Seizoen 2018 - 2019

 

FCS - Leuven Cardinals

 

 

VK Wakkerzeel - FCS

Shanghai haalde zijn 2de overwinning op rij. Door snel en aanvallend te voetballen werden de mannen van Wakkerzeel bij de keel gegrepen. Ook werd op het veld de juiste mentaliteit getoond! Met 1- 3 op het scorebord is Shanghai vertrokken en zullen we volgens mij nog mooie wedstrijden te zien krijgen

Zowel verdediging, middenveld als aanval staan pal en niemand vergeet het extra metertje te lopen!

Ook de talrijke bankzitters zijn elke week op post zodat we op dit gebied ook een vrij rustig seizoen beleven.

Onze nieuwe spelers zijn een gesel voor elke verdediging en ook het slot is een waardig vervanger voor Pats. "Die eindelijk op pensioen kan"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FCS - Leuven MD (14/04/2018) 7-3

 

Na twee thuisnederlagen, respectievelijk tegen Astra (3-4 na een 3-0-voorsprong) en Kapelleke Langdorp (0-5-afstraffing), was FC Shanghai tegen het midden van de maand maart diep verzonken in het degradatiemoeras. De achtervolgende ploegen pakten punt na punt. Vooral Leuven MD, op hun sterkst intrinsiek één van de beste ploegen van de reeks, en het traditionele Alpia Tildonk waren begonnen aan hun Great Escape.

Het was de match thuis tegen Wakkerzeel die het geloof in eigen kunnen opnieuw deed groeien. Weliswaar slechts geëindigd op een gelijkspel, maar de Chinezen speelden een degelijke wedstrijd en vooral het houden van de nul zorgde voor een vertrouwensboost. Nieuwkomer Fré was vrijwel meteen ingeburgerd en zorgde, samen met werkmier Cox, voor een degelijk, stabiel middenveld. We vermoeden dat bij laatstgenoemde de wekelijkse aanwezigheid van vrouwelijke fan(s) hier ook wel eens voor iets zou kunnen tussen zitten.

Op Supers Mechelen zorgde dit stevige geheel, met de uitmuntende tandem Nelson-Zine als exponent, voor een klinkende overwinning. Het werd maar liefst 1-5, een mokersslag voor de sympathieke Mechelaars en waardoor Shanghai in de rangschikking gelijke tred kon houden met Alpia, Leuven MD en andere Pakenhofs. Iedereen won, dus de spanning bleef: amper 3 puntjes scheidden de nummer 6 (Heuvel-Lo) en de voorlaatste in de stand (Alpia Tildonk).

Een heuse Super Saturday kondigde zich dus aan op 14 april: Shanghai-Leuven MD en Alpia-Pakenhof op dezelfde speeldag!

Leuven MD had heel wat indruk gemaakt de voorbije weken. “De beste ploeg van de reeks”, dixit één van de meest gerenommeerde scheidsrechters in de reeks. Alle zeilen bijzetten was dus de boodschap. De Heuninckx-brothers ontbraken helaas, maar desalniettemin kon Shanghai een zeer degelijk elftal opstellen. Een ijzeren defensie met krachtpatsers Boris en Anouar in het hart, aangevuld met die andere machines van Brothers. Een al even ijzeren en ondertussen geolied duo Fré-Cox op het middenveld, aangevuld met offensieve geweldenaars Zine, Fannes, Kenneth en diep in de spits Gilles –la Luce- Peeters. Zelfs Nico was vroeger op het werk vertrokken om er op tijd bij te zijn en nam plaats op de bank, naast Gust, Anton en anciens Jimmy en Pake.

Voeg hierbij een ideaal voetbalweertje, prachtige supporters -aan de ene kant van het veld al iets prachtiger dan aan de andere kant (met alle respect voor Swoj, Doc en Fons uiteraard)-, een biljartvlak kunstgrasveld en twee aanvallend ingestelde ploegen en we hadden de ideale mix voor een mooie voetbalnamiddag.

En zo bleek. MD startte vinnig en dreigend, maar kreeg meteen twee Chinese mokerslagen te verwerken. Gilles bewees dat hij op elke positie uit de voeten kan en de gelegenheidsspits poeierde een bemeten voorzet van Zine onhoudbaar binnen om niet veel later vanop een ruw geschatte 45 meter heerlijk de bezoekende doelman te grazen te nemen. Twee klassegoals en meteen al 2-0 op het bord.

