SEIZOEN 2014-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FCC Pakenhof - Shanghai 1-5 (9/05/2015)

 

Het wedstrijdblad van de thuisploeg was goed gevuld waardoor we merkten dat Pakenhof deze laatste wedstrijd gemotiveerd wou winnen. De Pakenhoffers konden slechts in het eerste kwartier een vuist maken met een mooie doelkans in de 10' voorlangs. Nadien nam Shanghai het initiatief en ze zouden dit niet meer uit de hand geven. De rare capriolen van de plaatselijke doelman hiepen de uitslag wat te forceren maar ook zonder deze flaters zou FCS deze wedstrijd gewonnen hebben. Wij namen de geschenken echter in dank aan waardoor er bij de rust al 1-4 op het bord stond. Na 20' trapte Gilles verrassend van op afstand en de bal verdween naast de paal in doel. De keeper stond er bij en keek er naar. De 25' was een even rare. Na een paar reddingen met de voet kon de thuisdoelman dan toch even de aandacht trekken op een positieve manier want zijn verre uittrap werd door 2 verdedigers en onze doelman slecht beoordeeld en de bal verdween verrassend onder de lat 1-1. In de zelfde minuut nog deed de verdediging van Pakenhof een even slechte beoordeling en werd de bal in eigen doel getrapt. 1-2. Alsof dit nog niet genoeg was verdween de volgende trap van Gilles, weeral van buiten de rechthoek, nogmaals naast een verraste doelman in de netten. Nog voor de rust was de wedstrijd gespeeld want Abdu slalomde door de verdediging en trapte tussen de benen van, ja, de thuisportier de ruststand op het bord 1-4. Na de pauze dachten de spelers van Shanghai al aan de komende spelersuitstap en namen de voet van het gaspedaal. Daardoor was de 2e helft een maat voor niets. Toch zou Nelson net voor het eindsignaal nog een eitje in de korf leggen 1-5. En dat verraste niemand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sparta Tremelo - Shanghai 5-0 (25/04/2015)

Shanghai moest een paar oudgedienden optrommelen om met elf aan de aftrap te verschijnen. Toch was het eerste half uur gelijkopgaand en waren er weinig kansen. In de 37 min. was het toch raak want Pats zag de afgeweken bal via zijn lichaam in doel verdwijnen. Tot dan kon FCS "de huurlingen" in bedwang houden. Bij twee kansen moest de thuisdoelman zelfs al zijn kunnen tonen om de gelijkmaker te vermijden. Er zat niks anders op dan na de rust wat meer risico te nemen. We moesten wachten tot de 50' om Sparta terug gevaarlijk te zien. Het schot ging rakelings over. Tremelo was nu gevaarlijker omdat Shanghai meer ruimte weg gaf om te scoren. In de 65 min. werd Tomas in de rechthoek gepakt maar de man in het zwart was niet bij de pinken en weigerde zijn verantwoordelijkheid te nemen. De logische gelijkmaker kwam er niet en bovendien viel er een doelpunt aan de overzijde in de zelfde minuut na een tegenaanval. Al het protest bracht niks op zodat Shanghai begrepen had dat er hier niks te rapen viel. Tot de 75' kon onze ploeg stand houden maar een derde doelpunt deed de kopjes naar beneden kijken en zo moest Shanghai nog twee doelpunten slikken in het laatste kwartier. De thuisploeg bedankte voor de medewerking en dacht al aan de bekerfinale. Met dezelfde ref kan het lukken.

VK Wakkerzeel - Shanghai 1-1 (18/4/2015)

 

Shanghai had niet het nodige geluk om de overwinning mee te brengen uit Wakkerzeel. Nochtans waren er kansen om deze stunt te verwezenlijken. De thuisploeg speelde aardig voetbal en Shanghai deed mee in het spectakel. Het begon nochtans slecht want na zwak verdedigen kon de thuisploeg al na 5 min. scoren 1-0. Shanghai nam het initiatief maar Wakkerzeel kreeg de mooiste kans. Na een half uur dreigde Gilles en de logische penalty werd weggewuifd door de ref. Nelson dolde met de thuisverdediging maar standde op de doelman en ook een vrijschop van Abdu werd gepakt zodat de rust werd bereikt met een 1-0 stand. De enige kansen van de thuisploeg kwamen er nadat Ary wat te veel risico nam en daardoor zijn plaats verliet. De overblijvende verdedigers moesten hierdoor alle hens aan dek roepen om onheil te voorkomen. Gelukkig deden ze dat zonder averij op te lopen. Aan de overzijde brachten onze spitsen meer gevaar en zo kon Galad een center van Tomas intikken 1-1. We speelden 52 minuten; Pats moest nu ook een doorgebroken speler foutief afstoppen maar ook nu weigerde de ref een penalty. Het evenwicht was hersteld. Galad trof nog de paal en kreeg de bal van kortbij niet in doel. Met nog 6 min. voor de boeg kregen we de mooiste actie van de match met schitterend samenspel van onze aanval. Nelson omspeelde de doelman en tikte de bal in doel maar een verdediger van Wakkerzeel kon de bal op de lijn nog wegkoppen. Zo bleef het bij een gelijkspel en dat was vooral voor de thuisploeg een gelukkige uitslag.

 

 

Shanghai - Leuven MD 5-0 (11/04/2015)

 

Vermits een aantal jongens paaseikes gingen rapen werden moedige vervangers opgetrommeld om met 11 aan de aftrap te komen. Niemand had dus verwacht dat er een forfaitscore op het bord zou komen tegen een sportief Leuven MD. De bezoekers trokken het zich niet aan maar al snel bleken ze niet opgewassen tegen deze gemotiveerde groep van Shanghai. In de eerste 5 minuten moest de bezoekende doelman al even veel reddingen brengen om zijn netten schoon te houden. Hij deed dat trouwens met klasse. Nadien was FCS doeltreffender en was zijn klasse niet meer voldoende om Shanghai af te stoppen. Op het half uur lobde MoA in de verste hoek en het stond 1-0. En toen iedereen al naar de kleedkamer keek voor de verdiende pauze knalde Gilles van op afstand in de zelfde hoek en trof Abdu nog de lat. De ruststand, 2-0 was dus niet overdreven. De bezoekers speelden ook in de tweede helft de bal goed rond maar te veel slechte passes en missers beletten de verdiende eerredder. Als ze dan toch eens doorbraken was Pats er als de kippen bij om zijn netten schoon te houden. Het siert de sportiviteit van beide ploegen die er een aangenama wedstrijd van maakten. Na de rust ging Gilles nogmaals met een solo door de verdediging en prikte de 3-0 binnen. Op het uur kregen de bezoekers een penalty maar ook hier liet Pats zich niet verrassen. Op het einde kopte Galad nog een hoekschop naast de paal 76' en 4-0 en kort voor affluiten maakte Gilles zijn derde van de namiddag door een vrijschop rechtstreeks onder de lat te borstelen. Een dikke pluim voor gans de ploeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Torma Engsbergen 5-3 (6/04/2015)

