Bruggenhof Betekom - Shanghai 2-7 (28/04/2012)

 

Voor de laatste wedstrijd van de competitie en de daaropvolgende spelersuitstap had het bestuur een bus gecharterd om onze helden feilloos aan de aftrap te krijgen, te belonen voor hun prachtige seizoen en tevens om te vermijden dat een alcoholcontrole roet in het eten(?) zou gooien. De verwende profs van Shanghai lieten het niet aan hun hartje komen en zouden de ganse dag genieten. Behalve Ary dan, die met gekneusde ribben langs de zijlijn moest toekijken. De ondraaglijke pijn zou nog in de verf gezet worden door professor Shevan die een aanval deed op zijn aantal gescoorde doelpunten. Ary had er 13 en Shevan strandde op 11. De beloofde bakken bier bleven in de frigo want Shevan moest voortijdig naar de kant met een blessure en dit onder luid applaus van de ongelukkige Ary. Ondertussen was Shanghai al uitgelopen tot 2-6. Na een flauwe start werd al rap duidelijk waarom Bruggenhof achteraan de klassering staat want shanghai liep vlot uit tot 0-5 zonder echt op het pedaal te moeten duwen. Bovendien verkwanselde de thuisploeg een paar aardige kansen van dichtbij. Pake trapte al na 13 min. een vrijschop tegen de netten en via Shevan (18'en '38 '42) Jimmy ('33) werd het 0-5. Tussendoor hadden Wim Bru en een thuisaanvaller een reuzekans laten liggen. Shanghai dacht al meer aan de pinten die ze achteraf gingen drinken dan aan het voetbal. Bruggenhof speelde moedig en kon de eer redden vlak na de pauze. Maar Tomas wou ook nog eens scoren en dat lukte aardig in de '54 en de '88. Ondertussen had ook Bruggenhof met een mooie kopbal gescoord en had kapitein Bart zijn meer dan verdiende applausvervanging gekregen voor vele jaren trouwe dienst bij Shanghai en dit in zijn meer dan waarschijnlijk laatste match. Dank u Bart voor de jaren van inzet en kameraadschap.

 

Shanghai - VK Heuvel-lo 1-3 (21/04/2012)

 

Uitgerekend op de dag van het 40-jarig bestaan heeft Shanghai opnieuw een nederlaag opgelopen. De aanwezigheid van de vrouwen en verloofdes (speciaal in de bloemen gezet door onze spelers) kon het elftal niet inspireren tot een betere wedstrijd. Coach Wim liet al zijn onderdanen opdraven in beide helften maar moest moedeloos toekijken hoe zijn kampioenenploeg ten onder ging. In de eerste helft speelden de bezoekers nochtans flauw maar Shevan was niet in zijn dagje en pegelde een drietal kansen aan de verkeerde kant van de paal. De kansen die wel binnen het kader kwamen werden door de bezoekende doelman onschadelijk gemaakt. De voetbalwet kwam nadien tot zijn recht want de bezoekers scoorden wel. Shanghai moest dus gaan rusten met een 0-1 achterstand ipv een ruime voorsprong. Na de pauze zouden ze dat wel recht zetten. Niks was minder waar want al na 3 min. in de tweede helft verdubbelde Heuvel-lo zijn voorsprong. De thuisploeg moest nu vol aan de bak om deze achterstand op te halen. Onder het luide gebrul van de ontgoochelde dames zat er niks anders op dan aan te vallen met de nodige risico's. Shevan kon een voorzet naast de paal inkoppen en er bleef nog voldoende tijd over om een tweede opeenvolgende nederlaag af te wenden. Heuvel-lo kreeg meer ruimte en hanteerde de counter zoals het past. Onze verdedigers schoven mee naar voor en het was achteraan dikwijs 2 tegen 4 of 5. Mario kon eerst nog redden maar moest zich 8 min. voor tijd gewonnen geven. De verdediging stond toen al bijna aan den toog. Ik bedoel, ze waren niet te bespeuren. Na de match werd er verder gevierd. De vrouwkes hadden hun tranen al gedroogd en deelden in de ambiance van het kampioenenelftal. Nog één inspanning en een slopend seizoen is voorbij. De viering nog niet.

 

Caf99 - Shanghai 4-1 (14/04/2012)

 

Een futloos en ongeïnspireerd Shanghai verloor, de match die het enigszins moest winnen, met zware 4-1 cijfers. Van een kampioenenploeg mag je meer verwachten, zo dachten de supporters. Bewijzen dat je de terechte kampioen bent was ook nog een motief. Slechts elf spelers aan de aftrap, sommigen zonder uitrusting toegekomen en bovendien een lusteloos vertoon. Een paar sterkhouders door omstandigheden niet of te laat aanwezig, het maakt niet uit wat de reden is. Caf was dus de enige ploeg die wou winnen want ze speelden tegen de leider. Van bij de aftrap namen ze het spel in handen en na 17 min. was het raak. Een speler omzeilde de al dan niet buitenspelval en lobte onze doelman. 1-0. Shanghai vond niet direct een antwoord op deze achterstand en liet zich betrappen op veel balverlies, te weinig inzet en slordig voetbal. Het logische gevolg hiervan was een grotere achterstand. We speelden slechts 37 min. Nog voor de rust moest ons team de kelk tot de bodem ledigen want Caf kende geen genade 3-0. De helden waren dus moe of ongeconsentreerd en na de pauze zou het spelbeeld nauwelijks veranderen. Na het behalen van de titel is het alsof iedereen op zijn lauweren wil rusten. Hoe motiveer je dan je ploeg als coach? Met een bak stella na de match natuurlijk. Na het vierde doelpunt in de 2e helft konden de kampioenen dan toch de eer redden maar verder kwamen ze niet meer. 't Zal wel normaal zijn zeker?

 

Shanghai - De Venne 3-3 (8/04/2012)

 

Oud-speler Peter Brys had zijn troepen opgetrommeld om zeker geen flauw figuur te slaan tegen zijn kameraden van Shanghai. Ze wilden natuurlijk de kampioenen verslaan en hen een tweede nederlaag aansmeren. Zo ver kwam het echter niet maar dat was de fout van de bezoekers. De eerste helft had weinig om het lijf want het spel ging over en weer. Beide ploegen speelden met een aftastende houding. Het spektakel zou pas na de rust beginnen. De bezoekende spits bleef de ganse tweede helft een gesel voor onze verdediging maar zijn maats verknoeiden de kansen. Coach Wim had vooraf al zijn troepen laten genieten en de jongens die minder speelden kregen meer speelgelegenheid. Tomas was afwezig, Pake startte op de bank en Patrick was geschorst. De thuisploeg moest daardoor wat naar samenhang zoeken. De viering kostte blijkbaar ook wat krachten. Pats moest voluit aan de bak en in de 53ste min. kwamen de Venners op voorsprong na een vrijschop die krachtig ingeschoten werd. Dat was niet onverdiend maar wel zonder Roel gerekend. Die verscheen wat later in de 16 en na een afgeweerde poging knalde hij schuin in de verste hoek de gelijkmaker binnen. De bezoekers waren niet onder de indruk en bleven de kooi van Pats bestoken. In drie minuten tijd speelden ze op het uur een 1-3 voorsprong bijeen. Het derde doelpunt was echter een schoolvoorbeeld van buitenspel maar daar trokken de bezoekers zich niks van aan. De buit leek binnen maar daar ging Shevan niet mee akkoord. Die knalde een bal een paar minuten nadien al heerlijk in de kruising. Shanghai moest echter risico's nemen om de achterstand op te halen en dat was in de kaart van De Venne gespeeld. De tegenstoten waren nu telkens levensgevaarlijk. Pats moest nog een paar keer de meubelen redden en er werden nog twee doelpunten voor buitenspel afgekeurd. Dat kwam door de gretigheid van de tegenstrevers die telkens de bal nog over de lijn duwden daar waar de bal er zo al in zou gaan. De laatste tik was er dus te veel aan. En toen iedereen zich al verzoende met een tweede nederlaag verscheen Shevan nogmaals als een duiveltje uit een doos voor de bezoekende kooi en hij knikte zowaar de gelijkmaker nog tegen de touwen. Dat was een opdoffer voor de kranige bezoekers en de bonus van een vat (weeral) voor de kampioenen (13 op 15). We begrijpen dat de jongens van De Venne ontgoocheld waren want ze hadden alles gegeven om de leider te verslaan. Al het nerveuze gedoe na de match was voor niks nodig.

