Witte rook uit de Shanghai schouw (21/04/2016)

 

Op donderdag 21 april 2016, uitgerekend de dag dat FC Shanghai juist 44 jaar bestaat, stond er een belangrijke algemene vergadering op het programma. Hier moest er beslist worden over het voortbestaan van Shanghai omdat het huidige bestuur om diverse redenen niet wou aanblijven. Het was niet makkelijk om voldoende gemotiveerde mensen te vinden om de VZW met al zijn nevenwerkingen in stand te houden. Veel tijd om te beslissen was er niet want de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen en de jaarmarkt stonden op de agenda. Vermits er blijkbaar toch een "liefde" voor de club bestaat en onder impuls van een paar spelers/leden werd er beslist om verder te gaan met de VZW Shanghai. He zou spijtig geweest zijn moest deze mooie club van het toneel verdwijnen maar zonder bestuursmensen was het onmogelijk om verder te gaan. Na lange beraadslaging en bespreking met het "oude" bestuur werd er een oplossing gevonden die in de eerstkomende weken zal uitgewerkt worden. We wensen natuurlijk de nieuwe bewindsploeg veel succes en alle leden van het huidige bestuur, met vooral de secretaris Roel en kassier Swoj, beloofden hun medewerking om de nieuwkomers in raad en daad bij te staan tot de ploeg degelijk op de rails staat. In de komende weken zullen onze leden beter ingelicht worden over de stand van zaken en de eventuele nieuwigheden die de gemotiveerde six naar voor zullen brengen. Initiatiefnemers Pats, Jimmy, Samir, Bert en Woody hebben wat werk voor de boeg om hun bestuur te kiezen en de taken te verdelen. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat ze dit tot een goed einde brengen.

 

Swoj, Roel, Fons, Frans, Kurt, Bart, Wim

 

 

Pellenberg - Shanghai 5-1 (23/04/2016)

 

Zwakke match van Shanghai op Pellenberg, dat zag u al aan de uitslag. Het nieuws dat Shanghai ook volgend jaar nog zal bestaan was de grootste opluchting van het week-end. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. De vrijschopgoal van Gilles na 3 min. was zowat het enige positieve wat we kunnen vermelden. Een speler met zijn kwaliteiten moet beter weten (sorry Gilles) Ik bespaar jullie verdere uitleg in dit verslag. Pellenberg kon al snel deze achterstand wegwerken. Na 5 min. stonden de bordjes gelijk. In de 18' werd de bal slecht ontzet in de rechthoek en een volley bracht de thuisploeg al op voorsprong 2-1. De volgende drie blz over gezeur, geklaag enz slaan we over. Na de rust werd het niet beter. Al snel stond het 3-1. Gilles mocht gaan douchen van de ref en de overige tien moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Niet echt ideaal voor de sfeer. De uitslag veranderde nog in de 70' 4-1 en in de 72' 5-1. Veel werk voor de nieuwe leiders naar komend seizoen toe. Wellicht was dit een seizoen om snel te vergeten. De derde time hebben ze gewonnen zoals later zal blijken.

 

 

Remy Boys - Shanghai 3-1 (16/04/2016)

 

In een matige wedstrijd moest FCS andermaal het onderspit delven. Beide ploegen zochten naar hun beste vorm maar zo laat op het seizoen is dat wel raar. In een evenwichtige wedstrijd hangt het dan af van details. De Shanghai verdediging gaf een doelpunt weg in cadeauverpakking en als je dan al niet in je beste conditie zit wordt het moeilijk. 1-0 We speelden toen al 25 minuten. Toen Gilles 5 min. nadien de rechthoek in slalomde werd de lichte fout (?) met een penalty bestraft. Tumult van RB spelers in deze faire wedstrijd. Gilles trapte de bal zachtjes in de armen van de thuisdoelman en bewees hierdoor zijn fair-play na een schwalbe. Het bleef zo 1-0.Ook na de rust kwam Shanghai nauwelijks aan een kansje. De stijfseljongens toonden hoe het wel kon met een tweede doelpunt in de 65'. Wanneer Neldon even later (72') toch eens door de thuisverdediging dribbelde werd het zowaar nog 2-1. De spanning, als je dat zo kon noemen, was van korte duur want in de 76' stond het opnieuw 3-1. Shanghai was ongevaarlijk en zo kan je deze achterstand niet goed maken. Het bleef bij een verdiende overwinning van de Remy boys.

 

Shanghai - Sparta Tremelo (9/04/2016) forfait 0-5

 

Vermits er onvoldoende spelers kunnen paraat zijn, zijn we genoodzaakt om de laatste thuiswedstrijd forfait te geven. Betreurenswaardig maar het is niet anders.

 

Alpia Tildonk - Shanghai 8-2 (2/04/2016)

 

Na een bedroevende prestatie stonden er zware 8-2 cijfers op het scorebord. Niet eens overdreven als je de inzet van ons elftal in acht nam. We willen geen namen vernoemen maar een paar spelers namen een snipperdag. Spijtig voor degenen die er toch hun kop voor legden. De paasgeschenken werden in dank afgenomen door de thuisploeg die niet eens fel moest aandringen om de drie punten binnen te halen. Van in de aanvangsfase was Alpia deigend maar het duurde tot de 23' eer het eerste doelpunt viel. Ex Shanghai speler Abdu was in zijn sas en zou nadien de Shanghai verdediging (als je dat zo kon noemen?) nog een paar keer te grazen nemen. Na de 1-0 was er opnieuw evenwicht maar op de 30' begon de achterhoede van Shangahi danig te klungelen zodat de score in een paar minuten tot 4-0 uit liep. Zielig om dit te aanschouwen, vooral de manier waarop. Yacine kon gelukkig even nadien na een solo de eer redden 4-1. Na de rust was het even ruziën om de frustratie weg te werken maar de ref was bij de pinken. Een penalty, door Ary omgezet, gaf ons even hoop. Yacine doorboorde opnieuw de thuisverdediging maar miste net de aansluiting. Dat was zowat het laatste wapenfeit van FCS want even nadien herviel onze ploeg in dezelfde fouten. Na een own doelpunt in de 65' kon je niet snel genoeg noteren om 5-2, de 6-2 en de 7-2 te beschrijven. De snelheid van de spitsen van Alpia was voldoende om Shanghai een pandoering te geven. In de 88' werd dit nogmaals bewezen zodat er een zware 8-2 in het uitslagenboek komt.

