Astra - Shanghai 2-1 (01/05/2010)

 

De tweede plaats was het enige doel van deze match voor beide ploegen. Astra wilde revanche voor de nederlaag op Shanghai van vorige week. Shanghai bood degelijk weerwerk maar miste te veel pionnen om het doel te bereiken. Het power voetbal van de thuisploeg ligt Shanghai niet en een te lakse ref liet begaan. Omdat er al een drietal spelers tussen de lijnen liepen met lichte blessures was dat geen opsteker. Toch wilden onze jongens er alles aan doen om de 2e plaats te behouden. Astra kwam na 8 min. op voorsprong na een persoonlijke actie en Shanghai was dus al vroeg op achtervolgen aangewezen. Het spel ging aardig over en weer en Shanghai toonde zich bij momenten gevaarlijk voor het thuisdoel. De lokale doelman hield bij een paar pogingen zijn netten schoon maar was op het half uur toch geklopt na een infiltratie van Tomas (1-1) Deze ruststand was voldoende voor Shanghai dat op zijn tandvlees zat te voetballen. De thuisploeg voelde dat en dreef het tempo naar omhoog. Toch had Tomas de 1-2 aan de voet maar de thuisportier wilde niet wijken. Op het uur vond Astra een gaatje in onze verdediging en Shanghai zou deze achterstand niet meer te boven komen. Wim kreeg zijn vrije trap niet in de netten en Astra bracht Shanghai aan het wankelen. Mario moest zijn kunnen tonen bij herhaalde pogingen en zo bleef het spannend. De thuisploeg gebruikte op bepaalde momenten alle middelen om Shanghai van de gelijkmaker te houden maar de bezoekers zaten door hun krachten heen en konden geen vuist meer maken. De ontgoocheling was er alleen omwille van het viriele spel van de thuisploeg maar de derde plaats is een mooie afsluiter van een prachtig seizoen.

 

 

Shanghai - Astra 3-0 (24/04/2010)

 

De laatste thuiswedstrijd tegen Astra was een voltreffer want de bezoekers konden nooit tonen waarom ze op de 2e plaats stonden. Shanghai was de betere op alle vlakken en won oververdiend met 3-0 cijfers. De bezoekers lieten nochtans verstaan dat zij de ware vice-kampioen zijn maar dat was buiten de waard gerekend. Van bij de aftrap nam Shanghai het initiatief en zou dit tijdens de ganse match niet meer afgeven. De 2-0 ruststand was zeker niet overdreven want Astra kon geen enkele kans, die naam waardig, scheppen. Mario had tijdens de eerste helft dus geen werk en indien Conrad niet op onbegrijpelijke manier de derde treffer had gemist was toen de match al gespeeld. Na de rust kwamen de bezoekers wat vinniger uit de kleedkamer en speelden ze op de rand van het toelaatbare. De ref had nog enigszins medelijden toen hij de doorgebroken Naim een strafschop toekende maar de logische rode kaart voor de bezoekers in de achterzak liet. Naim zette de strafschop om en de wedstrijd was gespeeld. In de eerste helft hadden Tomas en Wim de thuisploeg al op een veilige 2-0 gezet en dat was voldoende om rustig het meesterschap te behouden. De zon en de warmte maakten het spelen niet gemakkelijker maar een beter Shanghai liet niet met zich tollen. In de 2e helft moest Mario wel 2x ingrijpen maar dat was voldoende om de nul te behouden. De aanvallers vonden het welletjes en verzuimden om Astra met hogere cijfers naar huis te sturen. Een gelijkspel in de volgende match geeft ons nu zekerheid op de 2e plaats. Het zou spijtig zijn mochten we deze alsnog verliezen.

 

 

Tornooiveld - Shanghai 4-4 (17/04/2010)

 

Om in de running te blijven voor de titel mocht Shanghai zich geen misstap veroorloven. Het lot besliste er anders over. Shanghai speelde een meer dan degelijke wedstrijd maar kon de 3 punten niet meenemen. Dat was vooral te wijten aan verschillende factoren: Tornooiveld bleek een gedreven opponent, het missen van vele doelkansen, een misstap van de ref en de factor geluk die deze maal niet aan onze zijde was. Tornooiveld had een klasrijke speler in zijn rangen die bij 2 gelegenheden het verschil maakte. Wim en Naim misten in de laatste minuut dé kans om het competitieslot spannend te houden en de ref die ons al op Heuvel-lo 2 punten kostte bleek nu ook in een mindere dag. Hij zou de thuisploeg een zeer goedkope strafschop op een geschenkblaadje aanbieden en durfde de zelfde beslissing niet te nemen bij 2 fases aan de overzijde. Missen is menselijk, dus zullen we het overige aan het lot toeschrijven. Shanghai was wel in zijn betere periode en dat zag je in het spel. De bal werd geduldig rond gespeeld, maar de mannen uit Evere bleken een te duchten tegenstander. In de eerste helft kregen ze trouwens 2 mooie kansen maar Pats was telkens paraat. Zijn overbuur kreeg evenveel werk maar redde 2 maal met de voet en hield zo Shanghai van een verdiende voorsprong. In de 38 min. was het echter raak toen Patrick een inzenden fraai met het hoofd in doel verlengde. Deze ruststand was verdiend maar het bleef opletten geblazen. De ref besliste toen om de zenuwen wat op te drijven en gaf de thuisploeg een strafschop in cadeauverpakking. De duurbevochten voorsprong ging zo in het niet. Shanghai klom 3 min. nadien al opnieuw op voorsprong. Jimmy kon zich na zijn gele kaart enigszins bedwingen, kapte zijn tegenstrever uit en bediende Wim. Uit die zijn voorzet lukte Naim opnieuw een doelpunt toen hij handig voor zijn tegenstander inspurtte. De klasrijkste speler van Tornooiveld ontbond toen zijn duivels en werd eerst nog door Roel van de sokken gelopen ten koste van een gele kaart. Nadien slalomde hij door de verdediging en legde de gelijkmaker in de netten. Shanghai wankelde nu even en van deze toestand maakten ze gebruik om de 3-2 te scoren na een misstap van Bart. Dat was even balen want Naim kreeg voordien een reuzekans om de 1-3 te scoren en Shanghai op rozen te zetten. Shanghai moest nu volop aan de bak en gooide alles in de aanval met nog 25 min. te spelen. Patrick lukte van dichtbij opnieuw de gelijkmaker en alle hoop laaide weeral op. Maar nog in dezelfde minuut bleek onze verdediging niet attent genoeg en lieten ze de thuisploeg opnieuw op voorsprong komen. 4-3 De moed zonk nu in de voetbalschoenen en de beste krachten waren verbruikt. Tomas gaf zich niet gewonnen en 8 min voor affluiten stond het weeral gelijk. Shanghai putte hieruit wat moed maar toen Wim en Naim in de laatste min ieder een reuzenkans misten was de droom voorbij en bleef het 4-4. Voor Shanghai was het even zuchten maar het leven gaat verder. Gelukkig maar!

 

 

St.-Joris-Weert - Shanghai 1-3 (13/04/2010)

 

Shanghai vreesde terecht deze moeilijke verplaatsing. De zwakke prestaties van de vorige weken in gedachte zou het geen "makkie" worden. Zoals ik vorige week schreef was dit natuurlijk weeral een andere match. Onze jongens waren super gemotiveerd, verrasten daardoor vriend én tegenstander en hadden wat geluk aan hun zijde. Zonder deze factoren blijft het opletten geblazen. Was het de aanwezigheid van de spelers van Alpia of andere, die Weert motiveerden? We laten het in het midden maar de thuisploeg speelde met het mes tussen de tanden. Shanghai vertrok bijzonder sterk want na 30 sec. verschalkte topschutter Wim al de doelman van de volgelingen van St Joris. Deze vroege voorsprong zou later belangrijker blijken dan men kon vermoeden. Weert speelde volop de aanval en bracht het betere voetbal in deze reeks. De bal werd snel voor doel gebracht maar Pats gaf geen krimp. Hiervoor moest hij wel een paar super safes uit de mouw schudden. Maar onze doelman was een voorbeeld van inzet en concentratie en trok hiermee de andere ploegmaats naar een hoger niveau. Vooraan hield Naim de bal meerdere keren goed bij en Wim lag op de loer om de thuisverdediging te ontwrichten. Dat lukte op het half uur ook. Hij zette een verdediger in de wind en trapte met zijn zware linker krachtig op doel. De thuisportier kon het schot niet houden en liet het knullig in doel verdwijnen. Weert kreeg hierdoor een uppercut maar bleef moedig de aansluitingstreffer najagen. De tegenaanval was nu nog gevaarlijker en Wim kegelde bij iedere kans een schot naar doel. Eén van deze harde voorzetten werd nog voor de rust door een verdediger onhoudbaar in eigen netten verlengd. 0-3 was nu wel een overdreven voorsprong maar Shanghai wilde niet wijken. Het hoge tempo werd echter door de thuisploeg volgehouden en voor onze jongens kwam de rust gepast. Na de pauze moest Weert alles op alles zetten. Hiervoor waren onze spelers gewaarschuwd en de bal werd rondgespeeld. De mannen van St Joris werden nu ook moe en hierdoor werden een paar doelpogingen ver over of naast getrapt. Shanghai vergenoegde zich tot controleren van de match en het behouden van de voorsprong. De terugkeer van sterkhouder Roel was niet overbodig en ook Walter en Shevan brachten meer snelheid en rust in onze ploeg. Shevan kwam nog het dichtst bij een vierde treffer maar zijn schot verdween via de deklat in het bos. Een paar moegestreden Chinezen kregen een vervanging. De bank was goed bezet en alle jongens kregen speelgelegenheid. Daardoor stokte de motor wel een paar keer want het was niet makkelijk invallen aan dit hoge tempo. Weert maakte hier ook gebruik van om een tegentreffer te scoren maar toen waren de beste krachten al verbruikt. De inzet en motivatie van alle Shanghai boys deed de rest.

