Shanghai - Plenke 2 - 2 (26/04/2008)

 

De scheidsrechter overladen met alle zonden, is de waarheid geweld aan doen. Nochtans beïnvloedden de scheidsrechterlijke beslissingen het verloop en de uitslag van deze westrijd. (we twijfelen echter niet aan de eerlijkheid van de man in het rood). Shanghai startte het best met de noodploeg die de laatste weken een karrevracht doelpunten moest slikken. Plenke, dat eveneens 2e klasse in zijn nek voelde, onderging het spel en stond verrast van het frisse spel van Shanghai. De doelman redde meerdere keren, soms met wat geluk. Maar Wim was de boeman van dienst en bracht de chinezen op een 2 - 0 voorsprong. Een gelijkspel was onvoldoende voor de thuisploeg maar een derde en vierde verdiend doelpunt bleef uit. De bezoekers konden hier alleen een bal op de paal tegenover stellen. Kort voor de rust speelden ze het slim en kregen een gevleide strafschop. Shanghai onderging het spel na de rust en kreeg een tweede treffer om de oren. Plenke trok zich duidelijk op aan de aansluitingstreffer en doelman Mario moest met klasse een paar pogingen van de bezoekers verijdelen. Shanghai had geen keuze en moest in de aanval. Wim, nogmaals alleen door, werd onsportief tegengehouden maar de verdiende rode kaart bleek slechts geel. De bezoekers konden opgelucht adem halen en Shanghai zat met de kater want in de laatste stormloop miste Jimmy 2 maal de winnende treffer en kon de bezoekende keeper een strak schot van David naast de paal boksen. Shanghai moest met hangende oren naar de kleedkamer. Maar toch was de inzet en het knokken tot de laatste snik een voorbeeld voor vele spelers. Deze sportieve match eindigde op een gelijkspel en dat was onvoldoende voor Shanghai: de degradatie is een feit...

 

 

Remy Boys - Shanghai 5 - 1 (19/04/2008)

 

Na 3 min. trapte Nick verrassend een bal in de verste hoek en stond het 0-1. Shanghai dat dringend punten wil pakken trok zich hieraan op en bleef hoopvol tot de 35 min. Toen viel de gelijkmaker omdat onze noodploeg zich moest gewonnen geven. Een paar min nadien was het al 2-1 toen Mario de bal achter de doellijn wegplukte. Roel had nog een reuzekans net voor de rust om de bordjes in evenwicht te brengen maar hij faalde van kortbij. Het verschil tussen een kopploeg en een staartploeg werd hier nog eens duidelijk. Na de pauze was het al meteen terug raak en ondervonden we hoe gemakkelijk we doelpunten tegen kregen. Shanghai kreeg er geen bal in want Wim en nogmaals Jimmy kregen de bal niet over de lijn en aan de overzijde vlogen de ballen te gemakkelijk tegen de netten. Niels ontsnapte aan een rode kaart en Shanghai moest de kelk tot op de bodem ledigen. 5-1 was misschien overdreven maar in de gegeven omstandigheden kunnen we geen vuist maken.

 

 

Shanghai - Astra 0 - 5 (12/04/2008)

 

Op Astra speelde onze ploeg één van de betere wedstrijden. Verlies was er zelfs niet verdiend. We moesten blijven geloven in een goede uitslag na de pandoering van vorige week. De resem gekwetsten die onze ploeg momenteel telt is niet van die aard om hoopvol te starten. We hebben geen keuze en moeten roeien met de riemen die we hebben. Wim koos dus voor een behoudende start. Astra was in alle onderdelen sterker en speelde zelfs een matige wedstrijd. Na 12 min stond de 0-1 echter op het bord en 5 min later was het 0-2. Tot de rust bleef deze uitslag behouden en dus had Wim geen andere keuze dan met 3 spelers vooraan te starten voor de tweede helft. Shanghai was te onmondig om iets te forceren en kon slechts één kans verzilveren om de aansluitingstreffer te scoren. Niels had al zijn beste krachten verbruikt en het schot was te zwak om de bezoekende doelman te verontrusten. Astra had dit slim bekeken en speelde de wedstrijd uit zoals het moest. De opbouw vezorgen en wachten op de fouten van de thuisploeg. Zo kwam er uiteindelijk nog een forfaitscore op het bord.

 

 

VK Wakkerzeel - Shanghai 14 - 0 (05/04/2008)

 

Slechts 10 spelers waren opgedaagd voor de confrontatie met het nummer 2 in het klassement. Afgevaardigde Beni werd nogmaals gesommeerd om mee te spelen, maar aangezien de wederoptredende Niels onderweg was, werd besloten om met z'n tienen te starten en Beni wat respijt te gunnen. Helaas had Wakkerzeel geen zin in een studieronde en een dolle 15 minuten later lagen er al 4 ballen in Mario's mandje. Shanghai probeerde de bakens te verzetten maar werd volledig weggevaagd door de niet te stoppen aanvalsdrift van een te sterk Wakkerzeel. 8 - 0 ruststand in een wedstrijd die nooit een wedstrijd was. In de tweede helft ging het van kwaad naar erger en op de duur was iedereen zowat de tel kwijt. Navraag bij de scheidsrechter van dienst maakte duidelijk dat ook zijn boekje volgekribbeld was, maar ondergetekende's voorstel om dan maar terug van 0 te herbeginnen werd hoedanook al lachend van de hand gedaan. Einduitslag 14-0 en een stevige kater voor al wie Shanghai-minded is (al zit het plaatselijke Primusbier daar misschien ook voor iets tussen). Dat belooft voor de terugwedstrijd!

