Shanghai - OOKL 3 - 0 (25/04/2009)

 

Slappe wedstrijd van beide ploegen. Shanghai kon echter de 6e plaats verzekeren indien het won en tegen een zwak OOKL was dit niet moeilijk. De bezoekers wilden wel maar konden de voorlaatste plaats van de rangschikking niet ontlopen. Dat ze daar stonden zegt genoeg. De volledige supporterschare, vrouwen en kinderen incluis, stond te supporteren maar dit bracht het spelpeil niet naar een hoger niveau. Een kinderkoetsen race zou meer animo gebracht hebben. Beide ploegen maakten er dus een eindeseizoensmatch van en daardoor ging het spel op en neer. OOKL lag zelfs niet zo veel onder bij de thuisploeg en kreeg eveneens een paar kansen. Slappe afwerking of de Pats verhinderden een doelpunt. Shanghai deed beter en Jimmy werkte slim een afketser aan de tweede paal voorbij de bezoekende portier. Al vroeg in de match moest Waxke dan ook nog naar de kant met een nieuwe liesblessure. Nog voor de rust kon Patrick na een schot op de dwarsligger van dichtbij de 2e van de namiddag voorbij de Onder ons keeper koppen. De tweede helft bracht geen beter voetbal en OO kon zelfs een paar keer dreigen maar een verdiend tegendoelpunt kwam er weeral niet wat de spitsen verkwanselden iedere kans. Jimmy en David deden niet beter en misten onbegrijpelijk. Maar een derde doelpunt van Nick bezegelde het lot van OOKL definitief.

 

 

Sparta Tremelo - Shanghai 5 - 3 (18/04/2009)

 

Shanghai speelde het eerste kwartier de thuisploeg van het kastje naar de muur maar een sublieme thuisportier redde de meubels en zo bleef het 0-0. Bij de eerste aanval deze naam waardig stond het echter 1-0. Op deze zonnige namiddag was de scheids van dienst niet van plan zich moe te maken en volgde dan ook alles van op "afstand". Niettegenstaande zag hij de penalty fout op Patrick die alleen doorgebroken was. De kaart bleef echter in de achterzak maar de gelijkmaker was een feit want Wim Bru kende geen genade.(1-1) Het spel golfde nu op en neer en beide doelmannen konden zich onderscheiden. Steve kon de thuisverdediging verschalken en nette de 1-2. De spartanen kwamen toch meer in het spel en konden net voor de rust de gelijkmaker intikken. De 2e helft was dus alles mogelijk. De ref eiste toen de hoofdrol op en de soap kon beginnen. Sparta speelde het slim en maakte gebruik van de onmacht van de ref. Shanghai was tevens niet bij machte om de druk af te houden en kreeg nu ook nog twee doelpunten in de netten. Zelfs op een onsportieve manier, toen een thuisspeler gekwetst in de rechthoek lag en de bal buiten moest, speelden de Tremelo-ers naarstig verder met een doelpunt als gevolg. Shanghai zag toen al de bui hangen en kreeg geen vuist meer gemaakt waardoor er nog 5-2 en op de valreep 5-3 werden gecoord.

 

 

Plato - Shanghai 1 - 3 (11/04/2009) verslag Wim Boets

 

Shanghai had weer geen overschot aan spelers: Bart, Jimmy en Patrick moesten aan de bak waar rust eigenlijk aangewezen was, maar vermits we enkel Kurt op de bank hadden die ook zeer twijfelachtig was, hadden we geen andere keuze. De match startte traag, ging traag verder en eindigde… traag. Plato toonde zich in het begin van de match gevaarlijk langs hun nr 10 waar Patrick zijn handen vol mee had. Echt uitgespeelde kansen waren er echter niet. Shanghai dat na een kwartier Bart zag verdwijnen was niet sterk bezig met vooral slordige laatste passes. Uiteindelijk was het Nick die met een geplaatst schot met zijn linker de keeper te grazen nam. In de tweede helft bleef Shanghai het gevaarlijkst maar flaterde de scheidsrechter van dienst 2 maal: Een eerste keer floot hij geen penalty voor een hands in de 16m en een tweede keer toen Wim Bruggemans alleen voor de keeper verkeerdelijk werd teruggefloten voor buitenspel. Het was uiteindelijk Jimmy die scoorde 0-2. De tegenstrever kwam niet echt tot kansen en was vooral op corners gevaarlijk. Ze scoorden 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer met een te pakken (dixit Pats zelf)schuiver in de benedenhoek. Dit was zeker niet de voorbode van een slotoffensief van de thuisploeg. Ondanks het feit dat ondertussen Kurt weer met een verrekking sukkelde (hij toonde zich nu wel een ploegspeler door toch op het veld te blijven zodatwe met 11 bleven), was het Shanghai dat opnieuw scoorde langs Jimmy.In die fase veroverde een voor de rest bleke Wim Bruggemans de bal van de plaatselijke nummer 16 (nochtans één van de betere op het veld) en zonderde Jimmy af voor doel. 1-3 wat ook de einduitslag was.

 

 

Shanghai - Heuvel-lo 0 - 2 (4/04/2009)

 

Een zeer verdienstelijk Shanghai verloor deze match op basis van doeltreffendheid. Vanaf het begin nam de thuisploeg het initiatief en creeerde ook nog vele kansen. Heuvel-lo moest het doen met een paar tegenprikken die evenwel niet ongevaarlijk bleken. Wim Bru, topscorer en vorige week nog 4 x aan het kanon, had zijn lucky day niet en verkwanselde een aantal kansen om er evenveel te maken. Als het dan toch lukte haalde de bezoekende doelman zijn konijnenpoot boven en verijdelde zo een 4-tal kansen. Shanghai bleef hierdoor op een 0-0 aan de rust maar toen kon de match al lang gespeeld zijn. Na de pauze hetzelfde spelbeeld met de bezoekers iets nadrukkelijker in beeld. Wie niet scoort krijgt het deksel op de neus en dat was het lot van onze ploeg. Heuvel-lo scoorde, Wim miste nu ook een srafschop (op de lat) Shanghai gooide alles naar voor en kreeg 3 min voor affluiten de fatale tweede goal tegen. Toen was de thuisploeg al moegestreden en het ontbreken van een paar reserven brak ons weeral zuur op. We weten nu waar het schoentje nijpt en moeten er werk van maken om de ploeg voor volgend seizoen met een paar spelers te versterken.

