Torma Engsbergen - Shanghai 0-5 ff. (10/05/2014)

 

Shanghai had te kampen met afwezigheden en schorsingen en zou met 9 'beren' vol aan de bak moeten, maar blijkbaar was er ook bij Torma een gebrek aan personeel. Net toen we richting Engsbergen zouden vertrekken, kregen we bericht van de KBLVB dat Torma de handdoek had gegooid met een makkelijke 0-5 ff. als gevolg. Jammer, maar het is niet anders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volle Pot - Shanghai 7-1 (26/04/2014)

 

Het blijft een seizoen met hoogtes en laagtes. Op de Pot gaan spelen is altijd iets speciaals. Zeker als er na de match een spelersuitstap gepland is. Toch moest onze afscheidnemende coach weeral krabbelen om 11 man aan de aftrap te krijgen tegen een elftal dat geen genade kent en bovendien vol van talent zit. De eerste 20 min. waren hoopgevend want FCS was de evenknie van de thuisploeg en kreeg zelfs de beste kans voor de openingstreffer. Tomas miste echter op een haar. In de 22 min. moest Nick met een kniekwetsuur naar de kant en was het over en out voor Shanghai. De Potters liepen nu regelmatig door de buitenspelval van Shanghai en werkten ook nog af zodat er 3-0 op het bord stond aan de rust. (25'-33'-38' min.) De spelers waren meer bezig met de 3e time dan met deze verplichte taak. Na de pauze hetzelfde spelbeeld. 46'-54'71' min. 4-0-5-0-6-0. Een enkele opflakkering toen Shevan in de 72' de eer kon redden met een kopbal na hoekschop 6-1. Even voor tijd werd het nog 7-1 en dat was de eindstand. Nog één wedstrijd te gaan in een ontgoochelend seizoenseinde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Sparta Tremelo 4-5 (12/04/2014)

 

Shanghai maakte andermaal niet de beste indruk. Beide ploegen moesten een aantal sterkhouders missen omwille van schorsingen. Bij FCS ontbraken bovendien nog een aantal spelers om allerlei redenen waardoor de aftrap nogmaals met 9 gebeurde. Dat leidt tot frustratie en ongenoegen en dat kunnen we best missen. Bovendien deed de ref er nog een schepje bovenop met allerlei ongeloofwaardige beslissingen voor beide teams. Alles op de man in het zwart afschuiven is niet de juiste manier om te reageren. De uitslag liegt er niet om. De match begon in mineur want na 2 minuten moest de eerste bezoeker er al af met een vreemde kwetsuur. Nadien liep de wedstrijd wat rommelig over en weer. In de 18e min. werd een vrije trap in de winkelhaak gejaagd door een bezoeker en stond het meteen 0-1. Shanghai speelde te verkrampt om daar iets tegenover te zetten. Een paar kleine kansjes werden afgeblokt, afgefloten of naast getrapt. Bij een tegenaanval net voor de rust werd het nog 0-2 en dat was niet onverwacht. De peptalk van coach Wim tijdens de rust scheen geen gehoor te vinden al was de reactie er wel. Een haakfout op Wim bru werd door Pake in een 1-2 omgezet na de logische penalty. Nico verdween dan met een 2e geel naar de douche vooralleer Christoff onverhoopt de 2-2 kon binnen duwen. Nadien eiste de ref zijn hoofdrol op met een ongeziene belachelijke penalty na een duwfout (?) 2-3. Shanghai gaf niet op en Christoff bracht de bordjes nogmaals in evenwicht 3-3. Dat doelpunt leidde tot overmoed want Shanghai wou nu de overwinning nog thuis houden. Met veel risico werd er aangevallen waardoor de bezoekers eerst nog de paal troffen en nadien opnieuw op voorsprong kwamen. 3-4 in de 90e min. In een alles of niets slotoffensief bracht Wikke onverwacht de bordjes terug in evenwicht 4-4 maar de 92 ste min was er te veel aan want Sparta pakte nog de drie punten mee naar Tremelo door een vijfde doelpunt in de extra tijd. Na de aftrap was het over en out.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapelleke Langdorp - Shanghai 1-1 (05/04/2014)

 

De kaartenlast begint zwaar te wegen. Gekwetsten en andere duistere redenen om niet aanwezig te zijn zorgden er voor dat de mooie reeks in het gedrang kwam. Op Kapelleke willen onze jongens altijd winnen maar met 9 aan de aftrap is dat natuurlijk heel moeilijk. Omdat Mo enSamir alsnog kwamen opdagen konden we na 20 minuten toch met 11 aantreden. Steve had voor de gelegenheid nog een paar schoenen maar geen kleding gevonden en zou ook de hele match moeten uitspelen. Kapelleke wou het schaapje al vroeg slachten en vloog er stevig tegenaan. Na 3 minuten moest Christoff Pats al bijspringen en de bal op de lijn redden. Wikke zou dat in de 35e min. nog eens over doen. Maar de thuisploeg scoorde uit deze kansen niet dus bleef FCS in de running. Zelfs met dit gehavende elftal waren de betere kansen voor onze mannen. Christoff noopte de thuisdoelman tot een redding met de voet. Na de tweede lob van Langdorp trof Shanghai aan de overzijde de paal en werd een eerste doelpunt 2x afgeblokt voor de lijn. Zo bleef het 0-0 tot de rust. Shanghai was nu meer dan meester maar Tomas miste van dichtbij met de kop de openingstreffer. Even later glipte hij door de buitenspelval en nu was het wél raak. Kapelleke leek dood want het kon geen enkele kans verzilveren. Wim Bru trof de lat en kon de match definitief beslissen. Maar bij een hoekschop aan de overzijde kopte Ary ongelukkig de bal in eigen netten en zo kwam de thuisploeg nog gelijk. Tomas trof nogmaals de paal en de thuisdoelman redde nog een paar kansen met de voet. Shanghai kon uit al deze kansen niet meer scoren en bleef daardoor op een gelijkspel steken. De controleur van de ref zag zijn pupil kaartjes uit delen voor reklameren maar bij fouten bleef het cartonnetje in de zak. Ook misschien een punt om aan te werken. Shanghai kan nu aan een kaartwedstrijd beginnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Bareel Molenstede 6-0 (29/03/2014)

 