 

Roel

 

Volle Pot - Shanghai 8 - 0 (15/03/2008)

 

Met een gehavende ploeg naar Volle Pot is geen sinecure. De afwezigen bij Shanghai opnoemen is plaats- en tijdverlies. De motivatie was al ver te zoeken en het was meer een "acte de présence". Na 4 min 1-0 en na een kwartier was het al 2-0. De potters hoefden hun beste voetbal niet boven te halen om Shanghai af te straffen. Rust 4-0 en einduitslag 8-0 zeggen genoeg.

 

 

Shanghai - RD Kaggevinne 4 - 2 (08/03/2008)

 

Shanghai moest het rooien met 11 spelers + een hulpvaardige Beni tegen een ploeg die ons wel ligt.

Het begin van de wedstrijd was zenuwachtig van Shanghai kant. Een reeks slechte passen zorgde er voor dat we de eerste 5 minuten niet op de helft van Kaggevinne geraakten.

Na die zwakke 5 minuten werden we rustiger aan de bal en konden we de bal al eens wat meer in de ploeg houden. Stilaan kwamen we ook gevaarlijker opzetten en kon Wim zich eens doorzetten. Hij had een vrije baan naar doel maar werd foutief gestuit net buiten de 16 m. Geel als sanctie was misschien iets te licht. Na 25 minuten was er vanop links een mooie cross naar Nick die mooi kon besluiten, maar hij werd (volledig onterecht) teruggefloten voor buitenspel.

Shanghai had ondertussen het spel in handen en dit werd beloond via Peter, die na geharrewar voor doel , kalm de 1 - 0 binnenprikte. Na 40 minuten kreeg Kaggevinne aan de zijkant van de 16 m een vrije trap. Deze werd in het midden van het doel, net onder de lat binnengetrapt. Ik denk dat onze doelman het niet gewoon is van zo weinig werk te krijgen, want hij bleek niet wakker genoeg om deze houdbare bal te pareren.

 

Na rust kwamen de Red Devils weer sterk opzetten en werd deze druk beloond met een mooi kopbaldoelpunt. Hier was onze ouwe krijger: "den Doc" net iets te traag om zijn tegenstrever het koppen te beletten. Voor het overige speelde den Doc overigens een puike partij.

Shanghai reageerde via een pass van Peter door Nick in doel gedevieerd. Shanghai mocht later supersub Beni inbrengen nadat Peter na een doodschop het strijdtoneel moest verlaten. Kaggevinne had nu wel steriel veldoverwicht maar kreeg geen kansen afgedwongen. Shanghai bleef echter zeer sterk counteren via Wim die telkens op snelheid zijn tegenstrevers te snel af was. Hij was nog mild en hield het nog bij 2 doelpunten wat Shanghai een mooie 4 - 2 overwinning opbracht. Shanghai leeft nog en zal tot de laatste match strijden!

 

Met dank aan coach Wim voor het verslagje!

 

 

KWB Scherpenheuvel - Shanghai 3 - 0 (23/02/2008)

 

Shanghai stond voor een moeilijke opdracht bij de ploeg in vorm. KWB heeft niet veel punten meer laten liggen in de laatste matchen en dus konden we ons aan een moelijke match verwachten. Te meer omdat onze 2 topscorers in de lappenmand liggen en er nog enkele jongens moesten werken.

Maar tijdens het eerste kwart van de match was hier weinig van te merken. Vooraleer KWB een eerste kans kreeg, had Shanghai reeds 3 doelrijpe kansen gehad langs Wim Bruggemans, Roel en Peter. Telkens werd de bal voorlangs getrapt. Hier werd één van de problemen pijnlijk blootgelegd.

En zoals te verwachten, viel het doelpunt aan de overzijde. Na geharrewar voor doel en slecht uitverdedigen werd de bal vanuit het 16m-gebied over Mario in doel getrapt.

Shanghai kwam vanaf dan enkel nog in beeld met een puike vrije trap van Wim op de deklat.

KWB kreeg nog enkele halve kansen, maar het bleef 1-0 tot aan de rust.

 

Na de pauze was het spel in evenwicht zonder veel gevaar, tot er tumult ontstond tussen Peter en de plaatselijke “held”, die zijn frustratie om zijn zwakke match uitwerkte met een rake vuistslag. Iedereen had dit gezien behalve de scheids. Zoals zo dikwijls doet de man in het zwart alle moeite om zo iets niet te moeten zien, waardoor er geen moeilijke beslissing (rode kaart) dient genomen te worden. Terwijl Peter langs de lijn verzorgd werd, scoorde KWB nummer 2 met een schuiver in de hoek. Peter devieerde later nog een bal in eigen doel met 3 – 0 als einduitslag tot gevolg.

We moeten vaststellen dat Shanghai weeral maar een half uur heeft kunnen meespelen en dat bij een tegengoal de kopjes snel naar beneden gaan.

 

Met dank aan coach Wim voor het verslagje!