 

Shanghai wou revanche nemen voor de onverdiende nederlaag in Torma enkele weken geleden. Beide ploegen kenden een frisse start met ieder een schot op de paal in de eerste 5 min. Maar de eerste vrijschop van Torma werd enig mooi in de kruising gejaagd. Pats kon alleen toekijken 0-1. Na een kwartier trof Galad de lat en zo bleef de gelijkmaker uit. Het was in tegendeel Torma dat de voorsprong op dreef na een intikker aan de eerste paal. 0-2. FCS voelde echter dat er meer in zat en Abdu en Galad konden nog voor de rust deze achterstand ombuigen in een gelijkspel. Rust 2-2. Na de pauze was het even opletten want nu moesten de vele kansen die eerder verkwanseld werden omgezet worden in doelpunten. Rachid kon handig de buitenspelval omzeilen en Abdu kon rustig intikken 3-2. Torma leek klaar voor de slachtbank maar opnieuw werd er een onhoudbaar doelpunt gemaakt waar Pats geen verhaal tegen had en zo stonden de bordjes opnieuw gelijk.3-3. Dat was echter de laatste stuiptrekking van de bezoekers. Met nog een kwartier te spelen trof Mo krachtig de lat en in de daaropvolgende hoekschop kopte Abdu hard de 4-3 tegen de netten. Torma nam nu risico om alsnog de gelijkmaker te scoren maar Galad strafte in de tegenaanval deze durf af met een 5e doelpunt. Over en out.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plenke Werchter - Shanghai 2-4 (28/03/2015)

 

Drie geel geschorsten was van het goede te veel dachten we. Met een overwinning kon Plenke tot op 6 punten naderen. De depanneurs van dienst deden meer dan zich verdedigen en het bleek dat ook Plenke niet over een voltallig elftal kon beschikken. De aanvang was eerder gelijkopgaand in deze sportieve wedstrijd. Na een studieronde kon Gilles toch de voortreffelijke thuisdoelman in de korte hoek verrassen 0-1. Pats was attent en kon de weinige kansen van de thuisploeg in de eerste helft verijdelen en de gelijkmaker uitstellen. Op het half uur was het dan toch raak na een hoekschop die door gekopt werd en zo door de handen van onze doelman in doel belandde. 1-1. Plenke kwam nu meer opzetten en kreeg nog 2 uitstekende kansen. Aan de overzijde miste ook Tomas en trof Nelson de paal zodat het evenwicht hersteld was. Alles was te herdoen in de tweede helft maar tijdens de rust geloofden onze jongens er in dat dit Plenke te pakken was. Het was wachten tot de 50' op een vrijschop. Nico liet zien dat hij niks verleerd had en vlamde de bal in de verste hoek 1-2. De oldies lieten bij momenten mooie balwisselingen zien en zo kon Wim Bru op het uur de 1-3 inkoppen na een flitsende aanval. Twaalf minuten voor tijd glipte er toch een thuisspeler door de mazen van de door Roel georganiseerde verdediging en zijn verre lob ging over Pats in doel 2-3. Shanghai moest nu wel doorbijten maar een nieuwe vrijschop was een klusje voor Nico en weeral verdween de bal onhoudbaar via de lat achter de lijn 2-4 en opdracht volbracht. De vervangers glunderden na de match, en terecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Kapelleke Langdorp 5-3 (21/03/2015)

 

Na deze overwinning is het bijna zeker dat Shanghai in de eerste klasse zal blijven. Nochtans stond er weeral een noodelftal tussen de lijnen. Kapelleke bleek echter een zwakke tegenstrever die wel wou maar niet kon. Na 10 min. kon Tomas al de doelman lobben en de 1-0 op het bord zetten. Kapelleke verdedigde flauw en bij een andere gelegenheid bleef de bal in de rechthoek en Sou kon al snel de 2-0 in de hoek leggen ( 15') De bezoekers konden alleen gevaar brengen op stilstaande fases en bij een corner in de 24' werd het 2-1 na een rake kopbal. Nelson en Tomas misten ieder nog een reuze kans voor de rust waardoor de spanning even bleef. Na de koffie mocht Gilles een penalty laag intrappen na fout op Tomas en in dolle 5 minuten ging het naar 5-1. Samir tikte clever binnen en Steve scoorde zijn tweede doelpunt in 2 weken. We speelden één uur. Even later kon Kapelleke dan toch scoren 5-2 maar na een tweede gele kaart voor Tomas stond Shanghai met 10 en er bleven nog 20 minuten te spelen; De onmondigheid van de bezoekers zei genoeg. Het duurde tot de 81' voor er 5-3 werd gescoord maar er werden 3 open kansen gemist die terug de spanning konden terugbrengen. Shanghai deed even mee en miste eveneens. Gilles werd nog gepakt door de doelman en de terechte rode kaart bleef in de zak. De uitslag stond toen al op het bord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torma Engsbergen - Shanghai 4-3 (14/03/2015)

 

Voor 1 keer beginnen we het wedstrijdverslag in minuut 86. Dé arbitrale blunder van het seizoen heeft FC. Shanghai ook alweer achter de rug. Enkele minuten voor tijd negeerde de scheidsrechter een overduidelijke offside-positie van de Engsbergenspits die druk zette op Jimmy. Vervolgens pakte deze de bal al dan niet foutief af waarna hij een verbouwereerde Pats kansloos liet. De 85 minuten daarvoor was een leuke match te zien, met kansen aan beide zijden. Engsbergen opende gevleid te score na een vrije schietkans in ons penaltygebied. Lang konden ze echter niet teren op hun voorsprong want even later maakte Tokke gelijk door beheerst de bal voorbij de keeper te schuiven. De match kabbelde verder, tot de Chinezen een vrije trap kregen op een mooie plaats. Hun keeper had wel zeer veel tijd nodig om zijn muur te zetten, en dat moet je een lepe vos als Gilles niet geven. Terwijl de keeper nog aan zijn paal stond te gesticuleren trapte hij het balletje beheerst in de andere hoek binnen. En dan moest Steve zijn moment de gloire nog komen! Met een weergaloze actie zette hij de hele verdediging –inclusief de keeper- op het verkeerde been. Op naar de rust met 1-3 leek het, maar daar stak Torma een voetje voor. Na een betwistbare ‘fout’ van Gilles kregen de Limburgers een vrije trap, die in de kluts werd verzilverd. In de tweede helft kreeg Shanghai de kansen om de match dood te doen, maar door pech en enkele foute beslissingen lukte dit niet. zoals wel vaker dit seizoen bleek het de voorbode naar puntenverlies te zijn, want na dom balverlies kon Torma gelijkmaken. Na het kunststukje van de scheidsrechter kon (of mocht?) Shanghai geen vuist meer maken, aangezien onze Limburgse vriend zeker vier minuten te vroeg affloot. Vasthouden aan het redelijke tot goede voetbal en op naar de thuismatch tegen Kapelleke, waar zoals steeds veel eer op het spel staat!