 

Shanghai - Astra Begijnendijk 2-6 (19/03/2016)

 

Astra stevent af op een kampioenstitel zonder verlies. De Begijnendijkers verloren tot nogtoe geen enkele wedstrijd en ook Shanghai kon de leider niet in verlegenheid brengen. De mannen van Astra hebben een compleet geheel waar slechts weinige barstjes in zitten. Alleen Pake kon de bezoekers wat verontrusten met 2 prachtige vrijschoppen die onhoudbaar tegen de netten vlogen. De bezoekers lieten zich daar niet door verrassen maar zo bleef Shanghai toch moedig mee spelen. Het duurde slechts 10 min. voor Shanghai op achterstand kwam. Een center werd zonder veel tegenstand in doel verwerkt 0-1. De chinezen konden daar weinig tegen in brengen maar Pake trapte zijn eerste vrijschop heerlijk in doel en zo stond het na 17 min. 1-1. De Astra boys waren niet onder de indruk en knutselden wat mooie aanvallen in mekaar. Na heerlijk samenspel was het al 1-2 (23') en een vrijschop werd met de kop in de Shanghai netten verlengd 1-3 (35') In de extra minuten van de eerste helft werd het ook nog 1-4, over en out (48') Na de pauze wou Shanghai toch even tegen pruttelen en de thuisploeg kreeg zowaar 2 uitstekende kansen op 2-4 via Steve die alleen voor doel miste en Shevan die eveneens een wenkende kans naast de paal schoot. Pake trapte eerst nog een vrijschop in de handen van de doelman maar bij zijn derde was het weeral raak 2-4 (60') De kansen van Steve en Shevan hadden hier anders wat spanning kunnen brengen maar de bezoekers waren beter bij schot. Zo werd het nog 2-5 (70') en 2-6 in de 88 min. Een ietwat overdreven score maar zeker niet onverdiend voor Astra.

 

Plenke Werchter - Shanghai 3-6 (12/03/2016)

 

Shanghai kon nog wat punten gebruiken om niet in degradatiegevaar te komen. Maar ook Plenke verkeerde in de zelfde situatie. De eerste 10 min. hadden weinig om het lijf maar bij de eerste vrijschop krulde Gilles de bal naast de paal in doel 0-1. (13') In de 24' kon Gilles nogmaals door de thuisdefensie lopen en afwerken 0-2. De thuisploeg was nog niet bekomen van deze opdoffer of Boris deed hetzelfde en 0-3 (25') Telkens de bal door het centrum ging was Shanghai gevaarlijk en Zine maakte zo 0-4. Toen Pira ook nog de verdediging te grazen nam en puik afwerkte was de wedstrijd gespeeld 0-5 (40') De tweede helft begon op gelijkaardige wijzen en Zine maakte zijn tweede van de dag 0-6 (52') Shanghai hield het voor bekeken want de dubbele cijfers waren kortbij toen Gilles opnieuw alleen voor de doelman opdook maar deze met een beenveeg de 0-7 kon redden. Vanaf dat moment was de concentratie zoek en klungelde FCS maar wat verder alsof het al gedaan was. De reserven kregen speelgelegenheid, de titularissen namen wat rust. Organisatie was zoek en dan gebeurt het, Plenke vond zijn 2e adem (?). Na een vrijschop (56') en een ver schot naast de paal (60') werd het nog 2-6 en in de 78' zowaar nog 3-6. Je zou dan nog gaan twijfelen indien de tijd niet te kort was voor een reuze verrassing. Maar de krachten waren verbruikt en de drie punten waren binnen. Tegen leider Astra zal het volgende week toch beter moeten om punten te halen.

 

Shanghai - Kapelleke 1-4 (5/3/2016)

 

Shanghai moest roeien met de riemen die het had maar dat was onvoldoende om een overwinning te behalen. We moesten iets rechtzetten tegen de bezoekers uit Langdorp maar dat lukte niet. Nochtans was het enige verschil de doeltreffendheid van de Kappellers. Niet te versmaden dus. Het begon goed voor FCS want Nelson glipte door de verdediging maar de bezoekende doelman gaf geen krimp op het fraaie schot. Deze doelman zou nadien nog bepalend zijn in verschillende fases waar Shanghai meer verdiende. Na 17' werd een hoge bal door de bezoekers voorbij de verraste Pats in doel verlengd met het hoofd. Dat was de eerste echte kans voor Kapelleke maar meteen raak 0-1. In de 26' deden de bezoekers dat huzarenstukje over met de 0-2 tot gevolg. Shanghai wankelde want iedere aanval miste wat geluk of werd door de doelman verijdeld. De bezoekers waren beter bij schot want na 33' stond het al 0-3. Yachine ging solo en trof de lat. Deze poging verdiende beter maar zo zou het de ganse wedstrijd zijn. Na de rust een zelfde spelbeeld met meerdere pogingen van Yachine en Nelson die telkens aan de verkeerde kant van de paal terecht kwamen.De bezoekende doelman deed de rest zoals eerder vermeld. De Langdorpers toonden hoe het moet en 0-4. FCS bleef aandringen maar de bezoekers maakten op tijd de fouten om deze pogingen te verijdelen. In de 85' kon Pake dan toch de meer dan verdiende eerredder scoren met een vrije trap in de kruising.