 

Wees gerust er is niks aan de hand en FC SHANGHAI is een fiere kampioen. Alle straffe verhalen, foto's filmpkes enzomeer volgen in de volgende dagen. Youtube, facebook (niet echt mijnen dada) zullen druk bezocht worden. De GSM van Brys zal bovendien deze week verschillende keren moeten opgeladen worden om al zijn vedetten op te trommelen in de waan de kampioenen volgende zaterdag te verslaan. Bij het ontwaken zullen verschillende van ons de kater moeten doorspoelen. Coach Wim moest het ontgelden (wie had anders gedacht?) Maar het spiderman pakje stond hem geweldig en was het ideale tenue om de champagnefontein af te stoppen. De bloem was alleen als decoratie bedoeld. Het koor van de kampioenen werd tot aan zee waargenomen. Daar moest T2 Patrick het allemaal uitleggen waarom hij naar bier rook, waarom hij zo laat was en van welke straffe ploeg hij wel supporter is. De markt werd met een groot spandoek versierd zodat zelfs "de Louis" achter zijn gordijn kwam piepen om te zien wat er aan de hand was. In de Plazza stond de patron met zijn geld te zwaaien om zeker de eerste sponsor van "de ploeg van 't stad" te worden voor het volgende seizoen.(hopelijk hebben ze het aangenomen) AB Inbev werd zeker de winnaar van de dag maar het voornaamste was dat je de blije gezichten kon zien bij iedereen die met Shanghai verbonden is. Dat zijn onze spelers, onze bestuursleden, onze supporters en alle sympathisanten van deze fantastische club. Ook al deze mensen dragen bij tot het welzijn en overleven van de enige eersteklasser in de KBLVB die de naam Leuven draagt. Voor alle duidelijkheid: de topspeler van OHL die zijn transfer naar Shanghai bekend maakte zal omwille van oververmoeidheid toch niet komen zodat niemand om zijn plaats hoeft te vrezen. Maar alleen al de 2 minuten dat ik de onzekerheid bij iedereen kon waarnemen over wie dat wel zou zijn waren meer dan een voldoening. Over de toekomst en wat er zo nog allemaal gebeurde zullen we volgende zaterdag spreken. Nu moet iedereen volop genieten van deze speciale dag.

 

Tot zaterdag

 

SWOJ

 

Shanghai – Sparta Tremelo 5-0 FF (31/03/2012)

 

Voor het derde jaar op rij gaat de wedstrijd tegen Sparta Tremelo niet door. Shanghai kon dus 1u30 langer vieren want de kampioenstitel is binnen na deze forfait overwinning. Iedereen had liever de titel gewonnen op het veld maar het zij zo. De 4 overblijvende wedstrijden zijn nu een formaliteit maar er zal met eergevoel gestreden worden voor de punten. Eerste achtervolger Caf99 kan ons nu niet meer bedreigen want ze gingen onverwacht verliezen op St Joris Weert. Daardoor schrijft Shanghai nu ook geschiedenis. Na 40 jaar is de eerste titel binnen en dus tijd om te vieren. De spelers zijn bovendien de verdiende kampioenen want ze verloren slechts één match tot vandaag. Met slechts 29 tegendoelpunten hebben we tot nu de beste verdediging van de reeks en 82 doelpunten vóór is ook niet min. Voor de oudere spelers is het de kers op de taart en voor de jongeren is de ambitie om in 1e klasse te spelen al voldoende om ze te motiveren. Een paar versterkingen zijn misschien nodig maar dat is voer voor later. Nu eerst uit de bol gaan en genieten van deze 1e titel in het bestaan van Shanghai.

 

 

PROFICIAT FC SHANGHAI met deze eerste titel!

 

 

Kapelleke Langdorp - Shanghai 3-5 (24/03/2012)

 

Kapelleke, derde in de stand, wou Shanghai met krachtvoetbal opzij zetten. De vriendschap tussen vele spelers van beide ploegen werd even vergeten en de strijd was hevig. Zeven gele en één rode kaart waren de saus voor dit spektakel. Shanghai wist dat het met een overwinning de titel bijna niet meer kan missen. Geen ziel die gelooft dat er nog 5 machen verloren worden. Roel en Pake waren de grote afwezigen op het terrein maar hun vervangers streden met evenveel moed. In de beginfase was het gelijkopgaand maar na 21 min. namen Patrick en Nick een thuisaanvaller in een sandwich en de ref wees naar de stip. Kapelleke kwam zo op voorsprong. Shanghai en de thuisploeg kregen nadien een aantal kansen maar de 1-0 bleef op het bord tot aan de rust. Door het belang van deze match acteerden de chinezen veel te zenuwachtig en dat werd tijdens de rust aangekaart. In de tweede helft zou FCS bewijzen dat het een waardige leider en toekomstig kampioen is. Nochtans zag het er even later slecht uit want uit een doorsteekpass kon Langdorp de score verdubbelen. We speelden slechts 47 min. Drie minuten nadien was de aansluitingstreffer al een feit want ook Kapelleke werd met een lichte penalty bestraft en Ary kende geen genade. Shanghai geloofde er opnieuw in en trok ten strijde. Keerpunt van de wedstrijd was de 65ste min. want Kapelleke scoorde opnieuw nadat Pats eerst met de voet kon redden en in dezelfde minuut pegelde Shevan (hoera) een bal van uit de zestien op de paal en via het hoofd van de doelman verdween de bal in de netten. Deze nieuwe aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet meer te boven want een zucht nadien kreeg de spits van Langdorp een rode kaart voor natrappen. De roodwitten waren nu kompleet van slag en coach Wim ging voluit voor de overwinning. Iedereen was verbaasd want een gelijkspel zou al voldoende zijn. Patrick verliet zijn plaats achteraan om mee in de aanval te trekken, de verdediging speelde man op man en Kapelleke vond geen tegenzet. Nog voor de rood bestrafte speler onder de douche stond kopte Patrick al de 3-3 via een verdediger in de hoek en even nadien ging de thuisdoelman nogmaals in de fout. Patrick was er weeral als de kippen bij om de bal over de lijn te duwen. Van een ommekeer gesproken. De thuisploeg probeerde nog wel maar Shanghai had zijn tegenstrever in een houdgreep. De bal werd nu rustig rond gespeeld en als er toch dreiging was deed doelman Pats wat ze van hem verwachten. De moedige beslissing van trainer Wim werd met een 5e doelpunt beloond toen de thuisverdediging opnieuw in de fout ging en Naim dit ongenadig afstrafte. Nadien werd in de kantine het vochtverlies van deze fel betwiste match terug op peil gebracht. Door de winst van Cafke is het nu nog even wachten op de felbegeerde titel.