 

 

Shanghai - Plato 2-1 (10/04/2010)

 

De lentemoeheid sloeg toe en Shanghai speelde een slappe wedstrijd. Of zijn we al te veel verwend dit seizoen? Het kan niet iedere week 5-0 worden maar we merkten toch dat onze ploeg met vuur speelde. In deze fase van de competitie mag je tegen Plato geen punten verspelen als je aan de top wil blijven. En met alle respect voor Plato, want die speelden een goede wedstrijd, wil Shanghai zo lang mogelijk in de running blijven zeker na de uitslagen van deze speeldag. Iedere wedstrijd is echter anders en dus verwachten we op SJW een beter Shanghai. Dat zal ook nodig zijn want zo houden we de spanning er in. Je merkt dat Alpia, na het verlies op Shanghai, aan het wankelen ging en slechts een karige voorsprong behoudt indien het zijn achterstallige wedstrijd wint. Hopelijk wordt het spel eerlijk gespeeld en mag de laatste wedstrijd over de trofee beslissen. Tegen Plato brachten onze jongens te weinig inzet en snelheid. Hierdoor konden de bezoekers gelijke tred houden. Ze verdedigden met man en macht maar toch kon Patrick al na 10 min. de ban doorbreken en aan de eerste paal de bal in doel verwerken. Een tweede verlossende treffer bleef uit want er waren té weinig goede kansen voor de thuisploeg. De bolwassing onder de rust bracht toch wat meer snelheid maar de afwerking bleef in gebreke. En zo lang het 1-0 bleef, bleven de drukkers er ook in geloven. Shanghai miste dan een drietal mooie kansen maar kon diep in de tweede helft de 2-0 scoren. De voorbereiding was van Conrad, het schot van Tomas en de afwerking van topscorer Wim. Pats had hiervoor al zijn netten ongeschonden gehouden en Jimmy, na een paar weken afwezigheid, bracht als enige de gretigheid die nodig was. Bij een zeldzame doorbraak konden de bezoekers dan toch scoren en zo moest Shanghai tot de laatste minuut bij de pinken blijven om geen kostbare punten te vergooien.

 

 

Shanghai - Remy Boys 5-0 (5/04/2010)

 

Onze ere-voorzitter Jef maakte nog eens de lange verplaatsing uit Kortemark om zijn poulains te zien spelen. Eigenlijk een maat voor niets want deze wedstrijd was er een met weinig inzet. Shanghai had alles te verliezen en niks te winnen maar de mannen uit Wijgmaal waren te inspiratieloos en kwamen hun matchke afhaspelen omdat het nu eenmaal moet. Bovendien hadden we deze keer geen klagen over de geluksfactor want bij het eerste doelpunt ging de bezoekende verdediging danig in de fout dat Wim niet meer kon missen en bij de tweede treffer gaf de scheids ons een goedkope penalty waardoor iedere spanning uit deze match verdween. Wim zette de geschenken krachtig om. Shanghai kon nu rustig verder breien en Naim, op een ongewone positie, maakte de voorsprong nog groter voor de rust via een verre trap onder de deklat. In de tweede helft bleef het spel over en weer gaan maar REMY bakte er weinig of niets van en ook Shanghai kon veel beter maar verzuide een trapje hoger te spelen. Vermits Shanghai voortdurend bleef aanvallen konden Bert en Wim de 2e opeenvolgende forfaitscore op het bord zetten.

 

 

Shanghai - Bruggenhof Betekom 5-0 (27/03/2010)

 

Het wordt stilaan afgezaagd maar weeral was de gekwetstenboeg overvol en dat bewijst nogmaals dat onze grote kern geen overbodige luxe is. Kurt moest al meteen starten en ondanks de nieuwe tegenslag vertrok Shanghai als een sneltrein. De rode lantaarn wou wel maar na een paar min. wist iedereen waarom Bruggenhof onderaan staat. Het was eigenlijk wachten op het eerste doelpunt. Na 12 min. kon Wim Bru de ban doorbreken en een goed kwartier later was zijn hattrick al een feit. Conrad deed er voor de rust nog eentje bij en zo was de buit binnen. Nochtans sloop er wat onrust in de ploeg toen we wisten dat nu ook Roel en Christoff afhaakten na blessures opgelopen tijdens het mini voetbal. Bruggenhof was echt te zwak om Shanghai te bedreigen en zou ook nog wat helpen bij onze doelpunten. De moedige bezoekers moesten hun lot ondergaan maar verdienden een doelpuntje op basis van hun inzet. Shanghai wou de nul behouden al was iedereen het daar niet mee eens. Mario dacht al dat de titel binnen was en veroorloofde zich een paar dribbelnummertjes die beter in de scetch up op hun plaats waren. De supporters ergerden zich hier wel aan maar Bruggenhof was te onmondig om deze klucht af te straffen. Met beide voeten op de grond blijven is een betere keuze want in de volgende matchen staan betere tegenstanders ons op te wachten en dan kunnen die fantasietjes ons parten spelen. Hopelijk vallen de kwetsuren mee want om een gooi te doen naar de top is er meer nodig dan wat we gisteren brachten. De volgende wedstrijden zullen dat bevestigen. Nu gaan we eerst nog genieten van deze overwinning. De tweede helft was dus een maat voor niets. Wim kreeg een applausvervanging, Kurt moest in de laatste minuut nog gekwetst naar de kant en Samir lukte een doelpunt waardoor er een forfaitscore op het bord kwam.

 

 

VK Halewijn - Shanghai 2-10 (20/03/2010)

 

Met een onuitgeveven elftal veegde Shanghai Halewijn van de mat. Door schorsingen en kwetsuren waren er weeral een 7-tal spelers afwezig maar dit kon de anderen niet deren. Erwin speelde alsof hij nooit uit de ploeg was en Bart deed zijn wederoptreden uit nood. Er werd alleen gevreesd voor de stevige aanpak van de thuisploeg maar dat leek later overbodig. De wind speelde een grote rol en Shanghai mocht met de wind in de rug starten. Afstandsschoten waren dus altijd gevaarlijk. Halewijn kende zijn terrein en hield rekening met de weersomstandigheden en speelde achteraan gegroepeerd. Na 6 min. doorbrak Steve al de ban na een heerlijke aanname en dito doelpunt. Shanghai moest nu jagen op meerdere doelpunten voor de rust want na de pauze zou de wind de tegenstander helpen. Halewijn was niet onder de indruk van deze tegentreffer en zette Pats aan het werk. Onze doelman zou nadien nog bij een paar pogingen op de juiste manier reageren en een thuisdoelpunt vermijden. Het volgende afstandschot van Christoff scheerde de lat. Na balverlies moest Pats nogmaals redden en in de 25 ste min. was het toch raak. 1-1 Dit bleek nadien het enige wapenfeit van de Halewijners. De overige pogingen werden chronologisch op mijn (hoera) papierke ingeschreven want niemand kon nadien de stand nog bijhouden. '33 Naim zet zich door en de thuisploeg scoort een owngoal. '36 Steven komt alleen voor de doelman en kan kiezen wie hij laat scoren maar trapt zelf op de doelman. De miskleun van de dag. '42 Peter (strooide "hot passes" in het rond dixit hemzelve) speelt zich vrij in de rechthoek en trapt op doel maar de doelman laat de bal over de lijn glijden. '45 nieuwe doorbraak van Steve maar de thuisdoelman redt. Zo kon Shanghai draaien met een 1-3 voorsprong. De vrees om na de pauze ten onder te gaan bleek ongegrond. '52 Wim Bru mist onbegrijpelijk een kopbal. '53 Peter loopt door de verdediging en scoort 1-4. '56 een doorsteekpas wordt door Naim aan de 2e paal net gemist. '60 Na een nieuw mistasten van de thuisverdediging trapt Naim de 1-5 op het bord. '63 Naim wordt vervangen door Conrad en die trapt 1 min nadien bij zijn eerste baltoets de bal in de netten. 1-6 Christoff kwetst zich en de enige vervanger staat al tussen de lijnen maar onze spelers liepen nu om de haverklap door de verdediging (?) van Halewijn. Zelfs met 10 tegen elf blijft het doelpuntjeskermis. '70 Wim Bru 1-7 '75 opnieuw Wim 1-8 '80 Bert treft de lat op een vrijschop. '85 Wim Bru 1-9 '88 Shanghai is te nonchalant en krijgt er nog eentje binnen 2-9 maar in de laatste minuut trapt een thuisverdediger de 2e owngoal onhoudbaar voorbij zijn doelman: 2-10.

