Bruggenhof - Shanghai 4-2 (30/04/2011)

 

Bruggenhof was in de laatste jaren telkens de boeman van Shanghai en dit jaar was het niet anders. Zo eindigt Shanghai op een 4e plaats in de rangschikking wat onder de verwachtingen lag. Voor de mannen uit Betekom was de match belangrijker omdat ze zich nog konden redden mits een overwinning. De instelling van beide ploegen was naargelang. De thuisploeg gooide er vanaf de aftrap de beuk ik en nog voor Shanghai het begreep was het al 1-0. Doelman Mario (nadien nog twee doelmannen in de goal na blessures) kon het eerste schot nog uit de hoek ranselen maar in de herneming werd hij geklopt. Shanghai was niet onder de indruk van deze snelle start en ging vlot in de aanval. De thuisdoelman was echter in een begenadigde dag en zou ook nadien nog ettelijke keren zijn netten ongeschonden houden. Wim Bru kogelde van dichtbij, maar een voet of een been verijdelden telkens de gelijkmaker. Bruggenhof verdedigde met man en macht de voorsprong en kon bij de eerstvolgende tegenaanval nogmaals scoren na drie maal de bal in het pak te hebben gegooid. De bal verdween in de winkel en met deze voorsprong had Shanghai het moeilijk. Shanghai had nu geen keus en moest voluit aanvallen. De lat verhinderde de aansluiter en alle andere kansen werden door de thuisdoelman naast de paal gedevieerd. De thuisploeg liet zich niet ringeloren en kort voor rust moest Mario nogmaals zijn body in de schietbaan smijten om een derde treffer te voorkomen. Die viel er toch en onze doelman moest naar de kant met een gebroken bril. (pech maar onontbeerlijk voor onze doelman) Na de pauze moest Shanghai hopen op een mirakel om deze achterstand nog recht te zetten maar in de 46 min was alle hoop voorbij. Balverlies en de snelle thuisspits maakte er dankbaar gebruik van om de redding van zijn team te verwezenlijken. Bij Shanghai gingen de kopjes naar beneden na deze nieuwe opdoffer. Mirco die de plaats van Mario had ingenomen moest op zijn beurt nog gekwetst naar de kant en toen Tomas ook nog het veld met een ernstige (!!) kwetsuur verliet was de kous helemaal af. Pats moest op zijn beurt met twee sublieme reddingen de thuisploeg van een vijfde treffer houden. Maar in de slotfase moest de thuisploeg nog even bibberen. Nick kopte een voorzet voorbij de kranige doelman en Naim kon in een scrimage nog een tweede treffer maken. Met nog een vijftal minuten te spelen kreeg Shanghai nog evenveel kansen om te scoren maar Bruggenhof nam geen risico en trapte alle ballen ver weg. De tijd was te kort om nog iets te forceren en daarvoor waren de bezoekers niet meer gemotiveerd.

 

 

Plenke Werchter - Shanghai 0-2 (25/04/2011)

 

Deze zonnige Paasmaandag nodigde niet uit tot voetbal tenzij je alleen wou gaan kijken. Shanghai verscheen met slechts 12 spelers op het appél maar speelde een meer dan degelijke match. Swoj en Wim beloofden een plateauke en dat was voldoende om het team te motiveren. Plenke dat nog niet zeker was van het behoud speelde degelijk en met veel inzet maar het was toch Shanghai dat de wet dicteerde. In het eerste half uur kreeg Shanghai 3 kansen. Pake trof de lat na een terechte vrijschop en Naim was er telkens kort bij. De thuisploeg miste de openingstreffer maar toen waren er al 40 min verlopen en Naim had voldoende kansen om de thuisploeg uit te tellen. Wim was efficiënter en won het duel van zijn rechtstreekse tegenstrever en lobde nadien de doelman. De 0-1 voorsprong aan de rust was dus meer dan verdiend. Na de rust wou Plenke het tij doen keren maar bij de eerste vrijschop kopte Patrick de 0-2 voorbij de thuisdoelman. Plenke begreep nu dat het vol aan de bak moest om deze achterstand te wijzigen. Maar het was nooit echt gevaarlijk niettegenstaande het spel meer dan voldoende gekruid was. Shanghai had alles onder controle en wou niet wijken. Het kon zo de wedstrijd uitspelen zonder zorgen. Plenke kon in deze warmte geen vuist meer maken en verloor dus verdiend

 

 

De Zoenk - Shanghai 3-1 (16/04/2011)

 

Door de afwezigheid van Pake, Mirco en Jimmy (allen geschorst), Wikke (gekwetst), Nick (ziek) en Nick DH (afwezig) stond er een onuitgegeven elftal tussen de lijnen. De vervangers deden het goed maar dat was niet genoeg om een thuisploeg met duidelijke overwinningsdrang te kloppen. De Zoenk wou deze overwinning net iets meer dan Shanghai en dat was voldoende om de drie punten thuis te houden. In het eerste half uur gebeurde er weinig. Naim miste net de 0-1 en aan de overkant moest Pats de 1-0 vermijden. De bal verdween via de lat in hoekschop. De 0-0 ruststand was de enige juiste. Na de rust was Shanghai even gevaarlijk maar de fysieke weerstand van de thuisploeg hield stand. Shanghai trof nu op zijn beurt de lat maar was verder weinig gevaarlijk. Het was wachten tot de 68 min. toen er een vrijschop aan de verste paal werd ingekopt en zo kwam de Zoenk op voorsprong. Shanghai vocht wel terug en kreeg de verdiende gelijkmaker eveneens na een vrijschop door Shevan in doel verlengd. Er viel niets meer te beleven en het grote veld deed een paar spelers naar adem snakken. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en wou absoluut de 2e plaats. Die kwam er pas in de 90 min toen een afstandsschot onhoudbaar onder de lat verdween nadat Pats er nog even maar onvoldoende bij kon. Shanghai gooide in een laatste wanhoopspoging alles naar voor maar de eerste counter leverde een terechte strafschop op toen Pats de doorgebroken aanvaller tegen de mat werkte. De 3-1 was dan ook verdiend.

 

 

Shanghai - Plenke Werchter 2-4 (09/04/2011)

 

De eerste lentezon liet Shanghai blijkbaar wat inslapen. Het elftal dat op verschillende plaatsen was gewijzigd speelde een lusteloze partij. Plenke liet nooit vermoeden dat het onderaan de rangschikking stond en won deze match verdiend. Shanghai was nochtans de betere in de eerste helft ook al was het rommelig in het eerste kwartier. De ploeg vond zijn draai niet en het onderlinge gemor kwam het spelpeil niet ten goede. Iedere ploeg kreeg een tweetal mooie kansen maar het was Shanghai dat de score opende toen een center van Tomas aan de tweede paal inwaaide. Dit was op dat moment een gevleide voorsprong maar kort voor de rust verdubbelde Ary met een afstandschot de score toen hij vrij in de rechthoek mocht aanleggen. Shanghai dacht toen al dat de wedstrijd gespeeld was. Na de rust waren er slechts 2 min. gespeeld of de aansluitingstreffer was een feit. Shanghai begon nu te twijfelen en ze waren van deze opdoffer nog niet bekomen of de 2-2 stond al op het bord. Shanghai wankelde even maar herpakte zich en 2 wenkende kansen werden net over getrapt en door de doelman gered. Het doelpunt viel dan aan de andere kant en Shanghai zou deze nieuwe achterstand niet meer te boven komen. Integendeel. Op de 73 min. straften de bezoekers de onmacht van de thuisploeg volledig af met een 4e doelpunt. Shanghai trok nog even door maar de nieuwe kansen werden niet benut en zo kon Werchter de wedstrijd rustig uit spelen.

 

 

Tabor - Shanghai 3-3 (02/04/2011)

 

Een wedstrijd met twee gezichten en een juiste uitslag. Shanghai leek deze match gemakkelijk te zullen winnen maar moest in de laatste minuut nog tevreden zijn met het gelijkspel. Al na drie minuten kon Tomas aan de 2e paal een center in doel verlengen en stond het 0-1. De bezoekers hielden de wedstrijd onder controle en hadden veel balbezit. Toch bleef Tabor moedig terugvechten en waren vooral de stilstaande fases gevaarlijk. Zo kon de thuisploeg in de 17 min. gelijkmaken door een inloper na een hoekschop. In de eerste helft zouden de mannen van den berg dat ook nog een paar keer herhalen zonder succes. Shanghai was echter de betere ploeg maar miste te veel kansen en dat zou later zuur opbreken. Pake zette een vrije trap meesterlijk om 1-2 maar alle andere kansen werden verkwanseld. In de tweede helft een zelfde spelbeeld maar Shanghai kon nu minder kansen scheppen. Toch verschenen de aanvallers nog 2 maal alleen voor de thuisdoelman maar weeral werd er niet afgewerkt. Tabor had ondertussen de bordjes in evenwicht gezet met een kopbal direct na de pauze. De match werd nu iets potiger en de ref werd met alle zonden overladen na het affluiten van een onterechte buitenspelfase. De spelers waren nog aan het grommen toen Tabor al aan de overkant met een lobbal in de kruising op voorsprong kwam.('81) Te veel gezeur en te weinig voetbal brachten nog weinig spectakel. Toen de thuisploeg al dacht dat de buit binnen was gooide Shanghai alles in de aanval. Een verre inworp van Mirco werd in het pak gesmeten en de doelman verkeek zich hier op zodat het gelijkspel een feit was.('89) Dat zou beide ploegen moeten bevredigen.