(verslag via Wouter Hertogs)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astra Begijnendijk – Shanghai 4-3 (7/03/2015)

 

Astra toonde zich een faire tegenstander want doelman Pats en maat Jimmy raakten door de vele files niet tijdig aan de aftrap. Het begrip liefhebbers had toch nog zin want ref en thuisploeg wilden een paar minuten wachten zodat Shanghai niet met 10 moest aftrappen. Dit mag ook eens gezegd worden. De wedstrijd dan.

De wachttijd had de thuisploeg blijkbaar in en diepe roes gebracht want het noodelftal van Shanghai stond na 4 minuten al 0-2 voor. Door een flater in de verdediging kon Tomas na 2’ al deze fout afstraffen en even nadien tikte Abdu van kortbij de 0-2 over de lijn en was het 2500 ste doelpunt in de geschiedenis van FCS een feit. Astra moest even bekomen want dit klasse elftal had dit niet verwacht. Shanghai wist dat het geen rustige namiddag zou worden maar was blij met deze voorsprong. De thuisploeg begon nu op onze verdediging te beuken maar die gaf voorlopig geen krimp. Een perfect uitgevoerde tegenaanval via Gilles en Tomas bracht Shevan alleen voor doel en die maakte het even perfect af 0-3. We speelden spijtig genoeg maar 14’. Deze opsteker gaf onze boys uitzicht op puntengewin. In het verdere verloop van deze match was het al Astra wat de klok sloeg maar de gevaarlijke tegenprikken van onze jongens hadden minder geluk. De voetbalgoden kozen nu de andere kant nog voor de rust werd het verdiend 1-3. Steve, net voor, en Tomas, in de tweede helft troffen nog ieder de paal en de lat. Toch voelden we tijdens de pauze dat de buit nog niet binnen was want de thuisploeg ging er hard tegen aan en Shanghai kraakte. Slechts 30 sec na de aftrap van de tweede helft was het al bingo 2-3. Shanghai knokte nu voor iedere bal en Pats toonde zich een meer dan betrouwbaar sluitstuk. Hij had al in de eerste 45’ tweemaal een grote redding uit de mouw geschud en zou dit na de pauze nog een paar keer herhalen. FCS hield zo stand tot de 73’ want toen viel de gelijkmaker. Het was nu stand houden tot het eindsignaal om dat puntje te behouden. Astra, nog in de running voor de titel, had met een punt niet genoeg en ging voluit voor de zege. In de 88’ was de ref even niet bij de pinken en huizenhoog buitenspeldoelpunt telde onze jongens volledig uit. Alle protest had geen zin en Astra was blij met het geschenk. Om verdere commentaar te voorkomen werd de match dan maar onmiddellijk afgefloten. De twee overblijvende minuten zouden Shanghai toch niet geholpen hebben want die waren volledig leeg gespeeld. De frustratie was er niet minder om. Gelukkig hebben deze punten geen belang voor het behoud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Kapelleke Langdorp (28/02/2015)

De KBLVB besliste om deze wedstrijd te herplannen naar 21 maart om 17u00.

 

 

Shanghai - Alpia Tildonk 2-3 (21/02/2015)

 

Een wedstrijd om snel te vergeten. De afwezigen opsommen zou dit artikel te lang maken en dus moesten we het doen met 12 parate manschappen. De trainersstaf had dus weinig keuze en de spelers maakten het vertoon nog afschuwelijker. De ref was nooit bekwaam om de teugels in handen te houden en dat was een geluk voor sommige spelers. Een aantal rode kaarten zouden voor beide ploegen terecht geweest zijn want slaan en natrappen werden met de mantel der liefde bedekt. Tijd voor sommigen om na te denken want dit hoort niet thuis op een voetbalveld. Dat de bezoekers zonder kaarten naar de kleedkamer mochten was even verwonderlijk als sneeuw in de zomer. En de thuisploeg kwam goed weg met "maar" drie gele. De toeschouwers konden zich alleen maar ergeren en blijven waarschijnlijk thuis bij een volgende match. Ik herken Shanghai nog nauwelijks in dit tumult waar je nooit tevreden kan over zijn. De wedstrijd zelf dan. Indien de extra tijd zou bijgeteld worden toen het spel stil lag, moesten de lichten zeker aangestoken worden. We moesten wachten tot de 18' toen een betwistbare fout met een onrechtstreekse vrije trap werd bestraft. De bal verdween in de winkel en niemand reageerde, dus 0-1. Toen twee minuten nadien een terechte strafschop werd gefloten was de kous al bijna af 0-2. FCS kwam moeilijk in het spel maar versierde nu toch een aantal kansen. MoA trapte van op 1 meter op de doelman en nieuwe kansen verdwenen in hoekschop. Toch kon Shevan nog slim door de verdediging van de bezoekers om de 1-2 te scoren. En net voor de pauze miste Gilles op een haar de gelijkmaker; Shanghai moest vol aan de bak om een punt thuis te houden maar het waren de bezoekers die via een afgeweken vrijschop de voorsprong vergrootten. De ingevallen Mirco kon een kwartier voor tijd nog een strafschop verzilveren. Sou trapte op de doelman maar de goed gevolgde Ary kon toch de 2-3 scoren. Er was al lang geen voetbal meer te zien en dus floot de ref maar wat vroeger af om verder onheil te voorkomen. Dat was zijn enige wijze beslissing.

 

Nelly Boys Rillaar - Shanghai 1-1 (14/02/2015)

 

Shanghai domineerde de eerste helft maar de thuisploeg vocht kranig terug. Uitgespeelde kansen waren er weinig en beide doelmannen zagen een schot boven op de lat belanden. Net voor de rust glipte Abdu slim door de buitenspelval en zijn voorzet werd aan de tweede paal door Tomas ingetikt. Ook na de pauze bleef het opletten geblazen. En vermits een tweede doelpunt uit bleef kon de thuisploeg er blijven in geloven. Eén knappe actie was voldoende om de gelijkmaker te scoren in de 70'. Een mooie krulbal verdween in de verste hoek. Shanghai deed een paar vervangingen maar speelde nu ordelozer. De juiste keuzes werden niet gemaakt en daardoor werd de juiste man niet aangespeeld. De boys bleven zo in de running. In de laatste 15 min kon FCS de 3 punten nog mee pikken maar na 4 fatale missers bleef het bij een gelijkspel. De thuisdoelman redde een paar keer knap en Tomas, Sou en Abdu kregen de bal er niet in toen ze alleen voor doel opdoken. Een verkeken kans om stek 5 wat steviger in de klassering te zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FCC Pakenhof Heverlee - Shanghai (21/01/2015)