 

 

Shanghai - Alpia 1-0 (13/03/2010)

 

Shanghai speelde een zeer goede wedstrijd en dat was ook nodig om de ongenaakbare leider te kloppen. Zo stuntte het voor de 2e maal op rij. De karige 1-0 was voldoende om de drie punten thuis te houden. Na het verlies van een paar achtervolgers is de topdrie nu wel haalbaar. Nochtans was onze ploeg gehavend aan de aftrap gekomen. Bart, Walter, David en Conrad waren of blijven gekwetst en Erwin, Shevan en Jimmy waren er om andere redenen niet bij. Pats was opnieuw van de partij en mocht meteen zijn plaats in doel innemen. Kurt en Samir waren de enige bankzitters samen met 2e doelman Mario. Zo moest Nick op een ongewone plaats spelen en had hij de opdracht de bezoekende topschutter aan banden te leggen. De 5-0 van de heenmatch in gedachten koos coach Wim voor een voorzichtige aanpak en dat was nodig want de bezoekers hebben een sterk team. We wisten dus dat heel wat nodig zou zijn om dit Alpia te kloppen. De eerste helft was van het betere wat we dit seizoen al zagen en het spel ging op en neer. Shanghai kreeg de eerste kans niet voorbij de bezoekende doelman en ook Pats werd aan het werk gezet door de bezoekers. Nick speelde voortreffelijk en hied zijn rechtstreekse opponent aan de klap zodat die slechts sporadisch kon dreigen. Als er dan toch een gaatje kwam deed Roel de deur dicht of trapten de leiders rakelings naast. Op het middenveld was Christoff heerser ondanks een sterke tegenstand. Vooraan was het zwoegen voor Wim en Naim maar ook zij deden meer dan hun werk. De ganse ploeg speelde met inzet en dat maakte de leiders in de 2e helft toch nerveus. Doelpunten bleven uit en een gelijkspel leek in de maak want er werden veel krachten verbruikt door beide ploegen. De bezoekende doelman zou dan een handje helpen want bij een puike aanval loste hij de bal toen hij op een eigen verdediger botste en dat geschenk kon Naim niet laten liggen. Met nog 20 min. te spelen moest Alpia nu wel risico's nemen maar Shanghai kon geen 2e en beslissend doelpunt maken omdat bij verschillene doorbraken de krachten van onze aanvallers ontbraken om de doodsteek toe te dienen. Het was even tijd rekken en doelman Pats moest de meubelen redden door zich op het leer te gooien. De bezoekers werden overhaast en ook hun beste krachten waren verbruikt. Zo sleepte Shanghai een mooie 1-0 uit de brand en was de stunt een feit.

 

 

Tabor - Shanghai 2-3 (06/03/2010)

 

Op Tabor wil Shanghai altijd winnen. Dit lukt niet altijd maar de spanning is er meestal aanwezig. Beide ploegen lusten mekaar dan ook rauw. Wie verliest baalt de hele week. In de heenmatch moesten onze jongens het onderspit delven dus was een revanche het doel. Met 10 tegen 12 in de 2e helft was het knokken geblazen om niet ten onder te gaan. Wim Bru bracht een eerste gejuich in de eerste helft toen hij knap binnenschoot na voorbereidend werk van uitblinker Naim. Toen al wisten we dat Tabor zich niet zomaar zou gewonnen geven. Toen de ref zich een paar maal schromelijk "vergistte" gingen de poppen aan het dansen. Langs de lijn ging het er heftig aan toe en de spelers kregen het op de heupen. Christoff zou zich zijn uitspraken tegen de "scheids" (?) bekopen met een rode kaart. Bij Tabor namen ze de geschenken in dank aan en de thuisdoelman kwam er veel beter van af toen hij de doorgebroken Wim Bru onderuitschoffelde en "slechts" geel kreeg. De logische strafschop bracht Shanghai opnieuw aan de leiding ondanks de eerdere gelijkmaker in geschenkverpakking. Toen de thuisploeg nadien op gelijke hoogte kwam vreesden we voor het ergste. Maar de wil om te winnen was groter bij Shanghai dan bij Tabor vooral omdat onze 2 spitsen voortdurend op de loer lagen en het de thuisverdediging knap lastig maakten. En toen Bert zijn frustraties met een lage schuiver in doel joeg moest Shanghai alleen nog de nieuwe gelijkmaker vermijden. Dit was geen sinecure want "verrassingen" werden niet uitgesloten. De ganse ploeg knokte zich dan maar naar de verdiende overwinning zonder de kalmte opnieuw te verliezen. Tabor mag nu een weekje balen.

 

 

Shanghai - RD Keerbergen 5-3 (27/02/2010)

 

De heenwedstrijd indachtig mocht Shanghai zich geen 2e maal aan dezelfde steen stoten. De Rode duivels kwamen toen terug van 0-3 naar 3-3 na een hopeloze situatie en met krachtvoetbal. De spitsen van Keerbergen speelden nu niet anders maar Shanghai organiseerde zijn verdediging beter. Alleen de scheidsrechter kon het gezeur van de bezoekers niet inschatten en had het lef niet om de harde uitspraken met de juiste kaarten te bestraffen. Wim Bru was in zijn dagje en zou met drie treffers een grote verdienste hebben aan deze overwinning. In de eerste min. al kon zijn schot nog afgeblokt worden maar 3 min. nadien was het raak. Shanghai leek de match in handen te hebben maar bij een voorzet kon een bezoekende spits hard inkoppen na 8 minuten. Evenveel tijd nadien kreeg onze verdediging de bal niet weg en was de 1-2 een feit en een opdoffer. De bezoekende verdediging was gelukkig niet van hetzelfde kaliber als hun aanvallers en zo kon Wim nogmaals scoren. We speelden slechts 20 min. Het spel ging over en weer en Jimmy, die in de 2e helft het veld gekwetst zou verlaten, had zijn handen én benen vol met de klasrijke aanvaller van de duivels. Maar Shanghai hield het tempo hoog en zo kon Naim de ploeg weer op voorsprong brengen met een lage schuiver. De rust was in zicht en de thuisploeg kon de voorsprong niet vasthouden want één min. voor de pauze kwam Keerbergen terug op gelijke hoogte. Het kon nu alle kanten uit maar Shanghai liet de anderen zeuren tegen de scheids en hield het hoofd koel. Keerbergen bleef bij een paar fases gevaarlijk maar het was Naim die onze ploeg terug op voorsprong bracht en vermits de bezoekers meer met klagen dan met spelen bezig waren knalde Wim een vrijschop van buiten de rechthoek hard in de verste hoek. Een moegestreden Keerbergen kon nu nog sporadisch tegenprikken maar toen was onze verdediging paraat om een nieuwe aansluitingstreffer te vermijden.