 

 

Volle Pot - Shanghai 2 - 7 (28/03/2009) verslag van coach Wim

 

Een sterk gehandicapt Shanghai moest beroep doen op de geblesseerde tweeling Mattheus om dan uiteindelijk nog maar met 10 spelers aan de aftrap te kunnen verschijnen. Gelukkig voor ons ligt de 2de ploeg van Volle Pot in hetzelfde bedje ziek. Zo begon de match met 9 tegen 10. Vermits we wisten dat er nog enkele Potters (sorry) in aantocht waren, was het de opdracht om snel te starten. Maar Shanghai speelde het trage tempo mee. Met de kansen werd er lusteloos omgesprongen en op de 1ste tegenstoot (mooie individuele actie) kregen we de 1-0 voorgeschoteld. Ondertussen stond het 10 tegen 10 en dacht Wim dat het nu wel fair was om te scoren. 1-1. Nog voor de rust kwam er een 11de speler bij de tegenstrever bij en verzilverden ze de man meer situatie: 2-1. Daarna kwam enkel Shanghai nog in beeld. De match ging verder met 10 tegen 9,5 omdat Wim Mattheus terug een verrekking opliep, maar zich toch nog ter beschikking hield als 2de spits. Chapeau hiervoor, ik ben zeker dat, ondanks het feit dat hij niet meer kon lopen, hij nog zeer nuttig was voor de ploeg. Wim Bruggemans scoorde nog 3 maal (1 ervan na een knappe solo langs 5 man). Ook Demal, Jimmy en Erwin hielpen de eindstand van 2-7 vast te leggen. De Pot van de heenmatch was ver zoek, toen kreeg Shanghai voetballes van een zeer sterke ploeg, nu kon een gehandicapt Shanghai een afstraffing toedienen.

 

 

Shanghai - Pellenberg 3 - 6 (21/03/2009)

 

Shanghai herpakte zich gedeeltelijk na de bar slechte wedstijd op Betekom. Maar de gekwetsten en afwezigen hervormden weeral onze ploeg tot 11 waarvan Kurt nog aan de rust uitviel. Pats moest zich opofferen om in de spits te spelen waardoor Mario zijn plaats onder de lat behield. Mario beschaamde deze selectie niet en was uitblinker tot het 4e doelpunt van de bezoekers. Toen liet hij zich te gemakkelijk vloeren met een klutsbal onder de lat waarna Shanghai ook de kracht niet meer had om met 10 terug te slaan. In de eerste helft was de thuisploeg op achterstand gekomen na 12 min. maar Wim Bru had zijn torinstinkt herwonnen en lukte bij de eerste kans de gelijkmaker. Door enorme fouten in onze verdediging konden de bezoekers nadien nog uitlopen tot 1-3 maar Peter lukte een fraai afstandsschot in de winkelhaak en Wim kon zelfs nog gelijkmaken voor de rust. In de tweede helft was de numerieke meerderheid van Pellenberg het grootste obstakel en die scoorden nog 3 doelpunten tegen een onmondig Shanghai. De inzet en de wil waren er en dat was de enige verbetering tegenover de vorige week.

 

Bruggenhof - Shanghai 2 - 1 (14/03/2009)

 

Bruggenhof heeft de 3 punten zeker niet gestolen. Niets liet uitschijnen dat er 9 plaatsen en 19 punten verschil in de rangschikking waren. Een lusteloos Shanghai verloor al het goede van de vorige week en verloor deze match verdiend. De thuisploeg speelde zonder complexen ook al waren ze al bezig met de derby van de stad Betekom volgende week. Op een paar uitzonderingen na speelde iedereen ondermaats en kon er niemand een vuist maken tegen de thuisploeg. Op het modderige veld was het al niet gemakkelijk voetballen en vermits Shanghai weeral maar met slechts 11 spelers aanwezig was eiste dit ook nog zijn tol. In de laatste 20 min. stonden Wim en Walter Mattheus te hinken, was Mario bij het eerste doelpunt tegen de paal terecht gekomen en kreeg Bart (de enige veldspeler zowat op peil) ook nog te maken met een verrekking. Dit is geen verontschuldiging voor de ondermaatse prestatie maar op dat moment was het 2-1 en kon Shanghai niet meer terugslaan. Bij de rust al (0-0) moest coach Wim zijn manschappen wakker schudden maar dit was praat in dovemansoren. Shanghai kwam even zwak op het veld in de tweede helft en kreeg na een kwartier dan ook de verdiende goal binnen. Het zag er toen heel benard uit maar bij de enige goede actie, 3 min. nadien, kon Patrick na vrijschop de gelijkmaker binnenkoppen. Dit was al een te goede beloning voor het geleverde spel want Bruggenhof had al meerdere waarschuwingen gegeven. De paal en de lat spaarden ons nog maar 12 min. voor affluiten kreeg de thuisploeg dan toch de verdiende beloning onder vorm van een 2e doelpunt. Vermits er toen al 4 gekwetsten naar het einde snakten kon Shanghai geen aanspraak meer maken op een punt. Dat zou trouwens een te goede beloning geweest zijn.

 

 

Shanghai - Astra 1 - 2 (7/03/2009)

 