Algemene afgelasting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Remy Boys Wijgmaal 3-3 (17/01/2015)

 

Shanghai wou eindelijk RB eens een nederlaag aansmeren en tevens de verjaardag van Ary in de verf zetten. Daarvoor moest iedereen met dezelfde gedachte spelen. Dat lukte in de eerste helft vrij aardig, mede omdat Shanghai met een 2-0 ruststand kon gaan rusten. Je wist dan toch dat de wedstrijd niet gespeeld was want RB bleek een taaie tegenstander die goed verdedigde maar in de aanval niet de scherpte van de thuisploeg kon etaleren. In het eerste half uur was het spel gelijkopgaand met kleine kansen aan beide zijden. Maar toen Wikke in de rechthoek opdaagde uit buitenspel en foutief gestuit werd ging de bal op de stip. Gilles legde knap in de hoek en Shanghai op voorsprong. ('30) De Wijgmaalboys waren niet onder de indruk en gingen voluit voor de gelijkmaker. Toen kwam het moment van Tomas die net voor de koffie een paar verdedigers op het verkeerde been zette en knap binnen schoot. De thuisploeg wist dat de bezoekers zich nog niet gewonnen gaven en moesten zeker een aansluitingstreffer vermijden. Shanghai trok zich op aan het snelle storen via Gilles en Tomas en zo leed RB balverlies. Gilles ging snel in de diepte en legde af voor Tomas die de 3-0 op het bord zette. Normaal is de buit dan binnen. ('55) Remy Boys had niets meer te verliezen en zette alles op de aanval. In minuut 70 lukte het hierdoor de verdiende 3-1. Met nog 20 minuten voor de boeg was dat geen drama, ware het niet dat in de daaropvolgende minuut een tweede doelpunt uit het niet in de netten viel. Pats, verblind door de zon, kon alleen toekijken. Even nadien moest Pats al opnieuw met de voet redden en viel Gilles uit met krampen. RB zag opnieuw een puntje in het bereik en Shanghai verloor zijn kalmte. Indien iedereen zijn werk bleef doen ipv te zeuren kon de voorsprong behouden blijven tot het eindsignaal. De ref moest ieder opstootje blussen en had geen schuld aan dit tumultueuze einde. Na een vrijschop in de '84 was de gelijkmaker een feit en moest Shanghai twee punten prijs geven. Eigen schuld, dikke bult. De strijdvaardigheid was meteen weg en daar heeft ons trainerstrio werk om de spelers duidelijk te maken dat ook het kopje moet fris blijven tot het eindsignaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KWB Scherpenheuvel - FC Shanghai 5-0 FF (10/01/2015)

 

Omdat er nog een aantal spelers in hun winterslaap vertoeven werden we verplicht om forfait te geven tegen KWB Scherpenheuvel. Ik kan me niet herinneren dat dit ooit al gebeurde met Shanghai. Hopelijk krijgt dit geen vervolg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - Bareel Molenstede 1-2 (20/12/2014)

 

De winterstop komt net op tijd na het verlies tegen hekkensluiter Bareel. De kopjes terug leeg maken (voor zover dat bij sommigen kan) is aan de orde. Het tweede thuisverlies in evenveel weken doet de ploeg geen goed. Bareel kwam met een verrassend beter elftal dan in de heenronde afgezakt naar het Boudewijnstadion. Shanghai had alle moeite om de rode lantaarn onder druk te zetten. De bezoekers namen dan ook het eerste half uur voor hun rekening en de thuisploeg vond niet direct een tegenzet. De felle wind en het mistasten van onze doelman brachten de Molenstedenaren zelfs op voorsprong na 2 min. Dat gaf een kick aan de bezoekers die nu puntengewin zagen. Bovendien speelden de mannen van Bareel met veel inzet met soms wat overdreven fouten. Dat leidde tot 2x geel in de 55e min. zodat de bezoekers nog meer dan een half uur met 10 verder moesten. Twee minuten voor tijd kregen ze zelfs nog een rode kaart waardoor ze met 9 eindigden. Ondertussen werd er ook nog gevoetbald en wat Shanghai ook probeerde de verdediging van Bareel bleef overeind. Op een tegenaanval in de 45 min. werd het zelfs 0-2 waardoor FCS met een kater naar de kleedkamer mocht. De eerdere sterkte van Shanghai, het samenhangend ploeggevoel, was ver weg en als je dan begint te morren is het nog alleen individueel voetbal en geen teamspel. 'Ni zievere, speile!' is dan de opdracht maar dat bracht Shanghai deze wedstrijd niet. Er werd meer gebabbeld dan gevoetbald met het gekende gevolg. Zelfs een aansluitingstreffer in de 50 min. bracht geen soelaas want de thuisploeg verkwanselde elke kans om een gelijkspel uit de brand te slepen. De bezoekers wonnen overdreven tijd (maar wie kan ze dat kwalijk nemen?) en namen de drie punten mee ook al omdat Shanghai de vele kansen bleef missen. Ons trainers trio heeft de taak nu dit elftal terug op de rails te krijgen. Onze wens voor 2015 is meteen gekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai - VK Wakkerzeel 0-6 (13/12/2014)

 

Shanghai telde één puntje achterstand op Wakkerzeel en mocht, gezien de vorige uitslagen, hopen om een stunt in de klassering. De bezoekers toonden van bij de aftrap dat ze zich niet zonder slag of stoot bij een nederlaag zouden neerleggen. Nadien bleek dat alle vrees ongegrond was. In de eerste helft ging het spel op en neer en waren beide ploegen evenwaardig. Toch waren de bezoekers de balvaste ploeg op het veld en kon Shanghai de organisatie nooit ontgrendelen. We moesten wel wachten tot de 40 ste minuut op een doelpunt. Ary bleef achter de verdediging hangen en zo kon Wakkerzeel de buitenspelval ontwijken. De voorzet werd aan de tweede paal omgezet in een doelpunt. 0-1. De peptalk, tijdens de rust, van interim coach Swoj en een kleine aanpassing in de opstelling waren olie op een hete plaat want na tien minuten verdubbelden de bezoekers de voorsprong. En 3 minuten nadien was de wedstrijd gespeeld. Nieuwe individuele fouten werden telkens afgestraft en in de opbouw lukte er niets. Te korte, te lange en slechte passes waren schering en inslag. Zo liepen de bezoekers uit tot 0-4. Shanghai bleef wel moedig maar de balvastheid en het samenspel van de bezoekers konden ze nooit evenaren. Als dan ook nog een terechte penalty op Wikke werd gemist door Abdu was alle fut er uit. Pats stond in een schietkraam en de bezoekers toonden hoe het moest. Een lesje in efficiëntie verhoogde de stand tot 0-5 en 0-6. Een zware nederlaag zoals Shanghai er in lange tijd geen kreeg. Vermits de hoge cijfers ook maar drie punten opleveren moeten we de knop snel omdraaien en volgende week opnieuw met volle moed voor de overwinning strijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leuven MD - FC Shanghai 3-5 (06/12/2014)