 

Pakenhof - Shanghai 2-2 (20/02/2016)

 

Shanghai moest weeral met een noodploeg aan de aftrap. Een paar gekwetsten waren niet tijdig speelklaar en dus opnieuw een onuitgegeven elftal. Jimmy moest ook nog in de tweede helft naar de kant en de zieke Pats werd eervol vervangen door Mirco die een prima wedstrijd keepte. Beide elftallen wilden winnen en het spel ging vlot over en weer. Nelson kreeg al snel een paar venijnige trappen tegen de benen maar de kaart bleef in de zak van de ref. Het motiveerde waarschijnlijk onze aanvaller want hij glipte handig door de thuisverdediging en scoorde de 0-1.(14') Onverwacht maar niet onverdiend. Shanghai trok zich op aan deze treffer en bleef de best voetballende ploeg. Pakenhof probeerde hier wat tegenover te zetten maar dat lukte niet direct. Na een half uur was het weeral Nelson die na een verre vrije trap de bal handig in doel trapte en zo stond het al 0-2. Deze ruststand was hoopvol maar we wisten al waar het schoentje neep. Onze invallers bekochten de inspanningen in de tweede helft en zo kon Pakenhof toch nog een punt uit de branding slepen. Eerst werd er een carambole voor doel in eigen netten gewerkt door FCS met de 1-2 tot gevolg. Even nadien mist Shanghai toch de 3e en verlossende treffer. We speelden 59 min. Een kwartier voor het einde mocht Pakenhof uit buitenspel dan ook nog scoren maar dit was niet onverdiend. Mirco had een paar safes nodig om verder onheil te voorkomen. De thuisploeg trof nog de lat en dat was het laatste wapenfeit. Beide ploegen konden tevreden zijn met dit gelijkspel.

 

Leuven MD - Shanghai 4-4 (13/02/2016)

 

De spelleider(?) had al voorzien dat er op de 13e veel geel zou uitgedeeld worden want nog voor de match verwittigde hij de spelers dat "een elleboog" niet mocht. Alle andere fouten wellicht wel want de gele kartons vlogen de deur uit vooral voor commentaar waar de man in het oranje zijn gezag moest mee beschermen. De MD spelers wilden blijkbaar hun werk niet verliezen en trapten een paar keer stevig door. Weinig fouten werden hiervoor bestraft. Bij FCS was het vooral de tong die voor geel zorgde en dat kunnen we ook niet goedpraten. Tussenin werd er ook nog gevoetbald. MD kwam al na 30 sec. op voorsprong nadat Pats nog eerst de bal kon wegtikken. Niettegenstaande Shanghai in de eerste helft de betere ploeg was kwam de thuisploeg nog op 2-0 bij een snelle tegenaanval. FCS moest even bekomen maar zou deze achterstand nog wegwerken. MoF kon een afgeweken hoekschop van kortbij in doel trappen (7') en Nelson(20') deed nadien hetzelfde na een bal op de paal in een verwarde fase voor doel. MD was nu rijp voor meer tegendoelpunten maar de thuisploeg probeerde toch snel uit te breken. Toen, op het half uur, een vrijschop van de thuisploeg door iedereen verkeerd werd ingeschat kon Shanghai opnieuw achtervolgen. De verdiende gelijkmaker kwam er niet of werd van de lijn geveegd. De rust kwam er daardoor bij een 3-2 stand. Shanghai had een paar zieken en gekwetsten en zou de inspanningen van de eerste helft nadien bekopen. De gelijkmaker kwam er voorlopig niet want kort na de pauze omzeilde de thuisploeg de buitenspelval en het stond 4-2. De ref eiste nu aandacht, gaf de verkeerde thuisspeler een gele kaart, maar verder gaan we daar geen tijd meer aan verknoeien. Bij een nieuwe aanval ging Sander sterk door en kon zo de aansluitingstreffer scoren. MD was hierdoor toch even geschrokken want ze hadden het spel nu duidelijk in handen. Naar het einde toe was Shanghai moe gestreden en was het al MD wat de klok sloeg. De medici vergaten echter de doodsteek te geven want Pats had een paar lucky reflexen en de paal deed de rest. Een wereldgoal van Gilles was deze koude verplaatsing waard want van achter de middellijn trapte hij zowaar over de doelman onder de lat binnen. Geen TV beelden, spijtig. MD baalde terecht want deze gelijkmaker was een punt gewonnen voor Shanghai en 2 punten verloren voor MD. In de kaarten stond het 3-4.

 

 

Shanghai - KWB Scherpenheuvel 1-3 (6/02/2016)

 

Van in de aanvangsfase had KWB de wedstrijd in handen tegen een weeral onuitgegeven elftal van FCS. Maar de kansen gingen er niet in en in de 20' kon Shevan de 1-0 scoren na het omzeilen van de buitenspelval. Dat was tegen de gang van het spel in en de karige supporters merkten toen al dat dit niet zou blijven duren. Scherpenheuvel drukte nu Shanghai terug voor eigen doel en nog voor de rust stond het al 1-3. Deze verdiende voorsprong zouden de bezoekers niet meer uit handen geven. De thuisploeg had te weinig spelers in de ploeg die het spel nog konden omgooien. Na de pauze moest KWB een bal van de lijn vegen om de aansluitingstreffer te voorkomen maar dat was zowat het enig wapenfeit dat Shanghai nog kon tonen buiten de frustratie van een paar spelers. Scherpenheuvel kreeg nu kans na kans maar een attente Pats zette zijn foutje van de eerste helft recht met een paar schitterende reddingen. Vermits de bezoekers alle kansen verprutsten bleef het bij de 1-3 maar Shanghai ontsnapte aan een afstraffing. Volgende week beter hopen we.