De sportkotboys kwamen sterk voor de dag, maar hadden simpelweg geen antwoord op de kwaliteit van de Shanghai-aanvallers. Kersverse vader Fannes rolde de hele rechterflank van de tegenstander op alvorens de bal panklaar voor de voeten van Kenneth te leggen. 3-0 en Shanghai op rozen. Ook Zine pikte zijn graantje mee en mikte de 4-0 tegen de touwen. Rusten geblazen met een onverhoopte maar zeer riante voorsprong. Vasthouden na rust was de boodschap.

Fannes moest tijdens de pauze noodgedwongen binnenblijven door een blessure, maar invaller Nico liet meteen blijken dat Shanghai hierdoor niet aan kwaliteit moest inboeten. Leuven MD gaf zich evenwel niet gewonnen, maar zou telkens het deksel op de neus krijgen van een efficiënt Shanghai. Zo zette Gilles meteen orde op zaken met zijn derde van de middag na een omgezette en terecht toegekende strafschop voor Leuven MD. Dit scenario herhaalde zich na de 5-2 toen de ingevallen Pake een mooie één-twee met Gilles over de volledige breedte van het veld beheerst naast de doelman afrondde. Als Fré op bijna identieke manier kon afwerken na het omzeilen van de buitenspelval, was de wedstrijd gespeeld. 7-3 werd het nog , maar de o zo belangrijke drie punten waren binnen. Algemene opluchting overheerste.

Opluchting was zeker ook ieders deel bij het zien van het nieuwe klassement. Shanghai stond plots op een achtste plaats met 4 punten voorsprong op de voorlaatste in de stand. Bovendien met 2 matchen minder gespeeld dan eerste achtervolgers Alpia en Heuvel-Lo.

We mogen de beer niet verkopen voor hij geschoten is, maar operatie redding lijkt nu al geslaagd. Zeker als we de schitterende mentaliteit, motivatie en gedrevenheid van de laatste weken aan de dag kunnen blijven leggen.

To be continued…

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------19/04/2018 BV

 

De Venne Aarschot - FCS (10/02/2018) 2-2

 

Een koude zaterdag(voor)avond in Aarschot met temperaturen iets boven het vriespunt. Nooit een pretje. F.C. Shanghai vertrok toch met 14 gemotiveerde spelers naar het epicentrum van de befaamde driehoek. Grote afwezige was trainer Steve, die in allerijl afbelde. De match moest gespeeld worden op een zompig terrein, maar sinds onze overwinning op Sparta weet de trouwe Shanghai-volger dat dit geen nadeel meer hoeft te zijn. Zo bleek ook in een evenwichtige eerste helft, waarbij De Venne zichzelf in de voet schoot met een domme owngoal. Toch een kleine pluim naar Val die voor de dreiging zorgde en eigenlijk een assist verdiende voor dit doelpunt. Jammer genoeg moeten we streng zijn en krijgt een owngoal geen assistgever. Een gelukkige voorsprong voor de Chinezen die zeker niet domineerden tegen de kampioen van vorig seizoen. Een zwaar gehandicapte doch sterke Pats moest de ploeg zelfs meermaals rechthouden. Net op het moment dat iedereen dacht dat Shanghai de rust met een voorsprong zou halen moest onze goalie zich toch gewonnen geven. 1-1 ruststand, en daar mochten we –ondanks de eerdere voorsprong- toch gelukkig mee zijn. Na de match hetzelfde spelbeeld, al waren de Chinezen toch iets meer in het spel aanwezig. Het werd een match voor mannen -misschien daarom dat onze trainer er niet was- met veel duels en enkele harde ingrepen. De Chinezen moesten kilometers malen en deden dit dan ook met verve. Nieuwkomer Mufty kon jammer genoeg zijn kolossale misser van vorig seizoen niet rechtzetten. Kwaad zal hij om deze opmerking niet zijn, aangezien hij dit verslag toch niet leest. Terug naar de match. De ref hield alles goed onder controle en gaf enkele blaffende Venners terecht geel. Als hij voor hun fysieke ingrepen even streng was geweest waren we nooit met elf tegen elf geëindigd. Een extra vermelding trouwens om de ‘homo’-opmerking van de thuisdoelman te bestraffen met een gele kaart. Het blijft vreemd om te horen hoe iemand met een hagelwit tenuetje -dat afkomstig zou kunnen zijn van de doelvrouw van de Red Flames- een tegenstrever uitmaakt voor ‘homo’. Het is alsof Bo Van Spilbeeck zou lachen met Dana International. We wisten wel meteen weer dat we in Aarschot waren… qua scoreverloop was de tweede helft een kopie van de eerste. Zaki bracht ons op voorsprong. Zo zette hij zijn grote misser van in de eerste ronde recht. The absent one zat er niet bij en kon dan ook niet zien dat het goed was. Ook nu kwam de thuisploeg echter weer terug door een doelpunt enkele minuten voor tijd. Na de fase ontstond er nog heel wat heisa toen een woeste thuisploeg keeper Pats belaagde. Zelfs de doorgeslagen rechtsachter van de thuisploeg eiste excuses van onze doelman. Vreemd om te horen van iemand die zelf vorig seizoen nog een tegenstander in het ziekenhuis schopte en hem nooit excuses aanbood. Only in Aarschot… Uiteindelijk kon Shanghai naar huis gaan met een puntje, waardoor de degradatiezorgen helemaal van de baan lijken.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------14/02/2018 WHW