 

 

Shanghai - Tabor 1 - 2 (16/02/2008)

 

De eerste en de laatste minuut waren beslissend voor Shanghai. Bij de aftrap ging de bal rechtstreeks (of niet?) in doel. De doelman trok slim de bal van achter (?) de paal naar voren en de ref kon dit onmogelijk zien van op grote afstand. Dit doelpunt zou een enorme stap zijn geweest die het vertrouwen kon opkrikken maar helaas kregen de bezoekers het voordeel van de twijfel. Shanghai had geen keuze en trok ten aanval. De snelheid van Christoff en Nick deden de bezoekers pijn maar de tegenprikken waren toch telkens gevaarlijk. Er ontstonden hierdoor een aantal kansen die de thuisploeg telkens de nek om wrong. Tabor was doeltreffender en na 35 min was het zo ver. Bij een tegenaanval kwam de bal op links en de bezoekende aanvaller trapte hard in de verste hoek. De daaropvolgende kansen voor Shanghai werden weeral niet benut en kort voor de rust verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Kopjes naar beneden en stilte in de kleedkamer. De speech van coach Wim tijdens de rust was nodig maar het vertrouwen kreeg een ferme deuk. Tabor kon nu de kat uit de boom kijken. De tweede helft was identiek maar de aansluitingstreffer bleef uit. Shanghai was te zenuwachtig en had te veel respect voor de bezoekers. En als je bang bent dan krijg je slaag. In de laatste 20 min zette de thuisploeg alles op alles en daardoor kon Tabor nog gevaarlijk tegenprikken. De bal kwam meermaals in de zestien van Tabor maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Bij een duidelijk handsspel van de bezoekers kwam de bal niet op de stip zoals iedereen dacht maar werd er een vrije trap gegeven. Christoff trapte deze naast de muur in doel. 1-2. Nu werden de bezoekers zenuwachtig en bij een doorbraak werd alweer Christoff "gelegd". Rood voor de bezoeker en het spel werd rommelig. In de laatste tien minuten trapte Roel een paar keer gevaarlijk maar alle schoten werden opgevangen. In de laatste min bracht de deklat nog redding en zo verlieten de bezoekers opgelucht het terrein. Nadien stelden we vast dat ze 2 geschorste spelers hebben opgesteld en dit zou nog wel voor een kentering kunnen zorgen.

 

 

Shanghai - Stefke Betekom 2 - 4 (09/02/2008)

 

Een gehandicapt Shanghai speelde een moedige wedstrijd maar moest in Stefke de meerdere erkennen. Wim Bru was in zijn dagje en de beginfase van de match was gelijkopgaand. Na een kwartier ging Wim zijn opponent voorbij en de aflegger werd door Christoff krachtig in het dak van het doel geschoten. Deze verdiende voorsprong kon niet lang standhouden want bij een geharrewar voor doel kon Stefke 5 min nadien al gelijkmaken. Op de 35 min was er dan de belangrijkste fase uit deze match want de terechte strafschop op nogmaals Wim werd niet gefloten nadat hij tot tweemaal toe gehaakt werd in de rechthoek. (hij moest zich laten vallen volgens de ref??) Bovendien klom Stefke dan ook nog op voorsprong na een rake kopstoot kort voor de rust. Shanghai kwam deze tegenslag niet meer te boven. Na de rust moest de thuisploeg alle registers open trekken en ten aanval maar de tegenstoten van de Betekommers waren dodelijk. 1-3 en 1-4 was het resultaat. Stefke profiteerde maximaal want hun doelman hield twee rake schoten uit zijn doel die Shanghai wat meer in de match konden brengen. Bovendien kreeg de thuisploeg van kortbij tweemaal de bal niet over de lijn. Een afstandschot op de deklat was het enige wapenfeit dat de bezoekers hier tegenover konden brengen. Christoff kon wel nog milderen via een kopstoot naast de paal maar toen was het al te laat om nog een puntje te redden.

 

 

Caf 99 - Shanghai 4 - 1 (02/02/2008)

 

In de eerste min op achterstand komen is alsof je met 1-0 start. Pats was om beroepsbezigheden niet aanwezig en Mario kreeg daardoor een kans om zich te tonen in het doel. De manier waarop was niet ideaal want in de 1 min al liet hij de bal door zijn handen glippen met de nare gevolgen vandien. Een wedstrijd duurt niet alleen 90 min maar begint ook in de eerste min. Shanghai had dus geen keuze en moest in de aanval. De droge 0-5 van de heenmatch indachtig was dit geen makkelijke opdracht. Het spel ging echter gretig op en neer tot Patrick zich eveneens verslikte, de bal onnodig verloor aan de tegenstrever, die hierdoor alleen op Mario afstevende en onze doelman had geen keuze. We speelden 22 min. De terechte strafschop was het gevolg en gelukkig geen rode kaart. 2 - 0 was het resultaat waar de ganse ploeg moest voor buigen. Tot aan de rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kort na de pauze kon er toch nieuwe hoop komen indien Wim en Christoff de reuze kansen niet op de doelman en over het doel hadden geschoten. Iedereen had het toen al begrepen dat Shanghai geen punten zou halen. Kopjes naar beneden na al deze missers met als gevolg dat Cafke nog tot 4-0 uit liep. De eerredder van Christoff was onvoldoende om een puntje te pakken en de Chinezen zullen uit een ander vaatje moeten tappen om de broodnodige punten te halen.