De rustdag had geen invloed op het spel van FCS want van bij de aanvang domineerden onze jongens de wedstrijd en speelden ze de bezoekers op een hoopje. De uitslag was niet eens overdreven. De 5-1 van de heenwedstrijd indachtig was deze off-day dus rechtgezet. De aanwezigheid en de opstelling van de ploeg was dag en nacht verschil tegenover de heenmatch. Na 7 min. was de bedrijvige Tomas al door de mazen geglipt en zijn mooie lob standde op de paal. De herneming van Nico vloog nipt naast. Het was wachten tot de 18e min. op het eerste doelpunt. Toen liet Tomas de bal slim door de benen en de uiterst gemotiveerde Christoff (vanwege zijn onrechtvaardige 8 weken schorsing - schandalig trouwens wat de ref daar schreef) knalde kalm de bal in doel. De bezoekers zagen de bui al hangen want Shanghai wervelde over de tegenstand. Op het half uur zou Christoff zijn 2e met links inschieten en dat was oververdiend. Na samenspel met Tomas, weer hij, kon Naim de derde voorbij een verbaasde doelman schieten 3-0. Nog voor de rust rende Tomas nogmaals iedereen voorbij de bezoekende keeper incluis en deze ontsnapte, zoals in de heenmatch, aan de rode kaart. Pake knalde de terechte penalty in de hoek 4-0 ook de ruststand. Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Een knal van Tomas, wie anders, werd van de lijn gekeerd en het was wachten tot de 70ste min. eer de bezoekers een echte kans konden verzilveren. Toen glipte een bezoeker door de secure verdediging maar de verdiende eerredder stierf op de paal. Pats was trouwens niet van plan om de nul weg te geven en zou nadien nog een paar keer moeten tussenkomen. Dit alles had alleen te maken met de verslapte concentratie en de vele wissels die de coach ondertussen al doorvoerde. Nico was al de ganse wedstrijd op zoek naar zijn doelpuntje en kreeg dat ook na een sublieme infiltratie en een raket die schuin in de winkel vloog. De bezoekers moesten de kelk tot de bodem leeg drinken want ook Jacub versierde zijn eerste doelpunt voor Shanghai 6-0 en meteen de eindstand. Het nieuws dat coach Wim en stopper Roel na dit seizoen stoppen was het enige nagatieve punt van de namiddag.

 

 

Shanghai - Victoria Tongerlo 5-0 (22/03/2014)

 

Vermits de bezoekers niet komen opdagen wint FCS met forfait en krijgen ze een bijkomende rustdag.

 

 

WB Scherpenheuvel - Shanghai 4-6 (15/03/2014)

 

Op een hobbelig en armzielig veld kon Shanghai een resem doelkansen scheppen om minstens dubbele cijfers op het bord te trappen. Shevan, Naim, Wim Bru en anderen die voor de kooi verschenen konden zich de haren uit het hoofd trekken bij al deze missers. De thuisverdediging stond op een slappe koord te dansen en Shanghai glipte keer op keer door de mazen van het net. Toch werd er bij momenten slap verdedigd zodat de thuisploeg in de running bleef. Al na drie minuten kapte Naim een verdediger uit om zo onder de doelman binnen te trappen. Even veel minuten nadien miste hij van op 1 meter na center van Wim Bru. Aan de overkant werd de daaropvolgende vrijschop, na fout, onhoudbaar en knap in de winkelhaak gejaagd. 1-1 ipv 0-2 dus. FCS was nog niet bekomen of Shevan deed de misser van Naim voorbeeldig na. Even nadien was Shanghai dan toch efficiënter want na een tik tak fase in de rechthoek bracht Naim onze ploeg terug op voorsprong. Op het half uur verdubbelde Christoff deze bonus tot 1-3. Wim Bru kon zelfs de wedstrijd beslissen maar ook hij miste onbegrijpelijk. Wie niet scoort krijgt het deksel op de neus en zo verging het ook Shanghai. Een center aan de tweede paal verdween via Wikke en Pats in doel zodat de ruststand nog 2-3 werd. Roel redde nog een kans op de lijn en na de pauze kwamen de wit-blauwen zelfs op gelijke hoogte. De missers konden zuur opbreken maar na een redding van Pats was de kous af voor de thuisploeg. Bij een hoekschop kon Shevan dan toch binnen koppen 3-4. Een paar nieuwe missers nadien werkte Wim eindelijk af 3-5. Het festival van gemiste kansen ging verder tot de ingevallen Steve een zesde doelpunt voorschotelde aan Naim die zijn derde van de namiddag in het mandje legde. Gele kaarten kampioen Ary slofte ook nog wat mee en pakte zijn 8e kartonnetje. Alleen een penalty in de 83 min. veranderde de score nog tot 4-6 want Pats kon die niet stoppen.

 

Shanghai - Remy Boys 0-3 (8/03/2014)

 

Shanghai speelde in een niet alledaagse opstelling tegen leider Remy Boys. De koploper was gans de wedstrijd baas en onze jongens vonden geen sleutel om de bezoekende verdediging te ontgrendelen. De rode kaart (38') van Christoff er bovenop bracht natuurlijk geen soelaas. Met 10 was het nog moeilijker en de lijnen speelden al te ver uit elkaar om de Wijgmaalboys te verontrusten. Shanghai speelde bovendien een (f)lauwe match met weinig begeestering. Er lukte weinig en de ref de bel aan binden was overdreven. Remy lukte de eerste kans na 15 min. met een bal tegen de lat en de rebound verdween in doel. Shanghai moest al snel achtervolgen en had geen spirit om dat efficiënt te doen. Het spel bleef stroef en het waren de bezoekers die de kansen creëerden. Shanghai kon tot aan de rust nog hopen maar in de 61 min. werd balverlies afgestraft en dat was de doodsteek. 0-2. Shanghai moest nu wel risico's nemen en dat werd nogmaals pijnlijk door de vaartjongens in een 0-3 omgezet. De bezoekers haalden zo een verdiende overwinning en de thuisploeg moet zich beraden. Het zal beter moeten om punten te pakken in Scherpenheuvel.

 

Nachtegaalboys Hulshout - Shanghai 0-2 (1/3/2014)

 

Na een weekje rust kon Shanghai zijn opmars verder zetten. De verre verplaatsing naar Hulshout werd met een driepunter beloond ondanks de afwezigheid van Roel en Ary. Mo2 deed zijn eerste optreden maar toen was de buit al binnen. De nachtegalen konden nooit imponeren en waren slechts één keer gevaarlijk. Shanghai moest dus zijn beste match niet spelen om de overwinning in de wacht te slepen. Op het grote veld was het belopen de grootste moeilijkheid en dat deed Shanghai het best ook al was het een groot gedeelte met 10 en zelfs met 9. Wim Bru bracht in de 13e min. een stevige voorzet voor doel en die werd onhandig door een thuisspeler in eigen doel afgeweken. Even nadien eiste de ref zijn hoofdrol op want voor een lichte fout van Nick werd er meteen rood getrokken. Om zich te bewijzen zou de fluitenier nadien nog talrijke gele kaarten uitdelen aan vriend en tegenstander voor meestal overbodige of kleine foutjes die in iedere match gebeuren. Een kwartier voor tijd kreeg de ingevallen Jimmy nog terecht rood voor een late tackle in de rechthoek. FCS moest de wedstrijd daarom met 9 afsluiten. De logische penalty werd ook nog naast getrapt en zo bewees Hulshout zijn onmondigheid. Shanghai had ondertussen de 0-2 al gescoord na een mooie dribbel van Naim die Christoff vrij voor de doelman bracht. De inlegger zette Shanghai op rozen en Naim kon nu gaan babysitten. Shanghai kon gaan vieren en wordt ook nog scherprechter in het titeldebat.

 

SHANGHAI VIERT...

 

Rond 23 uur kwam ik moe in het lokaal toe na de verplaatsing met OHL naar Lierse.