 

Astra Begijnendijk - Shanghai 1-5 (17/03/2012)

 

Ons team kwam met veel vertrouwen aan de aftrap en zou dat nooit verliezen. Astra was nochtans uiterst gemotiveerd om de scalp van de leider te veroveren. Van in de eerste minuten waren beide ploegen dicht bij de openingstreffer. Ary zijn schot werd klasrijk geweerd door de thuisportier en Pats had geluk dat de paal hem bij stond om de thuisploeg niet nog meer te motiveren. Ook in de 20 ste min. mistte Astra een reuze kans om de leider aan het wankelen te brengen. Shanghai liet zich echter niet onbetuigd en was efficiënter bij de afwerking. Tomas stuurde Wim in het straatje en die mistte niet. De thuisploeg zou deze opdoffer niet meer te boven komen al bleven ze aardig mee spelen. De buitenspelval klapte niet altijd correct dicht en Shanghai profiteerde hier van. Zeer tot ongenoegen van de plaatselijke trainer die de ref met alle zonden ter wereld zou opzadelen. De bezoekers bleven kalm en lieten de storm over waaien. Voor de thuisploeg was de man met het fluitje de boosdoener al gingen wij daar niet altijd mee akkoord. Toen Pake van op afstand de keeper op de korrel nam en deze in de fout ging was Wim er nogmaals als de kippen bij om 19e treffer van het seizoen in te tikken. Deze ruststand was verdiend maar zou kort na de pauze al veranderen. Astra wou niet opgeven en scoorde de aansluitingstreffer waardoor het terug spannend werd. Shanghai moest nu even doorbijten en zou het volgende kwartier de thuisdruk ondergaan. Toen vond Ary het genoeg en met een heerlijke doorsteekpas bracht hij Tomas voor doel. Die knalde opnieuw Shanghai met 2 doelpunten verschil op het bord. De thuisploeg streed nog moedig verder maar zou Shanghai niet meer in verlegenheid brengen. Het gemekker op de ref bracht bovendien geen soelaas en 3 min. nadien kon Shevan, al dan niet uit buitenspel de Begijnendijkers volledig uit tellen. Onze staf wist toen al dat Caf 99 thuis met 0-1 de boot was ingegaan en de voorsprong op 12 eenheden gebracht werd. Vieren kunnen we nog niet maar we zijn nu echt wel héél dicht bij. Een paar minuten voor tijd zou Naim nog overdreven cijfers in de statistieken knallen maar daar hechtte niemand nog belang aan. Volgende week op Kapelleke kan het al. Maar we blijven nuchter en wachten tot we zekerheid hebben om volledig uit de bol te gaan.

 

St Joris Weert - Shanghai 1-3 (10/03/2012)

 

Tomas moest gekwetst toekijken, Nick en Ary waren ziek maar kwamen toch aan de aftrap en Bart zat klem in het verkeer. Coach Wim had dus weinig moeite met zijn opstelling. In de eerste helft zou je hiervan niets merken want Shanghai kwam uit de startblokken als een sneltrein en zou na 45 min. al een veilige 0-3 voorsprong op het bord brengen. Het waren drie modeldoelpunten. Lange bal van Roel naar Shevan die tussen de verdedigers Wim alleen voor doel bracht. Met een harde en overhoekse knal zorgde die voor 0-1. In de 25 min. vrijschop Pake naar het hoofd van Shevan en Jimmy die aan de 2e paal kon intrappen. Nadien een persoonlijke actie van Ary en een strak schot in het kader. Na de pauze kwam de thuisploeg toch wat happiger uit de kleedkamer en in de eerste minuten scoorden ze de 1-3. Shanghai moest alleen controleren want je weet nooit hoe het verder verloopt. Veel balbezit was het enige wat hier uit voortsproot maar de echte kansen waren schaars. Toch kon Weert een paar keer dreigen waardoor het spannend bleef. Iedere ploeg mistte ook nog een terechte penalty. Voor Shanghai zou dat de geruststelling geweest zijn en voor St Joris de aansluitingstreffer die nog voor een spannend laatste kwartier kon zorgen. Zo ver kwam het dus niet.

 

Shanghai - Plenke Werchter 4-1 (03/03/2012)

 

De eerste vereiste van deze match was het terug aanknopen met een overwinning, na de eerste nederlaag van het seizoen. Shanghai startte, zoals reeds eerder gebeurde, nogal loom en met te veel respect. Plenke speelde bovendien zonder complexen en liet aardig voetbal zien. Na een paar dreigingen langs beide zijden brachten de bezoekers de bal voor doel en daar stond hun spits om netjes af te werken. Wie aan een doemscenario dacht had het mis want Shanghai werd hierdoor wakker geschud en zou verder de ganse partij in handen nemen. Na 25 min. konden Tomas en Ary net niet gelijkmaken maar een paar tellen later waren ze er dicht bij want eerst stond de paal in de weg en de tweede poging ging maar centimers naast. In dezelfde minuut nog zou Ary de verdiende gelijkmaker scoren. FCS was nu op snelheid en verzilverde kans na kans. In de 35 min. bracht Nick de thuisploeg op voorsprong en dat was ook de ruststand. In de tweede helft bleef het aangenaam voetbal maar Patrick en Roel hielden achteraan de deur op slot en bij balverlies waren onze aanvallers telkens bij de pinken. Na een lange rush van Tomas en een modelvoorzet was Wim er als de kippen bij om overhoeks in te schieten. Dit verlossende doelpunt bracht meer vertrouwen, als dat nog nodig was, en Shanghai zou deze voorsprong niet meer afgeven. In het laatste kwartier, en na een drietal vervangingen, was de organisatie wat weg en kon Plenke nog even dreigen. De aansluitingstreffer stierf op de paal. En in het slot van de match kreeg Jimmy nog een geel kartonneke van zijn vriend en kon Patrick met een krachtige kopstoot de eindstand op het bord zetten.

 

RG Oplinter - Shanghai 2-1 (18/02/2012)

 

Rood Groen verteerde het best de lange winterstop want het smeerde FCS zijn eerste nederlaag van het seizoen aan zijn been. Deze verdiende overwinning kwam er pas in de laatste minuten en daardoor was het balen bij de leider. Op een drassig, maar bespeelbaar veld, mocht je verrassingen verwachten en die kwamen er ook. De spelleider was hier niet vreemd aan want zijn beslissingen waren niet altijd consequent. Beide ploegen streden moedig om de punten en dit zal Shanghai in de volgende wedstrijden nog meer tegen komen. Iedereen wil de scalp van de ongeslagen leider en daar is niks mis mee. Wie aan de top staat moet daarmee kunnen leven. Beide ploegen hadden een reuze kans na een drietal minuten. Het was wat aftasten en aanpassen. Op het kwartier ging een bezoekende aanvaller gretig neer in de 16 en de ref wees naar de stip. Boosdoener Patrick beweerde dat er geen enkel contact was maar daar trok de thuisploeg zich niks van aan. De strafschop werd omgezet en Shanghai was op achtervolgen aangewezen. Rood Groen verdedigde deze voorsprong met man en macht en probeerde uit te breken als het kon. Even voorbij het half uur verstuurde Roel een lange bal naar voor en op het inzenden was Naim allerter dan de thuisverdediging. Hij duwde de verdiende gelijkmaker binnen. Even later was hij opnieuw aanwezig in de rechthoek maar na een korte dribbel werd hij "gelegd". De scheidsrechter was nu niet even oplettend als aan de overzijde waardoor FCS zijn logische strafschop niet kreeg. Tijdens de rust gingen de koppen terug omhoog en Shanghai kwam als een turbo uit de kleedkamer. Een aanvalsoffensief van 25 minuten bracht alleen ontgoocheling maar niet de verdiende voorsprong. De bezoekers kregen kans na kans maar als de bal tussen de palen kwam stond er een thuisdoelman die de meubelen voor de thuisploeg redde. Bovendien ging de ref een paar keer duidelijk in de fout op buitenspelsituaties die meermaals onterecht werden afgefloten. De Oplinters kreunden maar trokken zich op aan de gelijke stand. Shanghai gooide nog alles in de aanval in het laatste kwartier en kon slechts afgestopt worden door een paar zware fouten. Toen Rood Groen dan 5 min. voor tijd op een tegenaanval ook nog aan de winninggoal kwam was de kaars uit. De ref was de kop van jut voor FCS maar de vele gemiste kansen waren eveneens de boosdoeners in deze wedstrijd.

 

Shanghai - Tabor 5-1 (22/01/2012)

 

Het zal nog niet dikwijls gebeurd zijn dat Shanghai met deze duidelijke cijfers van Tabor (voor de onwetenden in geel-blauw) won. De bezoekers kwamen bleekjes voor de dag in tegenstelling tot wat deze wedstrijden in het verleden betekenden. Shanghai nam van het begin de wedstrijd in handen en na een paar minuten kon Ary de thuisloeg al op voorsprong trappen. Na een kleine black-out (lees geel-bauw out) die de thuisspelers tot rood-zwarte duivels omtoverde stond het al 3-0 na doelpunten van Wim Bru en nogmaals Ary. Dat je in de andere kleur ook kan scoren bewees Tomas al even later want hij telde de bezoekers nog voor de rust uit. De Tabor spelers deden hun best en tekenden soms aardige dingen op de mat maar hun strijdlust werd pas op het einde van deze match beloond. Toen had Wim Bru zowaar al zijn tweede treffer van de dag met het hoofd gescoord. De teambuiding van vorige week heeft blijkbaar zijn "vruchten" afgeworpen want vlot scoren was eerder al een probleem. In de eindfase moest Pats zijn verdediging wat bijspringen en wakker houden want voorlopig is hij de minst gepasseerde doelman van de reeks. En Pats kennende zal hij die trofee niet zonder kleerscheuren afgeven. Het is een bijkomend doel voor ons team.

