VK Wakkerzeel - Shanghai 4 - 0 (28/04/2007)

 

Eindeseizoenswedstrijd waarin Shanghai nooit zijn stempel kon drukken. Zweet werd er genoeg gelaten maar dat bracht geen resultaat. Wakkerzeel was de ganse wedstrijd de betere en de uitslag is de juiste weegave van het spel. Shanghai kon slechts bij een paar tegenprikken gevaar scheppen maar moest voortdurend het meesterschap van de thuisploeg ondergaan. Trainer Christoff werd voor de match met een geschenk bedacht voor zijn inzet voor de (weinige) trainingen. Zolang het 1-0 bleef was er nog wat hoop op een gelijkspel dat ons een betere plaats in de rangschikking kon opbrengen. Na het tweede doelpunt viel de weerstand weg en was het wachten op het laatste fluitsignaal. Coach Wim liet alle spelers opdraven en gaf ook de jongens die meestal langs de lijn staan wat meer speelgelegenheid maar daar had Wakkerzeel geen medelijden mee.

 

 

Shanghai - RD Kaggevinne 2 - 2 (21/04/2007)

 

Shanghai was gemotiveerd om deze jubileumwedstrijd te winnen. De forfaitnederlaag van de heenwedstrijd indachtig, was winnen een welgekomen bonus. De talrijk opgekomen supporters kregen een aangename wedstrijd voorgeschoteld en de Rode Duivels werkten mee aan het spectakel. In de beginfase waren ze zelfs de beste ploeg op het terrein want Shanghai speelde wel met veel moed en inzet, maar kon zijn stempel niet drukken. Na 12 min. was er de eerste verrassing. De verdediging kreeg de bal niet uit de zestien en aan de 2e paal werd de 0-1 ingekopt. Op dat ogenblik een verdiende voorsprong voor de bezoekers. Naargelang de wedstrijd vorderde kregen de feestvierders meer grip op de match. Na twee voetballoze zaterdagen was het ritme wat zoek maar de geel-blauwen wilden én kregen de gelijkmaker. Roel kon, na geharrewar voor doel, de gelijkmaker intikken in de 26ste min. De wedstrijd was nu in evenwicht en Shanghai kon geleidelijk aan zijn wil opdringen. De bezoekers speelden evenwel goed mee. In de tweede helft kwam de opgetrommelde brassband de sfeer wat opkrikken en Shanghai liet zich meeslepen. Na een kwartier kon Christoff op een diefje zijn veertiende van het seizoen scoren en de thuisploeg op een verdiende voorsprong brengen. Met nog een half uur te spelen bleef het opletten geblazen maar Shanghai had nu de wedstrijd onder controle en de beste krachten waren op bij de bezoekers. Maar de vermoeidheid sloop in de rangen en het warme weer eiste zijn tol. De mannen uit Kaggevinne ruikten onraad en vermits een derde doelpunt van de thuisploeg voor buitenspel werd afgekeurd, bleef het spannend. Twee weken zonder voetbal was van het goede te veel en de thuisploeg snakte naar adem. Iedereen wachtte nu op het eindsignaal. Maar vermits coach Wim ook zijn reserven liet opdraven om aan het feest deel te nemen, werden er een paar minuten overgespeeld. De 91ste min. bleek fataal want de Red Devils scoorden via de paal de gelijkmaker. Spijtig maar helaas. Het kon echter de feestvierders van Shanghai niet deren want de jubileummatch was geslaagd.

 

Stefke - Shanghai 3 - 1 (31/03/2007)

 

Shanghai begon angstig aan de wedstrijd met een kleine kern omdat er verschillende afwezigen waren. Dat deze angst niet nodig was bleek al na 5 min want David Dhooge miste van dichtbij een niet te missen kans. Indien Shanghai op voorsprong was gekomen hadden we een gans andere wedstrijd gekregen maar het mocht niet zijn. De aangename wedstrijd ging in de eerse helft op en neer. Stefke was verrast door het voetbal van de bezoekers en moest gedurend oppassen. Toch kwamen ze na 4 opeenvolgende hoekschoppen op voorsprong door een inschuiver aan de eerste paal. We speelden toen 17 min. Er waren wel twee knappe reddingen van onze doelman nodig om hogere cijfers te vermijden maar de 1-0 bleef op het bord tot aan de rust. Shanghai zorgde voor tegenprikken maar de thuisploeg speelde clever. Vermits een tweede doelpunt uitbleef bleef het spannend. En toen Wim Bru na 20 min in de tweede helft de gelijkmaker potte kon dit allen maar verdiend genoemd worden. Stefke begon te twijfelen maar kon kort nadien toch de 2-1 scoren na een twijfelachtig doelpunt. Aan beide zijden van het terrein waren de meningen anders. De bezoekers hadden nu geen andere keuze en moesten de egelstelling verlaten en meer aanvallen. Jimmy moest ook nog gekwetst het veld verlaten en dat gaf nog meer vrijheid aan de thuisploeg. Een derde en fataal doelpunt was het gevolg. Stefke zag de buit binnen maar had geluk dat hun doelman paraat was en dat de knal van Wim weeral onderkant lat koos en terug in het veld spatte. Zoals al gemeld het mocht niet zijn.