 

De Venne Aarschot - Shanghai (23/01/2016) 3-1

 

Na 90 minuten ploeteren beet Shanghai in het zand (of liever: de modder) tegen De Venne Aarschot. De Chinezen begonnen aan een stevig tempo aan de match en namen het heft in handen met enkele mogelijkheden tot gevolg. Vooral de vrije trap van Gilles op de lat verdiende een beter lot. De thuisploeg knokte zich echter goed in de match waarna de match de rust in leek te gaan met een gelijkspel. Jammer genoeg slaagde De Venne er –uit buitenspel- in om toch de gevleide 1-0 te maken. Niets verloren gezien het spelpeil en dus gingen de chinezen er na de pauze weer tegenaan. Jammer genoeg werden de goede intenties gefnuikt door een tweede doelpunt van De Venne. Pats slaagde erin een eerste knal nog tegen te ouden maar in de herneming ging de bal er alsnog in. Mission impossible leek het, en nog meer toen De Venne op de counter een derde doelpunt maakte. Toch lieten de Leuvenaars de kopjes niet hangen en na een monumentale blunder van hun keeper laaide de hoop weer wat op. Shanghai bleef drukken maar een aansluitingstreffer zat er niet in.

Verslag Wouter Hertogs

 

Pellenberg - Shanghai (16/01/2016) algemene afgelasting

 

Nelly Boys Rillaar - Shanghai 2-4 (09/01/2016)

 

De eerste overwinning in 2016.

 

Shanghai - Wakkerzeel 3-2 (19/12/2015)

 

Beide ploegen namen een snelle start en leken aan elkaar gewaagd. Shanghai moest zich eindelijk eens herpakken na de 1 op 18 en kwam met een onuitgegeven elftal aan de aftrap. Bij een aantal spelers wekte dit ongenoegen maar onze trainersstaf stelde het elftal op in eer en geweten. Wakkerzeel trok zich daar niks van aan en toonde waarom het in de top van de rangschikking wil eindigen. Met de 3-0 van de heenwedstrijd in het geheugen was er weinig hoop voor Shanghai maar dit was een andere wedstrijd. FCS waarschuwde in de 10' een eerste keer maar de bal werd op de lijn weggewerkt. Het evenwicht in de match bleef, maar in de 22 ' kon Pats de kopbal na een snelle aanval niet weren en de 0-1 was een feit. De bezoekers leken de wedstrijd naar zich toe te trekken maar op een center kon Yacine met een kopbal gelijk maken.De bal verdween aan de verste paal in doel 1-1. Met deze ruststand kon Wakkerzeel geen genoegen nemen maar Shanghai wou niet wijken. De match was maar net hernomen en Bobcar trof de lat. En toen Shevan knap de 16 in dook en de bal over de doelman stiftte kwam de thuisploeg niet onverdiend op voorsprong. Nu waren de bezoekers aan zet. Shanghai zag een overwinning in de dodehoekspiegel en wou meer. Het was even balen toen de rood-witten toch nog gelijk maakten. We speelden 63'.

Het spel werd nu grimmiger omdat beide ploegen voor volle winst gingen. De ref moest ieder opstootje bedwingen omdat geniepige foutjes de sfeer verziekten. Gilles zou de bezoekers met een kater naar Wakkerzeel sturen toen hij na een razendsnelle aanval in de rechthoek gepakt werd en de logische penalty werd door hemzelf in doel geknald.(88') Er bleef te weinig tijd om te reageren en zo kon FCS met een driepunter de winterstop in.

 

Shanghai - Remy Boys 1-2 (12/12/2015)

 

Shanghai botste op een doeltreffend en beter Wijgmaal. In de eerste helft was er meer balbezit en tevens beter samenspel bij de bezoekers. Ondanks over en weer voetbal was er toch een klein misverstand nodig om de mannen van Remy op voorsprong te brengen. Pats bezeerde zich in deze fase aan de hand maar kon toch op karakter de wedstrijd uit spelen. De schade bleef beperkt tot aan de rust ook al miste Nelson in de 17' een reuze kans die nipt naast ging.

2e helft ? (verslag Woody?)

 

Sparta Tremelo - Shanghai 3-0 gestaakt na 30 min. (5/12/2015)

 

Als je met slechts 8 spelers aan de aftrap komt weet je genoeg. Het was dus een bedoeling om zo lang mogelijk stand te houden tegen de thuisploeg die bijna evenveel spelers op de bank had. Als dat in de beginfase ook nog lukt hoop je al op meer. Shanghai kwam de eerste 10 min. vlekkeloos voorbij en Sparta had geen ritme om een snelle beslissing te forceren. Shevan zou dan maar een handje helpen en de bal terugspelen in de voet van een Sparta boy die het geschenk met dank verzilverde. 1-0 Niet dat dit de uitslag nadien zou beinvloeden, maar wat langer standhouden zat er zeker in. Op de 17' werd het 2e doelpunt achter Pats gedeponeerd en hierbij kwetste onze doelman zich ook nog aan de knie. Erger kon al niet en dus was het pompen met de kraan open. Een zielloze thuisploeg had echter geen zin om er een festival van doelpunten van te maken. In de 31' viel het derde genadeschot en in de aansluitende fase kwetste Jimmy zich ook nog. (vermoedelijk een verrekking). Beiden hoefden zelfs niet te faken om de wedstrijd te stoppen en zullen wellicht volgende week ook moeten passen. Geen hoopvol slot en geen goed vooruitzicht. Roel, voor de gelegenheid nog eens opgetrommeld, was blij met de vroege stopzetting. We hadden geen keuze en moesten naar de kantine.

 

Shanghai - Alpia Tildonk 2-2 (28/11/2015)

 