Shanghai zag zijn mooie reeks onderbroken door Astra Begijnendijk. Dit is zeker geen oneer want de bezoekers kwamen zeer sterk voor de dag. Het moge gezegd dat deze bijzonder faire wedstrijd (met dank aan de ref) voor de supporters een schitterend spectakel was. Dit was te danken aan beide ploegen die er een aangenaam kijkstuk van maakten met een verdiende winnaar. Voor de inzet verdiende Shanghai wel een pluim maar dat is onvoldoende om punten te rapen. Mocht het echter op een gelijkspel zijn uitgedraaid dan zou Astra zeker niet klagen. De bezoekers namen van bij de start het heft in handen en Shanghai kon niet anders dan terugplooien. De vorige uitslagen hadden het vertrouwen van de thuisploeg echter opgekrikt en Astra beet zijn tanden stuk op een goed georganiseerde verdediging. De technisch bedreven spelers uit Begijnendijk vonden geen gaatje en Shanghai kon sporadisch tegenprikken. De zeldzame aanvallen van de thuisploeg bleven echter wel gevaarlijk en daar werd de zwakte van Astra toch blootgelegd. En zoals meermaals gebeurt krijgt wie niet scoort het deksel op de neus. Rond het half uur kwam Shanghai op voorsprong na een vrije trap die door Wim Bru over de doelman werd ingekopt. De chinezen wisten wel dat het hiermee niet gedaan was en doelman Pats moest meerdere reddingen uit zijn mouw schudden om de gelijkmaker te voorkomen. Na de rust een zelfde spelbeeld maar nu kwam Shanghai toch wat meer voor het doel van Astra. Een tweede treffer kwam zelfs dichtbij maar die zou de wedstrijd een verrassende wending gegeven hebben. Na 25 min. plooide Shanghai dan toch en Pats moest zich gewonnen geven. 3 min. nadien werd dan nog het enige foutje van onze doelman afgestraft toen hij onder de bal doorging en de bezoekers dit in dank aannamen om een tweede keer te scoren. Shanghai was niet aangeslagen en gooide alles in de strijd om nog de gelijkmaker te netten maar de bezoekers waren van het beste gehalte uit deze reeks en konden verdiend de drie punten mee naar Begijnendijk nemen.

 

Shanghai - Tabor 3 - 2 (28/02/209)

 

Shanghai en Tabor zullen altijd spannende wedstrijden brengen. Na de zware nederlaag in de heenronde en de mooie uitslagen van de vorige matchen, waren onze jongens gebrand op een revanche. Die kwam er ook na een bewogen wedstrijd. Roel, Nicky, Peter en Nick waren allen om verschillende reden afwezig en dus was het al voor de wedstrijd zenuwachtig puzzelen door coach Wim om een valabel elftal op te stellen. Gelukkig hadden een paar jongens zich opmerkelijk voorbereid op deze derby. De vervangende ref (op die leeftijd - 71 - merkwaardig mag ook eens gezegd worden) blies de aftrap voor een spannende match. De spanning kwam er pas toen Erwin (mist nog matchritme na zware kwetsuur) en Walter met een verrrekking het veld moesten verlaten. Broer Wim en Mario, onze reservedoelman moesten de meubelen redden. Gelukkig stond er toen al een verrassende (?) 3-0 op het bord. 20 min. voor tijd scoorde Tabor dan toch en als er 5 min voor het eindsignaal nog een tweede treffer kwam werd het nog spannend. In de laatste min. miste Tabor nog de gelijkmaker maar dat zou een te zware straf geweest zijn voor een knap Shanghai. Na 16 min. stond het al 3-0 en dat verwachtte niemand. Zeker de bezoekers hadden een ander scenario in het hoofd. Buiten wat rommel voor het doel van Shanghai en een klustbal die de bovenkant van de lat scheerde was het in die periode al Shanghai wat de klok sloeg. Wim Bru knalde onhoudbaar een vrijschop in het dak van het doel en zette zo zijn 23e doelpunt van dit seizoen in de statistieken. De thuisploeg kwam gemotiveerd voor het doel van Tabor en op hoekschop kopte Patrick van dichtbij de 2-0 binnen. Deze opdoffer kreeg nog een verlengstuk toen Steve op links een drietal bezoekers omspeelde knap en hard voorzette en verrassend de bal door een verdediger in eigen doel zag afwijken. Shanghai door het dolle heen en stil aan den overkant. Door deze uppercut kwam Tabor in de eerste helft niet veel meer in het spel. Nochtans hadden onze verdedigers het moeilijk met de aanvallers van de bezoekers uit Heverlee. Tijdens de rust werd er dan ook gewezen op het vermijden van de eerste tegentreffer. Jimmy pakte hierdoor zijn derde geel en Shanghai moest terug. Vermits de 1e bezoekende treffer pas laat viel en de aansluitingstreffer kort voor tijd was het nog spannend tot het einde. Voordien kregen beide ploegen nog kansen maar de ref weigerde een flagrant handsspel te bestraffen met een overduidelijke strafschop die de wedstrijd definitief zou beslissen. Even later deed hij de ogen dicht voor een duwfout in de rechthoek van Shanghai die met dezelfde sanctie kon bestraft worden. Ook Wim werd nog afgeblazen toen hij alleen op doel af ging voor zijn 24 e treffer maar na de wedstrijd kon iedereen (?) hier om lachen. Vooral omdat onze verdediging de aanvalswoede van hun concurenten in bedwang hield tot de laatste minuut en ze hun revanche beet hadden.

 

 

RD Keerbergen - Shanghai 1 - 2 (21/02/2009)

 

Shanghai was niet gerust in de verplaatsing naar Keerbergen en dat was terecht. Na de 9 op 9 stond er een 5e plaats te wachten indien er gewonnen werd. Maar dame Fortuna was aan de zijde van onze jongens. De eerste helft was gelijkopgaand maar na de rust was de thuisploeg duidelijk de betere. Wim Bru is de laatste weken in vorm en kon in de beginfase zijn rechtstreekse tegenstrever een paar maal aftroeven. Het eerste schot ging voorlangs, daarna afgeblokt maar de derde keer kon Steve het strakke schot in doel lopen. 0-1 was op dat moment verdiend. Keerbergen had wat moeite om deze stand recht te zetten en Shanghai counterde gevaarlijk. Toch moesten onze jongens alert optreden op verschillende gevaarlijke fases voor het doel. De verdediging van de thuisploeg was niet hun beste onderdeel en daardoor kon Shanghai nog prikken. Na de rust toonden de Rode Duivels hun loopvermogen en bij Shanghai was het alle hens aan dek. Gelukkig waren ze soms te overhaast of was het geluk aan onze zijde. Pats moest meermaals optreden en voor de rest was de ref bij de pinken. Coach Wim had alleen verdedigende spelers op de bank en dat was niet ideaal voor de vervangingen. Ook de thuisploeg was niet gelukkig met zijn wissels want het spel begon te stokken en bovendien liet de rechtsback zich ringeloren met een 2e gele kaart kort voor tijd. Hierdoor kwam Shanghai terug in de match en Jimmy prikte in de slotfase de 1-2 voorbij een onzekere doelman waardoor Shanghai meer kreeg dan het verdiende. Voor de Rode Duivels was het balen.