 

FCS – Alpia Tildonk (03/02/2018) 3-2

Na een korte winterstop ging het voor de Chinezen meteen om de knikkers in de strijd om het behoud. Mooie uitoverwinningen op Heuvel-Lo en Sparta Tremelo, zorgden nog niet helemaal voor de nodige afstand van de degradatieplaatsen. Winst thuis tegen rechtstreekse concurrent Alpia moest hiervoor zorgen. Het merendeel van de spelers daagde op met een kater(tje) na de jaarlijkse uitstap naar de buren van OHL, maar die moest dan maar snel weggespoeld worden.

Shanghai stond redelijk voltallig tegen een tegenstander met enkele ex-spelers in de rangen. Eén ervan had bij zijn overgang in het tussenseizoen nochtans plechtig beloofd niet mee te spelen in beide onderlinge confrontaties in ruil voor een rijkelijk laat aangevraagde witte transfer. Een acuut geval van geheugenverlies zorgde ervoor dat hij toch met de glimlach op het appel verscheen. Een vreemde zaak.

De Shanghai-spelers lieten het niet aan hun hart komen en begonnen redelijk goed aan de partij en kreeg een aantal goede kansen, vooral via een bedrijvige Nelson. Het doelpunt wou echter niet vallen. Tot de uitdoelman zich volledig verkeek op een afgeweken poging van Gilles in de rebound na een vrije trap in de muur. 1-0 voor de thuisploeg en het geloof in de overwinning groeide.

Tot niet veel later het licht bij La Luce heel even uitging. Bij een poging tot uitvoetballen, kon de aalvlugge spits van Alpia hem de bal ontfutselen en het strafschopgebied induiken. Onze libero probeerde zijn foutje recht te zetten, maar kwam in aanraking met de spits. De scheidsrechter wees naar de stip en de robuuste laatste man van de Tildonkenaren knalde de bal vanop 11 meter onhoudbaar in de linkerbenedenhoek. Toen nog wat later ook de 1-2 viel, achtte de coach het moment rijp om in te grijpen. Na een aantal positiewissels kwam Gilles op het middenveld te spelen, Anouar nam zijn plaats achterin in en Zine loste de onzichtbare Pake af op de linkerflank.

Of het aan de position switches van The Nervous One lag weten we niet, maar feit is dat de 2-2 nog voor het rustsignaal opgetekend kon worden. De Tildonkse goalie liet zich opnieuw vangen aan een zondagsschot van Gilles. Meteen zijn tweede van de namiddag en zijn foutje rechtgezet.

Nog eentje maken in de tweede helft was de boodschap. Geen twee zonder drie, dacht Gilles en hij voegde de daad bij het woord. Diepgestuurd door Pake, rondde hij alleen voor de doelman scherp af in de verste hoek.

Met de verhoopte 3-2 op het bord, was het standhouden geblazen. Alpia zorgde hier en daar nog voor wat gevaar via een aantal van hun gevaarlijke jongens, maar al bij al kon Shanghai redelijk vlot de 3 puntjes thuishouden.