 

 

Shanghai - Bruggenhof Betekom 10-0 (26/03/2011)

 

Bruggenhof streed moedig tot het eindsignaal maar was geen obstakel voor een vlot spelend Shanghai. De thuisploeg ging als een pijl uit een boog van start en deed onmiddellijk de bezoekers pijn met snelle uitbraken vooral via Nick Dehertoghe. Nick en Wim Bru kregen een paar kansen maar de bal wou er alsnog niet in. Bruggenhof speelde georganiseerd en wou ten allen tijde een vroeg doelpunt vermijden. Bij een snelle uitbraak kregen ze zelfs één van de weinig kansen in deze match. Shanghai vond het dan welletjes en toen Nick nogmaals de rechthoek in slalomde was Naim ter plekke om de bal in doel te trappen. We speelden toen al 24 min. Even voorbij het half uur ging Naim nogmaals slim door het centrum en de 2-0 stond op het bord. De bezoekers hadden toen al hun beste krachten verbruikt en zouden dat nadien met een korf doelpunten bekopen. Er was geen houden meer aan de aanvallen van Shanghai en nog voor de rust maakte Patrick er 3-0 van. Na de pauze was het nu allemaal éénrichtingsvoetbal. De bezoekers kwamen nog zelden over de helft en Shanghai bleef de bal rondtikken. Onze jongens hadden voor de rust al 2x de lat getroffen en zouden dat na de pauze nog 5 keer herhalen. Tussenin teisterden Bert en Nick de bezoekende verdediging en misten de thuisspelers een paar niet te missen kansen. Maar niettemin kregen de moedige Betekommers nog een korf doelpunten in de netten. Wikke scoorde zijn eerste van het seizoen 4-0. Shevan toonde Tomas hoe het moest en scoorde 5-0, 7-0 en 8-0. Tussenin deed Naim zijn naam van topscorer eer aan door 6-0 en 10-0 in de statistieken te trappen en pikte Patrick ook nog een doelpuntje mee 9-0. De dubbele cijfers waren niet eens overdreven maar de sportiviteit was troef en dat mag ook gezegd.

 

 

Shanghai - Sparta Tremelo 5-0 FF (19/03/2011)

 

St Jozef heeft er niks mee te maken en gelukkig maar. De mentaliteit van de bezoekers is zelfs het liefhebbersvoetbal onwaardig. Geen seintje kon er van af. Zielig afwezig en dat was niet de eerste keer. In de heenmatch al hun "vedetten" opgetrommeld om de week nadien eveneens forfait te geven. Competitievervalsing er nog bovenop. De "kas" is waarschijnlijk leeg en dan komen de "vedetten" natuurlijk niet. Ze hebben daar waarschijnlijk nog niet begrepen dat het spelen van een wedstrijd de eerste betrachting van het liefhebbersvoetbal is. Waar ben je dan mee bezig? Ontgoocheling was dus troef op Shanghai en we kunnen er best geen verdere woorden aan vuil maken.

 

 

Alpia - Shanghai 3-1 (12/03/2011)

 

Shanghai speelde zijn slechtste en meest inspiratieloze match van het seizoen en verloor verdiend op Alpia. De thuisploeg was vanaf de aftrap sneller op de bal en won alle duels. Shanghai kon geen vuist maken tegen dit viriele geweld en onderging het spel. Na 10 min. gaf Mario dan ook nog een doelpuntje op een presenteerblaadje cadeau en zo kwam Alpia op voorsprong. Mario verkeek zich op een opraper en Patrick moest zich met lijf en leden voor de doorgebroken speler werpen met een gele kaart en een penalty als gevolg. De 1-0 was op dat moment meer dan verdiend. Shanghai had zijn lesje nog niet geleerd en bleef stuntelen. Na 20 min. ontsnapte het aan een 2e doelpunt want de lat bracht redding maar één minuut nadien werd de bal weeral niet weggewerkt en met een schuiver in de hoek stond het 2-0. Vermits onze ploeg niet gevaarlijk was in dit gedeelte van de match was het wachten op een kans. Op het half uur kwam Nick dan toch eens in de rechthoek en de penaltyfout op hem kon opnieuw leven in de match blazen. Vermits Naim deelde in de algemene malaise miste hij de aansluitingstreffer van op de stip en dus was de ruststand 2-0. Shanghai was nergens en ook na de koffie was het spelpeil zeer matig. Alpia rook de overwinning en bij de eerste hoekschop werd de bal aan de 2e paal in doel gewerkt. Nu was de kous helemaal af en Shanghai kon geen vuist maken. Het verlossende eindsignaal was dus het enige pluspunt. Wim had nochtans zijn ganse reservebank in de strijd gegooid maar het mocht niet baten. Alleen Patrick kon 5 min. voor tijd de eer redden na een inzenden van Shevan.

 

 

Shanghai - Astra 2-2 (5/03/2011)

 

Boeiende en spannende match op het scherp van de snee. Beide ploegen ontgoocheld maar een terechte uitslag. Astra kwam zonder complexen voetballen op het terrein van Shanghai. De bezoekers toonden lef en inzet en waren nooit onder de indruk van het stevige voetbal dat onze ploeg toch bracht. Het moge gezegd dat hun doelman een paar mirakel reddingen op zijn actief had maar het gelijkspel was hierdoor niet onterecht. Shanghai had zich echter niks te verwijten (behalve Pake dan) Shanghai nam van bij de aftrap het initiatief en rukte op richting doel van de Begijnendijkers. Het spel ging goed over en weer en vermits Nick en Mirco goede kansen lieten liggen viel het doelpunt aan de overzijde. Knappe haakbeweging en strak schot van de bezoekende voorspeler waartegen Pats geen verhaal had. Onze mannen moesten nu vol aan de bak en deden dat ook. Tot kort voor de rust kon de bezoekende verdediging alle onheil afweren maar dan vond Patrick het gaatje met een knappe kopbal. In de daaropvolgende minuut ging Ary met een mooie beweging in de rechthoek zijn man voorbij en werd gelegd maar de ref deed alsof zijn neus bloedde. Na de pauze had Shanghai het een 10 tal minuten echt moeilijk en de fouten en dito gele kaarten volgden in snel tempo voor beide ploegen. Pats was echter allert op 2 vrijschoppen en aan de overzijde ontsnapten de bezoekers miraculeus aan een bijna owngoal en twee flipperkasttoestanden met safes van hun doelman. Een tweede gele kaart bracht de bezoekers zelfs met 10 maar ze bleven wel moedig verder spelen. Shanghai dreef de druk nu op en zocht naar de winning goal. In de 80 min. was de bezoekende keeper weeral in een glansrol en vermeed hij de doodsteek. Twee min. nadien viel het doelpunt nogmaals aan de overzijde na een prachtige actie ook mede omdat Shanghai risicos nam om de overwinning in Kessel-lo te houden. De dolgelukkige bezoekers zagen de buit al binnen maar Shanghai schuwde verdere risicos niet. Pake mocht ook nog gaan douchen toen hij na het fluitsignaal wou tonen dat hij perfect de rand van de omheining kon raken. Shanghai moest nu ook met 10 door tot het einde. Kort voor affluiten drong Nick door in de rechthoek en deze keer legde de ref de bal wél op de stip voor de haakfout. Naim bracht de bordjes in evenwicht. Beide ploegen hadden op meer gerekend gezien de wisselende toestanden. Maar we zijn overtuigd dat Astra met deze ploeg geen gans seizoen heeft gespeeld want dat zouden ze zeker hoger staan in de klassering.

 

 

Remy Boys - Shanghai 0-2 (19/02/2011)

 

Nick Dehertoghe was de matchwinnaar in zijn maidenmatch en is zeker een aanwinst voor dit Shanghai. Met de kwetsuren of onzekerheden in het elftal had coach Wim het moeilijk om zijn elftal samen te stellen. Daarom werd Nick opgeroepen en hij beschaamde zijn optreden niet. De bank was één vat vol ervaring met Pats, Jimmy, Roel en Mirko. Tegen de hekkensluiter kon alleen onderschatting een probleem vormen. Nick gaf al na een paar minuten zijn visitekaartje af na een dodelijke infiltratie in de thuisverdediging en een mooi doelpunt. Het leek van bij de aanvang of Shanghai dit Wijgmaal ging oppeuzelen. De rode lantaarn was echter niet van slag en verdedigde zich meer dan behoorlijk. De spitsen jaagden op elke bal die onze verdediging kreeg en zaaiden twijfel in de Shanghai rangen. Het was dus geen namiddag om te rusten voor de derde van het klassement. Shanghai had meer moeite dan verwacht met de thuisploeg en kon zijn stempel niet drukken. Remy kreeg nochtans weinig kansen tegenover Shanghai, dat een drietal zuivere kansen de nek om wrong. Bij de rust was het opletten vermits er nog altijd een 0-1 op het bord stond. De beste krachten waren nu verbruikt bij de stijfseljongens en Nick slalomde nogmaals door de verdediging met een 2e doelpunt als gevolg. De reservebank kreeg speelgelegenheid en verder was het opletten voor een tegendoelpunt. De verdediging blijft nu al een aantal wedstrijden zonder tegendoelpunt en hield nu ook het been stijf. Een welkome rustdag zal de aanloop zijn naar een spannend competitie einde.

 

 

Shanghai - Pellenberg 2-0 (12/02/2011)

 

Shanghai deed een goede zaak door nu ook Pellenberg uit de running te spelen. Daarom is het nog spijtig dat de wedstrijd tegen Cafetaria niet met een overwinning werd afgesloten. De leider zit nu stevig in het zadel en zal nog lastig van deze plaats weg te krijgen zijn. Maar na de slechte seizoensstart is het een opsteker voor de ploeg want FCS is aan een sterke reeks bezig. Van bij de aftrap werd Pellenberg bestookt en liet de thuisploeg zien dat ze wou winnen. Shevan duikte al na 8 min. in het gaatje waar de perfecte voorzet van Mirko stevig werd binnengetrapt. Deze voorsprong zou de thuisploeg niet meer uit handen geven want Pellenberg was alleen op stilstaande fases gevaarlijk. De bezoekers ondergingen meestal het spel en Shanghai bouwde verder tot de 2-0 op het bord kwam. Nu was het Wim die na een slecht verdedigen van de Pellenbergers de achterlijn haalde en Mirko was op zijn beurt de afwerker van dienst. We speelden 28 min. Pellenberg kon te weinig inbrengen om Shanghai te verontrusten. Het was in tegendeel de thuisploeg die nog het dichtst bij de 3-0 kwam maar de doelman en een verdediger op de lijn verhinderden deze te grote stand. In het laatste kwartier kwamen de bezoekers dan toch hun neus aan het venster steken maar Pats liet zien dat hij niet stond te slapen. Na een foute tackle op Jimmy recvancheerde deze zich door de bezoeker terug op de grasmat te duwen en de rode kaart die er op volgde was de enige negatieve noot van deze match. Het scheidsrechtersblad vermeldt "slaan" en dat is zeker niet correct maar het was niet de enige fout van de ref in deze match. Ook de bezoekers voelden zich bekocht door een paar dubieuze beslissingen. Een slechte dag zeker?