 

 

Shanghai - Plenke Werchter 1 - 1 (17/03/2007)

 

Deze aangename wedstrijd eindigde op een billijk gelijkspel maar Shanghai was dicht bij de zege en de 4e plaats. Van bij de aftrap speelden beide ploegen een super wedstrijd onder leiding van een correcte man in het zwart. Plenke én Shanghai verwenden het publiek met knap voetbal. Plenke had 2 punten meer in de rangschikking en Shanghai kon deze achterstand goedmaken mits een overwinning. Ze waren er zeer dicht bij maar de doelpaal en de doelman verhinderden dat. Toen Christoff 20 min voor tijd met een kwetsuur uitviel had het scorebord 2 -0 moeten vermelden maar zijn kopbal spatte achter de verslagen doelman op de paal. Plenke bleef knokken tot het einde en kon nog in blessuretijd via een strafschop op gelijke hoogte komen. In het slotkwartier hadden ze pech dat onze doelman alles pakte maar zijn enige foutje leidde tot een strafschop die ongenadig werd omgezet. Wim Bru had bij een paar gelegenheden ook al de kans om de bezoekers uit te tellen maar stuitte telkens op de doelman. De ganse wedstrijd ging het spel op en neer en zo bleef het aangenaam om naar te kijken. Bij een enig mooie infiltratie van Peter legde die knap af in de voeten van Wim Bru en zo stond het na 23 min 1-0. Plenke begreep dat het moeilijk zou blijven maar vocht met de middellen die het had. Het vervolg las u al eerder.

 

 

St Joris Weert - Shanghai 0 - 1 (10/03/2007)

 

Slappe wedstrijd van thuisploeg, bezoekers en vooral scheidsrechter. Beide ploegen wilden de drie punten en streden met inzet. Shanghai wist dat het jonge geweld aan de andere zijde kon voetballen maar moest zijn ervaring gebruiken om dat te omzeilen. Er werd te weinig gesproken en de mannen van St Joris maakten gebruik van de foutjes van Shanghai om toch in de wedstrijd te blijven. Christoff kon nochtans na 12 min op een diefje de score openen. Shanghai probeerde wel deze voorsprong uit te bouwen maar lukte daar niet in en moest tot het einde alert blijven om de puntjes mee te nemen. Ondertussen had scheidsrechter Mella een hoofrol opgeeist en gaf te pas en te onpas gele en rode kaarten aan zowel de thuisploeg als de bezoekers. Jimmy (rood), Bart, Roel en Peter kregen geel en zullen in de volgende weken met een strafdag worden vereerd. Maar de punten zijn binnen en in de rangschikking bekleden we een nooit geziene plaats.

 

 

Shanghai - Remy Boys 2 - 2 (03/03/2007)

Op het prachtige KVC terrein was voetballen meer dan goed mogelijk in vergelijking met "ons" B terrein dat onder water stond. Dank zij Christoff konden we onze match afhaspelen en kon de viering van Roel zijn vrijgezellendag toch normaal doorgaan. De Remy Boys hadden hier niks mee te maken en straften in de eerste helft de nonchalence van Shanghai af. Het was een helft met vele kansen langs beide zijden maar de bezoekers deden wat Shanghai niet deed, scoren. De 0-2 ruststand was dus verdiend want de vele Shanghai kansen werden naast getrapt of over geschoten, zoniet door de doelman verijdelt. Coach Wim eiste, en kreeg, meer scherpte na de rust. Maar de bal ging er niet in en de thuisploeg moest allert blijven op de snedige uitbraken van de Remy Boys. Toen 20 min voor tijd de aansluitingstreffer werd gescoord door Wim Bru, na prachtig werk van Jimmy, was er plots terug hoop. We hadden geen keuze meer en Wim had verstandig Jimmy naar de frontlijn geschoven. De bezoekende verdediging had hier last mee en Jimmy himself zorgde een paar min later voor de gelijkmaker. Beide ploegen wilden nog de overwinning maar er waren al te veel krachten gebruikt om nog te scoren en de juiste uitslag stond op het bord. Roel kon aan zijn feest beginnen in zijn voetbalplunje.

 

 

Astra - Shanghai 3 - 0 (17/02/2007)

 

Shanghai speelde vol vertrouwen en met tactisch doorzicht de bijna perfecte wedstrijd op Astra. De thuisploeg was onder de indruk van het knappe spel van de bezoekers. Als ze op Astra de bal over de tribune trappen op 10 min van het einde dan weet je het wel. De 12 op 12 van de jongste weken deed de thuisploeg met respect spelen tegen een zonder complexen voetballende bezoekende ploeg. In het eerste kwartier werden de verdedigingen afgetast maar Shanghai kon net niet op voorsprong komen om zo de Begijnendijkers nog meer te doen twijfelen. Eerst redde de doelman knap na een te zwak schot van Wim Bru, die na een lange inspanning voor de kooi opdook. Wim zou echter de ganse match de verdediging van de thuisploeg teisteren en in onzekerheid brengen. Een paar min nadien speelde hij Peter knap vrij en die trof de lat. We waren al meer dan een half uur ver eer de mannen van Astra aan een kans kwamen deze naam waardig. De ruststand 0-0 was dus gevleid voor de thuisploeg en Shanghai begon vol hoop aan de tweede helft. Deze verliep bijna gelijkwaardig als de eerste ware het niet dat de bezoekers nu moeilijker voor het doel van Astra opdoken. De organisatie klopte en dus bleef de brilstand op het bord. Naar 18 min voor affluiten was de helderziende scheids een hulp voor de leiders want van over de helft van het terrein kon hij duidelijk zien dat Demal de doorgebroken aanvaller bij de arm greep en dit net IN de rechthoek. De aangeboden penalty werd onhoudbaar in doel getrapt. Shanghai had nu geen keuze meer en moest in de aanval. Walter zette de verdediging onder druk en lokte listig een strafschop uit, dit maal duidelijk binnen de rechthoek, zodat er geen twijfel mogelijk was. Iedereen geloofde in DE stunt want met nog 12 min te spelen kon alles op de verdediging gezet worden. Roel offerde zich op voor deze zware klus maar de thuisdoelman dacht er anders over en redde knap. De ontgoocheling zou tot lang na het einde doorzinderen. Met nog een paar min te spelen zette Shanghai alles op alles en in de laatste min werden daardoor nog overdreven eindcijfers op het scorebord getrapt want de thuisploeg liet een zucht van opluchting toen ze nog tweemaal op de counter scoorden.