 

Een minuut stilte werd omgezet in één uur stilte waardoor Abdu toch nog net op tijd aan kwam. De titel van "ploeg van 't stad" stond immers op het spel. Na drie weken zonder voetbal kon dat er ook nog bij. Shanghai wist dat Leuven MD een knap voetballend elftal heeft en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Na 9 min. werd een perfecte voorzet even klasrijk afgerond en Shanghai kon achtervolgen. In de eerstvolgende fase knikte MoF echter de bal in het hoekje en stonden de bordjes gelijk. En toen Gilles 3 min. nadien met een solo en een hard schot uitpakte verdween de bal opnieuw in de netten van de thuisploeg. De Medische kennis kwam voor de MD-ers goed van pas want Mo kelderde een thuisspeler en de gele kaart was een milde straf. Gelukkig bleef de wedstrijd sportief heen en weer gaan met goed voetbal. Gilles had er blijkbaar zin in want met een gemeten doorsteekpas op Tomas en een knappe inlegger stond het 1-3 na 17 min. Shanghai kon ook nu de dubbele voorsprong niet vast houden want een lob, na hoekschop, verdween hoog in het dak van ons doel. 2-3 was de ruststand. Na de pauze wou MD meteen de gelijkmaker scoren om Shanghai onder druk te zetten. FCS hield stand en een vrije trap na fout op Nelson werd door Gilles onhoudbaar in de hoek gejaagd. 2-4. Ook nu brak de thuisploeg niet en op het uur werd de voorsprong opnieuw tot één doelpunt herleid 3-4. Het kon nog alle kanten uit maar Abdu dacht er anders over. Met een heerlijk lob over de thuisdoelman zette hij de eindscore op het bord 3-5. Leuven MD kon nu niet meer terugslaan en zo blijft Shanghai nog een tijdje "de ploeg van 't stad". Een titel die we koesteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Shanghai - SK Plenke Werchter 5-0 FF (29/11/2014)

 

Nadat de wedstrijd van vorige week al langer geschrapt werd nav. het algemeen forfait van WB Scherpenheuvel, valt er ook deze week alweer een forfaitscore (5-0) te noteren.

 

Geen voetbal dus begon de teambuilding al vroeg in de kantine.

Ondanks de weeral tegenvallende voetbalnamiddag maakten de spelers er toch een gezellig dagje van. Na de kantine en het eten in het lokaal was de 3-0 overwinning van OHL de afsluiter. Hier had de uitslag minder belang dan de pintjes tussen al de voetbalverhalen. De trip naar de langste toog werd gestart bij de aanvang van een nieuwe dag. De clash tussen RCA en FCB was dan ook het gespreksonderwerp met, zoals altijd, verschillende meningen. Hopelijk zijn onze helden op tijd wakker om hun favorieten aan het werk te zien.

 

FC Shanghai - Torma Engsbergen (15/11/2014)

 

Zal op een latere datum gespeeld worden op verzoek van de bezoekers.

 

 

Kapelleke Langdorp - FC Shanghai 3-3 (11/11/2014)

 

Op deze dag van wapenstilstand liet Shanghai 2 kostbare punten op Kapelleke liggen. Na de super wedstrijd tegen Astra was het, het moment om te bevestigen dat dit elftal tot de top van 1e klasse behoort. Op Kapelleke is het nooit makkelijk want de spelers kennen elkaar en willen zich bewijzen. Na 12 min. moest Shanghai al achtervolgen want Ary beroerde de bal ongelukkig met de arm en de logische penalty werd naast Pats ingetrapt. 1-0. Shanghai kon wel nooit het zelfde spelpeil van tegen Astra bereiken maar was toch aanwezig in de rommelige wedstrijd. De thuisploeg had vele fouten nodig om Shanghai af te stoppen en die lieten zich hieraan vangen. Al te felle reacties na fouten waren niet nodig en het thuispubliek strooide met beledigende woorden naar onze spelers. Daardoor werden de gemoederen verhit en dat kwam niet ten goede van het spelpeil. Toch kon Christoff in de 27' puik met het hoofd de gelijkmaker inkoppen. Shanghai was onvoldoende geconcentreerd en even nadien scoorde de thuisploeg na buitenspel een tweede doelpunt. Debutant Gilles liet zijn eerste optreden niet onopgemerkt voorbij gaan en scoorde opnieuw de gelijkmaker van op afstand.(34') Toen Wikke net voor de rust zijn beste actie uit de mauw schudde en in de rechthoek gepakt werd, kende de ref, ook deze keer geen genade. De logische penalty werd door Sou feilloos omgezet naar 2-3. Na de pauze was Shanghai dominant en wou vooral de zege binnenhalen. Tomas was dichtbij want zijn poging stierf uit op de paal. FCS kon de match beslissen en de thuisdoelman moest de bal van de lijn keren. In de daaropvolgende fase mikte Christoff naast en een nieuwe poging werd eveneens naar de goden getrapt. Vermits Shanghai niet scoorde bleef de thuisploeg in de running en kon zelfs via een vrijschop nog de gelijkmaker op het bord trappen. De onrechtstreekse vrije trap werd door niemand geraakt en verdween in doel. Thuisploeg en bezoekers hadden hierover een andere mening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Shanghai - Astra Begijnendijk 5-2 (8/11/2014)

 