 

 

SJW - Shanghai 0-1 (05/02/2011)

 

De nummers 2 en 3 van de klassering maakten er een pittige wedstrijd van. De mannen uit Weert wilden het verlies van vorige week ongedaan maken en de 2e plaats veilig stellen. Shanghai had geen keuze en moest na het gelijkspel tegen het ongenaakbare Cafetaria opnieuw voluit voor de 3 punten. Topschutter Wim begon al licht gekwetst aan de match en moest bij de rust vervangen worden. En toen Mirco eveneens het veld moest verlaten werd de aanval van de bezoekers wat onthoofd. Hierdoor verscheen Nick terug vooraan en mocht Steve zijn kunnen tonen. Gelukkig stond er toen al een 0-1 voorsprong op het bord en kon Shanghai stand houden. De eerste helft was geladen want na 5 min. kreeg Shanghai een strafschop tegen na handsspel van Wikke. Vermits het om een opbotsende bal ging waren de bezoekers het hier niet mee eens maar gelukkig werd die naast getrapt. 3 min. nadien liet Shanghai zien dat het niet gekomen was om zich te laten afslachten. Wikke, door de strafschop waarschijnlijk wakker geschud, drong diep door in de rechthoek en miste op een paar cm de 0-1. In dezelfde minuut kogelde Wim onderkant deklat en kon de goed gevolgde Ary de eindstand op het bord prikken. Het spel was nu veel te vinnig en dit van beide ploegen. Fouten volgden elkaar op en Shevan incasseerde zijn 1e gele kaart. Hij zou kort voor tijd na een domme reactie met zijn 2e geel naar de kleedkamer verwezen worden. Maar de volgelingen van St Joris lieten zich niet onbetuigd. Mirco drong diep door en werd professioneel "gelegd" voor hij de rechthoek kon binnendringen. De rode kaart van de thuisspeler was eveneens discuteerbaar maar Shanghai zou hier niet om treuren. Zo moesten de thuisspelers 1 uur met 10 man verder spelen. Shanghai gebruikte de ruimte en creeerde een paar goede kansen om de match te beslissen maar Wikke miste nogmaals en Steve kon eveneens niet scoren. De tweede helft was er trouwens weinig voetbal te zien want SJW wilde maar kon niet en Shanghai acteerde veel te zenuwachtig omdat het 0-1 bleef. Shanghai kon de bal niet voorin houden en kogelde nu alle ballen van het doel weg. Geen voetbal meer en zo sleepten de bezoekers zich naar het einde. Vermits de beste kansen werden gemist was dat niet onverwacht. Maar de verdiende overwinning was een feit.

 

 

Shanghai - Cafetaria 0-0 (22/01/2011)

 

De wedstrijd van de laatste kans (voor Shanghai dan toch) op de titel werd met een logisch gelijkspel afgesloten. Hiermee moesten beide ploegen vrede nemen want deze hoogstaande partij was voor bezoekers én thuisploeg belangrijk. Shanghai wou absoluut winnen om de spanning voor de titel terug op het bord te krijgen en Cafetaria wist wel dat verliezen de twijfel kon aanwakkeren. Een brilscore is al een zeldzaamheid in onze reeksen maar beide ploegen hadden voldoende kansen om deze weg te spelen. Het was voor iedereen "net niet" en een 2-2 uitslag zou een juistere weergave zijn van het geleverde spel. Bij de bezoekers en bij Shanghai onbraken een belangrijke pion op het schaakbord die het resultaat konden beinvloeden. Maar alle aanwezigen maakten er een aangenaam en sportief kijkstuk van en dat is eveneens belangrijk. Voor Shanghai was er geen keuze het moest er voluit tegen aan. Coach Wim had zijn ploeg hier op voorbereid en vanaf de aftrap werd er richting goal van de bezoekers gespeeld. Shanghai was in de eerste helft de betere maar schiep onvoldoende grote kansen om een voorsprong te rechtvaardigen. Toch waren er een paar kansjes die er niet in wilden. Zo knalde Ary van dichtbij recht in doel maar de bezoekende keeper kon in hoekschop verwerken. De bezoekers, die duidelijk voor een gelijkspel kwamen, hielden de wedstrijd in evenwicht met veel balbezit maar zonder echte kansen. De thuisploeg won de eerste helft op punten maar er werd niet gescoord. Hierdoor nam Wim het risico om in de tweede helft voluit voor de drie punten te gaan met het risico op een counter te lopen. De bezoekers konden de grotere druk beantwoorden met een paar tegenprikken die niet van gevaar ontbloot bleven. Zo ontsnapte Shanghai tot twee maal toe aan een achterstand. Maar doelman Pats stond attent te keepen en ranselde ook een ongelukkige deviatie van een thuisspeler uit zijn netten om een owngoal te vermijden. Aan de overzijde bleef er druk op het bezoekende doel en in de laatste 5 min. was er vooral pech mee gemoeid om Shanghai van een voorsprong te houden. Zo knalde Wim Claeys in doel toen de doelman verslagen was maar de opwippende Jimmy veranderde het schot van richting waardoor iedereen de handen in het haar hees. De voorlaatste minuut ontsnapten de bezoekers dan volledig aan de nederlaag want nu werd de doelman omspeeld maar een in allerijl terugkerende verdediger gleed de bal van de doellijn. Weg kans en weg overwinning. Maar zoals eerder gezegd was een gelijkspel voor iedereen het juiste resultaat.

 

 

Tornooiveld - Shanghai 1-3 (15/01/2011)

 

Shanghai heeft de moeilijke verplaatsing naar Tornooiveld met brio afgewerkt. Tornooiveld thuis of op verplaatsing waren altijd al twee verschillende ploegen. Met een aantal afwezigen was het opletten geblazen voor FCS om niet in de val te lopen. Maar onze mannen speelden clever en doordacht zodat de thuisploeg weinig gevaar kon scheppen. De thuisverdediging werd slim afgetast tot er een gaatje viel. Achteraan hield Patrick de deur goed dicht zodat Pats een rustige namiddag kon doorbrengen. Omdat Naim liever een trouwkostuum aan doet dat zijn voetbalplunje is alle hoop op Wim gericht en die deed wat van hem verwacht werd, scoren. We moesten 17 min wachten op het eerste echte gevaar maar in een paar minuten creeerde Shanghai drie mooie doelkansen. Wim werd afgezonderd maar trapte centimeters naast omdat hij vergat zijn rechter te gebruiken, Shevan knalde op de lat en de vrijschop van Bert werd door de thuisdoelman in hoekschop gebokst. Pake zou ook nog nipt naast knallen bij een nieuwe en mooie aanval. Tornooiveld kon hier slechts moedig verweer tegenover stellen maar echte kansen kregen ze niet. De verdiende voorsprong kwam er dan toch net voor de rust. Wim ging nogmaals op de thuisportier af en kende deze keer geen genade. Met een voorsprong de rust in was het ideale scenario. Na de korte pauze wou Shanghai op dezelfde manier voort gaan maar de mannen uit Evere kwamen onverwacht gelijk toen een verre vrijschop over iedereen waaide en in doel verdween. De chinezen hadden het nu even moeilijk en acteerden wat zenuwachtig. Het dipje was echter van korte duur en Evere moest meerdere hoekschoppen toe staan. Bij een krachtig inzenden van Pake kon Wim zijn tweede treffer inschieten aan de tweede paal. Shanghai bleef de match nu controleren en speelde wat meer behouden. De voorsprong was belangrijker dan een derde treffer maar die kwam er ook nog. Tomas had in de eerste helft een day after spel en kwam bleekjes voor de dag maar hij kon de derde en verlossende treffer aantekenen. Zo omzeilde Shanghai de moeilijke klip.

 

 

Shanghai - Heuvel-lo 4-0 (8/01/2011)

 

Vlotte overwinning van onze jongens. Weinig tegenstand van Heuvel-lo zorgde er voor dat Shanghai deze eerste match na de winterstop de drie punten pakte. Van bij de start was het al Shanghai wat de klok sloeg. Een terecht doelpunt van Bart werd afgekeurd om zeer onduidelijke reden en de mannen van VK redden miraculeus 2x op de lijn na schoten uit de kleine rechthoek. Dat was echter uitstel van executie want een te nerveuse Mirco kon op het half uur de verdiende 1-0 binnentrappen na een center van de bedrijvige Wikke. Nu was het wél buitenspel maar niemand van Shanghai treurde om de beslissing van de ref. Drie min. nadien was de match gespeeld want opnieuw Mirco, die ondertusen een terechte gele kaart had gekregen, prikte de 2-0 in de netten na een persoonlijke actie. Alle andere schoten gingen over of naast want in de plassende regen was het niet prettig voetballen. Net voor de rust pikte Wim Bru ook nog zijn doelpuntje mee en met 3-0 op het bord konden de thuisspelers zich wat gaan verwarmen. Na de opwarming in de kleedkamer was het afwerken van de 2e helft een must. Slechts 2 moedigen bleven de regen, die er nu met bakken uit viel, trotseren de andere supporters waren zich al aan het bezatten in de cafetaria en zagen van uit de "loge" hoe onze spelers deze overbodige helft afwerkten. Het was wachten tot 2 min. voor affluiten voor we de eerste noemenswaardige kans van Heuvel-lo mochten noteren en die werd hoog over getrapt. Tussenin had Wim zijn 2e van de dag aangetekend en dat was de juiste waardeverhouding tussen beide ploegen. In deze match altans. David Demal deed zijn wederoptreden na lange afwezigheid wegens kwetsuur en haalde zijn eerste speelminuten voor dit seizoen.