 

Shanghai - Halewijn 5 - 1 (14/02/2009)

 

Erwin stond na lange afwezigheid wegens blessure voor het eerst op het veld. De laatste 20 min. mocht hij de kale van dichtbij volgen want deze bezoeker was de enige die verschil kon maken. Dat deze beter in de boksring thuishoort was een spijtige zaak want de ref merkte herhaalde slagen niet op. Shanghai bleef echter kalm en speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Dat er nu wél een paar reserven op de bank zaten was een welkome meevaller. Zo kon Wim op het laatst een paar frisse krachten inbrengen want de Halewijntjes moesten met kracht en inzet bekampt worden. Omdat onze spelers herhaaldelijk snel infiltreerden pasten de bezoekers de buitenspelval toe. Maar als de val niet dichtklapt heb je problemen en dat wist Shanghai ook. Roel vuurde een eerste verwittiging op de paal en nadien net naast, maar na 12 min. was het wel raak. Steve werd in het straatje gestuurd en kon de doelman ontwijken en kalm inleggen. Wim Bru is in de laatste wedstrijden "op snee" en kon nog voor de rust tweemaal scoren. Deze ruststand was niet overdreven maar na de pauze tapte Halewijn uit een ander vaatje. Na 2 min. was er al een tegentreffer waar Mario zich wat op verkeek. De bal ging van ver in de verste hoek en kort hierop kregen de bezoekers al een nieuwe kans. Het was nu opletten geblazen vooral omdat de talentrijkste bezoeker rap op de grond lag maar niet op een mep keek. De enige manier om deze negatieve geste te stoppen was een bijkomend doelpunt maken en dat deed Wim dan ook. Hierdoor was de kous af bij de bezoekers die nog een bijkomende veeg kregen van Nick. De 5-1 was niet eens overdreven en gelukkig stonden er bij de bezoekers toch wat sportievere spelers op het veld dan "de kale".

 

 

SKN - Shanghai 1 - 6 (7/02/2009)

 

Ondanks een superieure thuisdoelman, die zeker een handvol doelpunten kon vermijden door gepaste tussenkomsten, heeft Shanghai toch een ruime zege behaald. Lange tijd kon SKN daardoor een vuist maken maar toen Nick's eerste bal in het net lag was het nog even bibberen omdat de ref een terechte strafschop op Peter "niet zag". Net voor de rust liet Demal zich vangen bij een aandringen van een aanvaller en toen ging de bal wél op de stip (terecht). Ondertussen had Wim Bru wel een 2e, en we dachten geruststellende, goal gemaakt. De 1-2 ruststand was dus een aanfluiting van de logica want mits betere afwerking of een andere doelman zou er zeker een hogere score op het telraam gestaan hebben. Na de rust eenzelfde spelbeeld maar nu werkte Shanghai de kansen beter af. De goalie bleef alert en kon zo de dubbele cijfers voor zijn team vermijden. Walter en nog 3x Wim waren de doelpuntenmakers van dienst en Nick bleef ook zijn doelpuntje najagen maar zoals gezegd gaf de SKN keeper zich niet gewonnen. Op een paar slordigheden na was Shanghai de ganse wedstrijd de betere maar in de komende matchen zal er toch meer precisie aan de dag moeten gelegd worden.

 

 

Flipper Geetbets - Shanghai 0 - 1 (31/01/2009)

 

De verre verplaatsing naar Geetbets is goed afgelopen want shanghai kwam met de 3 punten terug naar huis. De 10e plaats is nu veilig met 9 punten voorsprong op de 11e. Mits een paar goede uitslagen is er nog een top 5 plaats mogelijk. Ondanks de 6-1 van de heenwedstrijd wisten we dat Flipper zich niet zomaar gewonnen zou geven. De uitslagen van de laatste westrijden van de Geetbetsers lieten dit al vermoeden. Op een harde ondergrond en in een ijskoude temperatuur was het voor beide ploegen zoeken naar de betere combinatie. Het spel ging de hele match over en weer en beide ploegen zochten naar de manier om zich best recht te houden op de bevroren ondergrond. Beide doelmannen waren attent en moesten ieder één grote save verrichten, wat ze ook met brio deden. De thuisportier deed dit in de 1e helft na een kopbal van David Breckpot van dichtbij en hield zo de 0-0 tot aan de rust. Mario moest 10 min. voor affluiten alles uit de kast halen om de 0-1 op het bord te houden na mistasten van Bart. Ondertussen hadden de chinezen via Steve de 0-1 gescoord tot jolijt van zijn persoonlijke fanclub. Demal moest zich nog laten vervangen na een blackout 20 min. voor affluiten. In de eerste helft kreeg Roel ook geen strafschop na een persoonlijke doorbraak waardoor het lang wachten was op een doelpunt. Wie scoorde zou winnen en dat bleek nadien de juiste visie.

 

 

Shanghai - Den Burger 0 - 6 (24/01/2009)

 

Een onthoofd Shanghai kon in deze wedstrijd vele open kansen verzilveren maar geen doelpunt maken. De bezoekers waren bij de pinken en deden dat wel. Roel en Peter kregen in de eerste helft kansen om deze uitslag een andere wending te geven maar het mocht niet lukken. De leiders namen deze geschenken in dank aan en toonden hoe het moet in de afwerking. Aan de rust was de 0-4 een feit en bleek de tweede helft dus maar een formaliteit. Hetzelfde spelbeeld na de Primus en Shanghia kreeg geen bal over de lijn ook al waren er voldoende kansen om meerdere doelpunten te maken. De Burgers konden nog twee (of drie?) keer scoren maar de scheidsrechter vond 0-6 voldoende.De nieuwe smaak in de cafetaria was het beste van de namiddag. Een match om snel te vergeten. Na meer dan een maand zonder voetbal hadden we het ons wel anders voorgesteld.