 

 

Shanghai - Tornooiveld 6 - 0 (gestopt na 55 min) (10/02/2007)

 

De bezoekers waren te laat en kwamen slechts met 9 spelers opdagen. Eén van hun supporters (?) vond het nog nodig de boel op te jutten en dat verpestte de sfeer volledig. Shanghai wist dus dat druk op de speler met de bal nodig was want er zit heel wat talent in de bezoekende ploeg. Zelfs met 9 waren ze meermaals de betere door hun technische vaardigheden. Shanghai had veel fouten nodig om hun spel af te remmen. Maar een opzittende thuisploeg deed wat het moest doen en strafte alle aanvallen af met een doelpunt. Bij de rust was het al 4-0 na doelpunten van Patrick, Christoff 2x, en Wim Bru. Spijtig voorval was de gekwetste speler van de bezoekers die naar het ziekenhuis werd afgevoerd na een contact met de doelman. Na de pauze werd het al vlug 6-0 na afstraffers van Wim Mertens en nogmaals Wim Bruggemans. De kritieke toestand van de bezoekende speler en de numerieke minderheid van Tornooiveld, dat nu tot 8 herleid was, deden de bezoekers het terrein verlaten. Van voetbal was er al geen sprake meer. De bezorgdheid om de gezondheid van de gekwetste speler hield iedereen bezig en we kunnen alleen hopen dat hij het snel goed maakt. Een match om snel te vergeten.

 

 

De Moor - Shanghai 2 - 4 (03/02/2007)

 

De heenwedstrijd indachtig wisten we dat het geen makkie zou worden. De opstelling van de thuisploeg was ook heel anders dat in de heenmatch en met de kleurlingen van dienst was er meer talent in de ploeg van de Tremeloenaren. Onze verdediging, en dan vooral Patrick, had het meer dan moeilijk met de infiltraties van de snelle aanvallers. Toch kon Shanghai ook een aantal kansen verzilveren en Kevin kwam bij 2 pogingen een schoenmaat te kort om de score te openen. Achteraan bleef het rommelen en werd er een paar keer knullig verdedigd zodat na 35 min. Roel een owngoal maakte toen de bal slecht werd weggewerkt. Het zag er niet goed uit want in het middenveld werden de taken niet behoorlijk uitgevoerd en dus moest Shanghai het op een andere boeg gooien. Net voor rust kwam dan de kentering toen Wim Bru zijn duivels ontbond en zijn kanon nog eens op scherp zette. Eerst een lage treffer na sublieme pas van David en kort daarna een intikker nadat hij eerst op een verdediger kopte en de bal voor zijn voet viel. De thuisploeg stond op dat moment nog de discutiëren tegen de scheids voor een fout op hun zwarte parel. Na de rust kreeg Wim er niet genoeg van en prikte hij al na 2 min de derde treffer tegen de netten. Deze opdoffer kwamen de Mooren niet meer te boven en David knalde van buiten de rechthoek de nr 4 in één tijd tegen de netten. Tijd om een paar reserven speelkans te geven ook al omdat Roel niet meer zag met de felle schijnwerpers en Wim na contact met de doelman gekwetst het veld moest verlaten. Er kwam alleen nog een tegentreffer en wat heibel omdat sommige spelers hun zenuwen niet meer onder controle hadden. Het einde was een verlossing voor iedereen.

 

Shanghai - Tabor 3 - 1 (20/01/2007)

 

De aftrap werd 7 min te laat gegeven want er was wat over en weer gepraat met de ref van dienst, over de staat van het terrein. Op een nauwelijks bespeelbaar modderveld (dat zullen ze graag horen bij Tabor) was het moeilijk voor beide ploegen. De bezoekers hadden echter weinig zin en Shanghai, dat in een betere periode zit, wou absoluut spelen. Het terrein lag er al slechter bij (spijtig maar helaas) en alleen het wassen van de truitjes is meer zwoegen. Beide ploegen deden hun best maar Shanghai had in de beginfase de betere papieren. Grote kansen waren er niet echt en beide doelmannen waren alert. Maar Shanghai was gemotiveerd en laat in de 1e helft kon Christoff op een puike voorzet van Wim Bru toch de bezoekende doelman te grazen nemen. De 1-0 ruststand was ook de juiste weergave van het modderbad. Na de pauze hetzelfde beeld maar Tabor kwam toch wat meer opzetten. Onze verdedigers gaven geen krimp en hielden het slot op de deur. Christoff kon een meesterlijke voorzet net niet in doel krijgen maar na een half uur in de tweede helft trof hij weer raak. De bezoekende verdedigers hadden het moeilijk met de snelle tegenaanvallen en bij een afgeweerde bal kon Peter met een afstandsschot de 3-0 scoren. Vanaf dan kwam het gezaag over dat slechte terrein weer boven. 10 min voor tijd moest Mario, die de gekwetste David in doel verving, toch een tegendoelpunt toestaan. Maar toen had Shanghai de drie punten al binnen en waren ze bij Tabor aan het denken hoe warm het was in de kantine. Sommige mensen geven zoveel geld uit voor een modderbad behandeling en hier krijg je dat gratis. Niet verwonderlijk dat ze bij Shanghai allemaal zo een zachte huid hebben.