 

De overblijvende Shanghai boys die er nog aan de toog hingen (letterlijk) knipperden even met hun afgezakte oogleden (waarvoor ik een oogarts kan aanraden). De overwinning op Nachtegaalboys Hulshout had duidelijk deugd gedaan. Na het bezoek aan de Nachtegaal-kantine werd er richting Leuven gereden waar deze overwinning verder werd gevierd in het lokaal. Vijf uur nadien kwam ik tot de volgende vaststelling:

 

De dorst was blijkbaar niet te lessen en even herkende ik mezelf (40 jaar geleden). Samir, de enige overgebleven nuchtere, was het orkest aan het dirigeren. De Shanghai-tonen klonken vals maar er werd gezongen. Het rondje van de Swoj en van TD Patrick werd met luid gejuich onthaald. Nochtans waren er al enkele vierders die zich aan de binnenrand van de grote Stella’s moesten vast houden om niet verder te verzuipen. Alleen Fons ontbrak om het lokaal verder in de fik te steken (spijtig had die andere verplichtingen). De Shanghai ploeg van toen kon wedijveren met deze jonge garde (aan den toog bedoel ik). De kameraadschap en de ambiance zijn troeven waarvoor je het nog doet. De rode kaarten waren al lang vergeten en weggespoeld.

 

De rekening was betaald en de snelle hap aan de overkant kon geen redding meer brengen. Alleen frisse lakens waren de enige strohalm om deze vermoeiende voetbaldag af te sluiten. Wikke werd bij iedere slok dunner, Ary kon na de rustpauze alleen toekijken, Pake kon beter bij een eventuele alcoholcontrole al zijn bloed af geven en de bloeddoorlopen ogen van Woody verraadden al niks beter. Pats kon nog even de schijn hoog houden en vertellen dat de wagen aan de overkant bleef tot morgen. De nachtbus moest het werk overnemen. En zo verdwenen deze schimmen in het holst van de nacht richting ……. Het was toen 1u zondagmorgen.

 

De enige negatieve noot zal ik voor mezelf houden. Swoj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Astra Begijnendijk 2-2 (15/02/2014)

 

Titelkandidaat Astra moest zich tevreden stellen met 1 punt. Je voelde de spanning bij de bezoekers en de onrust was terecht want indien de ref een tweede en duidelijke penaltyfout durfde bestraffen zou de uitslag er anders hebben uit gezien. Niettegenstaande speelde Shanghai complexloos een goede wedstrijd en was het puntje zeker niet gestolen. De wind speelde de ganse wedstrijd een rol en hierdoor waren er soms vreemde capriolen en veel ballen die ver buiten het veld verdwenen. Na 5 min. moest de thuisploeg al een achterstand ophalen want een goede center werd met het hoofd meteen afgerond door een rood-witte. 0-1. Even nadien deed Shevan dit na maar zijn kopbal ging aan de verkeerde kant van de paal buiten. Shanghai wou het windvoordeel uitbuiten maar de knal van Nico spatte op de deklat uiteen. Ook Astra trof nog de paal op het half uur maar toen even later Wikke knap de rechthoek indook en de bal teruglegde werd het schot van Nico met de arm tegengehouden en de logische penalty werd door Pake even knap in de hoek getrapt 1-1. Astra voelde meteen dat Shanghai zich niet zou neerleggen bij een nederlaag. Bij de rust moesten beide ploegen bijsturen want de wind speelde nog altijd een rol. Nico werd nu hard aangepakt en de gele kaarten kwamen alleen boven bij het overbodige gezeur. De bezoekers hadden nog fouten nodig om Shanghai af te straffen en een vrijschop van Pake werd door Shevan mooi kruiselings binnen getrapt 2-1. Een derde treffer van Tomas werd voor de tweede week op rij afgekeurd voor dubieus buitenspel. Astra werd nu nog nerveuzer en stak een tandje bij. Shanghai moest hierdoor even gas terugnemen en verschillende hoekschoppen toestaan. Eén ervan werd krachtig ingekopt. Een doelpunt uit het boekje. Er stond nu een logisch gelijkspel op het bord. Alleen vragen we ons nog af waarom een tweede hands niet mocht bestraft worden met een logische tweede penalty.

 

Cafetaria Heverlee - Shanghai 0-1 (8/02/2014)

 

Het eerste kwartier was een studieronde voor beide ploegen. Maar bij de eerste kans van Shevan kon de doelman van Cafetaria nog redden met de voet. Even later kon Ary een infiltratie met een mooie schijnbeweging afronden en kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Shanghai bleef de ganse eerste helft de betere ploeg en bleef alleen in de afwerking even steken. Tomas dook alleen op voor de doelman en trapte naast. Hij zou dit in de rest van de wedstrijd nog een paar keer over doen met hetzelfde resultaat. Een geldig doelpunt werd nog afgekeurd en aan de rust stond er nog steeds 0-1. De tweede helft was wat slordiger maar Shanghai kon toch nog verschillende kansen versieren. Een nieuwe doorbraak werd van de lijn gekeerd en zo ging het verder tot het einde. Zo kon FCS de drie punten houden ondanks verschillende missers. De thuisploeg bleef mondeloos.

 

 

Shanghai - Wakkerzeel 1-0 (01/02/2014)

 

Shanghai bekampte de leider zoals het moet. Veel inzet en durf. In de beginfase was het wat over en weer voetbal en moesten we wachten tot min. 20 om de eerste kans te noteren. Een center viel boven op de lat en Naim kopte de vallende bal pardoes op de doelman. Aan de overzijde moest Mo een bal voor de lijn keren. Het kon dus alle kanten op tot Mirko de zelfcontrole verloor na een duel in de rechthoek met een rode kaart tot gevolg. Gelukkig hielden zijn kompanen het hoofd koel en werd er weer gevoetbald. FCS moest nu een uur met 10 man opboksen tegen een gretige leider. Tot aan de rust bleef de 0-0 op het bord en de spelers stonden voor een uiterst moeilijke opdracht na de koffie. Wakkerzeel wou de klus nu klaren maar Shanghai bood meer dan weerstand. Bij de eerste grote kans misten de bezoekers van dichtbij en aan de overzijde deed de ingevallen Wim bru hetzelfde. Jimmy had meer dan last met zijn snelle opponent maar Roel en een weeral sublieme Jacub ruimden alle onheil. Shanghai ging niet alleen verdedigen maar trok ook nog moedig ten aanval met een man minder en dat deed de bezoekers twijfelen. Shevan, Wim Bru en Thomas kregen de kansen er niet in maar good old Roelie mikte naast de doelman in doel na een hoekschop van Pake. Deze opdoffer kwamen de mannen uit Wakkerzeel niet meer te boven want Shanghai knokte voor elke bal en haalde verdiend het eindsignaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alpia Tildonk - Shanghai 2-3 (18/01/214)

 