 

OOKL - Shanghai 1 - 2 (20/12/2008)

 

De laatste wedstrijd van het jaar werd nipt maar verdiend gewonnen door onze jongens. Bij afwezigheid van de zieke coach Wim was interim trainer, verzorger, coach en afgevaardigde Swoj op zijn hoede voor de misstap die we konden begaan. Met de richtlijnen van Wim werd de wedstrijd aangevangen in de gekende opstelling. Het grote terrein maakte al snel duidelijk dat de snelle en lichtvoetige spelers het verschil konden maken. Beide ploegen hadden er zo een paar op het veld. De thuisspelende doelman had het geluk aan zijn zijde in de eerste minuten toen hij door een medespeler verslagen werd maar op de lijn nog kon ingrijpen. Dit was slechts uitstel want de bedrijvige Jimmy draafde meermaals de lijn af en kon een paar minuten later de rechthoek in lopen met een kopbal tegen de paal als gevolg. De goed gevolgde Steve kon in de rebound zijn eerste doelpuntje voor Shanghai aantekenen. De tegenprikken van Onder Ons waren niet zonder gevaar maar de verdediging van Shanghai was alert en maakte de nodige foutjes zodra dit nodig bleek. Zo kon de thuisploeg van een doelpunt gehouden worden en kon Shanghai zijn stempel drukken op deze wedstrijd. Nick kon op zijn beurt een solo actie afwerken maar was bij een paar andere aanvallen soms te verliefd op de bal. Bij de rust merkte coach Swoj op dat er blijvende alertheid moest zijn om niet in de problemen te komen. Een derde doelpunt zou de doodsteek zijn voor de thuisploeg maar Shanghai verzuimde dit te scoren. David Breckpot miste onbegrijpelijk van dichtbij deze derde treffer en zo bleef het spannend temeer daar bij één van de weinige gevaarlijke aanvallen van Onder Ons, Ben de bal ongelukkig in doel deed afwijken. De mannen uit Kessel-lo kregen zo wat meer moed en Shanghai moest de wedstrijd onder druk uitspelen na vervanging van de moegestreden David door Mario. Nicky was al bij de rust Patrick komen vervangen zodat de reservebank leeg was. Maar de overwinning was een feit.

 

Shanghai - Sparta Tremelo 2 - 1 (13/12/2008)

 

Shanghai pakte de drie punten met veel karakter en dat was nodig om dit Sparta te verslaan. De bezoekers bleken een stevige tegenstander die moeilijk te verslaan is. Op een paar fases voelden ze zich bekocht door de scheidsrechter maar daar weet Shanghai alles over na de vorige wedstrijden. Beide ploegen vielen om beurten aan zoals het past. Maar de finesse ontbrak om de doelmannen te verslaan. Het bleef dus bij kansen tot de 18e min. Toen doorbrak Sparta de ban na een paar mooie kansen van Shanghai en scoorde tegen de gang van het spel in 0 -1. Wim Bru was al een paar keer voor de bezoekende doelman verschenen maar mikte telkens op de keeper. Nick en Steve hadden hun handen vol op de flanken en Bart, Kurt en Roel moesten het centrum gesloten houden. Daardoor was er te weinig steun in de aanval en was het moeilijk om door te breken. Toch kon Roel kort voor rust gelijk maken na een een-twee door het centrum en een puike schijnbeweging. De gelijk opgaande tweede helft bracht een identiek beeld en beide ploegen gingen voor de winst. Shanghai moest David Demal en Kurt vervangen na kwetsuren en zo kregen de mannen op de bank de gelegenheid zich te tonen. Toen alles leek uit te draaien op een billijk gelijkspel, glipte Wim Bru door de bezoekende verdediging en deze keer kende hij geen genade. Er waren slechts 2 min meer te spelen en dit was te kort voor de bezoekers om nog iets te forceren. Shanghai kon opgelucht gaan douchen.

 

 

Heuvel-lo - Shanghai 3 - 2 (6/12/2008)

 

Shanghai was er op uit om minstens een goede wedstrijd te spelen na het debacle van vorige week. Het feit dat we Bart, Pats , Roel en Steve konden recupereren sterkten ons geloof in een goede match. Shanghai verscheen met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd waardoor we een evenwichtig eerste kwartier zagen. Op het kwartier echter kwam Ben in een man tegen man situatie terecht (waar was de rugdekking?) en stopte de tegenstrever net buiten de rechthoek foutief af. Demal bevond zich op dat moment op gelijke hoogte maar enkele meters meer centraal waardoor de ref (woehaaa – sorry) de zeer zware rode kaart trok. Shanghai bleef echter strijden en ondervond weinig hinder van de man minder situatie vermits Heuvel-Lo 3 oude rakkers op enige spits Wim nodig vonden. Shanghai kwam via vrijschop van Bart dan toch op voorsprong. Sterk gezien die vrije trap –laag in het midden door de muur, lekker zacht in het midden van de goal want wegschuivend tijdens het trappen. Geweldig Bart! Het gaf Shanghai wel een geweldige boost en de energie om Heuvel-Lo (gemakkelijk) af te houden tot de rust. Kort na rust gaf Heuvel-Lo toe dat er Shanghai onrecht werd aangedaan en het zonderde Wim dan maar af voor eigen doel. Het zou onbeleefd zijn om met Sinterklaas geen cadeau aan te nemen. 0-2. Heuvel-Lo lukte wat later de aansluitingstreffer na een discutabele fase. Er werd nog uren gediscussieerd over het al dan niet buitenspel. Shanghai bleef de aanvallen echter vrolijk afslaan met een inzet waaraan onze supporters zich konden warmen. Steve werd door Peter zelfs nog afgezonderd voor doel, maar Steve kon niet scoren. Maar de zwarte piet van dienst haalde de roe boven. Patrick kreeg meteen rood na een foutieve tackle op de middenstip. Gewoon te laat op de bal zonder de intentie om een fout te begaan. Over dit feit waren beide ploegen het achteraf eens: geel was meer dan voldoende geweest. Met 9 en de tanken bijna leeg werd het wel heel zwaar. Alsof dat nog niet voldoende was, bewees de spelleider nog maar eens hoe goed hij alles wel aanvoelde: Roel baande zich een weg voorbij de laatste 2 verdedigers waarbij er een een fout maakte. Ipv balvoordeel te geven met direct doelgevaar als gevolg, werd onnodig gefloten voor de voorgaande fout. Hier werd trouwens geen geel gegeven. Vijf minuten voor het einde lukte Heuvel-Lo de gelijkmaker en in blessuretijd kreeg Heuvel-Lo dan nog een (terechte) strafschop. Bruno kreeg in deze fase ook nog de rode kaart. Een moedig en sterk Shanghai kreeg niet wat het verdiende, maar voor mij was deze prestatie een overwinning waard. Proficiat mannen! Het erge is dat zo een scheidsrechter niet alleen deze match kapot fluit, maar ook onze verdere matchen hypothekeert vermits we 3 schorsingen aan ons been zullen krijgen.