Met een mooie 9 op 15 in 2018, lijkt het behoud binnen, maar we kennen allemaal het spreekwoord van het vel en de beer. Volgende week op naar De Venne voor een pittig uitwedstrijdje. Aftrap om 18u in Aarschot.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------06/02/2018 BV

 

FCS - FC Pellenberg (27/01/2018) 1-4

 

Afgelopen zaterdag ontving Shanghai de fiere leider in eerste klasse, FC Pellenberg. Misschien lag het aan het gure windje, maar Pellenberg kwam in de eerste helft bleekjes voor de dag. Shanghai hield lang gelijke tred en kon af en toe tegenprikken. Ondanks een sterk laatste kwartier van de eerste helft, gingen de Chinezen met een 0-1 achterstand de kleedkamers in. Na een mooie save van Pats belande de bal ongelukkig op het hoofd van een goed gevolgde Pellenberg-speler die eenvoudig kon binnen knikken. Het eerste kwartier van de tweede helft was opnieuw voor Shanghai, en dat werd beloond met een prachtige goal van Nelson na een snel genomen vrije trap van Nico. Terwijl de Chinezen nog wat stonden na te genieten van zoveel moois, scoorde Pellenberg al snel de 1-2. Na minuut 70 toonde Pellenberg dat ze fysiek de betere waren en scoorden ze de 1-3 en 1-4.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------30/01/2018 KB

 

Sparta Tremelo - FCS (20/01/2018) 0-3

 

Op een gure zaterdag zakte FC Shanghai af naar de stad van Pater Damiaan om er een versterkt Sparta partij te geven. Bij aankomst bleek al snel dat het veld er juist wel, of juist niet goed genoeg bij lag om op te spelen, en de scheidsrechter liet beide ploegen beslissen. In de kleedkamer werd er door de spelers gestemd om toch een modderveldslag te leveren in Tremelo. Toen Mo aankwam, en bleek dat hij spits Zaki onverwacht had meegebracht groeide de hoop op puntengewin op het slecht bespeelbare veld. En de match kon niet beter beginnen voor de Chinezen want nog voor de match goed en wel begonnen was krulde Pake een vrije trap mooi over de (kleine?) keeper in de rechter bovenhoek. Deze voorsprong werd daarna door iedereen verdedigd met veel inzet, stevige duels, en door op de juiste momenten de bal achteraan realistisch weg te trappen. Door enkele grote plassen voor het Spartaanse doel liep het uitverdedigen mis en kon een goed jagende Zaki de score verdubbelen. Tremelo had nu ook enkele kansen maar gelukkig stond Reyntjens goed te keepen in de modder en verhinderde hij de aansluitingstreffer met enkele prima reflexen. Het veld werd bruiner en natter en door een plasje voor de goal verkeek de keeper van Tremelo zich helemaal op een afstandsschotje van Kenneth, en verdween de bal knullig door zijn benen in doel. Sparta had nog enkele kleinere kansen maar toen Sylla, de sterspeler van Tremelo die al heel de wedstrijd lang aan het duwen, trekken en schoppen was 10 minuten voor tijd verdiend zijn tweede gele kaart kreeg, gaven de spelers in het rood het op en was het duidelijk dat de buit binnen was. Elke Shanghai speler op het veld toonde de volle 90 minuten lang de juiste mentaliteit en vechtlust waardoor deze moddermatch toch een plezier was om naar te kijken. Om het met een cliché te zeggen: De ploeg was de uitblinker.

Achteraf gezien dus een zeer goede beslissing om de match ondanks de slechte weersomstandigheden toch te spelen en de welverdiende 3 punten terug mee naar Leuven te nemen en op te klimmen in het klassement.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------22/01/2018 JS

 

KWB Scherpenheuvel – FCS (13/01/2018) 6-1

 

De strijd om uit de degradatie zone te blijven is na de winterstop volledig losgebarsten. Jammer genoeg moest Shanghai vorige zaterdag met 9 spelers aan de wedstrijd beginnen. De opdracht was dus eenvoudig: zo lang mogelijk stand te houden.

Gelukkige waren Naleye– in extremis opgetrommeld terwijl hij met zijn neus in de boeken zat – en Boris op komst en arriveerden ze in minuut 5. Wanneer onze versterkingen invielen stond het al 1-0 na een vlijmscherpe counter van de Bedevaarders.

Het stond helaas nog sneller 2-0 wanneer (slaap)dronken Boris bij zijn eerste balcontact de bal verloor en zo het 2de cadeautje van de namiddag aan Scherpenheuvel gaf. De wedstrijd was amper 10min ver en Shanghai was al op achtervolgen aangewezen.