 

 

Shanghai - De Zoenk 5-2 (11/12/2010)

 

Na een weekje rust door de algemene afgelasting kwam Shanghai uiterst fris aan de aftrap. Bert zegde er zelfs een plezierreis voor af om tijdig ter plaatse te zijn en Naim neemt het vliegtuig in de andere richting om met zijn geliefde te gaan trouwen in Nepal. Hopelijk mist hij zijn vlucht niet. De Zoenk speelde niet onaardig mee maar Shanghai was in alle onderdelen beter. Pats kende en rustige namiddag en moest zich slechts gewonnen geven na een klutsbal die in doel afweek en een even rommelige goal toen de buit al binnen was. Bij de eerste tegengoal stond het al 4-0 en dus niks om opgerust over te worden. De thuisploeg vertrok meteen in de aanval en Ary kon al na 4 min. van dichtbij intrappen. De bezoekers wilden wel en waren bij momenten gevaarlijk maar Shanghai deelde de lakens uit. Shevan deed de bezoekers pijn en miste op een haartje twee nieuwe doelpunten. Dat was slechts uitstel want net voor de rust kon Wim met een volley de bezoekers zo goed als uit tellen. Na de pauze moest De zoenk dus in de aanval maar Patrick verliet nu zijn egelstelling en kon op 3 min. de moedige bezoekers volledig tegen het vilt werken met twee rake kopballen. We speelden slechts 53 min. en dus kon coach Wim Naim een apppausvervanging gunnen en konden de andere reserve spelers wat meer speeltijd opdoen ipv in de koude langs de zijlijn te wachten. Kapitein Bart deed nog een vrijschop met het hoofd in doel afwijken en de bezoekende treffers werden al eerder beschreven. Shanghai wacht nu op een misstap van de leiders om wat meer spanning te brengen.

 

 

Sparta Tremelo - Shanghai 1-3 (27/11/2010)

 

Een match tegen de laatste in de stand met 0 punten zouden we wel snel klaren dachten we. Bij het zien van de spelers echter bleek dat Sparta voornamelijk met spelers uit de eerste ploeg speelde, waaronder 2 zwarte spelers die welgekend zijn in de regio Leuven en die hun pluimen al verdiend hebben in de hogere provinciale reeksen. Daardoor wisten ze bij Shanghai dat ze vol aan de bak moesten. De eerste 20 minuten was Shanghai te veel onder de indruk. Er werd niet uitgevoetbald en het grootste deel van de ballen werden verloren getrapt. Vooraan had onze nieuwe keeper Mirko postgevat. Naar eigen zeggen kon hij ook best in de spits spelen en vermits dat her en der toch bevestigd werd, wou de coach dat wel eens zien. Ook al omdat Naim nog slechts 2 weken beschikbaar zal zijn in de spits om vervolgens 3 maanden met zijn bruid in Nepal te vertoeven. Eerlijk gezegd, Mirko is zeker een goed alternatief in de spits. Met zijn snelheid en karakter werd Shanghai stilaan ook gevaarlijker vooraan. Na de 2de corner van Pake, kon Shevan aan de eerste paal in 2 tijden afwerken. Vanaf dan was het telkens Shanghai dat gevaarlijk was. Na een penaltyfout op Mirko na een halfuur dacht Pake: vanaf 11 meter kan ik het wel en hij plaatste de bal mooi in het hoekje. 0 - 2. Ondertussen was Nick ( en de rest van de verdediging) aan een sterke partij bezig, maar toen de zwarte parel dan toch eenmaal kon passeren beging Patrick een penaltyfout die vakkundig werd omgezet. 1 - 2 en meteen ook de ruststand. De 2de helft bleef echter alleen spannend omdat Shanghai lange tijd weer teveel kansen miste om op te noemen. Als Tokke 20 minuten voor het einde dan toch via de verste paal scoorde werd die goal tot verbazing van iedereen (tegenstrever incluis) afgekeurd. Blijkbaar, zo excuseerde de scheids zich na de match, dacht hij (mogelijk wegens de povere verlichting) dat Naim de bal binnentikte vanuit buitenspel. Naim was echter minstens 2 meter van de bal verwijderd en dus was het een 100% goal. Daardoor was het toch nog vrezen voor een tegengoal tot Jimmy op assist van Shevan aan de 2de paal kon afwerken. Op zich was het misschien wel leuker om tegen deze ploeg te spelen ipv tegen het puntenloze team, maar het is niet echt eerlijk dat Shanghai waarschijnlijk de enige 2de klasser is die de eerste ploeg heeft moeten bekampen. Want de eerste ploeg zou wel punten kunnen afpakken van onze tegenstrevers. (verslag Wim Boets)

 

 

Shanghai - Tabor 3-3 (20/11/2010)

 

De ref van dienst stuurde zijn kat en het moge gezegd dat de vervangende vrijwilliger meer dan een pluim verdiende om deze match tot een goed einde te brengen. De wedstrijden tussen beide ploegen waren in het verleden meer dan geladen en om deze derby in goede banen te leiden zijn er weinig liefhebbers. Beide ploegen streden tot het einde voor de overwinning en ook de sportiviteit tussen beide teams mag eens in het daglicht geplaatst worden. Het billijke resultaat zal voor beide ploegen een ontgoocheling zijn want Shanghai gaf een 2-0 voorsprong prijs en Tabor kwam nadien dicht bij de overwinning.(2-3) Na een lange studieronde van beide ploegen was het Shanghai dat het best startte en verdiend op voorsprong kwam via Bert die een kogel in de hoek trapte. We speelden dan al 23 min. en dat was het sein om de overwinning binnen te slepen. De thuisploeg was de betere en de bezoekers kraakten onder de snelle balwisselingen. Toch was er te weinig duelkracht om de mannen van Tabor volledig uit te tellen. Na de eerste achterstand moest Tabor uit het hok komen en bij een snelle en perfecte tegenaanval kon Wim Bru de bezoekende verdediging verschalken en de doelman omspelen 2-0. In de ganse eerste helft moest de heroptredende doelman Pats slechts eenmaal plat op een gevaarlijke schuiver. Shanghai verkwanselde echter een paar kansen om de wedstrijd te beslissen en 2 min. voor de pauze was het 2-1 na een indraaiende vrijschop. Later zou deze treffer nog belangrijker worden want na de koffie kwam Tabor beter uit de kleedkamer en nu waren de bezoekers de betere ploeg. Bij een hoekschop trapte een bezoeker een omhaal naast de paal en alles was te herbeginnen 2-2. Tabor voelde dat er meer in zat en Shanghai wankelde. Toch kon Naim de thuisploeg weer op voorsprong brengen maar de bal ging naast en in de daaropvolgende minuut was het aan de overzijde wel raak 2-3. De bezoekers voelden dat de overwinning er in zat maar een paar foutjes deden hen de das om. Wim Bru knokte zich in de rechthoek en de fout op hem kon alleen met een strafschop bestraft worden. Naim kende geen genade en zette de 3-3 om. Beide ploegen waren nu moe gestreden en waren tevreden met een gelijkspel. In de voorlaatste min. kon Naim zich toch door de verdediging wurmen maar de doelman gooide zich voor de bal. Zo bleef de stand gelijk en dat was eigenlijk de juiste verhouding tussen beide ploegen.

 

 

Shanghai - Alpia Tildonk 10-3 (06/11/2010)

 

Shanghai vertrok als een sneltrein en Alpia had de tijd niet om dat te merken want na 20 min. stond er al 4-0 op het scorebord. De trage bezoekende defensie had nooit vat op de snelle doorstoten van Shanghai. De licht gekwetste (en nadien vervangen) Shevan pijnigde de bezoekende verdediging en zou met 2 doelpunten ('4 en '20) en groot aandeel in de overwinning opeisen ook al omdat twee assists zijn deel waren. Ook Naim was bij momenten ongrijpbaar zodat de andere spelers in hun elan deelden en het niveau naar een hoger gehalte optrokken. Naim schotelde de 2-0 voor aan Wim en miste even nadien onbegrijpelijk de 3-0. Dat was slechts uitstel want Wim slalomde nogmaals door de buitenspelval en zo was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De bezoekende doelman eiste verder nog een glansrol op want zonder zijn knappe reflexen zouden de eindcijfers nog dubbel zo hoog gelegen hebben. Shanghai was niet af te stoppen en iedereen kon genieten.(behalve de bezoekers dan) In de 23m kon Alpia toch eens tegenscoren en nieuwe doelman Mirko voor de eerste keer verrassen. Shanghai was hierdoor niet onder de indruk en Pake deelde knap zijn passes uit. Hij zorgde tevens voor de 5-1 na een afstandsschot en Wim schotelde op zijn beurt de 6-1 voor aan Naim. Tomas wou niet onder doen en hij prikte de rustscore op het bord 7-1. Coach Wim had dus weinig werk onder de rust en kon zijn wisselspelers mee laten genieten na de pauze. De thuisploeg bleef de kooi van Alpia bestoken en liet menige kans onbenut en het was zowaar Alpia dat kon scoren 7-2. Naim, Samir en nogmaals Naim zetten de dubbele cijfers in 10 min tijd op het bord en in de laatste min. kon Alpia nog eens tegen scoren maar dat kon niemand nog schelen. En zoals eerder gezegd kon de bezoekende doelman soms met klasse en soms met geluk zijn ploeg een nog grotere vernedering besparen want Shanghai kreeg nog een korf kansen die er niet in gingen.

 

 

Remy Boys - Shanghai 3-3 NV 4-3 (Beker 30/10/2010)

 

Shanghai verliet met opgeheven hoofd de bekercampagne van 2010. Pas in de 2e verlenging kon de eersteklasser afstand nemen van Shanghai. Er moest een verliezer zijn in deze aangename wedstrijd en Shanghai was het slachtoffer. De zege van RB was terecht maar de spelers zullen er anders over denken. Na 10 min. en een studieronde door beide ploegen kon Shevan de thuisverdediging verschalken en een terechte 0-1 op het bord brengen. Remy kreeg hierdoor meer respect voor de 2e klasser maar moest tot de 27ste min. wachten om gelijk te maken. Dat een paar scheidsrechterlijke beslissingen de wedstrijd deden kantelen mag gezegd maar, niet vergeten dat de fouten in eigen rangen eveneens het resultaat beinvloedden. Zo liet de ref een vrijschop hernemen toen de bal al buiten was en de 2e keer was het raak voor RB en 1-1. De ref gaf na de match toe dat een onterechte off side zijn deel was en raar maar waar, in de volgende aanval was het 2-1 ipv 1-2. Shanghai mekkerde op dat moment tegen de ref en dat is eveneens fout. Onze spelers moeten ook beseffen dat de aandacht bij het spel moet blijven. Het spel werd nu bitsiger en 2 gele kaarten waren het gevolg. (iedere ploeg één) Shanghai gaf niet op en vatte de 2e helft aan met veel moed en inzet. Nick lukte zelfs de gelijkmaker in de 75 min. met een rake kopbal na een corner. Remy wankelde onder dit geweld en in de 77 min. kogelde Shanghai net naast. In de daaropvolgende minuut was het toch 2-3 want Naim kende nu geen genade. Hierdoor werd duidelijk waarom Remy onderaan staat in 1e klasse. Na een paar vervangingen en lichte kwetsuren wou Shanghai deze match uit spelen maar de vervangers gingen in de fout en één minuut voor affluiten kon de thuisploeg toch nog onverwacht gelijk maken. De extra tijd was er te veel aan. In de 2e extra periode dacht iedereen al aan strafschoppen maar een thuisspeler kogelde met een prachtig schot de Shanghai droom aan diggelen. Remy deed nu alleen nog aan verdedigen en haalde de eindstreep met moeite maar met een verdiende overwinning. Shanghai heeft deze unieke kans op een volgende ronde gemist. Beide ploegen verdienden de volgende ronde maar er kan maar één winnaar zijn.