 

Wim

 

Tabor - Shanghai 12 - 2 (29/11/2008)

 

Met elf aan de aftrap en na 18 min met 10 na het uitvallen van Jimmy was niet de ideale manier om punten te pakken op Tabor. Mario had knieproblemen en kon met moeite de wedstrijd uitspelen en behoede de ploeg voor nog grotere cijfers want Tabor kende geen genade. Ook Nicky moet gekwetst verder en de anderen deden hun best omdat het niet anders kon. Motivatie was er niet en na 7 min keken we al tegen een 2-0 achterstand aan. Beide doelpunten waren weggevers van groot formaat en niet van die aard om wat meer begeestering in de ploeg te krijgen. Wim Bru en Nick stonden vooraan op een eiland en hadden de verdienste om toch wat kansen af te dwingen. De ref liet begaan en bestrafte nauwelijks de doorbraken van Wim die toch gevaarlijk bleef. Buiten een paar vrijschoppen kregen we niks klaar maar Wim kon toch in iedere helft een gaatje vinden. Ondertussen kwamen de aanvallen van Tabor van alle kanten en was het een schietkraam die de dubbele cijfers verantwoordde.

 

 

Shanghai - Volle Pot 2 - 5 (22/11/2008)

 

Volle Pot won deze wedstrijd verdiend op basis van doeltreffendheid en klasse. Een aantal spelers van de bezoekers haalden een hoger niveau en dat was voldoende om Shanghai te verslaan. Coach Wim kloeg over de duelkracht die niet altijd aanwezig was en een te gemakkelijk verlies van het overzicht en de slagvaardigheid. Na 14 min. kon een bezoeker twee spelers van Shanghai uitkappen en met een strak schot in de benedenhoek scoren. De sneeuwbui had het veld in een modderpoel herschapen maar toch kon er degelijk gespeeld worden. 5 min. nadien werd een center in één tijd naast de paal gedevieerd en konden de Potters rustig de wedstrijd controleren. Shanghai probeerde moedig tegen te prikken maar behalve een paar vrijschoppen en corners was er weinig gevaar. Als er dan toch een doorbraak kwam werd de aanvaller professioneel gelegd of was de bezoekende doelman bij de pinken. Twee nieuwe doelpunten in 5 min. tijd deden de deur volledig dicht en 0-4 was niet eens overdreven. De verdiende eerredder kwam er toch via een lichte strafschop, door Wim Bru omgezet, en de 5e tegentreffer was ook een geschenk. Jimmy kon nog een 2e keer scoren maar toen was de wedstrijd al lang gespeeld. Tegen de overmacht is er geen verhaal.

 

 

Pellenberg - Shanghai 1 - 1 (15/11/2008)

 

Shanghai had deze keer het geluk aan zijn zijde want Pellenberg trof meerdere keren de paal en mikte verschillende kansen net naast. Met de afwezigheid van een aantal spelers had onze ploeg geen keuze. Inzet en geluk waren nodig om dit puntje te behalen. Pats en Patrick moesten meerdere keren alle hens aan dek roepen en de ganse ploeg trok zich aan die inzet op. Na 3 min. trof de thuisploeg al de binnenkant van de paal en werd een vrije trap, via Patrick afgeweken, in doel verlengd. Iedereen vreesde toen het ergste maar een knokkende ploeg hield het hoofd boven water. Wim bru maakte van de eerste vrije trap gebruik om de gelijkmaker onhoudbaar in de kruising te jagen. Pellenberg was hierdoor verrast en kon opnieuw op zoek naar een doelpunt. Maar de ganse wedstrijd zouden onze jongens strijden voor wat ze waard waren en de geluksfee was met ons. Deze strijdlust werd beloond met een puntje en de thuisploeg kon op de blaren zitten. Maar daar trokken onze spelers zich niks van aan.

 

Shanghai - Flipper Geetbets 6 - 1 (11/11/2008)

 

Shanghai was in alle onderdelen de betere van Geetbets maar deze moedige en sportieve ploeg speelde aardig mee. De afwerking die al zo vele matchen onder peil lag was dit keer op punt. De hoge cijfers bevestigen dit. Na een studieronde van 20 min. waarin de bezoekers nauwelijks voor het doel van Shanghai opdaagden, kon Patrick in een geharrewar voor doel de bal over de lijn werken. Wim zorgde met de mooie solo door de verdediging voor de 2-0 en slechts 7 min. later was Jimmy bij de pinken om een center hard in te koppen. Nog voor de rust werd het 4-0 via een penalty na fout op de doorgebroken Jimmy (buiten de backlijn?), feilloos binnengetrapt door opnieuw Wim. Bruno die Pats in het doel verving kon zich beperken tot een paar opraapballen. Na de pauze liep Shanghai verder uit via Nick Smout (2). Tussenin scoorden de bezoekers de eerredder maar verder kwamen ze niet. Slechts een overbodige rode kaart in deze sportieve wedstrijd was het enige minpunt van de tweede helft. Shanghai kon al vieren in de "nieuwe" kantine.

 

Shanghai - Bruggenhof 2 - 2 (8/11/2008)

 

Bruggenhof was op papier de zwakke tegenstrever waar we veel doelpunten zouden tegen scoren. De ganse eerste helft leek dat ook zo, maar het gaatje van de verlossing werd niet gevonden. Alle kansen gingen naast of werden door de doelman gepakt. Aan de rust 0-0 konden we dus alleen maar ontgoocheld zijn maar bleef alle hoop op de overwinning onaangetast. Al in de eerste min; van de hervatting scoorde Nick de 1-0 na een aflegger van Bart en dat was de verlossing. Maar Bruggenhof dacht er anders over en maakte kort nadien de gelijkmaker na een hoekschop die ingekopt werd. Alles leek te herdoen tot de bezoekers een paar min. nadien verrassend de 1-2 scoorden. Shanghai was onder de indruk vooral omdat het verzuimde van met grote cijfers de rust in te gaan. De voetbal logica werd weeral gerespecteerd en Shanghai moest in de achtervolging. Jimmy likte nadien nog wel de gelijkmaker maar de bezoekers bleven rustig en verdedigden dat puntje met hand en tand. Zo ontsnapten David Demal en zijn tegenstrever aan de rode kaart toen ze in de clinch gingen. Steve trof kort voor het einde nog de paal en Mario moest in de laatste minuut laten zien dat hij attent de gekwetste Pats verving. Zoniet zou het een koude douche geworden zijn.