De altijd moeilijke verplaatsing naar Tildonk werd met succes afgerond. Ondanks een 0-3 voorsprong op 5 min van het einde werd het nog spannend omdat Shanghai nog 2 doelpunten incasseerde. De snelle start van beide ploegen verorberde de late pintjes van de jarige feestvierders zodat ze meteen in de match waren. Het waren vooral counters in beide richtingen die pijn deden. Shanghai voerde deze het best uit want Tomas glipte 2x door de thuisverdediging en zijn voorzet werd door Christoff naast de doelman in de hoek getrapt 0-1. Bij de 2e poging stond Shevan op de ideale positie om de voorsprong te verdubbelen maar Tomas was te persoonlijk en trapte naast. Na de rust een zelfde spelbeeld. Alpia kreeg ook een paar kansjes maar Pats lag in de weg. Op het uur kon Shevan dan toch de 2-0 scoren na een vrije trap die hij met het hoofd naast de paal kopte. Alpia kon hier weinig tegen inbrengen en kreeg nog een derde doelpunt om de oren. Deze veilige voorsprong kwam nog even in het gedrang toen de thuisploeg 2x tegen scoorde in de laatste minuten. Verder kwamen ze echter niet en zo kon FCS zijn eerste driepunter van 2014 mee naar Leuven nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - KWB Scherpenheuvel 1-1 (11/01/2014)

 

Wedstrijd met een lange studieronde: KWB eiste de bal op in de beginfase zonder echt gevaarlijk te worden en Shanghai probeerde zijn spitsen in stelling te brengen met een snelle omschakeling. Een listig balletje door het hart van onze verdediging bracht een KWB-er alleen voor Pats en de eerste echte kans was meteen goed voor een doelpunt, 0-1 na 20 mins. Shanghai probeerde de bakens te verzetten en schreeuwde om een penalty toen Naim in de grote rechthoek werd gehaakt, maar de scheidsrechter dacht er anders over. Pake probeerde het enkele keren van op afstand, maar zijn schoten werden telkens gepareerd door de bezoekende goalie. Coach Wim besefte dat er iets moest gebeuren, en voerde enkele vervangingen uit aan de rust om de achterstand goed te maken. In de tweede helft zagen we een dominanter Shanghai, maar de afwerking blijft een heikel punt dit seizoen. Christoff, Tomas en de heropgeviste Mo kregen de bal er niet in, maar de druk werd groter en er hing een doelpunt in de lucht. KWB vergat de wedstrijd dood te maken op de counter en Shanghai kreeg loon naar werken: topschutter Shevan tikte de gelijkmaker binnen, 1-1. Shanghai wou meer en claimde in de slotminuten nog een penalty, nadat een bezoekende verdediger de bal met zijn handen beroerde en zo een tweede doelpunt voorkwam, maar de scheidsrechter zag er opnieuw geen graten in. We onthouden nog Jakub's goede invalbeurt in zijn maidenmatch en de terugkeer van de heropgeviste Mo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Torma Engsbergen 2-2 (21/12/2013)

 

In deze sportieve wedstrijd was het duidelijk dat beide ploegen wilden voetballen. De bezoekers deden dat niet onaardig en namen verdiend een punt mee naar Engsbergen. Shanghai verzuimde bij een paar gelegenheden om de drie punten thuis te houden. De wedstrijd kon alle kanten uit en eindigde met 2-2. Na 18 min. kon Shevan een mooie aanval afronden met het hoofd 1-0. Verder kwam de thuisploeg niet voor de rust want een plaatsbal van Naim werd door de bezoekende doelman klasrijk gered. De 2-0 bleef uit en na de pauze was het al meteen raak aan de overkant. Zwak verdedigen en de logische 1-1. Op de 55e min. werd het nog erger want Jimmy verloor het duel van zijn tegenstrever en die mikte nog raak ook 1-2. Shanghai had geen keuze en moest er vol tegenaan. Gelukkig kon even nadien een prachtige doorsteekpas van Christoff heerlijk afgewerkt worden door Tomas en de bordjes stonden opnieuw gelijk. Shanghai ging nu voor de volle pot en een lobbal van Pake werd in extremis onder de lat gered door de doelman en Christoff knalde de inlegger van op één meter huizenhoog over. De bezoekers hielden het hoofd koel en Shanghai kreeg de bal er niet in. De bezoekers veegden een bal van de lijn en kwamen gelukkig weg op een paar andere fases. Zo bleef de 2-2 op het bord tot het eindsignaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Volle Pot 0-6 (14/12/2013)

 

Deze wedstrijd duurde slechts 24 minuten. Toen werd de 0-2 van op afstand onder Pats ingeschoten en was de match gespeeld. Shanghai had nooit een antwoord tegen deze talentrijke ploeg. Er is alleen de vraag wat sommige jongens bij de liefhebbers komen zoeken. Een nochtans niet onaardig voetballende thuisploeg kon wel een paar keer dreigen maar over gans de wedstrijd was de uitslag nog niet overdreven. De Pot speelde snel en gevarieerd voetbal en Shanghai onderging het spel. Na 4 min. werd de 0-1 van kortbij in de hoek gejaagd na een hoekschop. Even later kon een center van Wim Bru door Naim net niet ingekopt worden en trapte Mithras de bal via de doelman in hoekschop. Dat was de beste repliek die Shanghai kon bieden maar tot scoren kwam het niet. Zoals eerder gemeld werd het 0-2 en op het half uur zelfs nog 0-3 wat meteen ook de ruststand was. Tijdens de rust was het alleen nadenken hoe we de afstraffing konden vermijden. Tussen min. 57 en min. 70 werd het 0-4, 0-5 en 0-6. Dit getal zou later in meervoud van aantal pinten door de kelen van onze spelers spoelen op de georganiseerde teambuilding. Tegen de overmacht was er toch niks te beginnen. De Volle Pot speelde rustig de wedstrijd uit zonder nog te forceren. Voor Shanghai een leerrijke oefenpot. Ze waren al direct met hun kop bij de latere uitstap en dat was geen slecht idee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sparta Tremelo - Shanghai 3-4 (7/12/2013)

 

De verplaatsing naar Tremelo is nooit een makkie. Vermits er een gehavend elftal tussen de lijnen stond met verschillende gekwetsten en geschorsten was het bang afwachten wat de ploeg zou presteren. FCS vertrok zonder complexen en liet de talentrijke aanvallers van de thuisploeg niet in hun spel komen. Het waren de bezoekers die de bal opeisten. Na 3 min. gaf Tomas een eerste verwittiging maar de doelman redde met de voet. Even nadien werd een identieke aanval en een voorzet via Tomas dit keer aan de tweede paal door Shevan keurig afgerond. 0-1. Het duurde een kwartier eer de thuisploeg eindelijk eens de neus aan het venster stak. Nog in dezelfde minuut kon Mithras een inworp controleren en schuin in de verste hoek jagen 0-2. Nico begon toen beter het middenveld te overbruggen en lepelde een center over de verdediging. Shevan pikte op, ging de zestien in, en werd gehaakt. De penalty werd door Wim Bru in twee tijden voorbij de thuisdoelman in doel verwerkt.0-3. De eerste misser in de verdediging werd eveneens met een doelpunt betaald en zo kon Sparta 1-3 scoren. Je voelde dat de wedstrijd nog niet gewonnen was maar een mooie aanval werd door Naim in doel getrapt en nu was het 1-4. Vermits Nico even nadien met een kwetsuur het veld moest verlaten en Mario de enige vervanger was, was dat geen overbodig doelpunt. Shanghai moest nu verdedigen en in de 45e min was het 2-4. Het zou nog een tweede helft worden met veel verdedigend werk. Mario deed zijn best om de verdedigers aan de klap te houden maar de thuisploeg voelde dat er meer in zat en trok alle registers open. Shanghai kreunde nu vooral omdat er na de 1-4 nog een viertal kansen de nek werden omgewrongen. In de tweede helft waren alleen de tegenaanvallen nog gevaarlijk. Pats was echter op bepaalde momenten onvermurwbaar en hield met een paar reddingen zijn netten schoon. De Spartanen konden nu enkele kansen scheppen en troffen raak 3-4. We vreesden voor een afgang maar de ganse ploeg knokte zich naar het eindsignaal. Ondanks een paar geluksfases en een weeral puike Pats bleef de 3-4 op het bord en het eindsignaal was een verlossing voor de moe gestreden Chinezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Kapelleke Langdorp 4-4 (30/11/2013)