 

 

Astra - Shanghai 2-4 (23/10/2010)

 

Shanghai moest het opnemen tegen de nr 2 van vorig jaar en kan zich nog weinig puntenverlies permitteren, dus moest het vol aan de bak. Shanghai begon sterk en meteen werd Astra teruggedrongen op eigen helft. Shanghai kreeg kans op kans maar kwam niet tot scoren en kreeg een eerste verwittiging toen Mario (gelukkig fit geraakt) gevat tussenkwam in een man tegen man situatie. Ondertussen bleef Shanghai met de kansen morsen (te veel om op te noemen) en een voetbalwet zegt dan: “het deksel op de neus”. Bij de 2de tegenstoot van Astra was het zover. Jimmy onder een lange bal door die vervolgens werd voorgezet en aan de 2de paal via een carambole met Bart in het doel verdween. De koppen gingen echter niet naar beneden, maar de afwerking bleef ondermaats. Aan de rust begreep zelfs de tegenstander niet waarom het toen nog geen 1-5 of 1-6 stond. De 2de helft kon Shanghai de gelijkmaker netten na een inzenden van Wikke en het intikken van een goed spelende Ary. Shanghai had nu eigenlijk minder kansen dan in de eerste helft maar kampeerde wel voortdurend op de helft van Astra. Bij het derde wapenfeit van de dag van Astra stond het echter 2-1. Aan een hoog percentage afwerken is ook een verdienste natuurlijk. Met de noodgedwongen vervanging van Jimmy en het inbrengen van Walter (die eigenlijk nog niet 100% fit is en liever niet speelde) ging Shanghai nog meer risico’s nemen om tot scoren te komen. Met nog 10 minuten te spelen stond het nog steeds 2-1 en zouden velen getekend hebben voor een gelijkspel, maar Naim kon intikken nadat Wim een kopbal uit de haak gered zag door de sterke thuis-goalie. Shanghai bleef doorgaan en was duidelijk niet tevreden met een puntendeling. Ary besloot eindelijk eens naar de raadgevingen van de supporters en coach te luisteren en eens vanop afstand te proberen. Gevolg: de 2-3 verdween mooi onder de deklat. Zowat het enige afstandsschot van de wedstrijd. En het was dezelfde Ary die de kers op de taart plaatste. Ary zat na 2 doelpunten en een puike match vol van vertrouwen en eiste een vrijschop op die hij ook in doel liet verdwijnen. 2-4 en boeken toe! (verslag Wim Boets)

 

 

Shanghai - Remy Boys 7-3 (16/10/2010)

 

Shanghai kon eindelijk terug met de overwinning aanknopen maar een nieuwe domper op de feestvreugde was het uitvallen van doelman Mario. Al onze doelmannen staan nu op non actief maar de Remy boys lagen al in de hoek toen Mario uit viel. Shanghai wou geen nieuwe nederlaag en nam het heft in handen van bij de aftrap. Het verjongde Remy deed moedig mee maar was geen ploeg om de thuisploeg pijn te doen. Paake trapte in het eerste half uur uit elke hoek naar doel en miste rakelings een paar kansen. De bovenkant van de lat en een drietal ballen die van de doellijn gekeerd werden hielden de 0-0 op het bord. Na 37 min. brak eindelijk de ban en nog voor de rust stond er een veilige 3-0 in de tabellen. Paake knalde de eerste voorbij een zwakke bezoekende doelman en Wim Bru tikte aan de verste paal een center van Wikke tegen de netten na een heerlijke cross van weeral Paake. Tomas lag op de loer en zette de 3-0 ruststand op het bord. Na de koffie (afin het bronwater) scoorden de bezoekers uit een vrije trap van buiten de rechthoek. De gekrulde bal verdween onhoudbaar in de winkelhaak. Bij deze fase verdraaide Mario zijn knie en de vervanging was niet te vermijden. Gelegenheidsdoelman Steve kreeg gelukkig weinig werk want Shanghai bleef het gebeuren domineren. Win knalde met een lob de 4-1 tegen de touwen maar in dezelfde minuut scoorde Remy eveneens de 4-2. Patrick deed na lange afwezigheid zijn wederoptreden en ook Naim en Girum kregen speelkansen. Naim bedankte met 3 doelpunten waaronder een strafschop en tussenin konden de bezoekers ook nog eens juichen na een geharrewar voor doel. Zo eindigde deze match nog met ruime cijfers maar de schaduwzijde blijft de nieuwe kwetsuur van onze doelman.

 

 

Pellenberg - Shanghai 2-1 (9/10/2010)

 

Shanghai moest de kelk tot op de bodem ledigen en kreeg een derde opeenvolgende nederlaag aangesmeerd door Pellenberg. Alles op pech steken zou onrechtvaardig zijn want de ploeg knokte en was strijdvaardig maar maakte een paar onvergeeflijke fouten. Een paar andere details deden de rest. Zo was er de blessure van doelman Pats die bij een center de hoge bal klemvast had maar knullig aangetrapt werd door de thuiskapitein die daarenboven nog zonder kaart weg kwam. Pats moest met een ernstige blessure afgevoerd worden naar het ziekenhuis. (35') Pellenberg had toen al een 1-0 voorsprong omdat Girum geen echte verdedigers kwaliteiten heeft en de buitenspelval vergat dicht te doen. De thuisploeg kwam zo op een goedkope voorsprong die na de rust nog zou verdubbeld worden. Het was juist de "dader" van de te vermijden aanslag op Pats die scoorde met een kopbal. Het werd nu nog moeilijker voor Shanghai maar de ploeg bleef moedig knokken. Pellenberg gebruikte nu de nodige fouten en tijdgewin want het kreeg het meer dan moeilijk tegen een ontketend Shanghai. Dat nerveuse gedoe werd bovendien door de ref niet bestraft en Ary was de enige die na een schot van Bert kon scoren in de herneming. Er bleef nog genoeg tijd om de verdiende gelijkmaker te netten maar Pellenberg kogelde alle ballen naar voor en stelde een ondoordringbare muur op voor zijn doel. Het eindsignaal was de verlosser van de thuisploeg en Shanghai bleef met lege handen achter. Zo ontstaat er nu al een kloof met de top die onze ploeg verplicht om een lange achtervolging in te zetten.

 

 

Shanghai - St Joris Weert 2-3 (02/10/2010)

 

In voetbal tellen de doelpunten en vermits SJW één maal meer scoorde won het ook. Qua inzet en balbezit was Shanghai duidelijk de betere maar scoren deden de bezoekers één maal meer. Er waren slechts 4min. op de teller of Shanghai was al op achtervolgen aangewezen. De bezoekers buitten een misverstand in de thuisverdediging optimaal uit en de 0-1 stond op het bord. Naim werd uitzonderlijk in de verdediging uitgespeeld en het was voor FCS wat zoeken naar de juiste opstelling. Gelukkig kon Shevan al 2 min. nadien gelijkmaken na een krachtige kopbal onder de lat. Beide ploegen waren elkaar waard en een gelijkspel zou de beste weergave van deze partij betekend hebben. De bezoekers bleven echter kalmer dan de thuisploeg en stapelden de fouten op zonder gezichtsverlies. Shanghai kon dat niet en incasseerde na de rust ook nog 2 te vermijden doelpunten. Er was toen een uur gespeeld. Deze 1-3 achterstand gaf geen andere keuze dan de aanval en dat deed Shanghai ook. Na het derde doelpunt werd SJW gedurende het laatste half uur met de rug op zijn doel geplakt en alleen Naim kon de verdediging van de bezoekers nog in gebreke vinden. SJW trapte alle ballen hoog en ver weg en de muur voor het doel werd ondoordringbaar. De schaarse tegenaanvallen waren ook nog gevaarlijk omdat Shanghai alles op alles zette. Maar het lot besliste dat de thuisploeg zou verliezen.

 

 

Amicia Herent - Shanghai 2-3 (25/09/2010) Beker

 

Shanghai had weinig overschot in deze faire bekerwedstrijd. Amicia dat een reeks lager speelt liet dat nooit merken en ging voluit zijn kans. Het tempo was daardoor vrij hoog in de beginfase maar Shanghai speelde te slordig om te thuisploeg te verontrusten. Het waren de thuisspelers die prikten en met een paar snelle jongens vooraan deden de mannen uit Herent Shanghai pijn. Het was weeral het bewijs dat in voetbal alles kan en dat je nooit een ploeg mag onderschatten. De thuisploeg hield achteraan de deur goed dicht en Shanghai had alle moeite om het slot te ontgrendelen. Bij een tegenstoot werd het zelfs 1-0 en niet onverdiend. We speelden toen al 22 min. Shanghai bleef slordig aanvallen maar een inventieve noot bracht Wim voor de doelman en zijn linker deed de rest. Wie dacht dat dit het begin van een betere periode was had het mis want 8 min. nadien was het al 2-1 na zwak verdedigen van onze mannen. Gelukkig kon Naim net voor de rust de 2-2 scoren na een flater in de thuisverdediging. Coach Wim had dus oplapwerk tijdens de pauze en in de kleedkamer was het onnodig muisstil. De spelers hadden de berisping begrepen want bij de hervatting werd er onmiddellijk op balbezit gespeeld. Amicia keek de kat uit de boom maar moest nu de ganse tweede helft het spel ondergaan. Shanghai had 80% balbezit en liet de bal goed gaan. Daardoor kwam de thuisploeg niet meer in de buurt van Pats en het was wachten tot 7 min. voor affluiten voor de winninggoal werd gescoord nogmaals door Naim. Amicia was nu moegestreden en ontsnapte in de laatse 5 min. 3 maal aan de doodsteek maar Shanghai was al tevreden dat het een ronde verder kwam.