FCS nam een geweldige start. Vanaf de aftrap werden de bezoekers onder druk gezet; Met Abdu, vorig seizoen nog bij Shanghai, in het bezoekende kamp was iedereen wel gemotiveerd. De bezoekende verdediging kraakte maar barstte niet. Na drie minuten knalde Galad keihard op de binnenkant van de verste paal en Nelson kon in de herneming net niet scoren. Pech. De belegering van Tildonk duurde echter niet lang en zo konden de Alpia boys het evenwicht herstellen. Het spel ging nu over en weer en de buitenspelregel was door de ref niet goed ingestudeerd want telkens vergiste hij zich voor beide ploegen. Tot hilariteit van het thuispubliek en iedere bezoeker. Het was net Abdu die na 37 min. toch een gaatje vond in de Shanghai verdediging na corner 0-1. Tot aan de pauze kon de Alpia verdediging stand houden. Shanghai had geen keuze en moest na de rust opnieuw aanvallen. Maar nu ging de Shanghai verdediging in de fout. Pats knalde de bal tegen een eigen verdediger en Alpia nam het geschenk in dank aan 0-2. De bezoekers moesten nu alleen verdedigen en zo mogelijk uitbreken. Shanghai had daar moeite mee want alle ballen weden achteraan door Tildonk weggekeild. Het was wachten tot de 75' om de bezoekers op een fout te betrappen en dat was meteen penalty. Pake knalde de bal voorbij de doelman 1-2. De mannen van Alpia hadden nu begrepen dat FCS alles zou proberen om een gelijkspel te halen. Ze waren nog niet bekomen of Nelson slalomde voorbij de laatste man en legde de bal schuin in de netten 2-2. Alpia was nu de val nabij maar de tijd was te kort om nog meer te scoren vooral omdat de ref een 4 tal minuten te vroeg affloot.

 

Astra Begijnendijk - Shanghai 3-0 (21/11/2015)

 

Shanghai verraste de leider door onmiddellijk uit te pakken met stevig voetbal. De mannen uit Begijnendijk hadden dit niet verwacht en moesten alle middelen gebruiken om de bezoekers af te stoppen. Na 12' hadden ze al twee maal op de lijn redding gebracht en Shanghai verdiende zeker meer in deze fases. De bal wou er niet in en ook op een paar andere spelmomenten was het telkens net niet voor FCS. We moesten tot de 23' wachten vooraleer de thuisploeg een kans kreeg maar Pats redde met klasse. De 0-0 was gevleid voor Astra dat nu beter in de wedstrijd kwam. Shanghai had veel kracht verbruikt en moest nu even terug. Sou redde op zijn beurt een bal voor de lijn en net nadien verdween de bal toch in doel na een hoekschop. 1-0. Shanghai verdiende beter maar werd 2 minuten nadien afgestraft met een 2e doelpunt. Na de rust kon Shanghai geen vuist meer maken na deze opdoffer en moest het alle hens aan dek roepen om een afstraffing te voorkomen. Ongeordend spel en wat gezaag helpen de ploeg dan niet en in de 73' was het over en uit toen en strak schot in de verste hoek verdween. 3-0 was het resultaat dat helemaal anders kon zijn indien Shanghai in de eerste helft wat meer geluk en doeltreffendheid vertoonde.

 

Shanghai - Plenke Werchter 2-4 (14/11/2015)

 

Shanghai had de nederlaag van vorige week nog niet verteerd en kreeg opnieuw een dreun om de oren. De ref van dienst toonde ons nu wel hoe het moet en kan. Twee sportieve ploegen streden om de punten en waren mekaar waard. Het ging dus om doelpunten. Na een studieronde was het Plenke dat eerst scoorde in de 14'. Shanghai moest wachten tot min. 20 om de gelijkmaker op het bord te zetten na een schot van Bobcar dat gelost werd door de doelman en door good old Jimmy in twee tijden over de lijn werd geduwd. Dat was een juiste weergave van het spel. in de 26' werd een fout in de thuisverdediging opnieuw afgestraft en moest Shanghai opnieuw achtervolgen. Valentin ging snel door de verdediging van Werchter maar vergat af te leggen op de vrijstaande Shevan en weg kans en doelpunt. Zijn broer Nelson zou net voor de rust eveneens de gelijkmaker missen toen hij alleen voor doel kwam en onbegrijpelijk miste. Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks met kansen voor beide teams. Toch kon Nelson opnieuw in de bezoekende verdediging infiltreren, listig afleggen voor een schot dat door de doelman gestopt werd maar de goed gevolgde Jimmy tekende voor de tweede van de namiddag en eveneens de gelijkmaker. Plenke wankelde nu en leek rijp voor de nederlaag. Na puik werk van Bobkar, Sou en opnieuw Jimmy redde de bezoekende keeper en zijn verdedigers tot twee maal toe op de lijn in dezelfde fase. De 3-2 was kortbij. Shanghai wou de overwinning en nam te veel risico's. Bij een weggewerkte hoekschop was er een vlijmscherpe tegenaanval en toen de FCS verdediging in de fout ging stond het 2-3 ipv 3-2. De tijd tot het eindsignaal was te kort en de krachten waren op. Niet verwonderlijk dat de bezoekers in de laatste min nog een 4e keer scoorden op een nieuwe tegenaanval. De punten waren toen al verloren.

 

Kapelleke Langdorp - Shanghai 3-1 (7/11/2015)

 