 

Shanghai kon pas in de laatste minuten een gelijkspel halen tegen Kapelleke. Van bij de aftrap speelde de rode lantaarn zonder complexen en had Shanghai alle moeite om zijn wil op te dringen. Ary trapte al na 2 min. een bal op de lat maar verder kwam de thuisploeg voorlopig niet. Vermits FCS het tempo onvoldoende kon opkrikken bleven de bezoekers de gelijke van onze jongens. Na 10 min. kwamen de Langdorpenaren zelfs op voorsprong door een afgeweken bal die laag naast de paal werd ingetrapt. Het duurde niet lang eer Ary, na een solo in de rechthoek, neergelegd werd en de logische strafschop werd door Pake ingetrapt. Verder kwam Shanghai niet en even voor het half uur kwam Kapelleke opnieuw op voorsprong op dezelfde manier, een lage bal nu aan de andere paal binnen. Pats, die zijn plaats in doel weer innam, had beide keren geen verhaal tegen deze geplaatste ballen. De ruststand stond op het bord en coach Wim had werk. Vooral het tempo moest hoger maar daar slaagde Shanghai niet in. Het was dankzij Nico boem boem dat we nog een gelijkspel haalden. Tot de 73 min gebeurde er weinig maar toen gingen de poppen aan het dansen. De eerste kanonbal vloog naast de muur en de paal binnen en nog in dezelfde minuut was Kapelleke even van slag want Tomas kon FCS zelfs op voorsprong trappen na een misser in de bezoekende verdediging. De 3-2 voorsprong kon Shanghai echter niet vasthouden. De ref liet een paar fouten onbestraft en dat zorgde voor ergernis. Zeker toen even later een fout in onze verdediging werd afgestraft met een nieuwe gelijkmaker (3-3) Op een hoekschop werd het nog erger want een flipperkastbal verdween nogmaals in doel waardoor Kapelleke opnieuw op voorsprong stond (3-4) De tijd werd nu kort voor Shanghai en de bezoekers wilden deze voorsprong vasthouden tot het eindsignaal. Op een tegenaanval beging Nick een fout en kwam de gele kaart wel uit de bovenzak van de ref. Bij het daaropvolgende gemopper werd Nick zelfs naar de kleedkamer verwezen met een tweede geel en dus rood. Dat was een te zware straf in deze sportieve match en dus frustratie alom. Shanghai moest nu met 10 een laatste wanhoopspoging ondernemen om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. Gelukkig kon Nico zijn zware voet nog eens tegen een vrije trap zetten om weeral de gelijkmaker onhoudbaar via de paal in doel te trappen. In de laatste minuten kon Shanghai zelfs nog de overwinning thuishouden maar eerst trapte Nico nog een vrijschop centimeters naast de paal en kon Tomans van dichtbij de bal er niet inkrijgen. Het bleef dus bij een gelijkspel waar niemand echt mee tevreden was. Steve zou na de wedstrijd nog afgevoerd worden met een schouderontwrichting die tijdens de match werd opgelopen. Het geluk was dus duidelijk niet aan onze zijde al moesten we ook in eigen boezem kijken omdat we meer in petto hebben dan wat we toonden.

 

 

Victoria Tongerlo - Shanghai 0-1 (23/11/2013)

 

FCS speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en bracht de verdiende drie punten mee uit het verre Tongerlo. Dat ging niet zonder slag of stoot want de thuisploeg ging er van bij de aftrap snel tegenaan. Nico verving Pats in het doel en zou in de tweede helft uitpakken met een paar gevatte tussenkomsten. Ook de thuisdoelman moest verschillende keren de handen uit de (korte) mouwen steken. Bij de eerste fout op een doorgebroken speler pakte Wikke al meteen geel (zijn derde) maar de eerste kans was voor Mirco. Het was dan wachten tot de 20e min. op een schot van Tomas dat nipt gered werd door de thuisgoallie. Wim Bru dacht plots aan zijn uitdager De Sutter en alleen pech kon hem van een doelpunt houden. De eerste poging ging nog nipt naast, de tweede kon de doelman weeral redden en de derde verdween via een speler aan de verkeerde kant van de paal. Een nieuwe kopbal ging eveneens over waardoor de rust met 0-0 werd bereikt. Mirco speelde zenuwachtig en ging mekkeren. De ref vond dat welletjes en vergat (?) hierdoor een strafschop op hem te fluiten voor een duidelijke haakfout in de rechthoek. Het was dan wachten tot de 70 min. waar Shevan een hoekschop keihard met het hoofd kon inkoppen. Shanghai moest nu alleen de nieuwe aanvalsgolven van Victoria afstoppen en miste een paar kansen om een veilige voorsprong te bereiken. Een kwartier voor tijd kreeg Tongerlo nog één kans die op de paal belandde en Mirco trapte nog een kans naast. Jimmy kon nog invallen en deed dat niet onaardig. Een tikkeltje geluk ontbrak om zijn doelpuntje mee te pikken. Verder kon geen van beide ploegen nog iets forceren waardoor Shanghai met de 3 punten kon pronken.

 

 

Shanghai - WB Scherpenheuvel 3-1 (16/11/2013)

 

Shanghai kreeg een zware dobber voor de voeten. Zo dachten we althans. De frustratie van de bezoekers zou hen later nog zuur opbreken. Een paar spelers kwamen te laat toe en daardoor treuzelden ze al voor de aftrap. Tijdens de wedstrijd zou dit alleen maar escaleren. Wit - Blauw startte nochtans het best want al na 3 min. konden ze een mooie aanval afronden 0-1. De thuisploeg moest al van de aanvangsfase achtervolgen. De basiliekboys bleven echter gevaarlijk en Shanghai kreunde. Het duurde 20 min. eer Wim Bru zijn verdediger kon afschudden en hoog intrappen 1-1. Shanghai kwam nu beter in de match en de doelman moest een kopbal van Shevan en een aardig schot van Ary afstoppen. Vermits het niet liep zoals verwacht werden de WB spelers zenuwachtig en verloren ze de controle. Na een vuistslag aan Christoff, en de logische rode kaart, werd de select super Brillant naar de vergeethoek getrapt met een tweede rode kaart tot gevolg en konden de gasten met 9 aan de tweede helft beginnen. Gelukkig waren de overige spelers niet van dezelfde kleuterklas en hieden ze het hoofd koel. Shanghai had echter niet de ideeën om deze 9 overblijvende bezoekers murw te spelen. Het duurde tot de 65 min. eer Naim een gaatje kon vinden en FCS op voorsprong schieten. Zelfs met deze voorsprong bleef het spannend want de 9 overgebleven moedigen verkochten hun huid duur. Een kwartier voor affluiten kon Christoff de eindstand scoren en nadien mistte hij nog verschillende kansen om een grotere voorsprong op het bord te zetten. Shanghai was blij met de drie punten want met de juiste mentaliteit bij de bezoekers kon de uitslag er totaal anders uit zien.