 

Alpia - Shanghai 1-2 (15/01/2012)

 

Een paar jongens waren licht gekwetst waardoor ze onzeker aan de aftrap kwamen. Als je dan ook nog na 5 min. al op achterstand komt is het opletten geblazen. Iedere week spelen de tegenstrevers om Shanghai zijn eerste nederlaag aan te smeren. En dat zal niet veranderen. Bovendien kan de kaartenlast ons in de volgende partijen parten spelen. Wikke pakte zijn derde en mag binnenkort van aan de zijlijn toekijken. Shanghai had dus geen keuze en moest in de aanval. De trage start was geen eendagsvlieg want dat gebeurde eerder ook al. Shanghai dreigde een paar keer en de thuisploeg kwam niet meer voor Pats opdagen. Toen Naim in de 38 ste min. zijn tegenstrever uitkapte ging hij gewillig neer in de zestien en hij trapte de strafschop zelf binnen 1-1. Dat was ook de ruststand. Het duurde tot de 50 min. toen Naim opnieuw zijn opponent uitkapte maar nu trapte hij de open kans over. Nadien zouden andere spelers hem dat na doen. Door de vele missers was het tot het eindsignaal bang wachten en moest Pats nog 2 x redden in de laatste minuten om de overwinning veilig te stellen. Gelukkig had Tomas eerder één van de vele kansen tegen de netten gejaagd toen hij alleen op de doelman afstormde. De andere missers waren uiteindelijk niet belangrijk voor het behalen van de punten.

 

Shanghai - Pellenberg 3-1 (07/01/2012)

 

Na een minuut stilte voor Jef, lid, sponsor en vader van speler Jimmy werd de aftrap gegeven van de eerste match in deze terugronde. De eerste helft moest Shanghai het spel ondergaan en was Pellenberg de betere ploeg. De 0-1 ruststand was dan ook verdiend. Pats moest zelfs nog een paar keer tussenbeide komen om de meubelen te redden. Bij het doelpunt redde hij eerst nog met klasse maar de rebound werd toch tegen de netten gewerkt. De snelheid van de bezoekende aanvallers deed Shanghai pijn en het voortdurend afhaken bij de tegenaanval was een listige zet. Tot de rust vond de thuisploeg hierop geen passend antwoord. Toch kreeg onze ploeg ook kansen maar die werden door de doelman gered of misten precisie. Na de koffie kwam er een ander Shanghai uit de kleedkamer. Jimmy verving Bart om via de flank meer gevaar te scheppen. Na een paar minuten was het uitgerekend de ouderdomsdeken die de bordjes in evenwicht bracht en na de droevige periode werd zijn 38 ste verjaardag toch mooi beloond. Nu nam Shanghai het heft in handen en Pellenberg moest wijken. De bezoekers kwamen er nog zelden uit en ondergingen het spel. De bezoekers konden nog even stand houden maar in de 65 min. was Wim er met een uitgestrekt been net bij om de 2-1 in de hoek te duwen. Nog even was het oppassen tot Naim door de doelman werd "gepakt". De logische rode kaart bleef in de achterzak van de ref maar tegen de strafschop had de keeper geen verhaal. Shanghai verzuimde nu alleen nog de score op te drijven maar met deze 3-1 overwinning was iedereen best tevreden na de mindere 1e helft.

 

Shanghai - Bruggenhof 6-0 (17/12/2011)

 

Met een fel vertimmerd elftal kon Shanghai de eerste helft van de competitie afsluiten als herfstkampioen zonder één enkele verliesmatch. Door kwetsuur, schorsing en afwezigheid van een aantal spelers was het puzzelen om 11 man op de mat te krijgen. Reservedoelman Mario kreeg zelfs een plaatsje in de spits en deed dat niet onaardig. Na een minuutje stilte voor het overlijden van de vader van medespeler Samir ging de thuisploeg er tegenaan want ze wilden de overwinning opdragen aan hun kameraad. Ary was in een begenadigde dag want hij zou 4 keer scoren. De eerste helft was nochtans pover, vooral door het aantal kansen die de nek werden omgewrongen. Bij de rust was het daardoor slechts 1-0 en bleef het opletten geblazen. Na de pauze ging het echter snel vooruit. De bezoekers moesten toen al met een man minder op het veld staan want de nr 10 gaf een doodschop aan Steve en mocht zich gelukkig achten dat de ref dit niet zag. Nadien bleef het gelukkig sportiever en liet Shanghai zich vooral opmerken door het grote aantal missers. De pauze deed deugd want even nadien volgden de doelpunten elkaar snel op. Op het uur een owngoal van de bezoekers en een vrijshop van Pake voor de geruststellende 3-0. Nadien nog de hattrick van Ary voor een niet eens overdreven 6-0.

 

VK Heuvel-lo - Shanghai 1-2 (10/12/2011)

 

Op Heuvel-lo is het ieder jaar opletten geblazen want de thuisploeg kent zijn terrein als geen een. Shanghai was gewaarschuwd en speelde zeker zijn beste wedstrijd niet. Toch kon het deze partij succesvol afsluiten want er werd 2 maal gescoord en de Lo-naren kregen er maar 1 tegen de netten. De thuisploeg was wel gemotiveerd en wou Shanghai zijn eerste nederlaag aansmeren maar daarvoor waren er onvoldoende kansen. Vermits het verschil slechts 1 doelpuntje bleef ging de spanning nooit uit de match. Shanghai had wat pech in de afwerking en Heuvel-lo kon uit één schot de gelijkmaker puren. Meer kansen waren er voor de thuisploeg niet in de eerste helft. Shanghai daarentegen trapte in de eerste minuut al tegen de dwarsligger, dreigde nadien nog verschillende keren en scoorde via Patrick na een corner. We waren slechts 12 min. ver. Evenveel minuten nadien kon de wedstrijd al gespeeld zijn maar een reflex van de thuisdoelman en een redding op de lijn na inkoppen van Patrick verijdelde de 0-2. Even nadien trapte een thuisspeler dan onhoudbaar in de verste hoek waardoor er een onterecht gelijkspel op het bord kwam. Na de rust puurde Heuvel-lo uit deze stand de nodige moed om Shanghai het vuur aan de schenen te leggen. De duels werden vinniger en de thuisploeg claimde en strafschop. De ref had echter de match goed in handen en beoordeelde iedere fase voortreffelijk. Naim was nu de boeman voor Heuvel-lo en achteraan deed Patrick de deur dicht. Na een geharrewar liet de doelman dan toch de bal eens los en Shevan was er als de kippen bij om van dichtbij de bal in doel te verwerken. De thuisploeg was ook nog eens gevaarlijk toen een speler alleen op Pats af stormde maar onze doelman liet zich niet verrassen. Heuvel-lo moest zich gewonnen geven na een moedig verweer zonder al te veel kansen. Shanghai nam de 3 punten mee naar huis.