 

KWB Scherpenheuvel - Shanghai 2 - 5 (13/01/2007)

 

Shanghai kon dit keer een doelpunt in de eerste minuten vermijden en was de ganse eerste helft de betere ploeg. Met snedig en gevarieerd voetbal werd een slappe thuisploeg meermaals voor problemen gezet. De aanvallers waren de eerste verdedigers en hielden dat ook de hele wedstrijd vol en buiten een paar schoonheidsfoutjes was het voetbal van Shanghai perfect. Alleen werden er onvoldoende kansen geschapen maar kansen scheppen deed de thuisploeg ook niet. Bij een zeldzame aanval week een afstandsschot af op David Demal en verdween in de netten. 1-0. We waren toen al 8 min. voor de rust en Scherpenheuvel mocht met deze voorsprong tevreden zijn ook al omdat hun nr 11 na 20 min voor natrappen "slechts" geel kreeg. Shanghai toonde weeral stevig weerwerk en kon via Christoff nog voor de rust gelijkmaken. Bij de pauze kon coach Wim een paar richtlijnen meegeven en dat hadden de chinezen begrepen. Een snelle counter bracht echter de Basiliekjongens weer op voorsprong maar Shanghai zou even later deze situatie opnieuw rechtzetten en zelfs uitbouwen. Christoff zorgde weeral voor de gelijkmaker na mooi samenspel en zou ook nog Kevin naar de onverhoopte 2-3 leiden. Onze aanvallers waren nu slag op slinger onhoudbaar en zouden de thuisverdediging telkens in snelheid pakken. Achteraan was Roel na zijn schorsing laatste man en met de hulp van de halfspelers werd de deur dicht gehouden. Scherpenheuvel werd hierdoor nerveus en kreeg nog 2 doelpunten om de oren. Ook de doelman die de doorgebroken Christoff "pakte" mocht met geel op het terrein blijven. Maar omdat Shanghai toen al de 3 punten beet had werd hierover niks meer gezegd. In de drie volgende wedstrijden kan Shanghai zich nu volledig safe spelen.

 

Shanghai - Volle Pot 0 - 6 (06/01/2007)

 

2007 werd hoopvol gestart tegen Volle pot maar na 1 min. verdwenen onze dromen al naar de lappenmand. (1' caramboledoelpunt, 13' afstandschot door Mario niet onder controle, 34' penalty na afweren (?) van Walter) De bezoekers waren te sterk voor een moedig Shanghai en de cijfers zijn hier duidelijk. De ganse wedstrijd werd het ritme hoog gehouden door de Potters en Shanghai vond hier geen tegenzet voor. De eerste drie doelpunten waren te vermijden en wat lucky maar vele andere kansen van de mannen uit Bertem verantwoorden de cijfers. Bij afwezigheid van Pats was Mario de laatste man en zoals verwacht kreeg hij een warme namiddag. Bij het 2e doelpunt was hij niet foutloos maar bij verschillende andere gelegenheden was hij ter plekke om de dubbele cijfers nogmaals te vermijden. Aan de overzijde stond een even parate doelman in het kot en hij zorgde er voor dat bij verschillende kansen Shanghai geen eerredder kon scoren. Die eerredder had de thuisploeg zeker verdiend en kon misschien even spanning brengen maar in 3 min in de tweede helft scoorden de bezoekers evenveel en toen ging Shanghai tegen de mat. De scheidsrechter floot wat voortijdig af zodat de supporters in de kantine konden napraten over het slechte weer, de slechte staat van het terrein, de nieuwe kantine (ook voor Shanghai?????) de afwezigheid van de kassier, de inschrijving voor het eetfeest en het rookverbod in de cafetaria. Genoeg om de namiddag nog nuttig te vullen.

