, wat beter bij de pinken was. Bij het eerste doelpunt liet hij de kleine hoek open en bij het tweede doelpunt verlengde hij een vrijschop met de vuisten in doel. Alles kon nog mits wat geluk. Maar Paul, die zijn afscheid vierde, kreeg er in de tweede helft 9 om de oren en dat was zeker niet zijn fout. Er stonden al dubbele cijfers op het bord eer Jimmy, die succesvol heroptrad, de eer kon redden. De thuisploeg was in alle onderdelen sneller en efficiënter. Onze spelers hadden alle lessen van verdedigen simpelweg vergeten. Zelfs voor Astra was dit geen goeie algemene repetitie voor de wedstrijd tegen koploper Volle Pot want daar mogen ze zeker veel meer tegenstand verwachten. Er blijven nu nog twee wedstrijden tegen de 2 laatsten uit de klassering. Maar wie zich nog kan redden is een gevaarlijke tegenstander. Afwachten hoe onze spelers zich van deze opdoffer herstellen.Sh – SKN 4-3 (22/4/06)

 

Shanghai – SKN Aarschot 4-3 (22/4/06)

 

Shanghai was weeral onthoofd door het ontbreken van Roel en Christoff door gele overlast Lex, Patrick gekwetst en Wim Mertens werk. Het reeds veroordeelde SKN was in zijn sterkste opstelling begonnen maar moest in de tweede helft twee sterkhouders door kwetsuur vervangen. Het deelde al in de eerste minuten geschenken uit en Wim Bru nam dat in dank aan. 1-0. Ludo, die zijn laatste wedstrijden voor Shanghai afhaspelt, verlengde een hoekschop met het hoofd in doel en zo kwam Shanghai vrij onverwacht toch op 2-0. Aan de rust predikte coach Wim rust en balbezit maar al in de eerste minuut werden onze jongens wakker geschud door een tegentreffer die te vermijden was. Als er een paar minuten nadien ook nog de gelijkmaker uit de lucht viel was het balen geblazen. De bezoekers geloofden er weer in en we vreesden voor Shanghai. Jimmy bleef op de loer en kon bij een lange voorzet toch de 3-2 over de doelman tillen. Dit was een opsteker voor het gehandicapte Shanghai. Als Wim Bru nadien ook nog in de rechthoek werd gehaakt zette David de toegekende strafschop krachtig om 4-2. SKN kwam deze mokerslag niet meer te boven en kon wel nog tegenscoren waardoor de thuisploeg toch nog tot het laatste fluitsignaal moest opletten om een gelijkspel te vermijden. Opstekers waren de goeie prestatie van Werner en doelman Paul en de invalbeurt van ouderdomsdeken Geert. Negatief was de kwetsuur van doelman Pats die weeral sukkelt met zijn rug.

 

 

VK Heuvel-lo – Shanghai 3-2 (29/4/06)

 

Heuvel-lo kon in schoonheid afscheid nemen van 1e klasse dank zij een mat Shanghai dat zelden in de wedstrijd was en dat ook bekocht met een nieuwe nederlaag. Het reeds veroordeelde VK speelde zonder complexen en kwam op 1-0 omdat de Shangaiers nog op de dansvloer waren met hun gedachten. De spelersuitstap van de dag voordien én dezelfde dag dommelde onze spelers terug in slaap en dank zei Christoff konden ze toch nog gelijk maken. Heuvel-lo kwam opnieuw op voorsprong 2-1 maar een paar minuten nadien was het weer Christoff die gelijkmaakte. Een derde opdoffer kwamen we niet meer te boven