 

 

Shanghai - Remy Boys 1 - 2 (uitgestelde match 26/01/2008)

 

Deze aangename wedstrijd ging vanaf het begin op en neer. Beide ploegen wilden winnen en dan heb je spektakel. De mannen uit Wijgmaal haalden nooit het niveau dat hun plaats in de klassering verantwoordde maar dat was ook de verdienste van Shanghai. Efficiënt waren ze wel, want uit twee kansen (17' en 32' min) puurden ze in de eerste helft evenveel doelpunten. Gelukkig maakte Nick de aansluitingstreffer uit een fase tegen de doellijn waar Van Basten het wereldnieuws mee haalde. Bij de rust was er dus nog hoop want in het spel lagen we nooit onder. Na de pauze hetzelfde spelbeeld maar nu was Remy gevaarlijker. Shanghai kon nog sporadisch tegenprikken en kon weinig gevaar scheppen. De overwinning was dus verdiend en Shanghai blijft in de gevarenzone. Maar het spel was degelijk en dus blijven we hopen op de broodnodige punten in de volgende wedstrijden.

 

Shanghai - Tornooiveld 1 - 1 (19/01/2008)

 

Over de ganse match was het een verdiend gelijkspel niettegenstaande de overwinning nooit ver af was voor Shanghai. Na een studieronde en slechts één goede redding van de bezoekende doelman kon de thuisploeg, tegen de straffe wind in, na 24 min via Christoff op voorsprong klimmen. Zijn maatje David vooraan, trapte een keurige voorzet in de loop en uit een schuine hoek kon Christoff scoren. Tot de rust was er verder weinig te beleven en ging het spel op en neer. Na de pauze en met wind in de rug kon Shanghai zijn stempel te weinig drukken en konden de bezoekers menige kans versieren. Pats was telkens bij de pinken maar moest zich toch gewonnen geven op een te vermijden goal na balverlies vooraan. Bij deze fase was Shanghai dicht bij de 2-0 maar dom balverlies en een snedige tegenaanval brachten de bordjes in evenwicht. Nadien kon Shanghai nogmaals het laken naar zich toetrekken maar in een geharrewar konden drie spelers na mekaar de bal niet in het bezoekende doel krijgen. Eén minuut voor affluiten was het geluk aan onze kant want de bezoekers trapten een tegenaanval netjes op de paal.

 

 

El Toro Paal - Shanghai 7 - 3 (12/01/2007)

 

Na de winst van vorige week kon Shanghai zich nog wat dichter bij de middenmoot vestigen maar van de eerste minuten af was het zwak. Fouten stapelden zich op en na 12 min werd dit al afgestraft met een strafschop. 6 min nadien was het 2-0 en bleek dat de richtlijnen van coach Wim niet goed opgevolgd werden want onze verdedigers lieten zich ringeloren. Het spel op zich was niet slecht en als er dan toch wat beter voetbal op de mat werd gebracht kon den 12 e man dit niet aan. Irriterende gesprekken met de spelers duiden op zwakte en dan moet je kalm blijven. Dit gebeurde te weinig en dat komt zeker het spel niet ten goede. Op één van de betere fases ging de bal ook voor Shanghai op de stip maar Roel keilde de bal hoog over. Deze misser zou later nog kostelijk zijn want nog voor de rust kon Christoff de aansluiter netten. Pats kon verder zijn netten ongeschonden houden en dus was er opnieuw hoop na de rust. Deze hoop werd al snel de nek omgedraaid want na 3 min werd de bal slecht ontzet en kon Paal terug de voorsprong vergroten. 3-1. Het verdere verloop was identiek. Telkens Shanghai de aansluitingstreffer nette vergrootte de thuisploeg haar voorsprong in de eerstvolgende minuut. Zo ging het van 3-2 naar 4-2 en 4-3 naar 5-3. Met nog een 10 tal minuten te spelen was de veer gebroken en moest Shanghai de kelk nog tot op de bodem ledigen want in de 90' en de 95 ' werden het nog overdreven 7-3 cijfers.

 

 

Shanghai - SJ Weert 3 - 1 (05/01/2007)

 

In een aangename eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een paar kleine kansjes aan beide zijden waren het resultaat. SJW wist dat het mits winst op Shanghai een kloof kon slaan van 6 punten en speelde behoedzaam. Voor Shanghai was er geen andere keuze, er moest gewonnen worden om de aansluiting te verzekeren. Uit een kleine fout van de thuisploeg kon SJW toch de 0 - 1 scoren. We speelden toen 39 min. Het zag er dus niet goed uit voor onze ploeg. Bij de rust moest Wim Bru gekwetst van het terrein en bij de hervatting kreeg ook Roel een kwalijke trap. Ondanks deze tegenslag nam Shanghai het initiatief in de eerste 10 min van de tweede helft. De bezoekende doelman kon met meer geluk dan kunnen twee vluchtshoten onder de lat onschadelijk maken. Nadien zakten de geel-blauwen wat weg en St Joris versierde twee reuze kansen om de wedstrijd te beslissen. Toch bleef het 0-1 omdat Pats de sleutel op de deur hield. Op hun beurt begonnen de Weertenaren de fouten op te stapelen en Shanghai maakte daar gebruik van om via Roel de gelijkmaker te scoren en een paar min nadien kon Walter zelfs de thuisploeg op voorsprong zetten. St Joris liet zijn ploeg nu in de steek en Shanghai liep verder uit via een fraaie vrije trap van David Demal na een vermeende fout op Christoff. Voordien haalden de bezoekers nog een bal van de lijn maar naar het einde toe controleerde de thuisploeg het gebeuren en kwam niet meer in gevaar. Zo behaalde Shanghai zijn eerste overwinning van 2008 en krijgt het terug aansluiting met de middenmoot.