 

 

Shanghai - VK Wakkerzeel 2 - 1 (16/12/2006)

 

Het terrein lag er erbarmelijk bij en hierover ga ik niet weeral beginnen zeuren. Dat dit voor beide teams moeilijk was had iedereen al begrepen. Na de forfaitnederlaag (door de gebrekkige reglementering van de KBLVB) van vorige week was iedereen gemotiveerd om dat recht te zetten. Shanghai wou de overwinning meer dan de bezoekers en slaagde er in extremis ook nog in de drie punten thuis te houden. Na een studieronde van een kwartier kwam de thuisploeg toch de neus aan het venster steken. De bezoekende doelman was alsnog attent maar zou later in de tweede helft de uitslag enigzins bepalen. Met deze drassige ondergrond was het logisch dat er meermaals fouten in de verdediging gemaakt werden. Wim Bru maakte daar dankbaar gebruik van om in de 26 ste min Shanghai onverwacht op voorsprong te schieten. De ganse ploeg trok zich hieraan op en bij de rust was dit zeker een verdiende voorsprong. Het eerste kwartier van de 2e helft was het pompen of verzuipen want Wakkerzeel kwam gevaarlijk aandringen. Pats was bij de zaak en de verdediging gaf geen krimp. De tegenaanvallen waren des te meer gevaarlijk en bij een uitbraak, na een kwartier, legde de doelman Wim neer buiten de rechthoek toen hij alleen door ging. De terechte rode kaart herleide de bezoekers tot 10 maar de stand bleef 1-1 want op vrijschop waren de bezoekers gelukkig op gelijke hoogte gekomen. Shanghai kreeg nu kans na kans maar de reservedoelman hied met klasse zijn netten schoon. Het gedreven voetbal van de thuisploeg werd 5 min voor tijd beloond met een tweede doelpunt. Invaller Wim Mertens knalde met zijn derde baltoets de 2-1 binnen na een geharrewar voor doel waar de bal er precies niet in wou. En dat deze drie punten deugd doen hoef ik verder niet te vertellen.

 

 

RD Kaggevinne - Shanghai 5 - 0 (??)

 

Shanghai was te laat op het appél en verliest misschien de wedstrijd met 5-0. De wedstrijd was in de VA gepland om 13 uur ipv 14 uur in de kalender. We hadden geen enkel bericht gekregen dat deze wedsrijd vervroegd werd vandaar. Zelfs de kalender der herplanningen vermeld niets in die zin. Afwachten wat het verbond beslist dus.

 

 

Shanghai - Stefke 2 - 3 (18/11/2006)

 

Shanghai wilde de bekeruitschakeling in Stefke revancheren en drie punten pakken die ons op een veiliger plaats in de rangschikking zou brengen. Na de wedstrijd wist iedereen dat we er naast pakten maar dat dit wel een haalbare kaart was. Stefke was de verdiende winnaar en was ook de ploeg die dit het meest wou. Pats was pas op het laatste nippertje klaar en Niels viel al na 5 min in de lappenmand, samen met Christoff (ziek) en David Demal afwezig was dit weeral een noodelftal. Om de goede prestatie van op Plenke te herhalen was dit onvoldoende. Na 23 min. kon Stefke de 0-1 scoren en zag het er al niet goed uit. Wim Bru was echter aan een betere wedstrijd bezig en kon al na 3 min tegenscoren. Op het half uur bracht hij zelfs de thuisploeg op voorsprong na 2 maal de buitenspelval te omzeilen. Iedereen geloofde er in maar op een hoekschop liet Bart zijn opponent even alleen en die kopte de gelijkmaker binnen. Voor de rust werd er nogmaals te zwak verdedigd en dit bracht Betekom op een 2-3. Shanghai moest dus wel uit een ander vaatje tappen in de tweede helft en deed dat ook. De aanvallen waren echter te ongeordend en er werd ook te ver van de man verdedigd zodat Stefke de wedstrijd kon uitspelen zonder zorgen. Shanghai wilde wel maar kon blijkbaar niets forceren. Er was te weinig doelgevaar om nog een gelijkspel te verdienen.

 

 

Plenke - Shanghai 1 - 1 (11/11/2006)

 

Nu de ploeg op een wat veiliger plaats in de rangschikking staat gaat het spel veel vlotter. We "moeten" niet meer winnen en dat zie je al van bij de aanvang. Shanghai speelde zijn beste wedstrijd tot nogtoe en bracht een verdiend puntje mee naar huis. Plenke was wel beter in het spel en ook de fysiek was op punt. Shanghai kon daar alleen goeie wil en veel inzet tegenover plaatsen. Maar in de kansen was onze ploeg de betere en in Plenke mochten ze van geluk spreken dat eerst een bal tegen de paal ging en even later een speler voor de lijn kon redden. Na 17 min. was Christoff door de thuisverdediging geglipt na een doorsteekpas en de thuisdoelman kon alleen maar kijken hoe het leer in doel verdween. Even later een zelfde scenario maar de paal redde de mannen van Plenke. Ook toen een speler de verslagen keeper moest bijspringen en voor de lijn wegwerken. Shanghai gaf weinig kansen weg en als die er dan toch kwamen was Pats ter plaatse. De domper op de vreugde kwam er in de blessuretijd van de eerste helft en de gelijkmaker kon op geen slechter moment vallen. De tweede helft begon goed en al in de eerste minuut kon de thuisdoelman met de voet en veel geluk redding brengen op de doorgebroken Wim Bru. De Werchterenaren kwamen nu beter in het spel en bleven naar de overwinning jagen maar Shanghai legde er zijn kop voor. Coach Wim koos voor het puntje en bracht alle reserven nog in om de 1-1 te behouden en ook iedereen zijn speelkans te geven. Maar we onthouden de prachtige eerste helft waar het geluk ons in de steek liet om ook de derde wedstrijd op rij de 3 punten te pakken.