 

Shanghai - Caf99 2-2 (03/12/2011)

 

Shanghai veroverde een gevleid gelijkspel na een spannende wedstrijd waarin het een 0-2 achterstand kon ombuigen naar een 2-2 gelijkspel. Dat ging echter niet zonder slag of stoot want de bezoekers waren goed georganiseerd en bleken een taaie tegenstrever. De mannen van Cafke noemden het een "prestige" match en gingen er voluit voor. Een overwinning was voor hen nodig om de 5 punten achterstand in de rangschikking op een haalbaar niveau terug te dringen. Mithras stuurde zijn kat en daardoor nam Shevan terug zijn plaats in. Dat zou een goede zet blijken want Shevan kopte de aansluitingstreffer via de paal binnen na 63 min. Shanghai stond toen in een verloren positie want Cafke had een verdiende 0-2 opgebouwd. De eerste treffer was een misstap van onze doelman maar die zette dat nadien recht. Nadien was er nog een strafschop in geschenkverpakking maar die moest hernomen worden en toen ging de bal er naast. De bezoekers misten zo de kans om de wedstrijd te beslissen en Shanghai kwam goed weg. Bij de rust was het 0-1 en leek er nog niets verloren. Maar de bezoekers pakten uit met fris en degelijk voetbal en de thuisploeg kreunde onder dit spel. Cafke kreeg bovendien zeker evenveel kansen als Shanghai en kwam zelfs op 0-2 na een tegenaanval die knap werd afgewerkt. Shanghai leek KO maar bleek achteraf toch over veel weerstand te beschikken want toen Shevan de aansluitingstreffer inkopte begonnen de bezoekers nerveus te worden. De thuisploeg voelde dat er iets in zat en de rood-zwarten hadden heel wat fouten nodig om onze jongens af te stoppen. Kapitein Roel was weeral een sterkhouder in onze verdediging maar moest met een enkelblessure naar de kant en doelman Pats bleef ook een tijdje groggy liggen. Hierdoor werd er wat extra tijd toegevoegd en daarvan maakte de thuisploeg dankbaar gebruik. Alles werd in de aanval gegooid want we hadden niks te verliezen. Cafke trapte nu alle ballen uit zijn doelgebied en panikeerde onder die druk. Vermits er geen doorkomen aan was trapte Nick dan maar van op 30 meter naar doel en tegen die streep had de Caf doelman geen verhaal. Zo kon Shanghai een gelijkspel uit de brand slepen waar niemand nog in geloofde behalve onze spelers die hierdoor vertrouwen op bouwden en er tot het eindsignaal in geloofden. Deze weerbaarheid zal ons in de komende wedstrijden nog van pas komen. De bezoekers verlieten ontgoocheld het toneel want zij wisten dat ze de kans misten om op 2 punten van de leider te komen. Shanghai zal er niet om treuren.

 

Sparta Tremelo - Shanghai 1-7 (20/11/2011)

 

Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden als je aan de kop staat en dat werd weeral bewezen. De wedstrijd kantelde pas na het derde doelpunt. Vanaf dat moment was de buit definitief binnen. Hekkensluiter Sparta werd nog met zware cijfers ingeblikt. Na een studieronde van een 10-tal minuten zette Naim zich goed door tegen zijn rechtstreekse tegenstrever en de thuisdoelman kon zich omdraaien. Drie minuten nadien hetzelfde scenario met een aflegger voor Wim die niet miste. De Spartanen (slechte vergelijking eigenlijk) probeerden toch wat tegen te pruttelen en de zwartjes dwongen Pats om zich te bewijzen en zijn netten ongeschonden te houden. Een minuutje later trof Bart de lat aan de overzijde na een voorzet. Mede door een aantal missers bleef het 0-2 tot de rust. We moesten dan wachten tot de 63 min. maar weer bracht de lat redding voor de thuisploeg na een hoekschop. Patrick was nog niet bekomen van zijn tegenslag of de thuisdoelman klungelde samen met zijn verdediger en Ary liet dat geschenk niet liggen. Het verlossende doelpunt eigenlijk want nadien zakten de Tremelonaren als een pudding in elkaar. Naim en Wim maakten ieder hun tweede van de avond en Steve dwong de thuisverdediging tot een owngoal. Even later trapte hij zelf de 0-7 tegen de netten en in de slotminuten kon de thuisploeg de eerredder nog maken. De volgende wedstrijden kondigen zich wel wat moeilijker aan.

 

Shanghai - Astra 4-2 (12/11/2011)

 

Met dit voetbal zal Shanghai hoog eindigen. Astra was slechts in de laatste 10 min. even in de match na de strafschop waardoor het op 4-2 kwam. We mogen zeggen dat hun doelman hierbij wel hielp want al in de eerste minuut verkeek hij zich in de vrije trap van Pake en zo begon de thuisploeg met een doelpunt voorsprong. Shanghai liet nadien zien dat het dit cadeau niet nodig had want het walste over de bezoekers met fris voetbal. Het 2e doelpunt was een pareltje dat je in het amateurvoetbal weinig ziet. De bal ging snel over verschillende spelers tot voor doel waar killer Wim droog afwerkte. Nog voor de rust zou onze topscorer de match beslissen met een derde doelpunt. Tussendoor gaf de bezoekende doelman nog een geschenkje aan Naim maar zijn schot stierf uit op de deklat. Astra deed wat het kon (en soms meer) maar had verschillende venijnige foutjes nodig om de thuisploeg af te stoppen. De aanvallers van de bezoekers waren nergens en de ganse eerste helft was het eenrichtingsvoetbal. In de tweede helft moest Shanghai alleen controleren en de bal rondspelen. Astra ontsnapte toen aan een afstraffing omdat de thuisploeg vergat zijn kansen af te maken. In de 80 min. konden de bezoekers dan toch scoren na een vrije trap waardoor er onfaire cijfers op het bord kwamen maar 2 min. nadien bezegelde Nick het lot van de Begijnendijkers na een nieuwe misser van hun verdediging. De late strafschop bracht nog even een verrassing maar Shanghai speelde de wedstrijd slim uit.

 

Shanghai - Sint Joris Weert 4-3 (05/11/2011)

 

Na de bekeruitschakeling moest Shanghai zich opnieuw bewijzen. Roel nam zijn plaats achteraan terug in en Shevan bleef gekwetst langs de lijn. Pats en Patrick waren er om andere reden niet bij. Daardoor waren er een paar verschuivingen in de ploeg. De raadgevingen van choach Wim ten spijt speelde Shanghai wat loom in de eerste helft. De hekkensluiter was een taaiere tegenstander dan verwacht maar dat had ook te maken met de mentaliteit van de thuisploeg. Deze vergenoegde zich telkens met het vrijwaren van de voorsprong en dat zou nog wel eens zuur kunnen opbreken. Vermits de chinezen het wat gemakkelijk opnamen was het wachten tot het 0-1 werd eer ze wakker schoten. We speelden toen al 18 min. In de 25 min. kon Naim met de kop gelijkmaken en één minuut later knalde Wim zijn wekelijks doelpuntje tegen de netten. En toen Bert met een afstandschot de 3-1 even later op het bord zette was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Na de pauze moest Shanghai alleen controleren en rustig verder bouwen. Zoals eerder vermeld speelde de thuisploeg te loom en dat werd afgestraft. In 8 min tijd stonden de bordjes terug in evenwicht en dat was niet onverdiend. Gelukkig begrepen de thuisspelers dat het nu ernst werd indien ze de leidersplaats niet op de helling wensten te zetten. Bart scoorde op een corner met het hoofd en nu kwam st Joris dit niet meer te boven. Mario moest tussendoor toch een paar keer aan de bak om de meubelen te redden maar ook Shanghai kon de voorsprong nog vergroten indien de lat Wim niet van zijn tweede van de dag zou houden. Weert ontsnapte aan nog een paar doelpunten maar gelukkig kon de thuisploeg de puntjes veilig stellen.

 

OOKL - Shanghai 2-0 (29/10/2011) Beker

 

Omdat er niet minder dan 7 spelers afwezig waren was het voor Shanghai puzzelen om een valabel elftal tussen de lijnen te krijgen. De 10 moedigen die aan de aftrap kwamen speelden nochtans niet onaardig. De inzet was er, en zelfs met 10 kon Shanghai deze wedstrijd winnen indien dame fortuna niet de kant van OOKL koos. In de eerste minuut was het al bijna raak want de bal belandde op de dwarslat en de herneming van Wim werd door de thuisdoelman in hoekschop gedevieerd. Op een groot veld was het oppassen geblazen want de grote ruimtes moesten dicht gelopen worden. Zo kwam Shanghai aan een paar kansen maar ook de thuisploeg kon zich twee maal doorzetten zonder succes. Aan de rust stond er nog altijd een brilstand op het bord en zag het er niet slecht uit voor onze ploeg. Mithras was echter ziek in de kleedkamer gekomen en kon echt niet verder na de pauze. Daardoor moest Shanghai met 9 verder en dat was van het goede te veel. Niettegenstaande Mario een paar goede reddingen moest doen om de thuisploeg af te houden zou een ver schot de 1-0 brengen. Dat was een domper maar Shanghai liet zich niet gaan. De thuisverdediging werd nog regelmatig onder druk gezet maar de paal en de doelman wilden niet wijken. De enorme gaten gaven ruimte voor beide ploegen en OOKL verscheen een paar keer met 4 tegen 1 aan ons doel. Toch was het lang wachten eer het 2e doelpunt gescoord werd en ook nadien was de match nog niet gedaan want Shanghai bleef zelfs met 9 moedig doorspelen. Omdat de aansluitingstreffer door pech uit bleef bloedde de match dood en kon de thuisploeg niet zonder moeite deze match winnen.