 

 

Cafetaria - Shanghai 2-1 (18/09/2010)

 

Shanghai leed zijn eerste nederlaag van het seizoen op Cafetaria. Deze aangename en hard bevochten wedstrijd werd verdiend door de thuisploeg gewonnen. Het individuele talent van een paar spelers gaf de doorslag. Shanghai speelde nochtans niet slecht en wou wel. De Cafetaria spelers wilden meer de overwinning en behaalden die ook, al was dat niet zonder moeite. Beide ploegen versierden veel kansen van bij de start maar de thuisploeg was hierin gevaarlijker. Onze verdediging kreunde onder het aanvalsgeweld van de Caffers maar voorin en op het middenveld werd er geknokt om de bal voor ons doel weg te houden. Pats moest allert blijven en de snelheid van de aanvallers van de blauw witten deed ons pijn. Het vroege uitvallen van Walter in de eerste helft en Jimmy in de tweede helft was bovendien geen goede zaak. Roel en de inspringende middenvelders moesten meer verdedigen dan in de voorgaande matchen en dat was een aanwijzing voor de sterkte van de thuisploeg. kristof en Girum hadden het moeilijk tegen de snelle aanvallers van Caf en hielden er ook nog respectievelijk geel en rood aan over. Niet voor vuile fouten maar het afstoppen door truitje trek werd ook bestraft met de zwaarste sanctie. Caf was wel nerveuser dan onze mannen en bij elke gevaarlijke fase werd de scheidsrechter verbaal op zijn plichten gewezen. De doelman kon ongestraft de ref duwen en bij stilstaande fasen beslisten de thuisspelers waar de bal moest liggen. Shanghai wist dat dit niet de goede manier was en probeerde alles om minstens één punt te pakken. De eerste grote kans was voor de bezoekers maar de thuisverdediging gooide er zijn kop voor. En kort voor de rust kon Caf dan toch scoren 1-0. Voordien dreigde het al een paar keer en men voelde het aankomen. Shanghai had nu geen keuze en moest er volop tegenaan in de tweede helft. In de 55 min. kreeg Naim een reuze kans toen hij heerlijk vrij gespeeld werd maar de laatste en correcte tackle bracht een hoekschop ipv een doelpunt. Caf voelde de dreiging en bleef onze verdediging bestoken. Girum redde een bal net voor de lijn en de andere kansen werden in hoekschop verwerkt of met wat geluk weggetrapt. Vijf min. nadien kwam onze ploeg toch gelijk. Twee opeenvolgende fouten in de grote rechthoek leiden tot een strafschop en alleen de thuisportier was het daar niet mee eens. Naim zette feilloos om. 1-1 Shanghai had voor deze gelijkmaker geknokt maar het gelijkspel was daardoor gevleid. De thuisploeg was even onder de indruk en 1 min. na de gelijkmaker mistte Wim van dichtbij de 1-2. Dat was voor beiden schrikken maar Caf liet niet begaan en ging vlot terug in de aanval. De beste krachten waren nu weg en het uitvallen van een paar verdedigers deed de rest. Een tweede doelpunt kon niet vermeden worden en Shanghai moest opnieuw achtervolgen. Alles in de aanval met het gevolg dat de tegenstoten nog gevaarlijker werden. Zo ontsnapte FCS aan een derde doelpunt en bleef het spannend tot het eindsignaal. Shanghai lukte geen tweede doelpunt vermits de 10 overgebleven spelers, na de uitsluiting van Girum, moegestreden waren en de thuisploeg bovendien krachtig verdedigde.

 

 

Shanghai - Tornooiveld 7-1 (11/09/2010)

 

De eerste thuiswedstrijd tegen Tornooiveld, dat Bruggenhof vorige week met 5-1 inpakte, was al meteen een test voor onze jonge ploeg. Tornooiveld, dat sinds een paar jaar een gedaanteverwisseling onderging en positief voor de dag kwam, moest echter met een zware nederlaag naar Evere terug. De laatste zomerzon(?) was van de partij en Shanghai ging er vanaf de start voluit tegenaan. Na een paar minuten kon deze wedstrijd al gespeeld zijn want Shanghai miste 3 open kansen op rij in deze aanvangsfase. Uit de eerste hoekschop kopte Roel de oververdiende 1-0 in de statistieken. Tornooiveld had niks in te brengen tegen deze voorsprong. De thuisploeg was veel inventiever en speelde ook veel sneller. Maar met Tornooiveld weet je nooit en dus bleef onze ploeg allert. Toen Naim na 24 min. de 2-0 scoorde na een hoekschop en een geharrewar voor doel was dit al geruststellender. De bezoekers kreunden onder de aanvalsgolven van Shanghai en toen Ary, een paar minuten voor de rust, de geruststellende 3-0 doelde was de wedstrijd gespeeld of dat dachten we toch. Nonchalence sloop in de ploeg en net voor het rustsignaal moest Pats tot 3 maal toe zijn netten ongeschonden houden maar bij de 4e poging ging de bal in doel. Tijdens de rust (3-1) kreeg gans Shanghai een donderpreek van coach Wim die zijn mannen op de onvergeeflijke fout wees. De 2e helft werd pas afgetrapt en Shanghai begon te klungelen. De bezoekers voelden even dat de thuisploeg onzeker werd maar Pats wilde niet wijken. De aansluitingstreffer werd 2x vermeden en in de daaropvolgende tegenaanval trapten eerst Steven en in dezelfde fase Walter op de doelman maar Tomas kende geen genade 4-1. Het dipje duurde een kwartier maar nu was Tornooiveld uitgeteld. Shanghai reet nu keer op keer door de moegestreden bezoekende defensie en Shevan stafte dit af in de 70e min.( 5-1) Vanaf nu was het eenrichtingsvoetbal en de kansen volgden elkaar op. De keeper en het doelhout konden nog even redding brengen maar de handsbal werd met een terechte strafschop bestraft en Bert kende evenmin genade. De Evere boys wankelden en ontsnapten aan dubbele cijfers want voor Shanghai hoefde het niet en voor Tornooiveld moest het niet. Ze smeekten om het eindsignaal en dat kregen ze ook 7 min. voor tijd maar toen had Shevan al zijn 2e binnengetrapt. De waterdrager was even tevreden. Voor de stats was het minder.

 

 

Heuvel-Lo - Shanghai 0-3 (04/09/2010)

 

Kersverse papa en boegbeeld Roel, die het grootste deel van de voorbereiding miste, stond gisteren paraat om zijn troepen de zege te bezorgen op Heuvel-lo." Big Dan" zou met rode wangen van het toneel verdwijnen indien hij de prestatie van onze libero had gezien. Coach Wim glunderde bij het zien van de kordate aanpak van zijn poulain. De ganse ploeg trok zich op aan zijn prestatie maar het moge gezegd dat gans Shanghai de stier bij de horens pakte. Heuvel-lo, nochtans geen doetje om zonder handschoenen aan te pakken, is de ploeg die ons niet echt ligt. Vooral omwille van het kleine en hobbelige terrein, maar ook omdat de aanpak er telkens stevig is. Dat was nu ook het geval maar Shanghai had meer talent in de ploeg en "wou" ook meer winnen. Het was geen namiddag om uit te rusten maar dat vooral is hoopvol voor de toekomst. Enig minpuntje waar we aan moeten werken is de commentaar op de scheidsrechter. De eerste match loopt iedereen neveus en met het gekende "doel" in het achterhoofd wordt dat al eens vergeten. Maar onze spelers zijn volwassen genoeg om dat op te lossen. Heuvel-lo gaf natuurlijk geen cadeaus maar moest van in het begin het spel ondergaan. Shanghai speelde snel en dat deed de thuisploeg toch wel pijn. Steve strafte al in de 8ste min. hun eerste misstap af met een mooie lob over de doelman. Hij zou verder de ganse match op de loer liggen en bewees waarom hij de voorbereiding zo goed doorliep. De thuisploeg moest nu wel uit haar "kot" komen maar daar was Roel dan. Bij een van de snedige uitvallen ging Shevan op snelheid tot aan de rechthoek en sluipschutter Wim Bru werkte de voorzet in de kooi. 0-2 na 30 min. was de ideale stand om Heuvel-lo onder druk te zetten. Na de pauze probeerde de thuisploeg om de achterstand te milderen maar bij hun schaarse pogingen ging Pats goed plat zodat de 0 op het bord bleef. Ook bij 2 andere pogingen gaf onze portier geen krimp en het was nieuwkomer Ary die met een heerlijk afstandsschot de 0-3 eindscore vastlegde. Het duurde tot de 70ste min. eer Heuvel-lo een nieuwe kans kreeg maar die werd knullig over gekopt. Shanghai was eerder tevreden met deze uitslag en Jimmy, nog in laatste instantie klaar geraakt na blessure aan de onderbeen, kon samen met drie anderen vroegtijdig naar de kant zodat ook de jongens op de bank hun waarde konden bewijzen.