 

 

Bareel Molenstede - Shanghai 5-1 (11/11/2013)

 

Ref Peeters stuurde zijn kat en dus moest Shanghai het doen met een gelegenheidsref van de thuisploeg. Al goed dat die er zijn maar als het op bepaalde beslissingen aan komt ......... Deze ref was zeker niet de oorzaak van het verlies maar speelde wel een rol in bepaalde fases. Shanghai was ondermaats in de eerste helft en de inzet was soms ver zoek. Coach Wim kon zich alleen maar ergeren. (de supporters ook) Jimmy was de gelegenheidsdoelman van dienst maar had zich niks te verwijten. Na 5 min. strandde de eerste verwittiging op de paal maar even nadien was het toch raak 1-0. Shanghai kon pas na 22 min een eerste keer dreigen via Naim maar zijn bal ging naast de kruising. De thuisploeg domineerde met snelle balwisselingen waar de Shanghai boys geen antwoord op hadden. Achteraan was het pompen of verzuipen. Na dom balverlies werd het 2-0 en toen op het half uur er nog slechts één verdediger het op nam tegen drie Molenstedenaren werd dat weeral afgestraft met een derde doelpunt. De ruststand was niet overdreven gezien het zwakke verweer van onze ploeg.(3-0) Je kan dan beter zwijgen als coach want een remedie was er niet. Na de pauze was er dan eindelijk wat weerstand. Mirco werd gekwetst vervangen en Steve mocht een helft opdraven. Er was nu duidelijk strijdlust en dat voelde iedereen. Naim miste weeral de eerredder maar aan de overzijde werden de kansen wel benut. 4-0 Ondanks het moedige verweer van de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Naim glipte nogmaals door de verdediging werd hard gepakt door de thuisdoelman maar de logische rode kaart bleef om de gekende reden in de achterzak. Pake zette de penalty om. (4-1) De ref verloor nu de controle en dat lokte veel gezaag van vriend en tegenstanders. Een vijfde doelpunt deed de deur helemaal dicht en het eindsignaal was een verademing vooral omdat het nadien alleen maar erger kon worden. Om punten te verdienen moet het alleszins beter.

 

 

Remy Boys Wijgmaal - Shanghai 2-0 (09/11/2013)

 

De thuisploeg was de ganse wedstrijd de betere en liet zien waarom het op de 2e plaats staat. Shanghai liet zich echter niet slachten en speelde aardig mee in de eerste helft. Maar buiten een knal van Nico op de doelman was FCS niet gevaarlijk. De thuisploeg bleef dreigen maar er was wat hulp nodig van de bezoekers om te scoren. Bij een verre en onnodige laterale pas op Roel schoof deze laatste uit op het gladde veld. Een Wijgmaal boy maakte dankbaar gebruik van de ruimte om te scoren. Deze weggever kwam Shanghai niet mee te boven. Er was te weinig gevaar om gelijk te maken en daar bovenop kon Remy de voorsprong verdubbelen met een klutsbal die via Roel en Pats in doel verdween. Op het zware veld waren de beste krachten al verbruikt en even later moest Pats ook nog naar de kant met een kniekwetsuur. Jimmy verving zijn maat onder de lat en kon zien hoe zijn companen nog een paar gele kaarten en een rode in ontvangst namen. De thuisploeg deed zijn duit in het zakje maar de punten bleven in Wijgmaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Nachtegaalboys Hulshout 5-2 (26/10/2013)

 

Shanghai, met een paar andere gezichten in de ploeg, nam van bij de aftrap het initiatief en de laatkomers misten de eerste doelpunten. Bij de rust stond er al een 4-0 op het bord en was de tweede helft overbodig. Zo kon coach Wim, eindelijk eens de deze keer talrijk aanwezige bankzitters belonen met speelminuten. De mannen uit Hulshout speelden een betere tweede helft maar trapten Rachid onnodig van het veld. Terug naar de eerste helft waar Nico na 12 min. heerlijk de deklat deed trillen. Dat was de eerste waarschuwing maar de Nachtegaalboys hadden het niet begrepen. Een paar minuten nadien trapte Naim, die zich wekelijks wat beter in zijn sas voelt, de 1-0 op het bord. De bezoekers brachten hier weinig tegenin. In de 20e en 21e min. was de wedstrijd gespeeld. Tomas trapte na zeer knap samenspel de 2-0 in de netten en Naim nam alle twijfels weg met een even aardige solo. Op het halfuur zorgde Ary via de paal en een verdediger voor de ruststand. In de tweede helft probeerden de bezoekers het roer om te gooien en dat lukte heel even. Een schot op de paal en aansluitend een tegentreffer en nadien tot ergernis van gans Shanghai een tweede doelpunt. De ref liet hier een ongelooflijke off side onbestraft waar zelfs de tegenstrever niet op reageerde maar Rachid was niet bij de zaak en raapte de bal in de zestien op. Hilariteit alom toen dit met een strafschop bestraft werd. Shanghai was niet zinnens om zich hierdoor te laten beïnvloeden en Shevan verhoogde de voorsprong met een krachtige kopbal. De invallers lieten zien dat ze er ook nog waren en speelden de westrijd netjes uit.

 

Astra Begijnendijk - Shanghai 2-0 (19/10/2013)

 

Shanghai speelde zijn beste eerste helft van dit seizoen maar dat was niet voldoende voor puntengewin. De thuisploeg had over heel de wedstrijd het meest balbezit maar in de eerste helft bracht dat geen kansen op. Het waren integendeel onze jongens die verzuimden om 2 reuze kansen af te maken waardoor de brilstand nog op het bord stond aan de rust. Eerst was het Naim die alleen voor de doelman de bal niet in het net kreeg en even nadien ketste in de herneming een bal van Wim Bru via het been van een Astra boy nog in hoekschop. Korter bij een doelpunt kan je bijna niet komen. Na de koffie een ander spelbeeld. Astra zette meer druk en Shanghai kwam hier slechts sporadisch onder uit. Toch was het wachten tot de scheids een buitenspeldoelpunt goedkeurde om op voorsprong te komen. Vermits Shanghai al door zijn beste krachten heen was, bleven de counters en bijgevolg ook de kansen uit. Een tweede doelpunt ontnam alle hoop. Kleine foutjes werden bovendien met geel bestraft wat nog meer frustratie bracht omdat de thuisploeg met "professionele" foutjes iedere doorbraak stopte. Van consequent fluiten en bestraffen was geen sprake en dus moest Shanghai de kelk tot op de bodem ledigen.