 

Plenke Werchter - Shanghai 1-4 (22/10/2011)

 

Shanghai was op zijn hoede voor Plenke want die hadden in de laatste wedstrijden goede resultaten behaald. Onze verdediging had moeite met de infiltraties van de thuisploeg en het ontbreken van Mithras en Shevan werd toch gevoeld. De verdediging kon echter stand houden maar Roel zou wel al snel uitvallen met een blessure. De thuisploeg voelde dat er wat inzat maar miste onbegrijpelijk enkele kansen die hun nadien zuur zouden opbreken. Shanghai speelde slordig en weinig passes kwamen bij de juiste speler. Toch kon het een paar goede kansen verzilveren. Na een kwartier werkte de thuisdoelman de bal knullig weg tegen Wim Bru en zo verdween de bal achter de doellijn. De thuisportier klopte nog snel de bal terug maar van op 50 meter kan je zoiets niet beoordelen waardoor het dus 0-0 bleef. Het was dan tot het half uur wachten op het eerste doelpunt. De bal werd hard in de 16 getrapt en een ongelukkige reactie van een Werchter verdediger werd met een penalty bestraft. Pake kende geen genade en trapte hard in de hoek. Dat gaf de bezoekers een boost en de Plenke keeper moest nu vol aan de bak. Hij redde twee keer klasrijk op pogingen van Naim en Nick en kon zo de 0-2 vermijden. Dat zou echter onrechtvaardig geweest zijn want Plenke speelde goed mee. Na de pauze een gans ander spelbeeld. De thuisploeg was nog een schim van de eerste helft en incasseerde te gemakkelijk een paar doelpunten. Eerst schakelde Naim zijn tegenstrever uit en knalde de 0-2 op het bord en nadien kon Pake van op afstand laag binnenschieten. Dat kwam de thuisploeg niet meer te boven en Wim Bru kon ook nog zijn wekelijks doelpuntje mee pikken. Het was wachten tot de 67 min. eer Plenke de eer kon redden met een hoge kopbal. Nadien zouden ze nog een 2 tal keer gevaarlijk door komen maar toen had Shanghai de punten al op zak.

 

Shanghai - RG Oplinter 3-2 (15/10/2011)

 

Shanghai moest winnen in deze thuismatch wilde het aan de leiding van het klassement blijven. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Nochtans was de thuisploeg als een raket vertrokken want na 7 min. had Nick al de lat getroffen, kon de bezoekende doelman redden en eveneens een bal achter de lijn wegslaan waardoor het 0-0 bleef. De verdiende voorsprong kwam er dus niet maar Shanghai bleef de rood-groenen bestoken. Rood Groen zou trouwens nog een paar keer op de lijn redden en hun doelman was de betere speler van de bezoekers. De bezoekers kwamen ook naar voor telkens dat enigszins kon en lukten in de 23e en de 33e minuut evenveel doelpunten, na een teruglegger (uit de tweede lijn binnengetrapt) en een penalty. Deze opdoffers kwamen hard aan maar de thuisploeg gaf niet af en Tomas lukte de aansluitingstreffer enkele minuten nadien. De knappe reddingen van de Oplinter-doelman hielden de bezoekers op voorsprong maar in de laatste min. van de eerste helft was het toch raak na een hoekschop door Nick aan de eerste paal ingekopt. Zo kon Shanghai nog met een gelijkspel naar de kleedkamer met de hoop het in de 2e helft af te maken. Na de pauze was het spelpeil gezakt en bleef het op en neer gaan. Shanghai had niet meer dezelfde druk op de bezoekers en lukte geen open kansen meer. De Oplinters waren bij momenten de beteren maar hun afwerking was ondermaats. Coach Wim nam risico's door achteraan man op man te spelen in de laatste 10 minuten. Het spel was nu te zenuwachtig aan beide zijden en Mirko liet zich knullig vangen en moest met 2 gele kaarten naar de kant. Toen iedereen zich met een gelijkspel verzoende was Wim Bru alerter dan de RG verdediging en deze keer was het geen buitenspel. De koele afwerking bracht 3-2 op het bord en nu konden de bezoekers niet meer terugslaan want de ref floot bijna onmiddellijk af.

 

De Venne Aarschot - Shanghai 2-2 (08/10/2011)

 

Twee individuele fouten en evenveel tegendoelpunten waren te vermijden op De Venne. Shanghai verloor hierdoor 2 kostbare punten die het eigenlijk niet mocht verliezen. In de eerste helft was de Venne nergens en slechts een cadeau doelpunt was het enige lichtpunt waardoor Shanghai met 1-0 de rust in moest. Alle ballen over de verdediging waren gevaarlijk maar onze spitsen hun kanon was slecht afgesteld en zo lukte er niets. Bovendien had de ref van dienst het heel moeilijk met de buitenspelregel want hij miste keer op keer zijn interpretatie. Eigen schuld, dikke bult als je zo veel kansen ook nog mist. Niks aan de hand bleek ons moto want in de tweede helft moest het toch eens lukken. De kerels uit Aarschot kwamen na de pauze toch wat beter uit de kleedkamer en dus was het geen makkie om de achterstand in te halen. Het balbezit van de eerste helft was minder en de spitsen van de thuisploeg lagen op de loer. Als die toch eens door de verdediging glipten was de ref er om, jawel, buitenspel te fluiten. Het gemekker bleef duren maar de stand bleef onveranderd tot de Venne een dipje kreeg en in twee minuten veranderde de stand naar 1-2 want de ingekomen Ary tikte aan de 2e paal de gelijkmaker binnen en één minuut later was Wim bru er als de kippen bij om Shanghai op een verdiende voorsprong te brengen. Op het drassige veld was het nu tijd om ook de reserven wat speelminuten te gunnen. Shanghai trok met deze voorsprong ook wat naar achter en dat was fout. Niettegenstaande was de overwinning nabij maar 4 min. voor tijd was een tweede misser er te veel aan en kon de thuisploeg nog een gelijkspel uit de brand slepen. Verdiend? Ik laat de mening aan anderen.

 

Shanghai - Kapelleke 2-0 (01/10/2011)

 