Scherpenheuvel stond te sterk en Shanghai heeft hier nooit weerwoord voor gehad. De doelpunten volgden elkaar snel op en de ploeg voelde al snel dat het kalf verdronken was. Boris zorgde nog voor een “eerredder” met zijn gekende afstandsschot.

Morgen wacht ons opnieuw een moeilijke wedstrijd tegen Sparta Tremelo.

Met maar 6 punten meer dan het laagst geplaatste Kapelleke, kunnen we op dit moment elk punt gebruiken.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------19/01/2018 SZ

 

VK Heuvel - FCS (06/01/2018) 2-3

 

In volle verwachting van het verslag

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------SVDM

 

 

Leuven MD - FCS (09/12/2017) 11-1

 

Op een druilerige zaterdagmiddag zakte Shanghai af naar het sportkot om partij te geven aan MD. Aan het aantal opgekomen spelers zal het niet liggen, maar ik heb Shanghai nog nooit zo slecht gezien!

Dat het geen makkelijke verplaatsing ging worden, daar waren we op voorbereid! Dat MD niet op de plaats staat waar het thuis hoort, dat hebben aan den lijve moge ondervinden! We begonnen nochtans stevig aan de wedstrijd en de eerste kansen waren voor ons.

Een aantal mooie intercepties en met een snelle counter kwamen we voor de thuisdoelman. Maar de afwerking bleef uit.

Daarna was het al MD dat de klok sloeg, met mooi uitgespeelde kansen en dito schoten op doel werd onze verdediging en Pats op de proef gesteld. De verdediging stond op dit moment nog pal en MD werd keer op keer afgehouden.

Na 2 stilstaande fases en evenveel doelpunten voor de thuisploeg, kreeg Shanghai een terechte strafschop, deze werd feilloos door Pake omgezet!

2-1 en iedereen geloofde er terug in. Dat de afspraken niet goed werden opgevolgd bij stilstaande fases, moesten we 10 minuten voor tijd nogmaals ondervinden met de 3-1 tot gevolg.

Na de rust ging het van kwaad naar erger en binnen de kortste keren was het 4,5,6,7 niemand wist nog waar lopen en deed maar wat. Dat enkele spelers zich gewoon neervlijen op de grasmat tijdens de wedstrijd uit onmacht is veelbetekenend.

Het mooiste compliment kreeg ik van Anton: Bedankt Pats dat jij je hoofd niet liet hangen, want 11-1 is zelf niet overdreven het even goed 20-1 kunnen zijn.

Ik wil echter afsluiten met de dingen die wel positief waren:

Ik heb nieuwe spelers gezien die zeker hun plaatsje verdienen bij dit Shanghai, het was geen gemakkelijke wedstrijd om te starten en zeker de eerste helft gingen jullie er 200% voor, dat de conditie dit geen 90min gingen volhouden dat weten wij ook.

Ook wil ik de spelers van MD bedanken voor de sportieve wedstrijd en de leuke babbel die we achteraf hadden in ons lokaal!

Ondanks het felle verlies was het merendeel van de ploeg na de wedstrijd aanwezig in het lokaal en dit kan alleen maar leiden tot verdere samenhorigheid.

 

Verder willen wij Gaëlle en Jannes heel veel kleine Shanghaierkes toewensen en hun feliciteren met hun huwelijk van afgelopen zaterdag!

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------13/12/2017 - DA

 

FCS - Supers Mechelen (02/12/2017) 5-0 (FF)

 

Forfait

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------03/12/2017 - SZ

 

VK Wakkerzeel - FCS (18/11/2017) 3-0

 

Een namiddag om snel te vergeten

 

Koud, ver, slecht weer, en weinig aanwezigen. De ideale ingrediënten om met een verslagen gevoel naar huis te gaan. Zo geschiedde ook in Wakkerzeel. Een 3-0 pandoering zonder enig weerwoord van Shanghai. Geen deftig schot op doel en geen enkele aanval kon onze ploeg in elkaar boksen. Het had niets te maken met de sterkte van de tegenstander, want het was niet dat we tegen de leider speelden.

Hun coach zal wel een andere mening hebben, we lezen het wel in zijn volgende sms’jes. Shanghai kwam slap voor de dag, met weinig inspiratie en weinig creatief voetbal. De onuitgegeven verdediging werd overspoeld met vlagen van aanvallen.

Chinees van de match Pats voorkwam dat de cijfers nog triestiger werden. 3 punten werden zo de vuilbak in geworpen.