Shanghai kende een topnamiddag omdat de leider Astra met een zware pandoering naar huis ging. Astra zette een reeks van 7 ongeslagen wedstrijden neer en incasseerde hierin slechts 6 doelpunten. FCS moest dus wel top zijn om daar een einde aan te stellen. Het ongenaakbare Astra moest wel met veel inzet en klasse bestreden worden. Motivatie was er dus genoeg want wie wil er nu niet winnen tegen een ongeslagen leider. De bezoekers hebben wel genoeg ervaring om dat eendje te wassen maar vanaf de aftrap was Shanghai bij de pinken. Na een eerste misser om op voorsprong te komen kon Nelson nog in de eerste minuut met veel enthousiasme scoren. Onverwacht maar niet onverhoopt. De bezoekers waren hierdoor nog niet wakker geschud want 3 min. later kon Christoff, na een verdedigende misser, de 2-0 al op het bord zetten. Omdat Tomas even nadien op een haartje de 3-0 miste bleef de voorsprong niet onoverkomelijk. Met het scoreverloop van vorige week indachtig was er dus nog niks gewonnen. Zoals al zo dikwijls gebeurde viel het doelpunt aan de overzijde. Na een vrijschop werd de eerste kans van Astra aan de tweede paal ingekopt. 2-1 ipv 3-0. De bezoekers puurden hieruit nieuwe moed en Shanghai moest allert blijven. Het zou echter de namiddag van de thuisploeg worden want nadat Pats een pegel weg bokste scoorde Nelson in de tegenaanval de 3-1. Bij deze ruststand had Astra natuurlijk meer peptalk nodig in de kleedkamer. Shanghai trok zich op aan deze voorsprong en wist dat de buit nog niet binnen was. Na de pauze wou Astra opnieuw de aansluitingstreffer scoren maar de zenuwen waren niet voldoende onder controle bij één van hun spelers. De terechte rode kaart herleidde Begijnendijk tot 10 en dat maakte het niet makkelijker. Zeker als even nadien Abdu een vrije trap van buiten de rechthoek in doel trapte. 4-1 met nog 20 min. voor de boeg. Vermits Shanghai over de hele wedstrijd de beste ploeg was hoefde niemand ongerust te worden, ook niet na een paar kansen van de bezoekers en een tweede doelpunt na een kluts bal. 4-2 in de 84'. Shanghai moest nu gewoon de wedstrijd uitspelen want de 3 punten waren binnen. Shevan maakte het feest compleet door in de 93' nog een vijfde doelpunt in de netten te jagen. Bij de thuisploeg was iedereen toen al aan het genieten.

 

FC Shanghai - Sparta Tremelo 5-5 (01/11/2014)

 

Bij Sparta is het meestal alles of niets. Deze keer stonden ze op hun best aan de aftrap en dan is opletten geboden. Dat ondervond Shanghai in de eerste helft al. Na 8 min. miste Jimmy zijn interventie en het stond al meteen 0-1. Even nadien redde de paal ons van een dubbele achterstand vooraleer FCS 2 kansen kon verzilveren. De thuisploeg was in de eerste helft wat ongelukkig want iedere kans werd afgeblokt of strandde op de paal of lat en in de eerstvolgende tegenaanval werkten de bezoekers telkens efficiënt af. De eerste maal op het half uur met een bal op de lat en even later de 0-2. Zo werd het nog 0-3 en toen een schot van Shevan de paal raakte werd het aan de overzijde ook nog 0-4 en tevens de ruststand. Vermits het ook nog een potige wedstrijd was konden we ons tijdens de pauze alleen optrekken aan de vele kansen die niet benut werden. De afwerking was het enige minpunt. Het duurde nog even eer de verdiende 1-4 op het bord kwam via Shevan met in de volgende minuten opnieuw een bal onderkant lat en een herneming van kortbij op de doelman. Op het uur dan toch de 2-4 na een kopbal van Abdu. De bezoekers werden onzeker en Shanghai geloofde er terug in. De sfeer werd bitsiger en MoA en een bezoeker kregen rood na een akkefietje. Met 10 tegen 10 bleef Shanghai de bezoekende doelman bestoken en Christoff lukte zowaar de 3-4. Plots was er opnieuw een wedstrijd en Shanghai ging nu voluit voor de gelijkmaker die er ook nog kwam via Abdu. Nu werden de thuisspelers wat overmoedig en zo werd de organisatie ook verwaarloosd. Na de onverhoopte gelijkmaker rolde een bezoekende spelers de Shanghaiverdediging op en het stond 4-5. Van een opdoffer gesproken. Gelukkig kon Christoff zijn tweede van de dag hoog intrappen na weeral een bal op de lat. 5-5 met nog 5 min. te spelen. Nelson en de bezoekers kregen nog een grote kans om de overwinning naar hun kant te trekken maar het bleef bij een gelijkspel. Na een 0-4 achterstand mocht FCS zich hiermee het gelukkigste voelen ook al hadden ze meer kansen dan de bezoekers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alpia Tildonk - FC Shanghai 2-2 (25/10/2014)

 

Van bij de start leken beide ploegen aan elkaar gewaagd ondanks het verschil in de klassering. Shanghai nam echter het initiatief en dat bracht in de 16 min. al een doelpunt op toen de thuisdoelman de bal loste en Mo A de bal in doel kon tikken. Alpia leek niet onder de indruk en probeerde het tij te keren. Bij de eerstvolgende snelle uitbraak werd Tomas in het straatje gestuurd en zijn lob ging heerlijk over de te ver uitgekomen keeper. 0-2 Dat was een terechte stand die behouden bleef tot bij de rust. Na de pauze kon Shanghai niet meer hetzelfde overwicht behouden en de thuisploeg kwam meer in de match. Toen in de 57' de 1-2 werd ingekopt na een corner kwam er voor de eerste maal onzekerheid bij FCS. Een derde doelpunt werd nagejaagd maar het was nogmaals de thuisploeg die scoorde. Bij een snelle tegenaanval stond de ref nog in de rechthoek van Alpia en het meterslange buitenspel werd zo niet opgemerkt. De snelle Alpia spits nam het geschenk met dank aan. Dit doelpunt gaf een boost aan de Tildonkenaren die nu meester waren van de partij. Shanghai probeerde nog alles om de drie punten mee te nemen maar Christoff miste onbegrijpelijk voor de lege kooi na mooi samenspel met Tomas. Een doorbraak van Nelson werd foutief afgestopt maar de bal ging centimeters naast de verkeerde kant van de paal. En omdat Shanghai niet meer kon scoren waren de snelle uitbraken van Alpia levensgevaarlijk. Zo moest Pats een paar keer met de voet redden op gevaarlijke uitbraken. Er bleef een billijk gelijkspel op het bord maar het 2e doelpunt van de thuisploeg bleef het gesprek van de dag.

 

 

FC Shanghai - Nelly Boys Rillaar 1-0 (18/10/2014)

 

FCS won deze wedstrijd verdiend want het versierde veruit de beste en de meeste kansen. Toch ging dit niet zonder slag of stoot want de potige bezoekers konden slechts in de 2e helft opzij geschoven worden. Deze wedstrijd zal geen schoonheidstrofee winnen maar werd gekruid met vele en onnodige fouten. De ref had alles onder controle maar moest toch een aantal kaarten trekken. Het spel ging goed op en neer maar MoA verzuimde de score te openen toen hij alleen voor doel jammerlijk miste. (15') Grote kansen waren er verder niet maar Shanghai deelde de lakens uit. Toch bleef het opletten voor de tegenstoten. Zo moest Pats toch 2 x redden. De rust werd gehaald met een brilscore. Na de pauze eenzelfde spelbeeld maar nu werd Shanghai toch gevaarlijker. De bezoekende doelman moest attent blijven want de thuisploeg wilde de overwinning. Eerst redde hij een kopbal op de lijn en toen hij toch geklopt was bracht de paal redding op een schot van Abdu die zich knap had vrij gedraaid. FCS bracht veel druk en de hoekschoppen werden eerst nog weggewerkt. Bij een late center kopte Nelson naast de bal maar Shevan was aan de tweede paal goed gevolgd om de bal in doel te duwen. Shanghai hield nu de bal en speelde de match uit zonder risico. De bezoekers haalden geen punten omwille van een te negatieve spelwijze.