 

 

Astra - Shanghai 1 - 0 (14/12/07)

 

Shanghai ging zonder complexen naar de leider en wou er een degelijke prestatie neerzetten. De studieronde duurde en 20 tal minuten en Astra was de betere ploeg. Een paar kleine kansjes deden Shanghai pijn maar niet dood. Na 23 min kon de thuisploeg al dan niet scoren uit buitenspel (meningen waren verdeeld) Shanghai liet niet begaan en kon zelf een paar keer tegenprikken zonder echte gevaarlijke doelkansen te scheppen. De ruststand was dan ook verdiend. Na de pauze tapten de chinezen uit een ander vaatje. Astra kon geen tweede doelpunt maken en Shanghai schepte nu meer gevaar. De thuisploeg is een ander scenario gewoon en werd zenuwachtig. Shanghai voelde dat er meer in zat en verdiende een doelpunt. Naarmate de tijd vorderde werd het spel zenuwachtiger en Astra wankelde zowaar. Een penalty fout op Christoff en een (om welke reden?) afgekeurd doelpunt waren de laatste wapenfeiten die de kopploeg moest ondergaan. We denken dat de klassering hier toch een rol speelde en het geluk aan de zijde van de kopploeg was. We zullen in de volgende matchen bewijzen dat we het bij het rechte eind hadden.

 

 

Plenke Werchter - Shanghai 1 - 3 (25/11/2007)

 

Deze belangrijke wedstrijd voor het behoud is door Shanghai op een verdiende manier gewonnen. De scheidsrechter kreeg wel kritiek van de thuisploeg maar die zouden beter in eigen boezem kijken om te zien wat er in hun ploeg misloopt. In het verleden was Plenke één van de beter voetballende ploegen van de reeks maar dat leek ver weg. Shanghai, de laatste weken in goede doen, bevestigde zijn ambities en begon zeer sterk aan de wedstrijd. De bezoekers konden echter dat betere voetbal niet aanhouden in de eerste helft. Via Wim Bruggemans op voorsprong gekomen moesten de geel-blauwen in de laatste 20 min van de eerste helft terug onder de druk van de mannen van Plenke. Na de rust kon Shanghai de wedstrijd beter controleren en waren er kansen aan beide zijden. De beide doelmannen redden met klasse een paar kansen zodat grotere cijfers uit bleven. Shanghai speelde vooral tegenaanval omdat de voorsprong eerste keuze was. Wim en Christoff bleken hiervoor de ideale combinatie en de anderen hielden de thuisploeg op afstand. Als er dan toch een gaatje kwam was Pats bij de pinken. Wim en zijn maat kwamen nog een paar keer alleen voor de thuisdoelman maar voorlopig gaf deze ook geen krimp. Toch bleef Shanghai aandringen en kon Christoff een tweede treffer onder de doelman doorschuiven. Plenke raakte nu gefrustreerd en schoof alle schuld op de ref. Bij een goedkope strafschop hoorden we geen protest en zo kwam er terug spanning (1-2) Maar Christoff lag op de loer en komt na zijn langdurige blessure beter in vorm. Omdat onze verdediging alle onheil kon voorkomen bleef het spannend en Christoff nam een paar minuten voor tijd deze spanning weg door een derde treffer aan te tekenen. Toen sloegen de stoppen door bij een paar thuisspelers die het verlies moeilijk konden verwerken.

 

 

Shanghai - Volle Pot 2 - 5 (17/11/2007)

 

Met veel moed begonnen, want we hadden niets te verliezen, was het na 4 min al 0-1. Shanghai kon de snelle en talentvolle aanvallen van de Potters niet afstoppen. De flanken werden uitgespeeld en de voorzetten van de Volle Potters waren telkens gevaarlijk. Onze verdediging moest alle hens aan dek roepen om de aanvallen van de bezoekers af te stoppen. Pats was alert en Shanghai kon slechts sporadisch tegenprikken. Toch voetbalden we enkele mooie aanvallen in mekaar en de heroptredende Christoff kreeg te weinig steun samen met zijn maatje Wim om vooralsnog een goaltje mee te pikken. Als er dan nog een goedkope strafschop (al dan niet in de rechthoek) bovenop komt wordt het bijna onmogelijk om nog punten te rapen. De bezoekers hadden dit echt niet nodig om de 3 punten mee te nemen want er is voldoende talent in hun ploeg om Shanghai te kloppen. Bij een paar mooie aanvallen werd onze doelman nogmaals aan het werk gezet en tegen een afstandschot in de 36 min had hij geen verhaal. De verdiende ruststand stond meteen op het bord 0-3. Toch wilde Shanghai niet ten onder gaan. Omdat de bezoekers de teugels wat losser lieten, en een 4e doelpunt uit bleef, kwam de thuisploeg wat meer in de match. Christoff omspeelde moedig zijn tegenstrever en plaatste de bal in de verste hoek. (1-3) Bertem bleef kalm de controle behouden maar Shanghai gaf niet op en toen David Dhooge bij een puike voorzet de 2-3 inkopte was er zelfs spanning die niemand nog verwachtte. Spijtig ging onze verdediging toen in de fout waardoor de Pot zijn 4e doelpunt scoorde en toen was het over and out. De beste pijlen van Shanghai waren verschoten en de bezoekers brachten nog een 5e doelpunt op het bord.