Tumultueuze match in Langdorp

Tweede nederlaag van het seizoen voor FC Shanghai. Dat het een moeilijke match zou worden tegen een zeer sterke ploeg wist iedereen, maar dat het op deze manier zou lopen had niemand durven voorspellen. Kapelleke begon furieus aan de match met een hoge pressing, waardoor Shanghai niet in zijn spel kon komen. Toch slaagde Mo A. erin om te profiteren van de beperkte wendbaarheid van de verdediging van Langdorp met een fout tot gevolg. Onze achtbare tegenstrevers vonden het ofwel geen fout, ofwel duidelijk erbuiten. Het zou niet de eerste keer zijn dat we de zaken ietwat anders zouden zien. Waarom er geen geel werd getrokken voor de robuuste verdediger blijft echter een mysterie. Pake bewees weer een penaltykiller te zijn en maakte 0-1. Om een of andere onverklaarbare reden verloor de scheidsrechter na een kwartier de pedalen. Een inworp werd afgefloten. Gilles kreeg terecht geel voor het niet slim weg trappen van de bal, maar waarom Kapelleke dan ongestoord mocht blijven schoppen is weeral een mysterie. Het blijft vreemd dat de braafste ploeg een pak meer kaarten krijgt dan de potige ploeg. In de eerste helft floot hij echter nog in beide richtingen verkeerd, en mag Shanghai zich niet blindstaren op de ref. Los van dit bewees de tegenstrever waarom zij nog geen match verloren hebben. Enorm veel kracht, een sterke veldbezetting en enkele zeer goede voetballers. De Chinezen zagen af en Kapelleke scoorde verdiend nog 3 keer. Toch blijft het zeer jammer dat meerdere van hun spelers het nodig vonden om bij het vieren van hun doelpunten gratuit te provoceren. Zelfs op dit niveau ongezien, maar 4 jaar zonder één (1) overwinning tegen Shanghai doet rare dingen met een mens blijkbaar. Na een spijtig opstootje in de rust trachtte Shanghai er toch nog iets van te maken. Dit lukte echter niet meteen en Kapelleke had de mogelijkheden om Shanghai een enorme bolwassing te geven. Ze faalden echter voor doel waarna de Chinezen in de match kwamen. Kapelleke kraakte maar brak niet. Toch moet gezegd worden dat de scheidsrechter niet meehielp. Elk klein foutje werd in het nadeel van Shanghai gefloten, met als beste voorbeeld een fase van Tokke VDB. Alleen op doel werd hij door twee tegenspelers in de tang genomen. Altijd een gele kaart maar de heer in het zwart zag er geen graten in. Zelfs onze achtbare tegenstrevers waren er stil bij geworden. Toen uiteindelijk Samir een tweede geel kreeg besloot de scheidsrechter een kwartier voor tijd dat het goed was geweest. Het heeft lang geduurd, maar toch 1 goede beslissing van onze vriend. Kapelleke won met hun wapens verdiend, maar zelfs zij vroegen zich af hoe de match met een correcte arbitrage eruit had gezien. Bij heel Shanghai daarentegen staat 5 maart met rood omcirkeld in de agenda. Verliezen was verdiend, een slechte scheidsrechter kan gebeuren, maar na de racistische kreten van de Langdorpaanhang vorig jaar (waar de beschaving langs de lijn toch ietwat is ingetreden) waren het nu enkelingen aan beide kanten en inclusief de ref die het nodig vonden om over de schreef te gaan.

tekst: Wouter H.

 

Shanghai - Pakenhof 2-1 (24/10/2015)

 

De eerste periode was zeer evenwichtig maar toch waren de bezoekers balvaster en namen ze het heft in handen. Het was niet verwonderlijk dat in de 19' na een center, de bal voorbij doelman Pats verdween. Pakenhof gaf niet de indruk dat het achteraan bengelde en speelde zijn spel. Shanghai vond niet direct een tegenzet en raakte niet in de rechthoek. In de 35' ontsnapte de thuisploeg aan de 0-2 na een harde knal op de paal. Kort voor rust kon FCS dan toch wat laten zien. Sou knalde van ver op de deklat en de terugspringende bal werd door Nelson in doel verlengd. 1-1 was echter gevleid voor Shanghai. Na de rust kwamen de chinezen dan toch wat beter in het spel. Pakenhof ontsnapte nu op zijn beurt aan een achterstand want de bezoekende doelman kon met wat geluk de bal naast devieren en een andere poging ging maar nipt naast de paal buiten. Shanghai voelde dat er meer in zat en kon nu meer dreigen. Alleen het orgelpunt ontbrak. Pats moest op het uur nog eenmaal de handen uit de mouwen schudden maar nadien was de kous af voor Pakenhof. Als je achteraan staat is het altijd moeilijk en valt het zelden mee. Dat ondervonden de bezoekers want 4 min voor affluiten knalde Sou nogmaals van ver en de bal viel net onder de lat in doel. Zo kort voor het einde konden de bezoekers niet meer terugslaan en moesten ze zonder punten naar huis.

 

FC Shanghai - Leuven MD 4 - 2 (17/10/2015)

 

Een moeilijke match was de verwachting van de chinezen, en zo geschiedde ook. Een indrukwekkend M.D. bewees dat de 10-0 zege tegen Pakenhof van de week voordien geen toeval was en het pakte de match resoluut in handen. Tot echt grote kansen leidde dit aanvankelijk echter niet. Shanghai stormde niet naar voor zoals de vorige matchen en wachtte rustig zijn moment af. Dit loonde, want na een half uur scoorde Rachid. Het sein voor de ‘dokters’ (dixit Ary) om nog een tandje bij te steken, wat leidde tot enkele halve en hele (kop)kansen. Wel kon Shanghai ei zo na een tweede keer scoren na een magistrale counter. Toch slaagde de thuisploeg erin –mede dankzij een betrouwbaar sluitstuk- om met een gevleide voorsprong richting de kleedkamer te trekken. Iedereen verwachtte een nog moeilijkere tweede helft, maar hier bleek niets van in huis te komen. FC Shanghai kon de bal beter in de ploeg houden en gaf nog amper iets weg. Bij de weinige kansen voor de uitploeg bewees Pats dat hij nog steeds even goed ballen pakt dan dat hij pinten binnenkapt. Nadat Rachid eerst onterecht werd afgefloten kon hij even later –nu wel vanuit buitenspel- richting doel gaan. Na een kleine glijpartij ging de bal uiteindelijk toch via een tegenspeler in doel. Shanghai op rozen, maar lang duurde dit niet. M.D. slaagde er immers in om de thuisdefensie te ontregelen en tegen te prikken. Tot overmaat van ramp viel Samit ook nog eens uit. Een maand geleden zou Shanghai een vogel voor de kat geweest zijn, maar het is toch duidelijk dat er ook op het mentale vlak stappen gezet zijn. Rachid kon met een opwipper de verlossende 3-1 maken waarna Bobkar zijn uitmuntende invalbeurt verzilverde met een doelpuntje. M.D. kon nog milderen maar de zege van Shanghai kwam niet meer in gevaar. Volgende match is opnieuw thuis tegen Pakenhof, dat ondanks hun degradatieplaats niet onderschat mag worden. Hun eerste puntje –tegen onze vrienden uit Wijgmaal- zal hen ook een boost geven om ook in Kessel-Lo iets te komen rapen.