 

Volle Pot Korbeek-Dijle - FC Shanghai (11/10/2014)

 

Het einde van een tijdperk want na het algemeen forfait van Wit-Blauw Scherpenheuvel gooit nu ook de recordkampioen de handdoek in de ring. Een tweede algemeen forfait in de reeks, het liefhebbersvoetbal in een serieuze dip?

 

FC Shanghai - FCC Pakenhof Heverlee 5-1 (4/10/2014)

 

FC. Pakenhof kwam met het grote vertrouwen naar het kunstgrasveld van de Chinezen. Niet alleen verloren ze vorige week pas na verlengingen tegen het oppermachtige Astra Begijnendijk voor de beker, ook was hun topschutter Christophe Feyfer in bloedvorm met 16 doelpunten op vijf matchen. Het trainerstrio had dan ook besloten om Shevan eenmalig in de defensie te plaatsen om het gevaar-Feyfer af te stoppen. Een goede zet bleek, want een geprikkelde Shevan stak de snelle spits in zijn binnenzak. Al na twee minuten kwam Shanghai op voorsprong met een knappe goal van Sou. Wie dacht dat Pakenhof zich snel ging herpakken na deze opdoffer kwam bedrogen uit. Shanghai speelde een sterke eerste helft, waarbij enkel de efficiëntie ontbrak. Na een kwartier scoorde Nelson het tweede doelpunt na een counter uit het boekje en de bezoekers kregen de rest van de eerste helft geen voet aan de grond. Dit zorgde voor frustratie bij enkele Pakenhoffers die zich lieten gaan op de enkels van Ary en Nelson. De boodschap in de rust was duidelijk. Geconcentreerd starten en zeker geen snelle tegengoal slikken. Dit laatste lukte jammer genoeg niet, want op een perfecte voorzet kon Feyfer dan toch één maal ontsnappen aan de aandacht van Shevan en Mo en toch zijn doelpuntje meepikken. Het pleit voor de mentale sterkte van Shanghai dat de ploeg zeker niet instortte na deze tegenvaller. Integendeel, enkele minuten later prikte een opportunistische Mo Aourag de 3-1 tegen de netten, waarna Pakenhof de strijd opgaf. Tomas scoorde even later de 4-1. Het feest was echter nog niet gedaan, want de stand in-keeper van Pakenhof liet zich nogal gemakkelijk ringeloren bij een doorbraak van Tomas en de bal ging terecht op de stip. Daar toonde Sou aan dat hij alvast voor 1 kwaliteit bij Anderlecht zou terecht kunnen. Hij trapte de penalty onhoudbaar binnen (zo zagen we Pake het nooit doen de voorbije seizoenen). 5-1 en nu helemaal boeken toe. Het slotkwartier was een maat voor niets, waarna iedereen een verdiend colaatje of Adlerke mocht drinken. (Bron Wouter Hertogs)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remy Boys Wijgmaal - FC Shanghai 4-0 (20/09/2014)

 

Zware maar verdiende nederlaag van FCS op het veld van de uittredende kampioen. Het coaching-trio heeft nog veel werk om dit Shanghai op de juiste rails te krijgen. Te beginnen met de mentaliteit, de stipte aanwezigheid, de weerbaarheid enz. Bovendien zijn de regelmatige stops door forfait niet van die aard het spelpeil en de conditie te verbeteren. Remy boys toonde alleszins dat ze 2x trainen en ook de betere conditie hadden. Tegen deze teams ben je met talent en techniek niks. Shanghai kon alleen in de eerste 20 minuten 2x scherp dreigen. Nelson miste van dichtbij en de streep van Sou miste op een haar de kruising. Nico, de vervanger van boegbeeld Pats, had ondertussen ook al een eerste doelpunt met de voet in hoekshop geweerd. Toen Mo achteraan dan ook nog begon te klungelen door naast de bal te trappen, nam de thuisploeg dit cadeau in dank aan 1-0. Shanghai zou dit niet meer te boven komen ook omdat een paar spelers licht gekwetst verder moesten vermits de vervangers het lieten afweten. Het was wachten op een tweede doelpunt want FCS kon geen vuist maken. Net voor rust kon Nico een eerste poging afblokken maar de rebound verdween in doel 2-0 en half-time. Ook in de tweede helft vond Shanghai geen antwoord op de kracht van de Wijgmaal boys. Toen Sander in de 58' een penalty veroorzaakte was de kous helemaal af 3-0. Shanghai moest nog de kelk tot op de bodem ledigen want even voor tijd werden 3 verdedigers uitgespeeld en de inlegger was meteen ook de eindstand, 4-0. Werk aan de winkel dus voor ons team, maar de volgende wedstrijd moeten de koppen terug in dezelfde richting kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Shanghai - KWB Scherpenheuvel 5-0 FF (13/09/2014)

 

Tweede wedstrijd van het seizoen en meteen al een forfait-overwinning vermits KWB onvoldoende spelers ter beschikking heeft. De andere club uit Scherpenheuvel, Wit-Blauw gaf inmiddels algemeen forfait voor de rest van het seizoen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bareel Molenstede - FC Shanghai 4-4 (06/09/2014)

 