 

 

RD Kaggevinne - Shanghai 1 - 1 (10/11/2007)

 

Na de eerste zege was het wachten op een bevestiging en die kwam er ook. Shanghai speelde met een vertimmerde ploeg een meer dan degelijke wedstrijd en moest maar in de laatste minuten buigen voor een sterk Kaggevinne. De Red Devils keken verwonderd naar het voetbal dat Shanghai op de drassige mat bracht en konden slechts de wet van sterkste ondergaan. In de eerste helft was Shanghai de betere ploeg en spijtig was de afwerking niet van hetzelfde niveau. De ruststand 0-0 was eerder gevleid voor de thuisploeg die in de tweede helft uit een ander vaatje tapte. Het spel ging over en weer maar in de tweede periode werd het evenwicht hersteld met als gevolg een logische 1-1. Shanghai kwam nochtans op voorsprong via Nick ('66) maar kon deze voorsprong spijtig genoeg niet tot het einde vasthouden. Er waren eerder kansen om deze voorsprong groter te maken maar in de laatste minuten was het nog pompen of verzuipen zodat een gelijkspel beide ploegen kon tevreden stellen. RD trof nog twee maal paal en deklat en Shanghai miste bij een paar counters de geruststellende tweede treffer. Met deze noodploeg een puik resultaat en nogmaals het bewijs dat we alle spelers zeker nodig hebben om het seizoen tot een goed einde te brengen. Het zal nog knokken worden in de onderste regionen. Wij zijn er klaar voor.

 

 

Shanghai - KWB Scherpenheuvel 8 - 1 (02/11/2007)

 

De bezoekers hadden ook problemen, zoveel is duidelijk. Als je in laatste instantie nog een paar nationale spelers moet optrommelen en dan nog met slechts 10 spelers opdaagt scheelt er wat. Shanghai kon zich daar niks van aantrekken want zij kennen deze toestand. De kleine details waar het soms om gaat waren nu in het voordeel van de thuisploeg. De bal viel goed en de chinezen maakten daar dankbaar gebruik van. Het hertimmerde elftal deed wat het moest en we zouden de waarheid geweld aan doen als we zeggen dat dit onverdiend was. Als de jongens er in geloven kan je veel bereiken. Het ganse team verdient een pluim voor deze prestatie en je vraagt je af waar het in de vorige matchen fout liep. Na 3 min kon David Dhooge al scoren en hij zou daarna nog menig maal gevaarlijk voor de kooi van de bezoekers opdagen. Niels deed hem dat na en nette de 2 - 0. Na 20 min stond het al 3-0 en dat was eerder al anders. Supporters die te laat kwamen konden dit niet geloven. Roel, toch weer sterk bezig, schakelde nadien de doelman prachtig uit en zette de 4-0 ruststand op het bord. Daar kon coach Wim alleen van dromen en de punten waren toen al binnen. Na de rust was het nog even opletten maar andere ploegen kennen ook geen genade met Shanghai en dus deden wij hetzelfde zodat Scherpenheuvel de kelk tot op de bodem moest ledigen. De ingevallen Wim Bru kon tonen dat hij het scoren niet verleerd had en mocht met 3 treffers de bezoekers verder vernederen. Jimmy deed zijn duit in het zakje en David trof nog de paal en scoorde eveneens nog in deze overbodige tweede helft. De eerredder van de bezoekers kon niemand deren. Er stonden zware 8-1 cijfers op het bord en daar kon iedereen van genieten. Het was niet eens overdreven.

 

 

Shanghai - El Toro 1 - 4 (27/10/2007)

 

Het wordt een afgezaagd liedje om te schrijven, maar de waarheid geweld aan doen daar heb ik geen boodschap aan. Punten zijn dringend nodig om het blazoen van Shanghai op te krikken. Ook tegen El Toro was het een wedstrijd zonder puntengewin. Shanghai vertrok vol goede moed naar het doel van de bezoekers en schiep vele kansen die er weeral NIET in wilden. De supporters konden alleen nagelbijtend toekijken hoe de ene kans na de andere de nek werd omgewrongen. De El Toro doelman speelde zoals het moest maar had het geluk aan zijn zijde dat alle ballen recht in zijn armen terecht kwamen. Shanghai was daar natuurlijk de oorzaak van en kon niet scoren. Na 18 min kwamen de bezoekers voor de eerste maal dreigend aan de overkant met een terechte vrije trap. Het resultaat kan u al raden en de 0-1 was een feit. Shanghai bleef het bezoekende doel bestoken en miste menige kans ook omdat de bezoekende doelman alles op hem kreeg. De talentvolle nr 7 van El Toro was eveneens een moeilijk te bespelen tegenstrever die meermaals onze ganse verdediging aan de klap hield. Hij was de bezoeker die Shanghai in een 10 tal minuten voor een onoverkomelijke achterstand plaatste.Bij verschillende fases was hij telkens op de goede plaats om een assist af te leveren of zelf af te werken.De 0-4 ruststand was toch meer dan overdreven. Hoe kan je dan je spelers nog motiveren? Na de rust bleef de El Toro gijzel in de kleedkamer want een andere roeping was zijn deel. Shanghai speelde nu met gelijke kansen en was meer dan een moedige opponent. Maar weeral bleef de afwerking uit en bleven de bezoekende netten ongeschonden. Nieuweling David Vander Molen verving David Demal en kon meteen zijn talent tonen. Dat dit niet genoeg was om de achterstand weg te werken zal u begrijpen. Kansen via Wim Bru, Jimmy en Wim Mertens stuitten allemaal op de doelman. Alleen David Dhooge kon de bezoekende goalie met een fraaie kopbal verschalken. Een laat offensief werd door de Palenaren door tijdgewin ongedaan gemaakt en Shanghai moest weeral met lege handen het strijdperk verlaten. Moedig genoeg, gelukkig maar, maar weeral geen punten en dat is de grootste opdoffer.