2 kopbaldoelpunten beslisten deze spannende topper. Kapelleke was gemotiveerd naar Shanghai afgezakt want één uur voor de wedstrijd waren ze al aan het warmlopen op de kunstgrasmat. Coach Wim had deze keer geen moeite om zijn manschappen te motiveren want de vrienden van de vrienden kwamen over de vloer en iedereen wou winnen. Dat resulteerde vooral in de eerste helft tot zenuwachtig voetbal en gemekker langs beide zijden. De supporters waren talrijk afgezakt en konden bovendien van deze prachtige nazomer genieten. Op het veld was het echter zweten geblazen want het tempo lag zeer hoog. De bezoekers versierden de eerste grote kans maar Pats kon klasrijk redden. Het spel ging gretig over en weer en beide ploegen maakten kleine foutjes zonder de sportiviteit in het gedrang te brengen. Shanghai liet zich niet ringeloren en trok ten aanval en dat resulteerde in 2 prachtige kopbalkansen, net naast, en een pegel van Mithras onderkant lat. Kapelleke liet niet begaan en bleek ook uit het betere hout gesneden maar achteraan lieten Wikke, Roel en Patrick zich niet in de luren leggen. Pats deed de rest. Na een aangename helft en een 0-0 stand mochten de spelers naar de drank. Na de verfrissing trok Shanghai meteen naar voren en Kapelleke kreeg het nu toch wel even moeilijk. De warmte begon zijn tol te eisen en daardoor kwam er meer ruimte. Op het uur zette Mithras zich door en zijn center werd aan de 2e paal vlekkeloos door Wim Bru overhoeks ingekopt. De bezoekers hadden al veel krachten gebruikt en stonden even naar adem te happen. Toch bleef Shanghai kalm de wedstrijd controleren en op een nieuwe kans loeren. In deze warmte kon Wim zijn reservebank aanspreken en dat was niet overbodig. De reserven lieten zien dat ze klaar zijn en deden hun duit in het zakje ook al waren een paar spelers ontgoocheld door hun vervanging. We mogen niet vergeten dat je geen kampioenschap speelt met 11 en dus is er wat begrip nodig. De ganse ploeg had verdienste aan deze overwinning. In de 80 ste min. kon Patrick krachtig inkoppen na een center en nu was de kous van de bezoekers helemaal af. Ze ontsnapten nog kansrijk aan een derde treffer maar niemand bij Shanghai treurde hierom. Verdiende overwinning van de chinezen die nu alleen aan de leiding staan met 12 op 12. Doe zo voort jongens!

 

Tabor - Shanghai 1-3 (17/09/2011)

 

Shanghai omzeilde deze gevaarlijke klip en komt aan de leiding. De verplaatsing naar Tabor is altijd moeilijk en tevens gespannen. Beide ploegen geven geen duimbreed toe en zijn aan elkaar gewaagd. Dat was nu ook zo maar FCS ging verdiend met de 3 punten lopen in deze sportieve match. Het respect was groot in de derby en iedereen wou winnen. Tabor was in de eerste helft zeer gretig en kwam op voorsprong na een afgeweken bal uit onze verdediging. Shanghai was niet onder de indruk want Wim Bru had al na 4 min. een reuze kans aan de voet maar hij besloot net over. Op het kwartier moest Pats echter alert ingrijpen om de openingstreffer te vermijden. Onze doelman zou nadien ook nog een paar keer op het gepaste moment ingrijpen en had zo zijn deel in deze overwinning. Het spel ging goed over en weer en er bleef dreiging van beide teams. De thuisploeg kon echter de voorsprong behouden tot de rust en dat was niet onverdiend. Een paar minuten na de herneming moest Pats vol aan de bak maar dat was het startsein van een overrompelend kwartier van de bezoekers. Tomas kon eerst de verdediging én de doelman verschalken met een lob en Tabor stond meteen te wankelen. Wim bru werd even nadien vrij gespeeld aan de tweede paal en zijn verschroeinde linker bracht Shanghai op voorsprong via de paal. We speelden 68 min. De bezoekers voelden nu de overwinning in het bereik en de thuisploeg stond op slappe benen. Ary verzilverde zo een derde doelpunt uit een schuine hoek en telde de moedige thuisploeg zo uit. Tabor herpakte zich nog op het einde maar Pats gaf geen krimp en als het nodig was gooide Wikke zich voor de schoten van de aanvallers. FCS controleerde het slot van de match en wist deze moeilijke verplaatsing naar zijn hand te zetten.

 

Shanghai - Alpia Tildonk 7-1 (10/9/2011)

 

Een wedstrijd met 2 gezichten door Shanghai vlot gewonnen. Shanghai startte zonder complexen aan deze match en domineerde de ganse eerste helft. Na 7 min. kon de wedstrijd al gespeeld zijn want FCS trof de lat en de paal in evenveel minuten. Alpia kon hier niets tegenover stellen en onderging het spel. Het was maar uitstel want na 22 min. werd Wim Bru in het straatje gestuurd en hij werkte koel af. De volgende assist van Wim was goed voor de 2-0 want Nick werd in één tijd aangespeeld en ook hij kende geen genade. We speelden slechts een half uur. FCS en de bezoekers hadden last van de zwoele warmte en lieten het tempo zakken tot de rust. Coach Wim waarschuwde voor de tweede helft maar dat mocht niet baten. In het eerste kwartier was de thuisploeg ingeslapen en hing als los zand aan elkaar. De bezoekers voelden dat er wat in zat en prikten tegen. Je voelde het aankomen en na 10 min stond het 2-1. In de daaropvolgende minuut konden de bordjes al gelijk staan want de bezoekers misten onbegrijpelijk de gelijkmaker. Tijd voor wissels dus en dat was nodig. De enige wapenfeiten van de bezoekers waren voorbij en FCS schoot terug wakker. Tomas werkte een dieptepas keurig af en dat was de doodsteek voor de Tildonkenaren. Alpia was moe gestreden en met de snelheid van Tomas was het al rap 4-1. In de laatste 20 min. kregen de bezoekers nog een afstraffing want Ary dikte aan tot 5-1, Pake zette een penalty zuiver om en Tomas maakte de 7-1 rond. Een vlotte zege dus maar een waarschuwing dat het dipje in de volgende wedstrijden moet vermeden worden willen we geen puntenverlies oplopen.

 

Pellenberg - Shanghai 2-3 (3/9/2011)

 

Shanghai omzeilde de moeilijke klip in Pellenberg met wat geluk. De thuisploeg kwam veel sterker uit de kleedkamer dan verwacht en bood stevige weerstand tot het einde van de match. Shanghai moest alles uit de kast halen om de drie punten mee naar huis te nemen. Na 6 min. stond het al op achterstand want na een vrijschop was een thuisspeler sneller met de kop dan onze verdediging en Pats kon alleen toekijken hoe de bal naast de paal in doel verdween. Zo was Shanghai al meteen op achtervolgen aangewezen. Het spel ging goed op en neer maar de thuisploeg gaf geen krimp. Op een hoge center van de mee opgerukte Wikke was Wim Bru alert en ook hij kon voor de doelman inkoppen zodat de bordjes terug gelijk stonden. Nick miste bovendien een huizenhoge kans om te Pellenbergers te pijnigen maar de bal ging ver naast. Dit zou nadien zuur opbreken want de thuisloeg zou op een nieuwe vrije trap net voor rust op voorsprong komen met een weeral rake kopbal. De bezoekers waren echter niet aangeslagen en pakten de tweede helft direct en met inzet aan. Roel was de uitblinker en hij dirigeerde zijn manschappen met brio. De ganse ploeg trok zich op aan de goede organisatie van onze kapitein en bleef dreigen. Er was trouwens geen andere keuze na de achterstand. Verschillende hoekschoppen werden afgedwongen en bij één van deze kon Patrick naast de paal intrappen en de 2-2 scoren. Shanghai ging er nog meer in geloven maar had Jimmy en Shevan al met kwetsuren vervangen. De invallers waren bij de pinken en deden meer dan hun best. Pellenberg begon trouwens wat barsten in zijn harnas te vertonen en moest achteruit. Toch bleven de tegenaanvallen niet van gevaar ontbloot. Maar ook Tomas verscheen ook alleen voor de doelman en miste een grote kans. Na 82 min. en een goede aanval langs de flank konden 3 spelers net niet scoren maar bij de derde poging van Nick was de doelman verslagen en sloeg een thuisspeler de bal met de hand onder de lat weg. De logische strafschop en rode kaart waren het gevolg en Bert kende geen genade. Pellenberg gooide nog alles in de aanval maar Roel bleef meester achteraan. Pats was bij de pinken en was alleen nog geklopt op een lange bal die gelukkig op de deklat belandde. Zo kwam Shanghai nog goed weg want terugslaan zou wel een te moeilijke opgave geworden zijn. Een gevaarklijke verplaatsing werd zo met 3 punten beloond.

 

Amicia Herent - Shanghai 1-2 (30/08/2011)

 

Wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft probeerde Shanghai de bal wel rond te tikken, maar was er te weinig tempo, beweging en inzet om Amicia enigszins te verontrusten. We noteerden enkel een bal op de paal van Tomas, na één van de weinige snedige aanvallen in de eerste helft. Amicia kwam een paar keer gevaarlijk opzetten maar Pats hield zijn netten schoon. In de tweede helft nam Shanghai meer initiatief en werd de tegenstander beter vastgezet. Toch werd het 1-0 voor Amicia, na onnodig balverlies. Shanghai was niet onder de indruk en bleef druk naar voren ontwikkelen, met twee mooi uitgespeelde doelpunten als resultaat en bijgevolg 1-2 winst.