 

 

 

Oefenwedstrijden:

 

 

Shanghai - Pellenberg 5-1 (31/08/2010)

 

De laatste oefenpot tegen Pellenberg werd met zware 5-1 cijfers afgesloten. Zo zit de maand augustus er op met een hevig oefenprogramma dat niet altijd vlekkeloos verliep. Toch noteerden we slechts één verlieswedstrijd tegen Caf99. Pellenberg, toch een te duchten tegenstrever, was verrast door dit fris voetballende Shanghai. Ook de schaarse aanwezigen trokken grote ogen want één match voor de aanvang van de competitie stond er een echt geheel tussen de lijnen. Coach Wim kon dan ook niet anders dan teverden glimlachen en ziet zijn hachje gered net voor de start van de zware competitie. Andere Bertjes & C° zullen hun mening moeten herzien. Shanghai bracht zuiver aanvallend voetbal van de bovenste plank en was eindelijk met een degelijk elftal aanwezig. Door de vele kwetsuren was de kern danig uitgedund en bovendien ontbraken er om allerlei redenen een aantal spelers in de vorige oefenmatchen. Geen ideale voorbereiding dus en weinig keuze voor Wim. Het was dus een opsteker dat net voor de aanvang er een "ploeg" tussen de lijnen stond die het beste voetbal van de voorbereiding bracht. Pellenberg was eerst niet onder de indruk maar moest al gauw ondervinden dat het geen makkie zou worden. Het scoreverloop was de waardemeter van deze wedstrijd en dat hadden de bezoekers niet verwacht. De thuisploeg kende slechts een klein dipje in het begin van de tweede helft maar hield stand en nam geen risico's. Nadien was Pellenberg uitgeteld en ontsnapte het nog aan een grotere achterstand. Na 5 min. opende Shevan de stand na een puike voorzet van Tomas. Pellenberg liet niet begaan en probeerde er iets aan te doen. Maar na 25 min. dikte Naim de voorsprong aan 2-0. (ruststand) De bezoekers probeerden moedig terug te slaan maar buiten een paar fouten lukten ze geen aansluitingstreffer. Het was Tomas die net na de rust uit een schuine hoek de 3-0 scoorde en zo ging Shanghai na de onderbreking op zijn elan verder maar het was Pellenberg dat scoorde 3-1 na een forse kopbal op een stilliggende fase. Nadien kenden de chinezen een eerder gemeld dipje maar het jeugdige talent loste dat voetballend op. Walter testte met succes als laatste man bij het ontbreken van Patrick en Roel en deed dit voortreffelijk. De bal werd snel en goed rondgespeeld en de snelheid van uitvoering was zeer hoog. Nieuwelingen Arnout en Wikke lieten zien wat ze in hun mars hebben en Bertje voelde zich verlost van de druk die de coach hem oplegde en verdeelde zoals het moet. Dit alles om te zeggen dat het voetballende vermogen van de ploeg op een meer dan degelijk niveau werd vertoond. Tester Karim zou in de 79 en de 86 min. nog twee maal scoren en de eindcijfers op 5-1 brengen. En ondertussen knalden de bedrijvige Wim Bru en snelheidsduivel Tomas nog ieder in dezelfde fase op de paal en was de bezoekende doelman een paar keer de redder in nood voor zijn elftal. Shanghai lijkt dus klaar voor de start maar zal vooral het kopje er bij moeten houden en niet gaan zweven. Er staat ons dan een mooie tijd te wachten. Op Heuvel-lo zaterdag kunnen we ons al bewijzen.

 

 

Remy boys - Shanghai 3-6 (28/08/2010)

 

Het wordt een afgezaagd liedje om alle afwezigen op te noemen. Maar Shanghai was weeral met slechts 8 spelers aanwezig voor de voorlaatste oefenpot. Er waren bijna meer spelers als toeschouwers dan die op het veld. Met dank aan de thuisploeg die 2 vrijwilligers opofferde om ons noodelftal te versterken. Shanghai speelde dus de eerste helft met 10 tegen elf en in de tweede helft 10 tegen 10 maar won verdiend met 3-6. Na 20 min viel het eerste thuisdoelpunt maar kort nadien stelde Bert al gelijk met een verre trap onder de dwarslat. Dat was slechts uitstel van executie want weeral 4 min nadien was het al 2-1 en nog voor de rust zou de thuisploeg Shanghai op een 3-1 achterstand trakteren. Shanghai had ondertussen al een paar kansen gehad om deze achterstand te milderen maar miste onbegrijpelijk. Toch kon Tomas één min voor de rust de stand op 3-2 brengen. Na de rust werd de thuisploeg door een gretiger Shanghai volledig uitgeteld. De Wijgmaal boys lukten nog sporadisch een doelpoging en nog minder gevaar. Gelegenheidsdoelman Steve kon alle dreiging moeiteloos in de kiem smoren. Via Wim Bru en Tomas werd het gelijk en Bert zette een penaltyfout om in de eerste voorsprong. 3-4. Tomas en Wim maakten het half dozijn vol in de laatste minuten. Roemloze overwinning zondermeer.

 

 

Shanghai - Plazza Players 10-0 (24/8/2010)

 

Shanghai hoefde geen champions leage voetbal te spelen om Plazza te verslaan. De bezoekers waren maar met 9 en daarom werden vrijwilligers Bart en Pats naar de tegenpartij verschoven zodat er toch nog een wedstrijd gespeeld kon worden. Het was voor beiden een "goede training". Bart moest zelfs voor affluiten gekwetst naar de kant en ook Walter ging met het terugkerende kwaaltje voortijdig douchen zodat er toch nog 10 tegen 10 gepeeld werd. De bezoekers waren te zwak om een goede waardemeter te zijn. Girum nam de plaats van de ontbrekende Roel of de gekwetste Patrick achteraan in. Onze verdediging blijft het pijnpunt door de vele gekwetsten. Testers Ismo (Nigeria) en Wim deden het niet onaardig en speelden gezwind mee. Het was een studieronde van 18 min. voor het 1-0 werd via Arnaut. Bert was goed op dreef en stuurde zijn troepen richting bezoekende doel waar Pats meer werk kreeg dan hem lief was. De volley van Bert en de inlegger van Steve brachten Shanghai naar 3-0. Nog voor de rust dikte Ismo aan tot 4-0 en Plazza kon hier weinig tegenover stellen. De bezoekers kwamen zelden voor de muit van Mario, die een rustige avond kreeg en zijn vakantie met een dagje kon verlengen. Na de pauze waren het Conrad, Arnaut en Steve (die 4 doelpunten lukte) die de voorsprong aandikten tot 7-0 vooralleer de Plazza Players 2 kansen kregen. Dat was dan even schrikken. Maar de verdiende eerredder standde op de paal en verder kwamen de oude markt jongens niet. Toen verdwenen Bart en Walter van het toneel zoals eerder gemeld maar Shanghai liep verder uit tot 9-0 via alweer Steve en Kristof. Steve lukt zelfs de dubbele cijfers een paar minuten voor affluiten.

 

 

Shanghai - Caf99 5 - 1 (22/08/2010)

 

Om allerlei reden (waarover ik beter niks schrijf) waren er niet minder dan 13 afwezigen voor deze wedstrijd. Het was dus een ganse zaterdagmorgen rondbellen en mailen om toch een elftal op de been te krijgen. Er bleven 8 spelers over waarvan Bart nadien nog afzegde om naar Pellenberg af te reizen. Na een resem telefoontjes verschenen er dan toch 10 moedigen aan de aftrap. Steve offerde zich op om in het doel te staan bij afwezigheid van Pats en Mario. De anderen speelden voor wat ze waard waren en dat was niet onaardig. Blijkbaar hadden andere ploegen dezelfde problemen om spelers samen te krijgen. Een experimenteel elftal (lees tiental) kon de druk toch afhouden maar incasseerde de 0-1 na een doorbraak van Caf99. Kort voor rust moest Shanghai dan een tweede opdoffer incasseren want Patrick kwetste zich na een kopbal op onschuldige wijze toen hij ten val kwam. De latere diagnose bleek een armbreuk. De negen overblijvers speelden verder en kregen nadien versterking van een opgetrommelde thuisspeler. Over de tweede helft blijf ik het verslag schuldig want toen was ik niet meer aanwezig. Onze ploeg won alleszins nog met 5-1 wat een rare omschakeling bleek. Het moge gezegd dat de overgebleven moedigen een pluim verdienen.

 

 

Shanghai - SKN Aarschot 5 - 2 (17/08/2010)

 

Shanghai herpakte zich gedeeltelijk tegen SKN. Deze vernieuwde ploeg liet een aardige indruk na omdat ze jonge spelers hebben aangesloten die niet negatief voetbalden. Het reeksje verschil werd echter op het bord geprikt door de thuisploeg. De wedstrijd was nogal rommelig omdat niet iedereen de opstelling van de bezoekers begreep. Tussen de lijnen ging het snel maar er werden enorm veel slechte passes gegeven. Daardoor stokte meestal het aanvalsgeweld dat we verwachtten. Uit een brede kern mistten we weeral een aantal pionnen waardoor het zoeken blijft naar een basisploeg. De vervangers doen het echter niet onaardig en gaven zich ten volle. Het duurde slechts 9 min. vooralleer "pake" door de verdediging slalomde en Wim Bru de 1-0 voor het intikken gaf. Wim deed hetzelfde met Shevan en het stond 2-0 na een kwartier. SKN gaf weinig om deze uitslag en voetbalde snedig verder. Het spel ging over en weer en bij een vlotte aanval werd het 2-1 na een hoekschop. Interim coach Swoj liet onder de rust verstaan dat er vooral meer moest gesproken worden en dat de passing beter moest. Na de koffie liet Shevan zijn vorm al zien en lukte de 3-1 waardoor er weeral een veilige voorspong op het bord stond. Even later was het al 4-1 toen Wim de flank afsnelde en de inlegger aan Steve bezorgde. We speelden nog geen uur. Shevan bleef de boeman en na 80 min. gaf hij de doodsteek aan SKN. In de volgende minuten ontsnapte Shanghai tot 2x toe aan een bezoekende treffer die zeker niet onverdiend zouden geweest zijn. Girum,die zeer verdienstelijk speelde, moest nog gekwetst naar de kant. En 5 min. voor affluiten lukten de bezoekers dan toch nog de 5-2 maar toen was het te laat om nog terug te slaan.

 

 

Shanghai - Caf99 2 - 4 (14/08/2010)

 

Shanghai incasseerde zijn eerste nederlaag na een slap vertoon. Een aantal jongens waren en niet met volle goesting bij en misschien was de marktrock nacht er te veel aan. Bekerwinnaar Caf99 bracht een degelijk elftal op de nieuwe kunstgrasmat maar de bekerwinnaars waren niet allemaal aanwezig. Het bleek een experimenteel elftal dat bij momenten aardig voetbalde. De bezoekers waren dus ook in hun "oefenfase". Shanghai speelde alsof het nu eenmaal deze match moest afwerken. De eerste 25 min. onderging de thuisploeg het spel en incasseerde een doelpunt toen Pats een vrijschop niet onder controle kreeg en in de voeten van een bezoekende aanvaller duwde die dat geschenk niet liet liggen. 5 min. nadien kreeg Shanghai pas zijn eerste kans toen Samir van dichtbij miste. De bezoekers schakelden een versnelling hoger en Shanghai kraakte. Een 2e doelpunt was het gevolg toen een caffer door de buitenspelval glipte en genadeloos scoorde in de 41 min. De organisatie was nu zoek en nog voor de rust was het opnieuw 0-3. Wat tegen Remy lukte leek nu een droom. De laatste marktrock pintjes waren uitgezweet en vervangen door bronwater tijdens de rust. Al in de eerste minuten na de pauze miste topscorer Wim een open kans en gaf Bart de bezoekers een kans op een schoteltje maar die werd gemist. In plaats van 0-4 werd het 1-3 toen Steve, toch een van de betere op het veld, na een doorsteekpas kon scoren. In de 70 min. kwam de 1-4 er dan toch en was Shanghai uitgeteld. Niettegenstaande waren er in de laatste 20 min. voldoende kansen om deze match nog op een gelijkspel te eindigen want eerst redde de bezoekende keeper knap, nadien scoorde Wim Bru dan toch de 2-4 en misten onze jongens nog 2 schitterende kansen. Caf99 was toen al aan het aftellen naar het eindsignaal en wist de zege binnen.