 

 

Astra - Shanghai 5 - 2 (25/10/2008)

 

Al in de eerste minuut liet Shanghai zich ringeloren en dus kan je geen slechtere start bedenken. Astra was een voorbeeld voor vele ploegen en werkte iedere kans keurig af. Na 13 min was de 2-0 score dus geen verrassing omdat Shanghai via Steve en David eveneens kansen kreeg maar telkens faalde in de afwerking. Bovendien straalde de thuisploeg klasse en vooral efficiëntie uit. Het tempo werd altijd hoog gehouden en de technische gaven van de mannen uit Begijnendijk was een lust om naar te kijken. Dat deed Shanghai ook, met het gevolg dat de thuisploeg door onze rangen wandelde en de veilige 3-0 scoorde. Shanghai zou nog een paar kansen krijgen voor de rust maar telkens was de afwerking beneden peil. Alleen Nick vond nog een gaatje in de 37 min zodat de 3-1 nog enigzins hoopvol was voor de volgende 45 min. Vroeg scoren was de boodschap om de thuisploeg enigzins aan het twijfelen te krijgen maar het waren de Astra boys die scoorden 4-1 en 5-1 en ook nog de paal troffen. Een late penalty goal van Nick kon alleen de pijn maar verzachten. Gelukkig zijn de tegenstevers niet iedere week van dit kaliber. Maar Shanghai kan beter en dat weten onze spelers ook.

 

 

Shanghai - RD Keerbergen 4 - 0 (18/10/2008)

 

Marathon-man Walter stond voor het eerst aan de aftrap en kon al een uur volmaken. De afwezigheid van Ben werd hierdoor opgevangen. Coach Wim had zijn manschappen gewaarschuwd voor Keerbergen en deze keer hadden de spelers het van in het begin begrepen. Een paar reserven op de bank houden ook de anderen wat scherper. De eerste helft waren de rode duivels zeker de evenknie van de thuisploeg maar na 30 min had Shanghai de 1-0 gescoord na een enig mooi doelpunt. Een doorsteekpas naar David Breckpot, die het overzicht bewaarde, werd aan de 2e paal door Roel met klasse afgewerkt. 5 min nadien kreeg Keerbergen een strafschop maar de paal verhinderde de gelijkmaker. Dit zou de bezoekers nog zuur opbreken want nog voor de rust bracht Nick de stand op 2-0 na een weeral puike aanval door het centrum. Deze opdoffer kwamen de bezoekers niet meer te boven. In de tweede helft was het oppassen voor een tegendoelpunt maar Shanghai hield alles onder controle en liep nog verder uit via een vrijschop van Peter. Pats zorgde er voor dat de bezoekers zich geen illusies hoefden te maken en de aflegger van Nick werd door Wim in doel verlengd zodat de 4-0 een feit was. Zware cijfers voor de duivels die op een verdienstelijke wedstrijd konden terugblikken maar door een gedreven Shanghai werden afgestraft.

 

 

VK Halewijn - Shanghai 1 - 1 (11/10/2008)

 

Deze zonnige namiddag bracht voor iedere ploeg één punt op. Dat was de juiste waardeverhouding maar beide teams zijn waarschijnlijk ontgoocheld. Halewijn kon de 3 punten niet thuishouden en Shanghai verloor er 2 in de laatste minuut. Het was eerder wat rommelig voetbal met aardig veel fouten. Niettegenstaande was het een sportieve match. Het spel ging goed over en weer en grote kansen waren schaars maar telkens hoopten beide ploegen op een doelpuntje dat de match in zijn voordeel kon beslechten. Aan de rust (0-0) moest er wat bijgestuurd worden maar Shanghai had weeral slechts één speler op de bank zodat veel schuiven niet kon. Positief was vooral de mentaliteit om te knokken en dat was de vorige matchen soms wel anders. Shanghai kan dus nog alleen groeien maar dan mogen er niet te veel gekwetsten vallen. Bovendien gaan de gele kaarten in de komende wedstrijden ook een invloed hebben. Shanghai kon scoren na een puike actie van op links waardoor David Breckpot vrij kon intrappen. Er waren toen nog 27 min te spelen. Het spel werd wat bitsiger en daardoor maakten onze jongens te veel fouten aan de zijlijn. De bal kwam dan telkens snel en schuin voor doel met alle gevaar vandien. In de laatste min. kon de thuisploeg zo gelijkmaken en dat was toch nog een opdoffer zo kort bij het beoogde doel.

 

 

Shanghai - SKN Aarschot 5 - 0 (04/10/2008)

 

Bart, Ante, Erwin, Kurt en Walter waren nog altijd niet beschikbaar maar werden in deze match niet gemist. Daarvoor was de tegenstrever te zwak. SKN was voor het eerst compleet of toch met elf. Shanghai moest zich hierdoor wat aanpassen maar nam vanaf het begin het initiatief. De bezoekers hadden het voortdurend moeilijk met de snelheid van onze flanken maar die liepen te pas en te onpas in de buitenspelval. Alle raad van coach Wim te spijt verbeterde dit niet tot de rust en na de 1-0 van Peter liep het nog steeds stroef. Kort voor rust zette Wim Bru een terechte strafschop om en kon Nick na een persoonlijk en te individueel nummer de zege al veilig stellen. (3-0) De goede raad van Wim tijdens de pauze bracht toch beter voetbal en vooral wat concentratie. Op 10 min. tijd stond er al 5-0 op het bord en toen achtte de thuisploeg het voldoende. Wim Bru en nogmaals Peter tekenden voor de doelpunten. Maar indien onze spelers de vele kansen van de eerste helft hadden benut ging SKN zeker met een afstraffing naar huis. De doelpalen (2x) en de slappe afwerking verhinderden dit.