 

 

Tabor - Shanghai 5 - 0 (20/10/2007)

 

Zelfs als je beter speelt lukt het soms niet en dat overkwam Shanghai op Tabor. Vooral de eerste helft speelde Shanghai voetbal zoals het hoort maar de afwerking blijft een groot probleem.Tabor maakte doelpunten met de vingers in de neus en dat lukt bij onze jongens niet. Het verschil lag hem dus vooral in de afwerking. Tabor maakte een doelpunt uit iedere kans en Shanghai kreeg tot twee maal toe de bal niet over de lijn van op 1 meter. Als je dan ook nog in dezelfde fase bij de tegenaanval een derde doelpunt slikt is het sprookje voorbij. In plaats van de verdiende 2-1 wordt het 3-0 en dan is de wedstrijd gespeeld. Het is steeds moeilijker om de koppen naar omhoog te krijgen. We mogen echter de eigen fouten niet vergeten. Als je in de laatste drie wedstrijden 15 doelpunten incasseert en er slechts één maakt is er nog wat anders aan de hand. Op de gebreken telkens terugkomen heeft echter geen zin en dus moeten we vooruit kijken. Volgende week zijn er weeral drie punten te verdienen. Indien dat lukt komt de zon er weer door. Afgaan is één, maar dan wel met geheven hoofd. Wie zijn best doet heeft zich niets te verwijten en voorlopig kunnen we moeilijk zeggen dat we er niet voor knokken. Tot nogtoe is dit niet voldoende. De ruststand 4-0 was geen motief om zich aan op te trekken en toch probeerden onze jongens er in de tweede helft wat van te maken. Dat het niet lukte is spijtig. Bij Tabor zullen ze zich daar niks van aantrekken.

 

Stefke - Shanghai 5 - 1 (13/10/2007)

 

Na 9 min. stond er al 2 - 0 op het bord en was de wedstrijd eigenlijk al gepeeld. Shanghai maakte geen te beste week door en moest ook nu de kelk tot op de bodem ledigen. Stefke was in alle onderdelen de betere en Shanghai kon hier weinig tegenover zetten. Patrick was ongesteld en moest al na een paar minuten van het veld en ondertussen was de 1-0 al een feit. (6e min) 3 minuten nadien viel het tweede doelpunt uit een ingedoken kopbal en was Shanghai uitgeteld. Even over het kwartier werd het 3-0 na een mooi afstandschot waar de heroptredende Pats niets tegen vermocht. Stefke speelde clever de wedstrijd uit en bracht het betere combinatievoetbal. Ze lieten pas op het einde de teugels wat losser door een paar vervangingen. Daardoor kon onze ploeg even de wedstrijd een beter uitzicht geven en de verdiende eerredder aantekenen. Shanghai kreeg nog een paar mooie kansen maar die werden verkwanseld of door de thuisdoelman onderschept. We mogen nu de kopjes niet laten hangen en in de volgende wedstrijden weeral op de punten jagen. Misschien volgende week al?

 

 

Shanghai - Caf 99 0 - 5 (06/10/2007)

 

Shanghai kon slechts een vol uur mee en dan was de veer gebroken. Toen de bezoekers al na 6 min op voorsprong kwamen zag het er al slecht uit. Shanghai werd de ganse eerste helft op de eigen helft gehouden en kon slechts een tweetal keer gevaarlijk uitbreken. Bij één van deze uitbraken nam Nick de bal slecht op de slof en kon de bezoekende goalie de bal nog in hoekschop verwerken. Dit was te weinig om een gelijkspel te verantwoorden maar in voetbal telt deze logica niet. Tijdens de rust probeerden coach Wim en Christoff de kopjes weer naar omhoog te krijgen maar iedereen begreep dat dat moeilijk zou zijn. Je kan dan alleen maar je best doen en dat deden onze spelers ook. De wissels bij Caf 99 bleken een succes want na 18 min in de 2e periode kon de vervanger van Caf bij zijn eerste baltoets met wat geluk de 0-2 aantekenen. Verdiend dat wel en Shanghai uitgeteld. Een paar minuten nadien kon Wim Mertens toch hard en van korbij uithalen maar de keeper lag in de baan. Buiten een paar schermutselingen voor het bezoekende doel was dat de enige grote kans die de thuisploeg nog kon verzilveren. En als je niet scoort.... juist dan doen de bezoekers dat wel. Na de 0-3 zakte de thuisploeg in elkaar en spijtig dat er toch niet wat meer verweer kwam want Caf 99 profiteerde van de lusteloosheid van de laatste 20 min om nog zware cijfers op het bord te zetten.

 

Tornooiveld - Shanghai 4 - 3 (22/09/07)

 

Shanghai vreesde deze verplaatsing maar achteraf was er niets dat deze vrees verantwoordde.