De onwil van Bareel om deze match te verplaatsen motiveerde Shanghai spelers om alles te geven wat ze konden. De strijdlust, wat geluk en de missers van de thuisploeg deden de rest. Het leek of Bareel Shanghai, met hun onuitgegeven elftal, een pandoering zou geven. FCS kon op het nippertje nog 12 moedigen bij elkaar sprokkelen maar die legden er letterlijk hun hoofd voor. Met deze mentaliteit kan je soms wonderen bereiken en dat gebeurde bijna. De Molenstedenaren ontsnapten in de laatste minuut aan de 4-5 en dat zou een afstraffing geweest zijn voor de te harde aanpak waarmee ze de bezoekers wilden intimideren. De thuisploeg etaleerde een grote fysieke kracht die soms wel wat werd misbruikt. Shanghai wilde er met beter voetbal uitkomen als het kon. Op bepaalde momenten werd FCS in de eerste helft weggespeeld met snel en goed voetbal over beide flanken. Omdat het voetbal is en ook omdat Shanghai nooit afgaf werd een 4-1 voorsprong nog tot een gelijkspel omgebogen en dat was niet onverdiend. Bareel kon de klus klaren maar 2 enorme missers en een hattrick van Shevan beslisten er anders over. Het begon nochtans verrassend voor de thuisploeg want al na 3 min. haalde Jacub van kortbij krachtig uit 0-1. De thuisploeg was nog niet bekomen of Rachid trapte op de paal. Een 0-2 zou schade aangericht hebben maar het mocht niet zijn. Nadien nam Bareel de ganse eerste helft voor zich. Shanghai bekocht zijn beperkte fysiek met 3 doelpunten. (10', 15', 19') Bij de rust hadden onze 11 moedigen al veel brandstof verbruikt en een snel tegendoelpunt was nodig om de meubelen te redden. Dat doelpunt viel dan nog aan de verkeerde kant zodat de wedstrijd gewonnen was voor Bareel 4-1. De thuisploeg werd overmoedig en dacht de buit binnen. Bovendien mekkerden een paar klasrijke spelers voortdurend om de bezoekers te intimideren. De ref kon gelukkig alles in toom houden ook al werd er veel te veel gezaagd ipv gevoetbald. Nelson en Sou werden te hard aangepakt maar achteraan speelde de opgetrommelde Roel als in zijn beste dagen. Nelson kon toch nog in de zestien dringen en Shevan werkte koel af. 4-2 Niks aan de hand maar door de missers van Molenstede en een nieuw doelpunt van Shevan in de 69' schoot de vlam in de pijp. De thuisploeg werd zenuwachtig, schoffelde wat rond, verloor het hoofd, bleef mekkeren en slikte even nadien via Shevan een 4e doelpunt en meteen de eindstand. Daar was alleen Shanghai tevreden mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FCS - Pellenberg 6-4 (30/08/2014)

 

Beide ploegen speelden met een onuitgegeven opstelling en daardoor liep de score hoog op. Er is nog veel werk aan de winkel om een competitieve ploeg te vormen. MoA kon de score openen in de 23' maar even nadien stond het al gelijk via een terechte strafschop 1-1. Na een half uur kon de heropgeviste Rachid Shanghai weer op voorsprong trappen en even later kopte MoF de 3-1 ruststand binnen. Na de koffie kon Ary al snel de 4-1 potten na mistasten van de Pellenbergse verdediging. Een nieuwe aanval via Jacub en Christoff leverde zelfs een 5-1 voorsprong. Pellenberg kon nog 5-2 scoren en Jacub antwoordde opnieuw met de verdiende 6-2. De talloze missers nadien waren lachwekkend en Pellenberg kon nog 2 x tegenscoren zodat 6-4 de eindstand werd.

 

Kapelleke Langdorp - FCS 1-3 (23/8/2014)

 

Bij de oefenmatchen blijft het wat zoeken naar de juiste samenhang. Aan de aftrap waren we net met 11 om deze aangename oefenpot af te werken. Op tijd aanwezig zijn is de eerste betrachting voor de komende matchen. Jacub begon aan zijn eerste match en kon ook na 7 min. de score openen na een goede center en een even goede schuine streep in de verste hoek. Kapelleke speelde nochtans niet onaardig en zette druk op onze onuitgegeven verdediging. Steve, Mirco en Abdoel hadden de handen vol met de snelle aanvallen van de thuisploeg. Shanghai onderging de druk en zette verschillende snelle tegenaanvallen in met de nodige efficiëntie. Zo kon Tomas 2x scoren na even veel counters. 0-3. Beide ploegen hadden nog veel kansen en de thuisploeg trof een 3 tal keer de lat of de paal. Gelegenheidsdoelman Bert zag dat graag gebeuren maar zag ook een paar missers van zijn companen die de score hadden kunnen opdrijven. Kapelleke kon alleen tegenscoren op penalty en Shanghai moest het laatste half uur met 10 verder na de kwetsuur van Abdoel. De score veranderde echter niet meer.

 

 

FCS - FCC Pakenhof Heverlee 6-6 (16/08/2014)

 

Was het Marktrock of de zwakke mentaliteit die de bovenhand nam maar deze oefenpot kon veel beter. Robin moest al in de beginfase met een verrekking naar de kant en de elf over gebleven spelers moesten de verplichte oefenmatch afmaken. Slechts enkelen waren gemotiveerd om hun shirt nat te maken op de juiste manier. Nog voor de 120 sec. rond waren lag er al een bal in de netten 0-1. Even nadien trof FCS de deklat en de rebound werd klasrijk gered. Pakenhof trof op zijn beurt de deklat en zo ging het verder tot op de 27 min. want toen werd het al 0-2. Steve kon al snel tegenscoren, Shevan kon zelfs gelijkmaken en net voor de pauze omspeelde Steve opnieuw de doelman zodat FCS met een voorsprong kon gaan rusten 3-2. Tomas kon op het uur de zwakke tegenstrever op 4-2 zetten maar ook nu konden de bezoekers de achterstand milderen 4-3. Shevan scoorde nog 5-3 en Shanghai dacht de buit binnen. De bezoekers ontbonden echter hun duivels in de laatste minuten van de match. In 4 minuten ging het naar 5-4, 5-5 en zelfs 5-6. Shevan kon in de laatste minuut nog de gelijkmaker scoren in een rommelige wedstrijd waarin de bezoekers vele kansen de nek omwrongen voor een beter resultaat.

 

 

FCS - De Zoenk Kessel-lo 6-2 (09/08/2014)

 

Shanghai startte wat ongeordend want te veel spelers zitten nog in vakantie stemming en komen laattijdig toe. De Zoenk startte beter en was de evenknie van de thuisploeg in de aanvangsfase van deze match. Met veel nieuwkomers was er van automatismen geen sprake en even voor het half uur kwam de Zoenk zelfs op voorsprong 0-1. Nadien begon de thuisploeg beter te draaien en in 5 dolle minuten voor de rust prikten Nelson (2x) en Tomas er drie tegen de touwen. Rust 3-1. Ook na de pauze konden de bezoekers hun draai niet vinden waardoor Tomas nog 3x kon scoren (65' 85' 90') Tussendoor konden de Zoenkers nog de pil verzachten (87') Maar een 6-2 eindstand konden ze niet ontlopen.

 

 

VK Heuvel-lo - FCS 3-6 (02/08/2014)

 

Shanghai begon met een furieuze start op het veld van Heuvel-lo. Met een aantal nieuwe spelers en tevens een paar opgetrommelde testers werd er met logische 3-6 cijfers gewonnen. Nieuwkomer Nelson liet al meteen zijn klasse zien en scoorde 2 doelpunten. Na 2 minuten stond het al 0-1 en even nadien verdubbelde Shevan de score ten koste van een blessure. De thuisploeg kon wel tegenscoren maar Steve bracht de voorsprong terug op 2 doelpunten 1-3. Nelson en een tester telden Heuvel-lo helemaal uit. 1-5. Tomas lukte nog 1-6 en pas in de laatste minuten kon de thuisploeg 2x tegenscoren (3-6). Ondertussen hadden de Shanghai boys nog 3x de lat en de paal geraakt. Voor het nieuwe trainersteam was het een opsteker.