 

Wouter Hertogs

 

 

KWB Scherpenheuvel - Shanghai 2-4 (10/10/2015)

 

Shanghai nam weeral een turbo start tegen de vice kampioen van vorig jaar. Na 2 min. knalde Sou al heerlijk voorbij de thuisdoelman in de verste hoek 0-1. De Basiliekboys waren nog maar net bekomen van deze waarschuwing of Samir werkte een voorzet van Gilles van dichtbij in doel 0-2. De wedstrijd van vorige week indachtig bleven we achterdochtig maar nog voor het kwartier liep Shevan slim tussen de verdedigers in en werkte ook nog knap af 0-3. De thuisploeg kreeg een nieuwe opdoffer en Samir miste in de 23' de doodsteek voor KWB na een teruglegger van Sou. Gilles zou dat even later rechtzetten en krulde van ver de bal naast de verste paal in doel 0-4 en meteen de ruststand. Scherpenheuvel kwam hiermee nog goed weg want Shanghai miste ook nog twee reuze kansen. Gelegenheidsdoelman Jimmy had het niet moeilijk en deed bij 2 pogingen wat van hem verwacht werd. Na de rust een totaal ander spelbeeld. Shanghai speelde ordeloos, zonder inspiratie en zeker niet zo koelbloedig dan in de eerste helft. De thuisploeg was toen al met 10 man na een kwetsuur van een verdediger. Dat kon je echter niet merken. In tegendeel bleef Shanghai de fouten opstapelen, liep iedereen wat uit positie en verdedigde nog slecht ook. Daardoor kon de thuisploeg tegen scoren en begon het gezaag onderling. Geen enkele aanval deze naam waardig werd in elkaar gebokst en zo kon KWB ook nog een tweede keer scoren met 10. Gelukkig was het al ver in de tweede helft waardoor Shanghai deze match nog zonder averij kon uit spelen. Mits wat meer zelfbeklag zou het zeker anders verlopen zijn. Mondje dicht en spelen. Misschien volgende week?

 

Shanghai - De Venne Aarschot 3-3 (3/10/2015)

 

Shanghai ging gretig van start en toonde dat het de bezoekers aan kon ook al hadden deze 9 op 9 behaald. Rachid was in zijn dagje en kon met zijn snelheid telkens de bezoekers pijnigen. Op het middenveld hadden Bert en Sou het spel in handen. Achteraan was het wat zoeken en ging het er rommelig aan toe. Vermits Rachid ook nog efficiënt was en 2 mooie doelpunten scoorde na een strak schot van op links ging FCS met een veilige 2-0 de rust in. Na de pauze, een totaal ander spelbeeld. Shanghai leek ingedommeld en teerde op de voorsprong. De Venne had geen keuze en moest aanvallen. Vermits de thuisploeg slap stond te verdedigen en alle regels aan de laars lapte was het voor de bezoekers een koud kunstje om te scoren. In 10 minuten stonden bordjes gelijk en na een kwartier stonden de bezoekers zelfs verdiend op voorsprong 2-3. Gelukkig hield Rachid het hoofd koel en scoorde hij al snel de gelijkmaker want de andere spelers bezondigden zich meer aan zeuren en ordeloos gedoe. De dag van de ref was geen beloning voor deze man want een potje geschoffel ontaarde met een verdiende rode kaart voor de bezoekers. Maar ook tegen tien kon Shanghai niets meer forceren. Het bleef daarom bij een billijk gelijkspel maar dat was voor iedere ploeg een punt te veel.

 

Shanghai - FC Pellenberg 0-0 (19/09/2015)

 

Pellenberg kwam fris en zonder complexen uit de kleedkamer en was van bij de aftrap bij de pinken. Onze jongens zoeken mekaar nog in deze aanvangsfase van de competitie. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers. FCS moest het spel ondrgaan en vermits onze doelman in zijn beste periode en vorm zit bleef de nul op het bord tot aan de rust. Pellenberg besloot net naast, trapte een vrijschop op de lat en onze doelman redde de meubelen nog voor de koffie. Hierdoor sloop er nervositeit in de rangen en tijdens de pauze vielen er harde woorden in de kleedkamer. Ook hier zou onze ouderdomsdeken tonen dat hij een waardige kapitein is door zijn troepen tot kalmte aan te manen. Mekaar moed inspreken en aanmoedigen is een betere oplossing dan blijven kibbelen. Na de rust zagen we een ander Shanghai dat zijn lesje geleerd had. Niettegenstaande bleven de bezoekers de betere ploeg. De lat en nogmaals Pats voorkwamen een voorsprong voor de Berg boys. Shanghai kwam wel iets beter voor de dag en zou nog scoren ook. De bal vloog via de lat achter de doellijn en zo in de armen van de Pellenberg keeper maar dat ging zo snel dat de ref het niet kon zien. In voetbal zou het niet verwonderlijk zijn dat de betere ploeg zo het deksel op de neus krijgt. Dat zou een te zware straf geweest zijn voor de bezoekers die de drie punten nog konden mee nemen naar Pellenberg. Twee minuten voor tijd veroorzaakte de ingevallen Jimmy een strafschop maar zijn boezemvriend zou dat weeral recht zetten door de strafschop te stoppen en de nul op het bord te houden. De bezoekers verloren zo twee punten en Shanghai won er één.

 

Shanghai - Nelly Boys Rillaar 8-1 (12/09/15)

 

Vermits de Boys met slechts 9 spelers aan de aftrap kwamen was dit nooit een echte wedstrijd. Na 7 min. stond het al 3-0 na doelpunten van Sou en 2x Nelson. Nadien liet FCS de teugels wat losser maar nog voor de rust kon Naim al de 4-0 op het bord zetten. Zo kon de reservebank na de pauze wat meer speelminuten vergaren en MoA en Valentin dikten nog aan tot 5-0 en 6-0. De moedige bezoekers deden hun uiterste best maar tegen deze meerderheid was dat onvoldoende. Bij een zeldzame vrijschop konden de Rillaar Boys dan toch de verdiende eerredder scoren. Maar met het einde in zicht konden Samir de 7-1 en Jonathan met een enig mooie inlegger de 8-1 eindscore vast leggen en hun eerste doelpuntje voor Shanghai scoren.