 

Shanghai - St Joris Weert 4 - 3 (3/11/2006)

 

Shanghai stond voor de match van de waarheid indien het niet voor het verdere verloop van de competitie op achtervolgen wou aangewezen zijn. Winnen was hiervoor de enige mogelijkheid. En dat deed de thuisploeg ook maar niet zonder stoot of slag. Deze sportieve wedstrijd begon slecht voor de chinezen want na 9 min. stond het al 0-1. Shanghai was gretig begonnen maar de snedige tegenaanvallen van de bezoekers brachten telkens gevaar. Toen een afgeketste bal voor de voet van de Weertse aanvaller kwam was het raak via de paal. Gelukkig liet Shanghai de koppen niet hangen en spraken ze elkaar moed in om deze achterstand weg te werken. De bezoekers werden onder druk gezet maar op de 23 ste min. werd er weeral te slap verdedigd en St Joris nam het geschenk in dank aan 0-2. Je ziet de bui al hangen dachten de meesten maar Shanghai had geen andere keuze meer dan moedig aan te vallen. De bezoekers voelden zich veilig maar dat was een verkeerde gedachte want nog voor de rust kon Peter voor doel aanpakken en knap inschieten. De preek van de coach, tijdens de rust, maakte de Shanghai spelers terug wakker en Weert kwam niet meer onder de aanhoudende druk van de thuisploeg uit. Christoff had al een paar kansen de nek omgewrongen maar in de 50 min was het toch raak. 2-2. David snelde nu telkens de lijn af en daar hadden de bezoekers het moeilijk mee. Alleen de balverliezen waren er nog te veel aan en hieruit konden de mannen van St Joris nog tegenprikken maar Shanghai liet zich niet vangen en bij een knappe voorzet kon de ingevallen Kevin de 0-2 in een 3-2 ombuigen. Een paar min nadien had de St zijn ploeg in de steek gelaten en Shanghai besliste met wat geluk de match via Patrick die via het lichaam van Christoff de bal in doel werkte.4-2. Shanghai zou Shanghai niet zijn als ze niet weeral een slappe goal zouden tegenkrijgen 8 min voor tijd. Hierdoor was er spanning tot het einde maar zonder deze fouten was de match al lang gespeeld want de bezoekers waren fysiek al lang niet meer in de match.

 

 

Remy Boys - Shanghai 1 - 2 (21/10)2006) verslag Wim Boets

 

Licht veldoverwicht van Remy Boys bij het begin van de wedstrijd zonder veel gevaar. Halfweg eerste helft penalty voor Remy wegens vermeende hands (aangeschoten bal, ter hoogte van aangezicht). De bal werd gelukkig op de deklat getrapt. Bij de eerste counter van Shanghai, meteen raak 0 - 1. Niels zonderde Wim Bruggemans mooi af voor doel, die beheerst in de korte hoek afwerkte.

Daarna bracht David Dhooge eigenhandig Remy terug in de match door een mislukte terugspeelbal in de voeten van de tegenstrever te steken. Pats kansloos 1 - 1. Christoff werd kort voor rust afgezonderd voor doel met een mooie steekpass van Peter, maar de bal ging voorlangs.

 

Remy Boys ging in de tweede helft duidelijk op zoek naar de 3 punten, maar het was Shanghai dat via Christoff (Maris) scoorde na een hoekschop. De bal werd, al dan niet, net achter de lijn gekeerd. De scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip. En wie zijn wij om aan scheidsrechter Maris te twijfelen.

Shanghai kreeg via David Demal op strafschop de kans om de wedstrijd in een defintieve plooi te leggen. Hij schoot echter ruim naast. Kwestie van mijne tikker nog een beetje op proef te stellen zeker.

Daarna werd de druk door Remy Boys verder opgevoerd. Er waren nog 2 goede kansen voor Christoff maar die werden telkens mooi gepareerd door de doelman. Na 54 minuten, enkele opstootjes en veel warrige fases voor het doel van doelman Pats (weer een uitstekende wedstrijd) werd de 2de helft dan toch afgefloten. Een hard bevochten zege levert ons de broodnodige 3 punten op.

 

 

Shanghai - Astra 0 - 4 (14/10/2006)

 

Shanghai speelde weeral een zeer goede eerste helft waarin het verschillende kansen kreeg om te scoren. Maar als je de rode lantaarn draagt ontbreekt meestal dat tikkeltje geluk dat je wél hebt als je vooraan staat. Astra dat toch een toonaangevend elftal is in onze reeks vatte de match aan "tegen de laatste" maar mocht al snel ondervinden dat Shanghai zich niet zou laten inpakken. Mocht de thuisploeg op voorsprong zijn gekomen dan had Astra een spannende namiddag voor de boeg maar in blessuretijd van de eerste helft viel de bal voor de bezoekers goed en onze gelegenheidsdoelman Kevin had hiertegen geen verhaal. 0-1Coach Wim kon toch Niels, Kevin, Wim en Roel heropvissen maar nu verdween doelman Pats naar de ziekenboeg. Vermits de andere doelmannen ook al onbeschikbaar waren kon Kevin zijn kunsten tonen. Hij deed dat met overtuiging maar de tweede kleine fout in het begin van de tweede helft deed voor Shanghai de deur dicht. Hij trapde de bal in de voeten van een Astra boy en die werkte koel af 0-2. Vermits de ref van dienst ook al liever rood dan geel zag verbeterde het spelpeil er niet op en na een uur mocht Roel gaan douchen na een tweede gele kaart. Shanghai kon nog alleen de eer proberen te redden en slaagde er ook nog bijna in maar een derde doelpunt was de genadeslag. De vierde treffer verdienden ze echt niet en deze uitslag is fel overdreven want Astra kon nooit imponeren. De rode kaart die ze na domme reactie kregen was overbodig en te laat om Shanghai nog hoop te geven. Maar de scheidsrechter voelde de wedstrijd nooit echt aan en dit was enerverend voor beide ploegen.