 

 

Shanghai - Pellenberg 2-2 (21/02/2010)

 

Het winterweer speelt de kalender parten en de vele afgelastingen zijn niet van die aard om de conditie van de spelers te bevorderen. Zo moest Shevan, nochtans zeer goed bezig, in de 2e helft het terrein verlaten met krampen. Bovendien moest de heroptredende en ingevallen Bart al na 10 minuten terug het terrein verlaten met een hoofdwonde. De brede kern deed het goed maar kon voor de 2e maal op rij de drie punten niet thuishouden. Pellenberg startte het felst en Mario moest met een beenveeg de eerste kans in hoekschop duwen. Nadien was het gedurende een half uur al Shanghai wat de klok sloeg. Het was wachten op de eerste treffer en die kwam er ook. De opgerukte Patrick werd door Bert goed vrij gespeeld aan de 2e paal en de bezoekende doelman kon het harde schot alleen doen afwijken in de voeten van Christoff die van dichtbij raak trof. Deze doelman zou zich nadien nog en paar keer onderscheiden op harde schoten. Maar de thuisploeg was weeral niet trefzeker genoeg in de afwerking. Een resem kansen werden gemist om op een veilige voorsprong te komen en de Pellenberg goalie deed de rest. Mario zou zich zijn enige flater van de eerste helft nog bekopen want bij de 2e bezoekende kans mistastte hij zich en was de gelijkmaker een feit. Indien Shanghai de vele kansen niet zou gemist hebben in de 2e helft zou er niet meer over gesproken worden maar uit 2 reuze kansen van Pellenberg, na de rust, putten ze weeral een doelpunt en zo kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Shanghai wankelde na deze opdoffer maar bezweek niet. De afwerking bleef echter in gebreke en de ingevallen Conrad bleek niet nuchter genoeg om de winning goal aan zijn maats aan te bieden. Jimmy, die eveneens inviel had ondertussen toch een gaatje gevonden om de doelman te verschalken en de gelijkmaker op het bord te trappen. Maar Conrad bleef te veel dribbelen en de anderen misten nogmaals de kansen waardoor Pellenberg met een puntje naar den berg kon.

 

 

VK Heuvel-lo - Shanghai 4 - 4 (06/02/2010)

 

Shanghai mocht geen punten verliezen in deze derby om zijn ambities in het klassement te handhaven. Kansen waren er genoeg en degelijk spel eveneens, maar het geluk ontbrak op de bepalende momenten. Via Tomas en Roel in de rebound na voorbereidend werk van Conrad en Bert werd er in de 1e helft een vlotte 0-2 op het scorebord geprikt maar in de blessuretijd scoorde Heuvel-lo de aansluitingstreffer. Dit was voor de thuisploeg, die vlot meedraaide, een ietwat overdreven beloning want Shanghai domineerde de ganse 1e helft. De verrassing kwam er pas nadien want kort na de pauze scoorde de thuisploeg uit drie pogingen 2x. Zo kwam Heuvel-lo verrassend op voorsprong. Shanghai wankelde even maar voelde zich de sterkste ploeg. Het jaagde naar de gelijkmaker om al dit onrecht teniet te doen. Conrad en Tomas troffen ieder de paal en de lat en zo bleef de stand ongewijzigd. Heuvel-lo moest nu op de tegenaanval blijven loeren en daarin waren ze soms wel gevaarlijk. Shanghai bleef er in geloven en de gelijkmaker via Christoff was een opluchting. Heuvel-lo zat nu door zijn beste krachten en Shanghai voelde dat er meer in zat. Toen 3 min. voor affluiten Walter de bezoekers weer op voorsprong kopte geloofde niemand nog in de terugkeer van de thuisploeg. Een zwak toegekende onrechtstreekse vrijschop, in de laatste minuut, werd bovendien in de winkelhaak gejaagd met alle protest vandien: de bal had al dan niet de nodige afstand afgelegd om van een onrechtstreekse vrije trap te spreken en zo kreeg Shanghai nog 3 gele kaarten voor protest maar verloor het desondanks 2 verdiende punten.

 

 

Sparta Tremelo - Shanghai 2 - 9 (23/01/2010)

 

De Spartanen die in de heenwedstrijd forfait gaven en met de noorderzon verdwenen in Kessel-lo startten niet onaardig. In het eerste half uur was er goed voetbal te zien maar Shanghai was dit keer geweldig efficiënt. Na 7 min. tikte Nick een inzenden van Tomas al in de muit en Wim Bru verdubbelde de score na een kwartier met een persoonlijke actie. Tremelo kreeg nog één heropflakkering met een mooi tegendoelpunt maar nadien was de kous af. Op 2 hoekschoppen van Peter verdedigde de thuisploeg zo zwak en konden Patrick en Peter himself gemakkelijk scoren. Tomas telde nog voor de rust de thuisploeg helemaal uit met een 5e doelpunt. De volgelingen van Damiaan hadden er na de rust geen zin meer in en kwamen met slechts 9 op het veld. Toch was hun eerste actie raak en dat was geen beterschap want nadien werd te pas en te onpas een buitenspelval opgezet waar Shanghai soms moeite mee had maar na 5 min. werden alle aanvallen afgestraft. Zo konden Patrick, Naim, Tomas en Steve de score opdrijven tot 2-9. Tremelo had er nu helemaal geen zin meer in en stapte een kwartier voor tijd van het veld. Smakeloos om tegen zulke ploegen te spelen. Wij dronken een pintje in de kantine waar we bij de thuismatch niemand van Tremelo zagen.

 

 

Shanghai - Tornooiveld 4 - 1 (12/12/2009)

 

De eerste helft was het beste wat Shanghai dit seizoen al kon tonen. Aardige combinaties werden ineen gebokst en dat vertaalde zich ook in een 2-0 voorsprong aan de rust. Tornooiveld, met een voetballende ipv. klagende ploeg, moest de druk van Shanghai ondergaan en lukte slechts en paar tegenstoten waarvan er toch één op de paal belandde. De thuisploeg was hiervan niet onder de indruk en leverde de ene na de andere aanval die mocht gezien worden. Wim Bru was de eerste die de ban kon breken en een zwakke bezoekende doelman kon verslaan in de 8ste min. De mooiste aanval van de wedstrijd strandde na een 20-tal minuten op de paal en zo mochten de Brusselaars van geluk spreken. Het was slechts uitstel van executie want nog voor er een half uur verstreken was kon Naim de volgende mooie aanval afronden. Tijdens de rust moest onze coach dus weinig uitleggen maar voorzichtigheid was geboden. Tornooiveld had niets te verliezen en koos voor de aanval. Mario ging na 5 min. in de fout na slap verdedigen van onze ploeg. Deze aansluitingstreffer hadden we niet verwacht gezien de prachtige prestatie van de eerste helft. Zoals het in voetbal meestal verloopt kreeg Shanghai het nu even warm. Bij de tweede goede poging was Mario wel bij de pinken om de gelijkmaker te vermijden. Tornooiveld kon de druk slechts een kwartier volhouden, ook al omdat de chinezen wat klungelden. Toen onze ploeg vond dat het genoeg was en opnieuw de wedstrijd in handen nam, was het alleen pech die de strop rond de nek van Tornooiveld open hield. Het derde doelpunt bleef nog even uit omdat Wim de paal trof en de doelman een paar gemaakte doelpunten uit zijn netten hield. Toen op vrijschop van Bert de bal op het hoofd van Patrick belandde was de bezoekende portier toch verslagen. Evere zakte nu als een pudding in elkaar maar kon hogere cijfers vermijden. De ingevallen Conrad zorgde nog voor de misser van het jaar toen hij alleen voor de lege kooi het nog klaar speelde om de bal er niet in te krijgen. Verdedigers of doelman waren niet te bespeuren want die werden al aardig uitgespeeld door Wim die het kerstcadeau op een schoteltje aanbood. Tot grote hilariteit van de ganse supportersschare die allemaal dachten "die trapte ik er ook nog in". Shanghai trok zich dat niet aan want de wedstrijd was toen al gewonnen. Tomas zou er nog eentje bovenop scoren maar dat was eerder voor de statistieken.