 

VK Wakkerzeel - Shanghai 3-0 (5/09/15)

 

Er was slechts één uitblinker en dat was doelman Pats. Dat zegt genoeg over deze match. Wakkerzeel speelde fris en snel en was over de hele wedstrijd de betere van Shanghai. De nieuwkomers die aan de aftrap verschenen konden geen vuist maken en ondergingen het spel met de rest van de ploeg. Geen oneer moeten we zeggen maar de nederlaag zou veel zwaarder geweest zijn indien Pats geen super wedstrijd zou gespeeld hebben. Onze doelman wordt beter met de jaren en dat is alleen een vaststelling. Om nog een volwaardige speler te vinden moeten we helaas de handschoen gooien. Shanghai had individueel wel een paar talenten in de ploeg maar in voetbal is dat onvoldoende. De verdediging rammelde van alle kanten ondanks de goede wil van de spelers die er hun plaats in namen. De thuisploeg was van bij de aftrap de betere en alleen Pats en een dosis geluk hielden de 0 op het bord. Na 30 min. brak de veer dan toch en kwam Wakkerzeel meer dan verdiend op voorsprong. Shanghai kon hier slechts een doelkans via Nelson tegenover zetten. Slecht uitverdedigen en balverlies bracht de thuisploeg op 2-0 in de 40 ste min. en dat was al een teken aan de wand. Na de pauze eenzelfde spelbeeld met een aanvallende thuisploeg en een rammelend Shanghai. Gelukkig was er weeral Pats die de meubelen redde; De 3-0 was een karige beloning voor de rood-witten. De ref was eveneens van de betere kwaliteit en dat mag ook wel eens gezegd. Het bleef bij een 3-0 zege en daar moest Shanghai niet om treuren want de score kon veel hoger oplopen. Gelukkig is een verloren wedstrijd geen verloren seizoen. De volgende match kan het weeral anders aflopen. Gelukkig maar.

 

 

Shanghai - Kapelleke Langdorp 2-1 (29/8/2015)

 

Kapelleke versterkte zich met een paar super voetballers en dat kwam het spel ten goede. FCS speelde voor het eerst een thuismatch in de korte voorbereiding en won niet zonder moeite. Een paar testers passeerden de revue en het blijft afwachten of er ook een paar hiervan een aansluiting tekenen want de kern is te smal om een gans seizoen mee te draaien in eerste klasse. Een paar jongens lieten fraaie dingen zien maar bij de start waren het de bezoekers die het best uit de startblokken kwamen. Na drie minuten en een snelle balbehandeling in de zestien was het al raak. 0-1. Dat was meteen de start voor Shanghai om het heft in handen te nemen. Het balbezit werd echter niet omgezet in doelpunten want de spelers van Kapelleke verdedigden kranig. Op het kwartier vloog een overwaaier via de paal in de handen van de bezoekende doelman en in de daaropvolgende fase moest Pats met de voet de 0-2 vermijden. Nog voor de rust kon FCS scoren maar het feest ging niet door omwille van buitenspel. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker maar de mannen uit Langdorp bleven iedere bal afblokken of bleven met wat geluk overeind. Vermits iedere infiltratie werd opgevangen pakte Pake uit met een mooi afstandschot en dat verdween lekker tegen de netten. 1-1 in de 76 min. Dat was meer dan verdiend maar toch bleven de bezoekers zich weren. In de 80' liet één van de testers zijn klasse bewonderen en schoot van op de middellijn onhoudbaar in het dak van het doel. De bezoekende doelman, die te ver uit zijn kooi stond, kon alleen maar toekijken. Zo sloot FCS de laatste oefenpot af met een 2-1 overwinning.

 

Dorpskroeg Egenhoven - Shanghai 3-2 (22/08/15)

 

Op een zonovergoten kunstgras van het sportkot leed FCS zijn eerste nederlaag van het nieuwe seizoen. De Dorpskroeg voelde zich thuis op dit kunstmatige veld en Shanghai had meermaals moeite om zich aan te passen. Bovendien moesten een paar nieuwelingen zich nog aanpassen en was de fysiek niet altijd wat het moet zijn. Daardoor moest Shanghai steeds achtervolgen en kon het geen vuist maken. Slechts 2 vrijschoppen van Pake konden de netten doen trillen. Na een kwartier kon Pats niet bij een afstandsschot 1-0 en na 20 min. werd een teruglegger keurig in het hoekje gedevieerd en zo stond het al 2-0. Pake kon milderen maar nog voor de pauze werd het 3-1 op strafschop. De tweede helft was de zon dodelijk en vele spelers zouden dit bekopen. Pake kon de aansluitingstreffer scoren en de ref pitste er een 10 tal min. van af zodat iedereen kon douchen. De uitslag had al geen belang meer. Maar het samenspel moet veel beter want binnen 2 weken is het voor echt.

 

Heuvel-lo - Shanghai 2-2 (15/08/15)

 

Pittige eerste oefenpot met 3 nieuwelingen in de kern. Aan de overzijde Tomas die verkoos om bij H-lo te voetballen.

De thuisjongens verdedigden streng en met veel inzet. Shanghai vond niet direct een tegenzet behalve veel balbezit. Met een strafschop na een kwartier stond het 1-0. Bij Shanghai was het nog wat ordeloos en moesten de nieuwelingen zich inpassen. Na de pauze kreeg Shanghai eveneens een strafschop maar Galad miste en verkeek de kans op de gelijkmaker. Bovendien werd het nadien 2-0. In het slot van de match scoorde Shanghai een buitenspeldoelpunt via Galad 2-1 en kon Gilles van op afstand een gelijkspel uit de brand slepen 2-2.

Pittig detail: Galad kwam laat toe en stond op het terrein in de uitrusting van de thuisploeg met hilarisch gespot van zijn medemaats. Met zijn doelpunt bewees hij toch nog dat hij voor FCS speelde.