 

 

Tornooiveld - Shanghai 2 - 0 (7/10/2006)

 

Tornooiveld is een team dat kan voetballen, zeker als het goed gaat. Shanghai dat duidelijk met andere bedoelingen aan de aftrap kwam dan vorige week, had Christoff en David heropgevist en samen met Roel toch nog een degelijk elftal op de been gebracht. De vele gekwetsen blijven de struikelsteen maar dat is al geen nieuws meer. Wie ze vorige week aan het werk zag kon zijn ogen niet geloven en dat was de positieve noot die we moeten onthouden. Spijtig zat een gelijkspel er niet in want Evere is gevaarlijk als ze op voorsprong komen. Dit gebeurde ook na 11 min. Pats kon nog van kort bij twee pogingen afweren maar de derde knal verdween in de netten. Vermits niet iedereen fit aan de aftrap kwam had onze ploeg het moeilijk maar ze speelde met veel overtuiging. Zo lang de 1-0 op het bord bleef streden onze jongens met de middelen die ze hadden en daar waren een paar goeie combinaties tussen. Maar aan de rust moest ook nog Steve naar de kant en Bart viel al uit in de opwarming. Beni viel als depanneur in maar Shanghai geraakte slechts een paar keer uit de omknelling. Gelukkig was onze doelman bij de pinken zodat het tot laat in de tweede helft spannend bleef. Tegen een prachtig afstandsschot in de winkelhaak had onze keeper geen verhaal en daarna was de wedstrijd gespeeld. Tot het einde speelde onze ploeg om de eer te redden maar zelfs dat mocht niet zijn. Verdienstelijke match en een verdiende winnaar. Maar weeral geen punten zodat we de rode lantaarn aangesmeerd kregen.

 

 

Shanghai - De Moor 2 - 2 (30/09/2006)

 

Tegen 9 man gaf onze ploeg een vertoning weg die alle supporters deed vloeken. Alle goede raad van de coach ten spijt was er weinig inzet en geen beweging wat een rommelig potje voetbal (?) teweeg bracht. Enig lichtpunt was Roel die twee maal de veteranenverdediging te grazen nam. Met een afstandschot in de hoek en een knappe vrijschop stond het aan de rust slechts 2-0. Na de pauze waren de bezoekers met elf en tegen een thuisploeg zonder ideeën konden ze de achterstand zelfs wegwerken. Shanghai bleef klungelen maar ook de betere kansen creëren maar tot een derde doelpunt kwam het niet meer. Toen Roel dan ook nog gekwetst naar de kant moest en Patrick het aan de rust voor bekeken hield was ook de weerstand gebroken. De punten werden te grabbel gegooid en dit zou ons nog zuur kunnen opbreken. Het was een wedstrijd om vlug te vergeten.

 

 

Stefke - Shanghai (beker) 1-1 NV 5-2 (23/09/2006)

 

Shanghai startte complexloos deze match maar moest in de eerste 10 min. alle hens aan dek roepen om geen doelpunt te incasseren. Johan moest voor zijn maidenmatch al de handen uit de mouwen steken om onheil te voorkomen. Hoe verder de wedstrijd vorderde kwam er meer evenwicht en Shanghai kwam meermaals dreigen. Kevin bestookte de achterste lijn van Stefke en in het middenveld was het hard werken voor Bart en Niels. Bij één van de knappe uitbraken nette Jimmy slim de 0-1. Stefke, nog slechts een schim van het vroegere team, wankelde en kon slechts weinig doelkansen creëren. De scheidsrechter was toen al aan zijn vaudeville begonnen. Naast de lijn hoorde je de schimpende en soms te felle uitspraken aan zijn adres en ook de spelers werden op de korrel genomen. Dit kwam het spel niet ten goede maar met zulke rare beslissingen waren thuisploeg noch bezoekers tevreden. De thuisdoelman behoedde zijn team voor het verlies door een vrijschop via de paal en de over de ganse doellijn voorlangs rollende bal uit zijn kooi te houden. Dit was meer geluk dan klasse maar dat speelt soms ook mee. Shanghai speelde met veel moed en inzet. Het ontbreken van een paar basisspelers werd met overgave opgevangen. We waren al een tijdje in de tweede helft toen Stefke dan toch kon scoren (1-1) Bart werd gekwetst vervangen en ook de overige reserven kregen speelkans met nog een half uur te spelen. Shanghai voelde dat het deze westrijd kon winnen want de thuisploeg was slecht bezig. Toen sloeg het onheil toe en in 3 minuten tijd moesten Kevin (trap op de knie) en Niels (kuitblessure) van het veld gedragen worden. Shanghai werd herleid tot 9 en dan weet je het al. De Betekommers konden echter geen gaatje vinden en de wedstrijd veranderde in een klucht. De ref van dienst speelde hier een hoofdrol en ik vraag me af wat de controleurs van het verbond hierover in hun verslag schrijven. Ze zaten hopelijk al in de kantine of op een ander terrein. Pas in de laatste min. van de eerste verlenging boog Shanghai (2-1) Zelfs dan was de wedstrijd nog niet beslist want via 3-1 kon Shanghai nog met een strafschop milderen tot 3-2. Even hoop maar na de 4-2 ging de kaars uit. De twee rode kaarten, voor de thuisploeg, in de laatste vijf min. kwamen te laat want met 9 tegen 9 kon alles nog. De open deur en de risicos die Shanghai nog nam werden met een 5e doelpunt afgestraft en dat was een overdreven uitslag.