 

 

Plato Tienen - Shanghai 3 - 5 (5/12/2009)

 

De laatste in de stand zou onze ploeg nooit in de problemen mogen brengen. Hiervoor hadden we de spelers al gewaarschuwd voor overdreven optimisme en onderschatting. De spelers pasten dit slechts in de eerste 25 min. toe en vielen daarna in een diep gat. Shanghai plakte in de eerste 20 min. de thuisploeg op haar doel en het was slechts met een paar miraculeuze reddingen dat de thuisdoelman zijn netten ongeschonden kon houden. Tomas kon in de 12e min. toch de verdedigingsgordel doorbreken en de 0-1 scoren. Shanghai zocht de 2e en waarschijnlijk beslissende treffer tevergeefs in deze periode. Na het eerst kwart van de wedstrijd zagen we nog altijd geen Plato speler in onze rechthoek verschijnen. Mario, ondertussen al ingedommeld, werd wakker geschud bij de eerste doorbraak waar de thuis spits op de paal schoot. Dit zou onrechtvaardig geweest zijn maar het was tevens een waarschuwing dat in voetbal alles kan. De 2e treffer van Shevan zou de beslissing betekenen en die kwam er nog voor de rust. Toch begon Shanghai toen al slordig te spelen en kwamen de volgelingen van Plato beter in de match. De 2e helft begon in mineur want nu kreeg Plato wel kansen. De aansluitingstreffer bleef uit en Bert scoorde de 0-3 uit een persoonlijke actie. Vermits gans Shanghai toen al was ingedommeld kwam er al vlug een tegentreffer. Met nog 25 min te spelen was dat geen ramp maar als de volgende actie op de paal belandde en 2 min nadien de 2-3 viel was het tegen de hekkensluiter oppassen geblazen. Ook omdat in deze fase David gekwetst het veld moest verlaten en de 2 wisselspelers al op de mat stonden. De laatste 20 min met 10 werden onverwacht nog spannend. Shevan bracht Shanghai terug 2 doelpunten voor en Mario deelde vroege sinterklaasgeschenken uit. Zo werd het 3-4 en dat gaf een boost aan de mannen uit Tienen. Gelukkig was Mario door deze doelpunten nu wel bij de pinken want, ook gekwetst, moest hij tot 2x toe zijn netten van de gelijkmaker vrijwaren. Samir kon in de eindfase de verlossende 5e goal tegen de netten jagen na assist van Bert en zo nam Shanghai toch nog de 3 punten mee naar Leuven.

 

 

Bruggenhof Betekom - Shanghai 0 - 2 (21/11/2009)

 

De voorlaatste in de stand bleek een veel taaiere tegenstander dan verwacht. Bruggenhof speelde zonder complexen en bracht Shanghai meermaals in de problemen. De gekwetstenboeg opnoemen heeft geen zin meer en de 14 aanwezigen moesten de punten redden. Shanghai speelde bovendien te slordig om snel het verschil te maken. De thuisploeg had het begrepen en greep haar kans. Beide ploegen kregen kansen en Shanghai vooral verzuimde ze te benutten. Wim Bru kreeg er geen in de korf en wachtte tot de 92 ste min. om zekerheid te brengen. Alle andere pogingen standden op de doelman of er naast. Naim was de enige die tegen de gang van het spel in door de thuisverdediging kon sluipen en de doelman verschalken. Zo bereikte Shanghai de rust met een geveide 0-1 stand. Wie hoopte op beterschap kwam bedrogen uit. Het was de thuisploeg die een paar kansen de nek om wrong om Shanghai in de problemen te brengen. Vermits onze spitsen de verlossende treffer niet konden scoren moest de verdediging alles uit de kast halen om niet ten onder te gaan. Bruggenhof trok zich op aan de niet onoverbrugbare achterstand en bleef er in geloven. In de 92 ste min. kon Wim dan toch de verlossende treffer netten en sloeg hierdoor Betekom volledig tegen de mat. De thuisploeg kon echter op een degelijke prestatie terugblikken en staat in de stand dus niet op zijn plaats. Shanghai was gelukkig met de 3 punten en krijgt nu een weekje rust.

 

 

Shanghai - Halewijn 3 - 1 (14/11/2009)

 

Shanghai had het moeilijk om een valabel elftal tussen de lijnen te krijgen en moest hiervoor 3 spelers heropvissen die uit kwetsuur kwamen. Beide doelmannen Pats en Mario lagen ook al in de lappenmand maar Pats kon met veel moed en wat oplapwerk toch een puike wedstrijd afwerken. Halewijn kon tegen de snelheid van Shanghai niet op maar dat vertaalde zich pas in het laatste kwartier in cijfers. De stevige bezoekers maakten zoals altijd gebruik van hun gestalte en kracht maar dat was onvoldoende om Shanghai op de knieën te krijgen. Halewijn kwam dus in de eerste 20 min. nauwelijks uit zijn rechthoek maar alle tegenaanvallen waren gevaarlijk omdat Shanghai achteraan slechts 3 verdedigers over hield. Pats moest daarom bij 2 gelegenheden in de bres springen om de meubelen te redden. De bezoekers schuwden de foutjes niet maar dat was omwille van te trage reacties. Na 32 min. lepelde de bezoekende spits de onverdiende 0-1 over de thuisportier en dat was toch even schrikken. Alle aanvalsgeweld bleek dus voor niets geweest. De bezoekende voorsprong duurde echter niet lang want Shanghai nam opnieuw het heft in handen. Conrad, niet in zijn beste doen, kon van dichtbij de gelijkmaker inschieten en Wim maakte van een flater gebruik om alleen op de doelman af te gaan en overhoeks in te trappen. Zo stond er voor de rust een 2-1 op het bord. De wind speelde een grote rol en na de pauze speelde die in het voordeel van de thuisploeg. De bezoekers hadden alle moeite om de bal vooraan te krijgen en waren hierdoor minder gevaarlijk. Shanghai bleef de bevrijdende derde treffer najagen. Die bleef echter uit tot 10 min voor affluiten. Tomas vooral, Naim en Conrad deden de bezoekers pijn met snelle uitbraken die nu niet meer af te stoppen waren. Het bleef spannend omdat het derde doelpunt uit bleef maar Naim nam toen alle twijfels weg na een puike aanval. Zo kwam er toch een verdiende overwinning voor de gehavende thuisploeg.

 

 

Alpia - Shanghai 5 - 0 (07/11/2009)

 

Na de uitschakeling in de beker vorige week is dit de derde opeenvolgende wedstrijd die we verliezen. Onze spelers hoeven zich nochtans niks te verwijten. Als de tegenstrever beter is moet je dat toegeven. Toch is dit een zware nederlaag vooral omdat we in het laatste half uur 4 doelpunten slikten. De eerste helft was Shanghai gretig gestart zodat de thuisploeg schrok van de sterkte van onze ploeg. Conrad miste echter alleen voor de doelman maar Shanghai was toen de betere ploeg. De leiders waren dit blijkbaar niet gewoon want ze kibbelden onder elkaar en brachten er weinig van terecht. De enige aanval die naam waardig bracht wel de thuisploeg 1 min. voor de rust op voorsprong en dat was gevleid. Na de rust was het spelbeeld totaal anders. Walter bleef gekwetst in de kleedkamer en Roel moest eveneens na een 10 tal min. naar de kant. Met Roel, die in de eerste helft de deur goed gesloten hield, verdween de organisatie en daar maakten de mannen uit Tildonk gretig gebruik van. Onze verdediging werd nu keer na keer uit verband gespeeld met de nodige doelpunten als gevolg. Zo strafte een sterke thuisploeg Shanghai af met zware 5-0 cijfers omdat de betere voetballer van Alpia telkens de pijnpunten van onze moedige spelers bloot legde. We moeten vooral de betere eerste helft onthouden maar daar koop je natuurlijk niks mee. De punten bleven in Tildonk.

 

 

Shanghai - Caf99 0 - 4 (31/10/2009) 1/8e Beker Van Brabant

 

Caf99 won de laatste edities van deze beker en was naar Shanghai afgezakt om zich niet te laten verrassen. De thuisploeg wist dus dat ze iedere kans zou moeten gebruiken om deze talentvolle ploeg uit te schakelen. Dame fortuna zag het anders. Na een kleine studieronde scoorde Caf99 al vroeg in de match. De snelheid van uitvoering en de aanwezigheid van verschillende "provincialers" in de bezoekende ploeg deed Shanghai naar adem snakken in de beginfase. Onze jongens lieten zich echter niet overklassen en wilden tonen dat Shanghai door deze vroege achterstand niet van streek was. In het volgende kwartier ontsnapten de bezoekers dan ook aan een vernedering. Conrad, ziek aan de aftrap, maar zeer goed in de match, stuitte eerst op een fortuinlijke doelman, trapde even nadien op de deklat en bood de andere spelers kans na kans. Peter zag eerst nog zijn schot afgeblokt en trapte nadien slechts centimeters naast. Ondertussen had David ook al een vrije trap in doel gejaagd waar de bezoekende doelman met meer geluk dan kunnen zijn netten nogmaals ongeschonden hield. En Tomas zag zijn vluchtschot slechts centimeters over de deklat vliegen. Vijf kansen op rij waardoor de bezoekers toch wat meer respect toonden maar waar Shanghai niks uit haalde. Cafke begreep dat het zo met de uitschakeling flirtte en schakelde een versnelling hoger. Het eerste klasse ritme deed onze jongens pijn en een tweede doelpunt kon niet uitblijven. De 0-2 ruststand was dus verdiend maar met een betere afwerking kon deze uitslag gans anders in de tabellen beland zijn. Shanghai had geen keuze en moest aanvallen. De bezoekers lukten nu eveneens betere kansen maar de stand bleef voorlopig ongewijzigd. Roel, Walter en Jimmy vonden de keeper op hun weg of trapten over en naast zodat de verdiende aansluitingstreffer er niet kwam. Cafke had er genoeg van en speelde een uitgebluste thuisploeg nog naar overdreven cijfers. Uit een aantal kansen lukten ze nog 2 doelpunten en zo was de stunt waar onze jongens op hoopten niet meer mogelijk.