Het spel ging vanaf het begin over en weer en doelkansen waren er aan beide zijden. Na een studieronde stak Shanghai het hoofd aan het venster en met een paar snedige aanvallen brachten ze de thuisploeg aan het twijfelen. Het mag gezegd dat deze partij fair verliep en dat was in het verleden anders. Het duurde tot de 35 min. eer er onverwacht een doelpunt viel. De spits van de thuisploeg omspeelde onze verdediging en legde schuin binnen. Maar Shanghai reageerde onmiddellijk. De ver opgerukte Niels kon met een schuiver de gelijkmaker aantekenen 3 min na het openingsdoelpunt. En slechts evenveel minuten nadien bracht Nick met een grondscherend schot de 1-2 op het bord. Tornooiveld begreep nu dat Shanghai niet gekomen was voor een afstraffing. Wim Bru stond op slappe benen te voetballen maar bij de enige goeie actie speelde hij Nick nogmaals aan voor het doel en de 1-3 was en feit. Shanghai wou naar de rust met deze voorsprong en dat zou betekenen dat er zeker punten gewonnen werden maar Tornooiveld omspeelde de buitenspelval in de 46 min en bracht de stand op 2-3. De moed die ze hierdoor terug kregen bleek nadien bepalend voor de match want na slecht 3 min in de tweede helft stonden de bordjes weeral gelijk. In de 55 min moest Shanghai nog een 4e doelpunt toestaan en die achterstand konden ze niet meer goedmaken. Tot de laatste min bleef er dreiging maar niemand kreeg de bal nog over de fatale lijn. Bij de tegenaanvallen stond Mario telkens paraat en zo bleef het spannend tot het einde. Maar een verdiend puntje kwam er niet omdat Patrick met een slechte reactie de bal met de hand over de lijn duwde daar waar het al een doelpunt zou geweest zijn.

 

 

St Joris Weert - Shanghai 3 - 2 (9/9/07)

 

Shanghai nam meteen het heft in handen op het veld van SJW en wou snel scoren. De aanvallen gingen op en neer en Shanghai kreeg meerdere kansen om de score te openen. Maar David Dhooge zal nooit een echte afwerker worden en hierdoor bleef het 0 - 0. Wie niet scoort krijgt meestal het deksel op de neus en zo gebeurde. Ben en David Demal lieten zich ringeloren in de rechthoek met een logische strafschop als gevolg. Je weet dan dat het nog moeilijker wordt. Tot de rust bleef Shanghai kalm maar een doelpunt kwam er niet. Nochtans waren er meerdere kansen voor de gelijkmaker. Na de rust hetzelfde spelbeeld maar de 1 - 0 bleef op het bord. Shanghai nam dan al vroeg risicos en dat was in de kaart van SJW gespeeld. David ging de aanval versterken maar er kwamen gaten en de thuisploeg maakte van deze ruimte gebruik om snelle tegenaanvallen te lanceren. De 2 - 0 na 69 min was het gevolg. Shanghai bleef moedig spelen en kon een paar minuten nadien de aansluitingstreffer, via Demal in de '72 min, scoren en er was terug hoop. Maar de Weert-boys bleven snel counteren en misten verschillende kansen om Shanghai af te maken. De nieuwe aansluitingstreffer viel in de laatste minuut en dat was te laat om nog op een punt aanspraak te kunnen maken.Het eerste doelpunt van nieuwkomer Nick leverde geen puntengewin op.

 

 

Shanghai - Astra (beker) 0 - 3 (01/09/07)

 

Iedereen was gemotiveerd om de talrijke supporters een aangename wedstrijd te bezorgen als eerste match met inzet van het nieuwe seizoen. Astra, de kampioen van vorig seizoen, was geen cadeau als eerste bekermatch. Maar onze jongens maakten er een aangename wedstrijd van en konden zelfs de kampioenenploeg efkes in onzekerheid brengen. Als David Demal, na de rust, de strafschop van de hoop niet miste zat er meer in en was het zeker een andere wedstrijd. Op dat moment had Shanghai al een 4 tal fraaie kansen versierd. De ruststand 0 - 2 was verdiend al hadden de bezoekers slechts evenveel kansen. Het verschil lag hem dus in de afwerking. De aansluiting kwam er niet en daar was vooral Astra blij mee. Ze werden nerveus na de knappe weerstand van Shanghai en vingen zelfs een drietal onnodige gele kaarten. Spijtige opdoffer was vooral de kwetsuur van Christoff die na een weggetrapte bal tegen het hoofd ook nog de knie verdraaide en de match moest stoppen. Nadien moest hij zelfs naar het ziekenhuis en hopelijk is het niet te erg. Astra dat in de 18 min op voorsprong was gekomen na mistasten in onze verdediging en in de 32 min deze voorsprong verdubbelde kon de wedstrijd verder uitspelen en kon ook nog een strafschop (op de paal) missen vooralleer ze de 0 - 3 eindstand op het bord plaatsten. Shanghai had toen geen macht meer om nog voor een verrassing te zorgen maar kon terugblikken op een verdienstelijke match.

 

St Joris Weert - Shanghai 4 - 1 (14/08/07)

 

Met slechts 11 spelers aanwezig was dit een zwakke oefenwedstrijd van onze mannen. Bovendien verliet Bart aan de rust de ploeg zodat de tweede helft met 10 spelers werd afgewerkt. De inbreng van een paar snelle jongens bij Weert legde meteen onze zwakte bloot.

Twee maal per week trainen is dus geen garantie voor degelijk voetbal. Er is nog veel werk aan de winkel voor ons team.

 

 

Shanghai - Mic Mac Zaventem 5 - 2 (11/08/07)

 

Deze eerste oefenpot tegen een zwakke tegenstrever is goed afgelopen. Kennismaking met het nieuwe terrein en iedereen laten spelen waren de hoofdbetrachting.