 

 

Tabor - Shanghai 2 - 2 (16/09/2006)

 

Deze derby eindigde op een billijk gelijkspel. Shanghai was niet naar Tabor afgereisd om zich te laten inpakken en toonde van bij de aanvang inzet en knokkersmentaliteit. Na de zwakke wedstrijd van vorige week zeker een opsteker. Tabor bewees dat het niet voor niks 2 overwinningen had behaald tegen sterke tegenstrevers. Maar Shanghai speelde complexloos en met durf. Na 10 min. omspeelde Roel met klasse de doelman en potte de 0-1. Een aardig begin ware het niet dat 3 min. nadien de bordjes al gelijk hingen. De laatste man van Tabor was van de betere soort en kopte de gelijkmaker binnen. Hij was ook telkens aanwezig om alle aanvallen van de bezoekers af te stoppen en met zijn lengte had Shanghai het moeilijk. Deze speler was ook moeilijk af te stoppen en was meermaals de sterkhouder van zijn ploeg. Ook vooraan had Tabor snelheid en techniek in huis waar Shanghai het meermaals moeilijk mee had. Aan de rust moest er wat bijgesteld worden en dat deed coach Wim voortreffelijk. Shanghai was duidelijk uit op puntengewin en zou daar iets aan doen. Bij één van de betere aanvallen was David Dhooge sneller dan zijn opponent en hij kon schuin de 1-2 inschieten. Ook deze voorsprong konden onze moedige spelers niet vasthouden. Na een kwartier in de 2e helft was het weeral bingo:2-2. Vanaf dan was het resultaatgericht voetbal. Shanghai wou niet verliezen en Tabor wou de overwinning. Onze jongens moesten tot het eindsignaal knokken om het eerste puntje te behalen en incasseerden nog 3 gele kaarten voor overtredingen. Op tegenaanval hadden we echter ook nog een paar halve kansen maar deze waren te weinig om een overwinning te verantwoorden. Toch wil ik de sportiviteit van deze match in het licht stellen want beide ploegen speelden voor een belangrijke overwinning en dan is het dikwijls anders.

 

 

Shanghai - KWB Scherpenheuvel 2 - 5 (09/09/2006)

 

Met net 11 fitte spelers op het terrein en de gekwetstenboeg op de bank moest coach Wim zelfs ouderdomsdeken Geert oproepen om een geldige ploeg op het veld te krijgen. Tegen KWB is er meer nodig ook al hadden de bezoekers duidelijk minder talent dan Volle Pot vorige week. Na 10 minuten en een kleine studieronde kon Christoff na een verre doorsteekpas de bezoekende doelman verrassen 1-0. Even later moest hij even verzorging krijgen langs de zijlijn en binnen de 3 minuten hadden de bezoekers deze achterstand al omgebogen in een 1-2 voorsprong. Shanghai speelde moedig maar kon de zwakte toch niet verbergen. Wim had geen keuze en kon geen nieuw bloed in de aanval gooien. De 1-3 voor de rust leek dan ook onoverbrugbaar. Een vierde doelpunt na de pauze deed alle hoop bijna verzwinden ware het niet dat een mooie aanval via Wim Mertens door nieuwkomer Kevin tot 2-4 werd afgerond. Een derde doelpunt kon opnieuw spanning brengen maar een lichte strafschop voor de Basiliekjongens sneed het laatste greintje hoop weg.

 

 

Volle Pot - Shanghai 11 - 1 (02/09/2006)

 

Shanghai had van bij de aftrap moeite om de vlotte aanvalsdrift van de thuisploeg te stoppen. Met veel goede wil en inzet was het voortdurend pompen of verzuipen. Het was eigenlijk wachten tot het eerste doelpunt viel. De thuisploeg had duidelijk veel meer talent en speelde ook naargelang. Onze jongens kunnen op een verdienstelijke wedstrijd terugblikken en weten ook dat er op de Pot weinig te rapen valt. Toch waren we met veel goede moed begonnen en hoopten we stiekem op een stunt. Na 12 min was het zo ver. Slecht uitverdedigen met de 1-0 als gevolg. Toch hadden we een reuzekans een paar minuten nadien. De counter van Christoff kon slechts op de doellijn gekeerd worden zodat de verhoopte 1-1 van de tabel bleef. Volle Pot deed het dan wat kalmer aan maar na 35 min was er geen houden meer aan. In drie minuten liepen ze uit tot 2-0 en 3-0. Voor de pauze stond er al 5-0 op het bord en Shanghai kon hiertegen geen vuist maken. Na de pauze speelde de thuisploeg op zijn elan verder en liep vlot uit tot 11-1. Alleen Bart kon de eer redden. De dubbele cijfers duiden op een zware nederlaag en gelukkig is niet iedere week de tegenstand zo sterk. Maar bij Shanghai hebben ze ondertussen ervaring genoeg om dat te weten.