 

 

Shanghai - Tabor 0 - 1 (24/10/2009)

 

Tabor was de overwinnaar van het week-end want een gevleide strafschop besliste deze derby. De wedstrijden tegen de jongens uit HEVERLEE (ze kunnen dus nooit de ploeg van 't stad worden) zijn altijd geladen. Toch mogen we zeggen dat deze wedstrijd zeer sportief verliep en dat is een opsteker voor iedereen. Gedurende de ganse match ging het spel goed op en neer en de doelmannen bleven eigenlijk zonder werk. De 0-0 ruststand was de juiste weergave van het vertoon. Shanghai kon de wedstrijd niet voldoende naar zijn hand zetten maar kreeg toch de betere kansen. Tabor had wat meer balbezit maar Naim verzuimde 2 maal om een voorsprong op het bord te zetten en dat zou later zuur opbreken. Je kon toen al merken dat wie scoorde de 3 punten zou pakken. Dat dit Tabor was is des te meer pijnlijk. Bij een zeldzame doorbraak greep onze verdediging foutief in en de ref wees naar de stip. Tabor kwam zo gevleid op voorsprong want tot op dat moment hadden ze geen enkele uitgespeelde kans. Shanghai voerde een paar wissels door en bracht frisse krachten. Het moest nu alles op alles zetten om deze achterstand om te buigen. Maar het spel was te slordig en Tabor greep naar de tegenaanval. Pats verijdelde echter 3 kansen van de bezoekers die nu wel gevaarlijk waren. Shanghai bleef met inzet spelen maar de tijd begon te dringen en overhaasting was niet de goede oplossing. Tabor, alleen gevaarlijk na het doelpunt, hoefde alleen nog te verdedigen en wat tijd te rekken. Vermits onze jongens door hun beste krachten waren bleef de 0-1 op het bord. Een verdiend gelijkspel bleef zo van de tabellen.

 

 

Pellenberg - Shanghai 2 - 3 (18/10/2009)

 

Shanghai wist deze moeilijke klip met brio te omzeilen. Daarvoor was er aandacht nodig tot de laatste minuut. Pellenberg kwam al vroeg op voorsprong toen onze verdedigers wat te zwak verdedigden op een vrije trap, die met klasse in doel werd verlengd. De kapitein van de thuisploeg bleek de ganse wedstrijd een boeman die niet uit het oog mocht verloren worden. Shanghai had het moeilijk met de veldbezetting en het infiltreren van de thuisploeg maar greep toch bij iedere gelegenheid naar aanvallende impulsen. Conrad en Naim waren wel alert maar stonden te afgezonderd om veel gevaar te scheppen. Toch kon Naim na een persoonlijke aktie de gelijkmaker in de netten trappen. Bij de rust werd er nogmaals op de kopbalsterkte van de Pellenbergers gewezen. Niettegenstaande was de thuiskapitein weeral ter plaatse om een center in doel te verlengen. De 2-1 moest op dat moment 1-2 zijn want de ref vergat een strafschop zo hoog als een huis aan Shanghai te geven na een fout op de ingevallen Wim Bru. Dame fortuna wist dat dit fout was en stak de bezoekers een handje toe. De thuisportier ging in de fout en dit werd door Wim afgestraft. En toen ook de laatste verdediger nog uitschoof was Conrad er als de kippen bij om Shanghai op een onverwachte 2-3 te brengen. Peter, Tomas en Erwin moesten met kwetsuren het veld verlaten en zo moesten de invallers nog mee knokken om deze cijfers op het bord te houden.

 

 

Shanghai - VK Heuvel-lo 3 - 1 (10/10/2009)

 

Deze derby heeft altijd wel wat piment en dat was deze keer ook zo. Beide ploegen wilden winnen maar er kan er maar één met de punten gaan lopen. Shanghai was de winnaar van de dag en verdiende de zege terecht. Na een studieronde van een half uur waarin de bezoekers onder druk stonden kon Naim de ban doorbreken en Shanghai op voorsprong schieten. Het bleef opletten geblazen voor de tegenstoten van de bezoekers maar de thuisploeg bleef de bal goed rond spelen. Het potige voetbal werd niet altijd door de ref goed aangevoeld en de bezoekers ontsnapten bij 2 gelegenheden aan verdere achterstand toen een doorgebroken aanvaller foutief werd "gelegd" zonder gevolg. Het bleef dus wachten tot er een tweede doelpunt viel. Dit gebeurde kort na de rust, na veelvuldig balverlies van de Lo-naren, en aardig intrappen van Peter via de paal. Tot 7 min. voor tijd gebeurde er nog weinig want Shanghai weigerde de klus te klaren. Bij een geharrewar kon Heuvel-lo toch de aansluitingstreffer scoren en doelman Pats werd hierbij "geveld". Deze uppercut werd een paar minuten nadien door Patrick beantwoord met een derde doelpunt en zo konden beide ploegen naar de kleedkamer om te bekomen van deze rare wedstrijd.

 

 

RD Keerbergen - Shanghai 3 - 3 (03/10/2009)

 

Toen Shanghai, via Tomas kort na de rust, de 0-3 op het bord zette dacht iedereen dat deze wedstrijd gespeeld was. Concentratieverlies of andere zorgden er voor dat de duivels al in de volgende minuut een te vermijden doelpunt maakten. Vermits de bezoekers tot op dat moment de beteren waren, was er niks aan de hand want er werden al ettelijke kansen gemist. De thuisploeg was slechts bij een tweetal momenten echt gevaarlijk en daar wisten onze jongens raad mee. Shanghai voetbalde vlot de bal rond en de Rode duivels konden alleen maar zeuren tegen de ref. Naim bracht Shanghai op voorsprong toen Bart hem klasrijk door de buitenspelval loodste. Bart was alom aanwezig en had de steun van Peter die zijn basisplaats dankte aan de puike invalsbeurt van vorige week. Toen Wim Bru op zijn beurt het straatje werd ingestuurd had de thuisportier geen verhaal tegen zijn harde linker. De 0-2 aan de rust was dus meer dan verdiend. Tomas deed er nog eentje bij zodat de match gespeeld leek. Een te vermijden goal gaf de thuisploeg enige hoop en 4 min. nadien was er al de aansluitingstreffer via een perfecte vrije trap hard aan de tweede paal ingekopt. Dit krachtvoetbal was de enige manier voor de Keerbergenaren om Shanghai er onder te krijgen. Shanghai kreeg het moeilijk en was ook niet kalm genoeg. Dat zou later nog zuur opbreken want er werden weeral een paar kansen gemist en toen Bert 6 min. voor tijd de onderkant van de lat trof was dit het keerpunt van deze partij. RD zette alles op alles want het had niks te verliezen. Shanghai had al zijn wisselspelers op de mat staan maar kon niet vermijden dat de thuisploeg iedere bal voor het doel smeet. Bij één van deze fases werd een fout al dan niet terecht met een strafschop beloond. Zo kon Keerbergen toch nog een onverhoopt puntje in de wacht slepen. Voor Shanghai was het even balen maar we onthouden vooral de positieve dingen en dat was het betere voetbal van onze ploeg.