 

 

Shanghai - Cafetaria Heverlee 1-3 (12/10/2013)

 

Shanghai en Cafetaria tastten elkaar af in de openingsfase van deze match maar bij de eerste kans was het meteen raak 0-1. Omdat Shanghai zijn beste periode niet doormaakt zie je de twijfel al in de groep sluipen. Het spel wordt wat krampachtiger en er worden geen oplossingen gevonden om tegen te prikken. Shanghai probeerde wel snel de bal rond te spelen, maar kansen kwamen er niet. Het was na 10 minuten al achtervolgen en na een half uur werd het nog moeilijker want na een knappe counter stond het 0-2. Bij de rust kon je alleen hangende kopjes waarnemen. Na de pauze een zelfde spelbeeld en weeral Cafetaria dat scoorde 0-3. De thuisploeg was van slag en gelukkig werd de 0-4 voor buitenspel afgekeurd. Cafetaria was tevreden met de voorsprong en speelde de wedstrijd rustig uit. Alleen Bert kon vanop de stip de eer redden na een licht toegekende strafschop voor een fout op Christoff. Maar dat was slecht een pleister op de wonde.

 

VK Wakkerzeel - Shanghai 3-1 (5/10/2013)

 

Met elf aan de aftrap was net genoeg. Vermits Pats zich ziek meldde moest Jimmy onder de lat en die deed het niet onaardig. Bij een paar jongens is de vorm ver weg en bovendien speelden we slechts 4 wedstrijden in ongeveer 2 maanden. Geen ideale voorbereiding en van fysiek geen sprake. De thuisploeg liet dat onmiddellijk merken. Het verschil was daardoor groot en als je na 5 min. een doelpunt in geschenkverpakking weg geeft maak je het jezelf nog moeilijker. De Wakkerzelenaren namen het cadeau met dank aan en vertrokken met een 1-0 voorsprong. Shanghai moest daardoor van in het begin achtervolgen maar Wakkerzeel speelde de bal slim en snel rond. Verschillende passes van FCS kwamen niet aan en gaven de thuisspelers telkens weer balbezit. Het was wachten tot de 37 min. voor Shanghai een eerste kans, via Thomas, kon versieren. Bij de volgende tegenaanval verdubbelde de thuisploeg zijn voorsprong 2-0. Nog voor de rust was het over en out want de rood witten legden kalm een derde in het mandje. Bij afwezigheid van coach Wim mocht Christoff tijdens de pauze zijn peptalk brengen. Iedereen wist al wel waar het schoentje knijpt. Met nieuwe moed werd de 2e helft aangevat. Shanghai was nu beter wakker en de thuisploeg had geen behoefte aan meer. Het spel van de bezoekers ging vlotter maar toch moest Jimmy een paar keer redden. Zelfs een penalty hield hij uit zijn kooi. En toen Christoff een paar minuten voor tijd in twee tijden de eer kon redden, was dat het hoogst haalbare voor deze wedstrijd ondanks een betere tweede helft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Alpia Tildonk 3-6 (21/09/2013)

 

De eerste thuiswedstrijd eindigde op een sisser. Shanghai speelde zijn beste match niet en had veel balverlies. De slechte passen werden door de bezoekers met dank aanvaard en eveneens afgestraft. Waarom de jongens uit Tildonk zo zenuwachtig en fel reageerden begrijpen we niet want dat was echt niet nodig. De te lakse ref had daar wat schuld aan maar toen die op de grond werd "geduwd" volgde de logische rode kaart. De stand was toen al 3-5 en er bleven slechts 15 min te spelen. In het eerste half uur gebeurde er weinig en het spel ging op en neer. Bij een lage schuiver werd het dan plots 0-1 en dat was niet onverdiend. Een paar minuten nadien werd balverlies met een 2e doelpunt afgestraft en dan weet je al dat het moeilijk word of is. Shanghai moest effe doorbijten en dat lukte ook want Rachid scoorde een mooi doelpunt en tevens de aansluitingstreffer. En toen een duidelijke buitenspelfase, net voor de rust, in hoekschop werd verwerkt en deze ook nog werd binnengekopt zagen we de bui al hangen. Shanghai kwam moedig uit de kleedkamer en jaagde op de aansluitingstreffer maar die kwam er niet. De bezoekende doelman redde 2x met het nodige geluk. Het waren de bezoekers die toonden hoe het wel moest een verder uit liepen tot 1-4 en 1-5. De chinezen waren even van slag en vonden geen tegenzet. Een paar vervangingen dan maar. Wim Bru lukte zelfs de 2-5 met een knappe goal en toen Jimmy foutief de doelman raakte en uit dezelfde fase er een 3e doelpunt werd gescoord, gingen de poppen aan het dansen. Alpia bleef niet kalm, kreeg zoals eerder gemeld rood en ook nog een paar keer geel. Vermits Shanghai zijn beste krachten had verbruikt moeten we alleen nog een 6e doelpunt van de bezoekers melden.

 

KWB Scherpenheuvel - Shanghai 2-3 (14/09/2013)

 

Shanghai was paraat voor de eerste match van het seizoen en had zelfs een rijk gevulde bank. Dat was al een tijdje geleden. In de eerste helft ging het spel op en neer met weinig werk voor de doelmannen. Onze jongens hadden weinig speelminuten in de benen en we vreesden voor een afgang tegen de fysiek sterke thuisploeg. Bij de basiliekjongens ontbraken een paar bepalende spelers en daardoor konden ze niet echt hun stempel op deze match drukken. Shanghai trok het zich niet aan en probeerde snel over te schakelen bij ieder balbezit. Net voor de pauze had dit succes want Christoff gaf een gemeten doorsteekpas aan Thomas en die vond aan de tweede paal Mirko om af te werken 0-1. In de tweede helft zakte het tempo dan toch wat en kwam er meer ruimte. Na een snelle tegenaanval en een verre inworp van Mirko kopte Shevan verrassend de bal aan de verste paal in doel. De thuisploeg zou deze opdoffer niet meer te boven komen want na een paar invalbeurten zonderde Rachid Wim Bru op rechts af en die liet de thuisdoelman geen kans 0-3. Zoals verwacht kon Shanghai het hoge tempo niet aanhouden en KWB had al een eerste waarschuwing tegen de paal getrapt. In de slotfase werd het nog spannend want Pats moest nogmaals redden via de paal en in de 85 min. was het raak 1-3. Shanghai speelde nu slordig en verzuimde de bal in de ploeg te houden. De voortreffelijke ref liet echter 5 minuten over spelen en dat bracht meer dan spanning. Bij slordig verdedigen en paniekerig wegtrappen werd het nog 2-3 in de 92 ste min. Het was nu bang wachten op het eindsignaal en dat kwam er na 95 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Zoenk Kessel-lo - Shanghai 6-3 (31/8/2013) - BEKER

 