 

 

Den Burger - Shanghai 5 - 2 (20/09/2008)

 

Shanghai kon niet optornen tegen het intimidatievoetbal van de thuisploeg. Den Burger bracht niet het mooiste voetbal maar was balvaster en harder in de duels. Hierdoor liet Shanghai zich wat beïnvloeden met alle gevolgen van dien. De verdediging werd een paar keer in snelheid genomen en na 12 min stond het al 1-0. Na een paar tegenprikken konden de Burgers na 25 min nogmaals scoren en om de 5 min incasseerden onze jongens een doelpunt. Na 35 min was de 4-0 een feit Een lichte penalty op Peter bracht de eerredder en een paar min. nadien had Roel de 4-2 aan de voet. Dit had ons terug beter in de match gebracht maar hiervoor moesten we wachten tot in de tweede helft. Wim bracht wat hoop (4-2) die nogmaals weggewerkt werd door de thuisploeg die ditmaal een strafschop kreeg. 5-2 is een overdreven score maar weeral waren er na de kwetsuur van Bart geen wisselspelers voorhanden en dat blijkt toch wel een handicap. Mits wat meer beschikbare spelers konden we misschien een vuist maken. Hopelijk wordt dat in de volgende matchen verholpen.

 

 

Shanghai - Plato 6 - 3 (06/09/08)

 

De eerste punten zijn binnen. Dat is een positieve vaststelling. Shanghai kwam met een beter elftal aan de aftrap en begint stilaan zijn draai te vinden. Het opvissen van Nick Smout is bovendien een opsteker. Nu nog bevestigen en dan zijn we aan een proefjaar begonnen in de tweede klasse. Toch moeten we niet blind zijn voor onze vele tekortkomingen. Coach Wim (en zeker ook nog anderen) moesten op hun tong bijten om na de wedstrijd hun ongenoegen niet te uiten. De tegenstrever was moedig maar zwak. Dit Shanghai kan veel beter en dat zal ook moeten, willen we niet op een opdoffer lopen in de volgende matchen. Geen ritme en weinig karakter waren schering en inslag. Slechts een paar spelers haalden hun normale niveau. Onze spelers moeten begrijpen dat dit niet ideaal is. Alles negatief bekijken is nu ook de bedoeling niet. Shanghai domineerde de volledige match maar door wat laksheid kregen ze toch nog 3 doelpunten tegen en dat is tegen dit Plato veel te veel. Niettegenstaande we de ganse match in handen hadden konden we via Patrick pas op het half uur een eerste keer scoren. Nadien konden we aandikken tot 3 - 0 bij de rust. We hadden dan dubbele cijfers in het hoofd. Vermits onze mannen er anders over dachten liep het van 4-0 over 4-1, 5-1, 5-2, 6-2 naar 6-3. Een vlotte zege dus tegen een zwak Plato. Volgende zaterdag is er rustdag en de week nadien gaan we naar Den Burger wat een grotere test zal zijn voor het verdere verloop van deze competitie. Hopelijk zijn we dan onze laksheid kwijt.

 

Shanghai - OOKL 5-3 (oefenmatch)

 

Deze oefenmatch was leerrijk maar de tegenstrever had te veel testers om een waardemeter te zijn. Aanvallend (met de hulp van de bezoekende doelman bij 2 doelpunten) ging het vlot maar de fouten in de verdediging moeten weg tegen de start van de competitie. In een barslechte regen was het toch een aangename oefenpot ook al daagde de ref van dienst niet op. We vragen ons af waarom we die matchen nog aanvragen. David Dhooge kan Shanghai blijkbaar niet missen en was een versterking. Hij moet nu wel zo veel mogelijk op het appèl verschijnen. Ook nieuwkomer David Breckpot liet zich van de beste zijde zien zodat de ploeg stilaan zijn betere vorm krijgt. Indien de gekwetsten Erwin Van de Putte en Ante Zecevic ook nog aansluiten bij de groep is er wat meer ruimte voor vervanging en zal het geheel vlotter draaien. Een bredere kern is raadzaam. Zaterdag tegen Plato zullen we meer moeten bewijzen.

 

Shanghai - SJ Weert (Beker) 2 - 4 (30/08/2008)

 

Vermits een aantal aansluitingskaarten niet tijdig in orde waren en er bovendien nog een aantal afwezigen waren kon Shanghai slechts 12 spelers op het wedstrijdblad inschrijven. De spelers van St Joris trokken zich daar niks van aan en wilden snel de volgende ronde van de beker bereiken. Het eerste kwartier onderging Shanghai het betere spel van de bezoekers. Doelman Pats wilde zich niet gewonnen geven en de anderen deden wat ze konden om de technisch sterke tegenstrevers af te houden. Stilaan ging de aanvalsgolf over en kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. De voetbalwet zegt dan dat je het deksel op de neus krijgt als je niet scoort. De dwarslat deed waarom het zijn naam kreeg en lag dwars op de vrijschop van Peter. De doelman had bovendien het geluk aan zijn zijde want de bal kwam via zijn rug terug in het spel en weg goal voor Shanghai. Vanaf dan was Shanghai de evenknie van Weert, zeker wat de kansen betrof. De eerste warme dag zorgde nadien voor een uitputtingsslag. In de tweede helft probeerden beide ploegen het laken naar zich te trekken maar dat lukte niet. Veel kansen maar de bal wilde er niet in. Verlengingen dus, en daar was niemand blij mee met dit warme weer. De eerste minuut gebeurde al wat over 95 min. niet kon. Slecht uitverdedigen koste Shanghai een doelpunt. Iedereen dacht toen dat het gedaan was maar Shanghai trok moedig naar de overzijde. Na 10 min in de eerste verlenging kon David van ver uithalen en de bezoekende doelman kon alleen de bal uit zijn netten halen 1-1. Opnieuw hoop maar de beste krachten waren toen al lang opgebruikt. St-Joris stond aan de zijde van zijn ploeg en net voor het einde van de 1e verlenging kon zijn ploeg opnieuw scoren 1-2. De 2e verlenging was er te veel aan want nu had Shanghai de kracht niet meer om terug te slaan. Nog een paar goede pogingen, dat wel, maar Weert strafte nu in de tegenaanval de aanvalsdrift van Shanghai af en won verdiend met 2-4.