 

 

Shanghai - Bareel Molenstede 4 - 4 NV 7 - 4 (26/09/2009)

 

Moeilijk gaat ook, en met de nodige dosis geluk werd de volgende ronde van de beker bereikt tegen Bareel Molenstede. De eersteklasser bevestigde nogmaals dat er nog wel wat verschil is tussen de eerste en de tweede klasse van de KBLVB. Shanghai wou nogmaals stunten in de beker maar dat bleek moeilijker dan verwacht. Nochtans kwam de thuisploeg al na 8 min. op voorsprong via een strafschop na handsspel. Wim Bru trapte de bal op de doelman maar de goed gevolgde Nick scoorde in de rebound. Bareel verweerde zich moedig en kwam gelijk via de snelle linkerwinger. Het spel ging aardig over en weer en er was op dat moment geen klasseverschil. Bij één van de kansen werd de bal op de lijn met de hand uit doel gehouden door een bezoekende verdediger en de terechte strafschop en dito rode kaart waren een hard verdict. Wim kende deze maal geen genade. De Molenstedenaren hadden echter een betere fysiek in huis dan de thuisploeg en speelden met 10 alsof er niks gebeurd was. De man meer situatie werd door Shanghai niet uitgebuit en je merkte zelfs niet dat de bezoekers met een man minder op het veld stonden. De verdiende gelijkmaker kwam er dan ook net na de rust. Shanghai wilde de tweede helft uit een ander vaatje tappen en de bezoekers bij de keel grijpen maar dat was zonder de weerbaarheid van Bareel gerekend. Een zwakke start werd al na 5 min. twee maal afgestraft en na 10 min. in de 2e periode sloegen de bezoekers Shanghai tegen het vilt door op hun beurt een strafschop te verzilveren. Niemand geloofde toen nog in een heropstanding maar Roel stuurde zijn kompanen naar voor. De vervanging van Tomas en Bert door Shevan en Steve kwam dus ongelegen maar toen ook Peter zijn optreden deed sloeg de vlam in de pijp. De eerst doorsteekpass werd door Wim over de doelman in doel gelobd en dit was het sein om er terug tegenaan te gaan. Peter strooide zijn passes nu uit en de bezoekers kreunden onder de nieuwe aanvalsdrang van de chinezen. Naim werd in de rechthoek van de sokken gelopen en de 4e strafschop van de namiddag werd nogmaals zonder pardon door Wim tegen de touwen gejaagd. Shanghai trapte nu op zijn adem en was blij dat de verlengingen gehaald werden. De bezoekers die toen al 55 min. met 10 speelden begonnen eveneens op hun adem te trappen en toen er een speler het veld verliet om bij Everbeur te gaan sjotten buitte Shanghai de numerieke meerderheid uit met nieuwe doelpunten van Jimmy, Steve en redder Peter.

 

 

Shanghai - Sparta Tremelo 5 - 0 FF

 

De jongens uit Tremelo hadden geen zin om met 8 de wedstrijd aan te vangen en gingen lusteloos terug naar Tremelo. Zelfs een pintje in de cafetaria kon er niet vanaf. Shanghai oefende dan maar een half uurtje en verzamelde in de cafetaria voor een babbel en een kaartje.

 

 

Remy Boys - Shanghai 2 - 5 (12/09/2009)

 

Na de misstap van vorige week begon Shanghai met durf aan deze wedstrijd. Naim gaf meteen zijn visitekaartje af in zijn eerste wedstrijd en scoorde 2 maal in 6 min. Na 28 min. stond er zo 0-2 op het bord en was de thuisploeg vooral op verdedigen aangewezen. Met soms aardige combinaties ontregelden onze jongens een eerder zwakke tegenstrever. Walter zorgde nog voor de rust voor een geruststellende 0-3 na voorzet van Steve die diep infiltreerde. Wim kon na de rust dus al zijn wisselspelers gelegenheid geven zich eveneens te tonen. De grote kern is nu al aardig van pas gekomen want Christoff, Wim, Samir, Nick, Shevan, Tomas, Erwin en Mario ontbraken op het appèl. Na de rust kon de thuisploeg al snel een tegentreffer scoren maar Roel wilde niet van wijken weten en bracht terug een grotere voorsprong op het bord na krachtig inschieten. 1-4. De stijfseljongens konden nog een keer tegenpruttelen 2-4 vooraleer Steve een nieuwe fout van hun verdediging met dank aannam en 2-5 scoorde. David moest nog gekwetst het veld verlaten en Conrad was te speels in verschillende fases waardoor een grotere score van de tabellen bleef.

 

 

Shanghai - St Joris Weert 2 - 4 (5/09/2009)

 

Een paar spelers ontbraken en hun vervangers stonden paraat voor de eerste wedstrijd van het seizoen. SJW schilderde Shanghai af als favoriet maar speelde listig in op deze situatie. Met fris en technisch voetbal werd de thuisploeg aan banden gelegd. Vader Pats moest dus al na 7 min. een doelpunt slikken waardoor Shanghai aan het twijfelen ging. De thuisploeg kwam deze verwittiging eigenlijk niet meer te boven want de ganse wedstrijd zagen we niet het voetbal dat FCS wél op de mat kan brengen. In het betere kwartier bracht Conrad de bordjes in evenwicht na voorzet van Wim. Wim moest even later gekwetst het veld verlaten en met het missen van de topschutter verdween ook wat zekerheid. De mannen van St Joris trokken hun dat niet aan en kwamen opnieuw op voorsprong. Coach Wim maakte aan de rust duidelijk dat er zo geen punten gepakt worden en kreeg nadien gelijk. Met nieuwe moed werd de 2e helft aangepakt maar Shanghai vond geen gaatje bij de bezoekers. Die prikten gevaarlijk tegen zodat de spanning bleef. Als de thuisploeg dan toch de kansen kreeg werden deze gemist. Het verschil lag dus in de afwerking. SJW had een tikje geluk bij de derde treffer maar dat was niet onverdiend. De wedstrijd leek verloren tot 8 min voor tijd. Toen lukten onze jongens de aansluitingstreffer na een geharrewar voor doel en een own goal. Alles was terug mogelijk maar toen David, onnodig aan het truitje van de infiltrerende bezoeker ging hangen en deze zich gewillig liet vallen, was de strafschop een logisch gevolg. De hoop duurde dus maar een paar minuten. Shanghai moest de kelk tot op de bodem ledigen want 2 min. voor tijd kreeg het ook een strafschop, door Christoff naast getrapt.

 

 

Shanghai - Sparta Tremelo (Beker) 2 - 1 (29/08/2009)

 

De eerste wedstrijd met inzet werd succesvol afgerond. Shanghai schakelde een meer dan degelijke tegenstander uit op basis van vertrouwen en inzet. Wim bracht zijn elftal op de mat in een opstelling die we nog niet zagen in de voorbereiding maar waarvoor de meesten kozen op de vergadering. De spelers beschaamden zijn keuze niet maar hadden een taaie tegenstander. Ook de ploeg van Tremelo bleek degelijk versterkt tegenover vorig jaar. Daardoor ging het spel op en neer maar de thuisploeg bleek toch de meeste kleine kansen te creëren. De dorpsgenoten van Damiaan prikten soms venijnig tegen maar Pats gaf geen krimp. Ondertussen moest de bezoekende doelman meermaals de handen uit de lange mouwen steken om zijn netten ongeschonden te houden. Topschutter Wim, voor de wedstrijd gevierd voor zijn 2000 ste doelpunt, bedankte voor deze hulde met een intikker kort voor de rust. De tweede helft verliep identiek maar in het laatste kwartier begon Shanghai te verslappen. De coach had zijn wissels doorgevoerd zodat iedereen aan de bak kwam. Zoals in vorige matchen, bleek er op het einde een kleine deuk in de ploeg te komen en Tremelo kon de gelijkmaker scoren. Met een laatste inspanning kon de thuisploeg toch de zege in eigen rangen houden want Patrick verlengde met het hoofd een inzenden naast de verste paal in doel. De overwinning was zeker verdiend, maar duurbevochten. Nu moeten we de lijn doortrekken in de competitie.

 

 

Shanghai - Caf99 2 - 1 (25/08/2009)

 

Beide elftallen speelden met andere spelers maar brachten belovend voetbal. Shanghai won deze match op basis van efficiëntie. In de aanvang liet de thuisploeg al zien dat ze de eerste klasser aankonden. De afwerking was nog niet op punt en Caf99 redde een tweetal ballen op de lijn. Het spel ging goed over en weer en het tempo mocht gezien worden. De doelmannen zorgden voor gevaar met verre uittrappen. Nick kon een van de doelfases afronden aan de tweede paal en daarmee was de 0-1 ruststand uitgewist . Toen troffen de bezoekers ook nog 2x de lat maar Shanghai beet van zich af en Naim kon fraai een kopbal in de netten werken. Shanghai bewees dat ze klaar zijn voor de bekerwedstrijd van zaterdag.