Met een 1-2 ruststand na doelpunten van Shevan en Thomas kwam onze ploeg goed weg. De thuisploeg had in de eerste helft een aantal reuze kansen verknoeid. Shanghai kon daar tegenover slechts een paar halve kansjes en een vrijschop van Pake op de lat stellen. Ondanks de raad om de 2 de helft wat compacter te spelen op het grote veld en zo wat energie te sparen, was het toch de Zoenk die meteen het laken naar zich toetrok. Ze konden al snel de gelijkmaker maken. Enkele minuten later stond Shevan echter al op de goede plaats na een inworp van Mirco om de 3-3 te netten. Maar vanaf dan kreeg onze ploeg nog een pak slaag van een ploeg die beseft dat ge op een voetbalveld zonder fysieke inzet niet ver komt. Shanghai werd naar de slachtbank geleid door een veel enthousiastere ploeg. Als er bij Shanghai dan enkele mensen ostentatief weigeren om wat extra meters te maken voor de ploegmaats, is het des te pijnlijker dat er wegens een gebrek aan reservespelers niet kan ingegrepen worden met enkele vevangingen. Spijtig voor die enkele jongens die zich zelf wel volledig gaven. De Zoenk liep nog uit tot een verdiende 6-3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OEFENCAMPAGNE

 

Shanghai - Plenke Werchter 2-4 (20/08/2013)

 

Een avond om vlug te vergeten. Slechts 8 spelers kwamen opdagen en dat is beschamend te noemen. Bovendien was Bruineveld niet de ideale plaats om een oefenmatch te spelen. Toch moeten we de aanwezigen bedanken voor de inzet en de weerbaarheid. Tegen 11 tegenspelers lagen ze nooit onder. Indien de afwerking op punt stond zou het zelfs een verrassing van formaat geweest zijn want er werden een 10-tal open kansen gemist. Verdere commentaar is overbodig.

 

Shanghai - Cafetaria Heverlee 9-4 (17/08/2013)

 

Onder een warme zon werd er vooral in de tweede helft nog weinig voetbal gespeeld. De bezoekers startten het best en na 10 min. en een paar kansen voor FCS werd het 0-1. Shevan had toen al lang het veld verlaten met een spierscheur. Het duurde tot het half uur eer de gelijkmaker viel via Thomas. Nog in dezelfde minuut kon Caf opnieuw op voorsprong komen 1-2. Voor de rust kon Christoff, die er blijkbaar zin in had, een voorzet inkoppen 2-2. Siegfried depanneerde de ploeg met een mooie kopstoot en dito dansje 3-2 om zo naar de kleedkamer af te zakken. Na de pauze kon Wim Bru een modelvoorzet van Thomas intikken voor 4-2. Via een vrijschop en een doorbraak stelde Caf opnieuw gelijk en was alles te herdoen. Toen zakten de bezoekers in mekaar. Een persoonlijke inspanning van Christoffe bracht 5-4 Ary van op afstand 6-4 en Christoffe nogmaals diepten de voorsprong verder uit tot 7-4 en 8-4. Nelson omspeelde nog de doelman om de eindstand 9-4 vast te leggen.

 

 

Pellenberg - Shanghai 4-2 (13/08/2013)

 

Met weeral afwezigen en gekwetsten kon FCS nipt 11 spelers samen krijgen. Mithras moest al snel naar de kant met een blessure waardoor 10 overblijvenden de wedstrijd moesten klaren. Pellenberg was meest in de aanval maar verder dan een schot op de lat kwamen de thuisspelers niet. FCS kon met wat geluk via de jarige Nick aan de overzijde scoren. De lat verhinderde de 0-2 en later kon Pellenberg verdiend gelijk maken. Een minuut nadien stond het al 1-2 toen Ary een tegenaanval kon afronden. Verder kwamen de bezoekers niet. De 10 moedigen waren leeg gespeeld en moesten nog twee doelpunten inkasseren.

 

Alpia Tildonk - Shanghai 7-2 (10/08/2013)

 

Met een aantal testspelers en vrijwilligers kon FCS nooit een vuist maken tegen en snellere thuisploeg. Moedig verweer van een aantal spelers was niet voldoende om Alpia af te stoppen. Na 18 min. stond er al 4-0 op het bord. In een betere periode nadien kon Shanghai toch 2x milderen. Rust 4-2. Na de pauze eenzelfde spelbeeld en Alpia dat vlot scoorde. Shanghai had er weinig tegen in te brengen en dus ging de stand naar 7-2. Toen had de ref wat medelijden en floot af zodat er aan den toog opnieuw krachten konden opgedaan worden.

 

 

VK Heuvel-lo - FC Shanghai 3-9 (06/8/2013)

 

De tweede wedstrijd van het seizoen bracht Shanghai een traditioneel lastige verplaatsing naar de buren van VK Heuvel-lo. Shanghai heeft het nooit makkelijk in de Wimmershof-Arena, maar de terugkeer van verschillende vakantiegangers zorgde voor een kwaliteitsinjectie, waardoor de verwachtingen toch iets hoger lagen dan vorige zaterdag. Na een evenwichtig begin nam Shanghai het heft in handen, onder impuls van een bedrijvige Pake (met drie goals en een assist in de eerste helft zeker de man van de match). Mogelijk zitten de extra PK's van de Ikea-balletjes op de middag er voor iets tussen? We zagen 2 afstandsschoten, perfect geplaatst in het hoekje, een penalty in het kruis (na voorafgaande fout op Christoff) en een doorsteekpass naar Wim Bru, die alleen voor de doelman niet twijfelde en zijn eerste goal van het seizoen nette. Heuvel-lo liet zich niet onbetuigd en stelde daar één doelpunt tegenover, na een mooi uitgesponnen aanval, en twee pogingen op de paal. Ruststand 1-4. In de tweede helft domineerde Shanghai de wedstrijd en verhoogde het de score nog na doelpunten van Shevan, na een persoonlijke actie, Ary, na een bizarre één-twee met de doelman en een wondermooie lob van Steve, die de Heuvel-lo doelman vanop zo'n 25 meter te grazen nam. Ook Jimmy scoorde nog via een tweede penalty en Wim Bru met z'n tweede van de avond. Heuvel-lo scoorde tussendoor nog 2 keer tegen, na een aanval uit het boekje en een mooi geplaatste vrije trap in de winkelhaak. Einduitslag 3-9, en een excellente derde helft in de plaatselijke kantine!

 

FC Shanghai - MD Leuven 1-7 (03/8/2013)

 

Voor de opener van het nieuwe seizoen moest FCS beroep doen op een paar testspelers en vervangers. Van automatismen was er dus geen sprake en bovendien speelde de warmte onze mannen parten. De frivole bezoekers hadden daar blijkbaar minder of geen last van. De kampioen van 3e klasse gaf een les in efficiëntie aan de nr 3 van 1e klasse. De uitslag was niet eens overdreven want Pats moest meermaals aan de bak. Net voor de eerste drankpauze tikten de "docters" de 0-1 binnen en nog voor de rust dikten de dartele MD-ers de voorsprong aan tot 0-4. Shanghai kon hier weinig tegen inbrengen ondanks de moedige weerstand van de gelegenheidsspelers. Na de rust eenszelfde spelbeeld. Na de 0-5 konden we dan toch de eer redden (Teucq Jelger) maar verder kwam FCS niet. Het waren de bezoekers die verder uitliepen tot 1-7. Het verbaasde ons niet dat die ploeg in hun eerste jaar al de titel mochten vieren.