 

 

Shanghai - Remy Boys 4 - 3 (11/08/2010)

 

Remy Boys zakte naar het Boudewijnstadion af met niet minder dan 25 spelers. De beide helften waren dan ook totaal verschillend omdat afzonderlijk het eerste en tweede elftal van Remy boys aantrad. Daardoor was voor Shanghai de eerste helft de meest leerrijke. Naim, Roel en Christoff waren aan hun eerste wedstrijd toe en konden al rap ondervinden dat er van rusten geen sprake was. Het tempo lag zeer hoog en Remy dicteerde de wet en de wedstrijd met aanvallend voetbal. Pats moest na 10 min de eerste redding brengen en even later stond het 0-1 na een persoonlijk actie van Wijgmaal. Toch creeerde Shanghai een paar mooie kansen. Na een eerste misser kreeg Wim bru tot 3x toe de kans op de gelijkmaker maar de bezoekende doelman wou niet wijken en redde knap de 3 ballen. We speelden toen al 23 min. Op het half uur profiteerden de boys van de twijfel in onze verdediging en de 0-2 was een feit. Het moge gezegd dat de sterke tegenstand van Remy daar voor iets tussenzat want nadien werd een vrije trap haarfijn in de winkelhaak gejaagd en stond er nog voor de rust een geruststellende 0-3 op het bord. Shanghai verdiende zeker een doelpuntje en die kwamen er ook. Na de pauze wisselde Wijgmaal zijn elftal en nu traden de jongens op waartegen we ook in de competitie zullen uitkomen. Onze jongens hadden al veel krachten verbruikt maar speelden met de winnaarsmentaliteit. Na de 1-3 van Patrick voelde ons elftal dat er meer in zat en ze gingen op zoek naar meer. Remy bleek niet opgewassen tegen de aanvalsdrang en incasseerde een tweede treffer na stafschop op Jimmy. Naim klaarde de klus en zou nadien nog een mooie schuiver naast de doelman deponeren waardoor de stand totaal omschakelde want bij een inzenden van Tomas had patrick opnieuw de bordjes in evenwicht gebracht. Tegen de winnende goal van Naim hadden de bezoekers geen antwoord en zo kon Shanghai deze wedstrijd nog winnen na een verloren positie aan de rust.

 

RG Oplinter - Shanghai 1-11 (07/08/2010)

 

Shanghai was in een productieve bui op Oplinter en scoorde vlot tegen een weliswaar zwakke tegenstrever. De aanval lukte in de eerste drie oefenwedstrijden al 20 doelpunten maar achteraan is er nog werk aan de winkel. De verdediging geeft nog te veel domme kansen weg want zelfs het zwakke Oplinter miste een drietal onbegrijpelijke kansen waardoor we zeker 4 doelpunten tegen konden krijgen. Tegen dit Oplinter is dat te veel want de thuisploeg kon nooit een vuist maken. Het tempo lag beduidend lager tegenover de vorige matchen en vermits de rood groenen dan ook nog op buitenspel gingen spelen was het een koud kunstje om dat af te straffen. Nick liet na 9 min. zien dat zijn liesbreuk nog niet aan stop toe is en knalde een volley in de hoek. Eén min. nadien was het al 1-1 na mistasten van onze verdediging maar dat was het enige wapenfeit voor Oplinter. Na 21 min. glipte Steve door de buitenspelval en gaf Tomas een assist op een plaatje. Even nadien ging een lob van de thuisploeg nipt naast. De kansen van de thuisploeg waren wat verdeeld en leggen toch de pijnpunten van onze verdediging bloot. Maar de thuisverdediging (?) acteerde zo zwak dat Shanghai er doelpuntjeskermis van maakte. Wim Bru ontwaakte van de "Beachparty" en door het geklungel van RG werd het 1-3. Nog voor de rust tikte Samir de 1-4 op het bord. Na de pauze was er helemaal geen tegenstand meer en achtereenvolgens doelden Girum (50') Samir (60') Shevan (71') en nogmaals Wim Bru (82' en 84'). Patrick zette de dubbele cijfers in de statistieken (85') en beachboy Wim strafte de zoveelste blunder af 1-11 in de laatste minuut

.

 

De Zon Wersbeek - Shanghai 4 - 4 (3/08/2010)

 

Aangename pot voetbal waarin Shanghai in de laatste minuut een 2-4 voorsprong uit de hand gaf. De mannen uit Wersbeek speelden viriel en correct voetbal uit de zondagreeks. Shanghai bleek na een uur het hoofd te verliezen en begon te mekkeren tegen de scheidsrechter en dat was de enige valse noot van deze partij. Voordien was het een snelle en sportieve match. Na de uitsluiting van Jimmy was het beste er af en gaf Shanghai nog een riante voorsprong weg. De ganse wedstrijd werd er aan een hoog tempo gespeeld. Mario, voor het eerst in het doel, mistastte zich al na 5 min. op een hoge bal maar deze ging gelukkig tegen de paal buiten. Het spel ging over en weer en het was tot de 25 min. wachten eer De Zon een kans kreeg die naam waardig. De kopbal werd overgekopt. Even nadien kwam de linker van Wim Bru in stelling en dan weet je het al 0-1. Shanghai schakelde nog een versnelling hoger en Wersbeek moest een tweede doelpunt slikken. Shevan devieerde de teruglegger van Tomas in doel. De ruststand was verdiend. In de 2e helft moest Mario zich dan toch omdraaien nadat Shanghai bij een paar fases de 0-3 mistte. De harde schuiver verdween in de benedenhoek. Shanghai was hierdoor niet aangeslagen, of toch? Bij een paar harde fases begonnen onze jongens te mekkeren tegen de scheidsrechter en dat kan je beter niet doen (ook niet in een oefenmatch) Hierdoor verloor onze ploeg de concentratie, werd Jimmy uitgesloten en werden de anderen eveneens nerveus. Wie aan de kop wil spelen laat beter deze strubbelingen achterwege en dat moeten onze spelers begrijpen. Na 80 min. stelde de thuisploeg weeral gelijk na een vrije trap in het dak van het doel. De rust keerde wel weer en Tomas bracht Shanghai weer op voorsprong na een individuele actie in de rechthoek. 4 min. nadien werd de 2-4 op een haartje gemist door Wim Bru maar tester Arnaut liet zien dat hij kan voetballen en lukte op zijn beurt een doelpunt. Deze voorsprong leek meer dan voldoende om de 2e match te winnen maar in de laatste min. strafte de thuisploeg nog 2 maal het concentratieverlies af en haalde zo nog een onverhoopt gelijkspel.

 

 

Shanghai - SK De Zoenk 5 - 4 (31/07/2010)

 

Shanghai opende de oefencampagne tegen de kampioen van 3e klasse. Onder het waakzame oog van toptrainer Peter Brys, die zijn nieuwe carrière begint bij De Venne Aarschot, leverden beide ploegen een genietbare partij af. De Zoenk mag echt wel fier zijn op zijn prestatie want het bracht fris en aangenaam voetbal zonder zeuren. Het was even wennen op onze nieuwe "grasmat". Deze kunstgrasmat, van de betere kwaliteit mag gezegd, werd nadien door vriend en tegenstander als "top" beschreven. Secretaris en kersverse vader Roel, zorgde voor verschillende thuismatchen in de oefencampagne om dit nieuwe speelgoed onder de knie te krijgen. Het kan later een aangename troef voor onze ploeg betekenen.

 

Nu even naar de match zelf. Er werd zelfs 10 min. te vroeg afgetrapt want iedereen zat te popelen om het nieuwe seizoen in te spelen. De Zoenk liet zich meteen gelden en toonde waarom het kampioen speelde in 3e klasse. Het kan een toonaangevende ploeg worden in 2e en is zeker een versterking voor onze reeks. Pats moest al in het eerste kwartier de handen uit de mouwen steken om onheil en achterstand te voorkomen. Maar het was wel Shanghai dat op voorsprong klom in de 20 st min. Bert was ver op de helft van de bezoekers doorgedrongen en trapte heerlijk in de verste hoek. De bezoekers moesten even bekomen maar herpakten zich vlug. In de 29 min. stonden de bordjes opnieuw gelijk want Shanghai geloofde in buitenspel maar de ref liet doorspelen en De zoenk liet deze kans niet liggen. Vermits er afgesproken was om willekeurig te wisselen in deze eerste oefengalop was het niet altijd mooi om zien want er werd nogal naar de "plaats" gezocht door meerdere spelers. Alle aanwezige spelers konden zich dus bewijzen en er waren en paar testers aanwezig die later eventueel de kern kunnen versterken. Nieuwe aanwinst Johnny voelde meteen dat het niet eenvoudig zal zijn om een basisplaats te veroveren maar hij liet al zien wat er in zijn mars ligt. In de 35 min. kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Patrick noopte de doelman tot een parade en uit de hierop volgende hoekschop kon Thomas schuin inschieten. Omdat FCS niet altijd efficiënt verdedigde stonden de bordjes 2 min. later al opnieuw gelijk. Dat was ook de ruststand.

 

De talrijk opgekomen supporters konden genieten en ook de 2e helft bracht aangenaam voetbal. Nu was het Shanghai dat snel van start ging en De Zoenk die scoorde 2-3. We waren toen een uur ver. 8 min. nadien vond Bert het welletjes en in 2 min. veranderde de score naar 4-3. Pake gaf meteen zijn visitekaartje. De bezoekers konden nog één keer terugkomen na een terechte strafschop die eerst op de lat belande maar nadien in de netten. Een paar min. voor affluiten hield veteraan Walter toch de zege thuis want hij trapde de bal onhoudbaar voorbij de bezoekende doelman. Zo eindigde deze aangename oefenpartij nog met een thuisoverwinning 5-4.