 

 

Shanghai - Caf99 (tornooi Pellenberg) 1 - 1 (22 augustus 2009)

 

Bekerhouder Caf99 bracht een gemengd, maar aardig, elftal tussen de lijnen en we merkten al direct dat dit voetbal een klasse hoger ligt. Shanghai, niet onaardig bezig de laatste tijd, liet zich niet intimiteren en speelde goed mee. Wim Bru en zijn maatje Conrad maakten het de Caf defensie niet gemakkelijk en konden al in de beginfase een paar keer dreigen én zelfs scoren. De linker van Wim versloeg de gelegenheidsportier van caf met een schuine trap. Het middenveld, weeral in een andere bezetting, had veel loopwerk te verrichten op deze warme zomerdag en deed het niet onaardig. Achteraan was het eveneens schuiven en opletten geblazen. Bij de eerste, té lakse, aanpak werd middenveld én verdediging voor schut gezet zodat Pats het nakijken kreeg. Nadien werd er beter verdedigd zodat de caffers niet meer konden scoren. Het was een leerrijke oefenpot vooral voor Shanghai. Beide ploegen kregen nog een aantal kansen maar de 1-1 score bleef op het bord. Peter verkwanselde een aantal voorzetten zodat onze spitsen niet in stelling kwamen en bij een aantal balverliezen raapten de verdedigers tijdig de steken op. Als de cafetariers dan toch doorbraken was er Pats nog die liet zien waarom hij er nog een jaartje bij doet.

 

 

Shanghai - Cafetaria 3 - 3 (18/08/2009)

 

Tegen eersteklasser Cafetaria was er een serieuse test voor het komende seizoen. De snelheid van deze wedstrijd was zeer hoog ondanks het warme weer. Beide ploegen wilden winnen in deze sportieve wedstrijd. Daardoor ging het spel goed op en neer met kansen langs beide zijden. Alle spelers kregen hun kans maar de vele wissels en plaatveranderingen kwamen niet altijd ten goede van het samenspel. Bovendien zaten er een paar van onze jongens er helemaal door op het einde van deze match waardoor er een 3-1 stand nog uit handen werd gegeven. Beide ploegen troffen bovendien nog ieder een 2 tal keer de lat of de paal. Kansen genoeg dus. Shanghai verkwanselde zo in de eerste helft een aantal inleggers waardoor de wedstrijd bij de rust kon gespeeld zijn. Conrad lag voortdurend op de loer en verplichte een bezoekende verdediger tot een "own". Daardoor werd een vroege 0-1 ongedaan gemaakt. Ondertussen liepen de afgevaardigden (Swoj & Fons) de marathon om alle ballen van over de omheining terug te halen en had Shanghai een 2e doelpunt gescoord. Na de rust kon Conrad zelfs de 3-1 op het bord zetten na een persoonlijke actie. Een leeg gespeelde thuisploeg kreeg in de laatste 10 min. echter nog 2 doelpunten binnen en we vreesden voor een nederlaag. Dat zou echter te onrechtvaardig geweest zijn. Beide ploegen waren tevreden met deze uitslag.

 

 

Heuvel-lo - Shanghai 4 - 4 (15/08/2009)

 

De warmte bleek niet ideaal om goed voetbal te zien. Beide ploegen hadden een studieronde en van Heuvel-lo wisten we al dat er potig voetbal geserveerd wordt. Dit hoeft niet altijd onsportief te zijn maar bij betwistbare fases was de thuisref niet altijd even consequent en dat wekte natuurlijk wrevel. We moeten onze jongens er op wijzen dat dit nog meermaals kan gebeuren en dan moet je kalm blijven en voetballen. De verdediging had de handen vol met de infiltraties van de Lo-naren en in de aanval haalde Conrad niet zijn normale peil en daar was wat pech mee gemoeid. De buitenspelval was een manier om aanvallen in te dijken maar tevens om betwistbare fases uit te lokken. Zo waren er dus een aantal doelpunten die twijfelachtig waren. Resultaat een 3-1 achterstand aan de rust. Shanghai bleef niet bij de pakken zitten en zette orde op zaken waardoor er diep in de 2e helft al een 3-3 op het bord stond. Nadien nog een betwistbaar doelpunt voor 4-3 en uiteindelijk zette Christoff een gelijkspel op het bord waar beide ploegen vrede moesten mee nemen. In de competitie moet er toch wat meer zekerheid komen om vermijdbare doelpunten uit de netten te houden. Onze middenvelders moeten daarvoor niet alleen aanvallen maar tevens hun verdedigende taak verzorgen.

 

 

Shanghai - FC Pellenberg 2 - 3 (11/08/2009)

 

De wedstrijd starte hevig en in de 2e minuut al scoorden de bezoekers. Onze verdediging was niet allert genoeg en zou ook nog bij het derde doelpunt falen. Coach Wim moest dus wat bijschaven maar er is geen klink van de deur. Oefenwedstrijden dienen trouwens om van deze foutjes te leren. Bovendien was Pellenberg een krachtige tegenstrever en meermaals was het spelen met het mes tussen de tanden. De onderlinge duels werden sportief maar fel betwist. Shanghai ging op zoek naar de gelijkmaker maar verkwanselde een aantal mooie kansen. Pellenberg onderging het spel en kreeg pas na de rust de verdiende gelijkmaker binnen. Conrad zwoegde en bleek nogmaals de koele afwerker. Wim Bru voelt zich ook iedere wedstrijd wat beter en versierde een paar kansen waarvan hij er eentje afwerkte na assist van, Conrad. Pech en een paar stevige ingrepen van Pellenberg verijdelden een grotere achterstand. Naar het einde toe leek Shanghai moe en de bezoekers kwamen nu meer in het spel voor. Verrassend maar niet onverdiend versierden zij nog een aantal kansen waarvan er 2 werden benut. Zo kreeg Shanghai nog het deksel op de neus en werd de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

 

 

Shanghai - VILv Heverlee 5 - 0 (08/08/2009)

 

Shanghai nam van bij de aftrap meteen het initiatief en ging verwoed op zoek naar een eerste doelpunt. Het bestookte de VILv-verdediging langs alle kanten en de kansen stapelden zich op. Toch duurde het een hele tijd alvorens Bert met een droge knal in het dak van het doel, de VILv-goalie een eerste keer kon verschalken. VILv probeerde wel om daar iets tegenover te zetten maar slaagde er niet echt in om onze verdediging te verontrusten. Shanghai bleef de match controleren en raakte nog een aantal keer het doelhout, maar de score bleef onveranderd tot aan de rust. Na de rust hetzelfde spelbeeld met bij momenten goed voetbal, kansen bij de vleet en een aantal fraaie goals (Wim Bru, Conrad, nogmaals Bert en Roel) zodat de score uiteindelijk 5-0 was, niet eens overdreven gezien de vele missers van onze jongens.

 

 

De Zon Wersbeek - Shanghai 2 - 4 (04/08/2009)

 

Onze verdediging lag nog in slaap bij de aftrap en zo kon Wersbeek al in de eerste min. scoren. Het ritme was veel hoger dan in de eerste match en dat kwam alleen de oefenmatch ten goede. Met een grote kern wil iedereen zich bewijzen en dat maakt de keuze van de trainer alleen moeilijker. Conrad liet echter zien dat hij voor Shanghai een zekere versterking kan betekenen en lukte de gelijkmaker. Nadien zou hij nog 2x scoren na een persoonlijke actie en een inlegger na een voorzet. Wim Bru miste ook nog een penalty en kreeg bij een paar kansen de bal niet voorbij de thuisdoelman. Bert kan de draaischijf in het midden worden en trapte een vrijschop heerlijk naast de paal in doel. Tussenin scoorde de thuisploeg ook nog eens maar het 4e doelpunt deed de deur dicht. Verdiende overwinning en zeker een goede oefenpot ondanks de warmte.

 

Shanghai - VV Rotselaar 6 - 0 (01/08/2009)

 

Deze oefenwedstrijd stond vooral in het teken van de opbouw. Nieuwkomers Tomas, Bert, Samir en Shevan konden zich tonen. Vermits Ante ook van de partij was na lange blessure was ons elftal plots een andere ploeg. Rotselaar was afgezakt met een paar veteranen in de ploeg maar voor de eerste oefengalop was dat geen probleem. Onze jongens konden rustig de fysiek opbouwen en regelmatig vervangen. Wim Bru voelt de concurrentie aan en liet zien dat hij zijn basisplaats niet zomaar zal prijs geven. Hij was dan ook in een productieve bui en kon de bezoekende doelman een paar keer verschalken. Het samenspel lukte vrij aardig maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Bovendien is de nu wél grote kern nog niet volledig en zal coach Wim nog aardig wat moeten sleutelen om een strijdvaardig elftal op de been te krijgen.