 

Shanghai 1 - Shanghai 2 1-1 (27/8/2011)

 

Deze onderlinge wedstrijd startte met een minuut stilte voor Wim Thomas die donderdag plots overleed. Een aantal moedige "oudjes" boden zich aan om het jonge team te "versterken" en dat zag je duidelijk in het spel. De snelheid was wat afgebot en de kleine kwetsuren bleven niet uit maar iedereen kon zich amuseren. Het resultaat was terecht en alleen de weergoden waren spelbreker. Zo konden onze spelers wat sneller aanschuiven aan de BBQ die een succes werd en tevens de groep wat steviger bijeen bracht. Nog een oefenpot en dan begint het echte werk.

 

Shanghai - FC Pellenberg 5-1 (23/08/2011)

 

Met zoals verwacht een paar spelers in de lappenmand kon Shanghai slechts 11 spelers samen krijgen. Pellenberg had wat meer ruimte maar dat kon niet helpen. Ook omdat Tomas zijn duivels had ontbonden want hij scoorde niet alleen drie maal maar was tevens aangever van 2 doelpunten voor Wim Bru die zonder genade scoorde. Mithras, nogmaals in goede doen, strooide de heerlijke passes over de verdediging en Pellenberg kon slechts 1 keer tegenscoren bij gelegenheidsdoelman Patrick maar toen stonden er al 3-0 cijfers op het bord.

 

Shanghai - Cafetaria (tornooi Pellenberg) 1-0 (20/08/2011)

 

Shanghai kwam gehavend uit deze wedstrijd na een aanslag van de Caf keeper op Ary. Bovendien sukkelen Shevan en Wikke met kwetsuren aan de knie maar waren ze té gedreven om deze match te winnen. (in de voorbdereiding is het ook de bedoeling geen kwetsuren op te lopen soms ten koste van niet of weinig spelen!) Maar als er door allerlei redenen spelers ontbreken (waar is de clubgeest van destijds?) kan je maar spelen met de spelers die effectief aanwezig zijn. Er is dan geen ruimte voor vervanging of rust. FCS zal nu in de komende wedstrijden de wonden moeten helen en zich rustig verder voorbereiden op de start van de competitie. De kampioen van vorig jaar werd in 2 van de 3 confrontaties geklopt en dus zou onze ploeg klaar moeten zijn voor de start. Doelpuntenmaker Ary zal wellicht een paar matchen buiten strijd zijn. De vervangers mogen zich klaar houden. Noteer nog dat gelegenheidsdoelman Bert een strafschop miste na de fout op Ary, maar hij kon verder zijn netten schoon houden en dat is ook al een vermelding waard.

 

FC Shanghai - FC Meerbeek (res) 0-9 (16/08/2011)

 

Tegen deze té sterke opponent was FCS niet opgewassen. In de eerste minuten lukte dat nog maar nadien kwamen de fysieke (vooral) en technische kwaliteiten van de bezoekers naar boven. Shanghai verweerde zich zoals het kon en forseerde meerdere keren zijn mogelijkheden. Verschillende spelers snakten in de tweede helft naar adem en konden het tempo niet aan. De bezoekers scoorden rustig bij iedere valabele aanval en de thuisploeg ontsnapte nipt aan de dubbele cijfers. Meerdere spelers verlieten licht gekwetst het veld onder dit aanvallende geweld. Het was alleszins een goede training qua fysiek maar voor de rest werden alle pijnpunten van onze ploeg blootgelegd. Het mag ook gezegd dat een paar spelers niet altijd op hun voorbestemde plaats stonden te spelen en er daardoor wat ordeloos werd gevoetbald. 1 min. 0-1 20 min. Wim op lat. 32 min. 0-2 44 min. 0-3 Na de pauze liepen de bezoekers nog uit tot 0-9. De reserven van een tweede provincialer zijn dus te hoog gegrepen voor FCS. Niettemin een leerrijke match.

 

Caf 99 - Shanghai 4-1 (13/08/2011)

 

Een zwak en futloos Shanghai verloor verdiend tegen CAf99. Weinig sfeer en fut met veel ontbrekende spelers waardoor alle samenhang zoek was. Met het gekende resultaat.

 

Oefenpot FCS - Cafetaria 4-3 (09/08/2011)

 

Cafetaria wordt onze reguliere oefenpartner. Deze keer kon Shanghai winnen maar de diepe spits van de bezoekers doet ons telkens pijn en scoorde nu ook weer 2 x. Beide ploegen speelden snel en pittig en eindigden toch met een paar gekwetste spelers zonder dat er vuil gespeeld werd. Na 4 min. werd balverlies door Erwin al afgestraft. 5 min. nadien kreeg Shanghai 3 hemels hoge kansen om de gelijkmaker te netten maar deze werden onbegrijpelijk gemist. Shevan kon even nadien dan toch de verdiende gelijkmaker scoren maar de Caf spelers bleven gevaarlijk met hun snelle uitbraken waar onze verdediging onder kreunde. Op het kwartier een nieuw misverstand en 1-2 maar Pake zette met een strafschop de bordjes terug in evenwicht. Caf bleef snel uitvallen en scoorde de 2-3 na 22 min. Op het half uur was Shevan opnieuw ter plekke om de gelijkmaker tegen de netten te duwen. Na de pauze werd het spel wat grimmiger want er waren al veel krachten verbruikt. Beide ploegen versierden ieder nog zeker 5 mooie en open kansen maar alleen Pake draaide perfect de winning goal naast de paal binnen waardoor Shanghai toch deze partij won.

 

Tornooi Alpia Tildonk: Cafetaria Heverlee - FCS 3-2 (06/08/2011)

 

Shanghai had het betere veldspel maar Cafetaria was via hun diepe spits veel efficiënter. Terwijl die van een halve kans een goal maakte, kon Shanghai uit 3 loepzuivere kansen niet scoren. Wim en Naim misten zeer goede kansen. Nieuwkomer Mithras bevestigde het goede van de vorige matchen. Maar het was Cafetaria dat na de rust via een lob vanop 35m keeper Mirko kon verschalken. Via een penalty omgezet door Pake, na een fout op Steve, kwam Shanghai even terug in de match maar toen de 3-1 tegen de netten ging was de match gespeeld. Naim kon 2 minuten voor tijd nog milderen. 3-2 was de uitslag en het resultaat van een verschil in efficiëntie. Dinsdag revanche tegen Cafetaria in de thuismatch op kunstgras.

 

Remy Boys - FCS 0-1 (02/08/2011)

 

De eerste overwinning kwam er niet zonder zweet te laten. Remy Boys beet kranig van zich af en beide ploegen waren ongeveer evenwaardig. Toch kreeg Shanghai de beste kansen in de eerste helft en neo-secretaris Steve werkte er één listig van af. Nieuwkomer Mithras, met wat conditionele achterstand, gaf opnieuw een goede indruk en tekent in de volgende dagen zijn aansluitingskaart. Verder was iedereen bij de pinken en probeerde coach Wim, met wat vrees, een andere opstelling. Alleszins een degelijke oefenpot met veel energie en een overwinning afgesloten.

 

De Venne Aarschot - FCS 3-3 (30/07/2011)

 

Tegen de ploeg van speler trainer Peter Brys werd er een degelijk gelijkspel behaald. Shanghai was met één tester aan de match begonnen en die liet meteen een goede indruk na. In de eerste helft was het al naar adem snakken want de meesten lagen al lang stil. Toch werden een paar goede kansen de nek omgewrongen. De thuisploeg deed het beter en ging met een 2-0 de rust in. Na de pauze kwam FCS wat beter voor de dag en kwam terug tot 2-2. Op het einde kwam de thuisploeg nog verrassend op 3-2 maar in de laatste minuten stelde FCS het gelijkspel veilig. Een positieve eerste test.