Gelukkig krijgen we er 3 in onze schoot geworpen volgend weekend, en kunnen we 2 weken bezinnen.

Shanghai kijkt stilaan uit om te gaan vechten tegen de degradatie. Zoals jullie onze jongens kennen, zullen ze dit met de nodige bravoure doen en zullen we slagen. Zo kunnen we misschien in februari alweer wat positiever voor de dag komen.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------24/11/2017 - SVDM

 

Kapelleke Langdorp - FCS (04/11/2017) 4-0

 

Dat een trip door het bos naar Kapelleke Langdorp voor FC Shanghai nooit op een plezierreisje uitdraait, bleek andermaal. De Chinezen startten door verschillende afzeggingen met een gehavend elftal. Ancien Ary, die dit seizoen nog niet in actie kwam, werd overhaald voor een wederoptreden en stond meteen aan de aftrap.

Een kwartiertje en twee dekkingsfouten later stond het al 2-0 voor de thuisploeg. Als een verre vrije trap dan ook nog met een bots over Pats in doel waaide, was het duidelijk dat de match nog voor de rust gespeeld was. 3-0, boeken toe.

Een bedrijvige Nelson probeerde af en toe de Langdorpenaren het vuur aan de schenen te leggen, maar de defensie van Kapelleke stond pal. Ouderdomsdeken Jimmy, die voor de gelegenheid in de spits mocht opdraven, liep zich eveneens te pletter tegen de 2 torens achterin.

Shanghai toonde zich beter in de tweede helft, maar Kapelleke gaf nog steeds geen krimp. De thuisploeg kwam zelfs af en toe gevaarlijk uit de hoek en hun linksbuiten knalde na een afgeweken bal de 4-0 op het bord. Een onvervalste aanslag van de bebaarde rechtsachter van Kapelleke op sterkhouder Kenneth bleef onbegrijpelijk onbestraft en de kopjes gingen naar beneden. De gedachten van sommigen gingen al uit naar de derde helft. Een verdiende overwinning voor Kapelleke, dat zo wat ademruimte krijgt onderin de stand.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 07/11/2017 - BV

 

FCS - Remy Boys Wijgmaal (21/10/2017) 2-0

 

Met een aantal sterkhouders en “The Nervous One” die het verre Krakau onveilig gingen maken, was er een duidelijke opdracht voor de twee ouderdomsdekens: Zoeken naar 11 spelers om een forfait te vermijden. Alle registers werden opengetrokken en we vonden niet minder dan 15 spelers beschikbaar om de rangen te komen versterken.

Met een onuitgegeven elftal, een ad interim coach en zijn assistent gingen we van start.

Remy Boys begon zoals we gewoon zijn zeer sterk aan de partij. Maar Shanghai had iets te bewijzen en na een domme fout van de tegenstander, mocht Nico “Boom Boom” Dams een eerste keer aanleggen vanop 45m. De bal strandde op de onderkant van de deklat. De doelman van Remy Boys mag de goden dankbaar zijn, want de bal kwam daarna terug het veld in en hij maakte hierbij geen al te zekere indruk. Na 8 minuten troffen we opnieuw de lat, ditmaal was het Zinne die de doelman probeerde te verschalken (voorzetschot). Shanghai was nu helemaal vertrokken en het geloof in eigen kunnen begon te groeien. Achteraan namen Boris en Anouar het heft in handen, zodat we tijdens de hele eerste helft geen enkele kans hebben mogen noteren voor de bezoekers.

Na 18 minuten was het dan zo ver, na een fout op Boom Boom, een vrije trap ditmaal net buiten de baklijn op een 20tal meter van het doel. Ik denk dat heel Remy Boys klaar stond om de vrije trap te blokkeren, maar we maakten er een spectakelstukje van. Nico schoof de bal opzij naar Boris, die in één tijd uithaalde en het was uiteindelijk Zaki die met een streel van zijn krullenbol de bal in doel devieerde. 1-0 op het bord en verdiend! Nadien was het vooral de inzet van hele middenveld met gelegenheidskapitein Nelson die Remy telkens de pas afsneed. De 1-0 ruststand was overduidelijk verdiend. Tijdens de pauze werd er vooral onder mekaar gesproken om ons niet laten vangen en te proberen het tweede, verlossende, doelpunt te scoren. Na de pauze kwam Remy heel sterk opzetten en na een terugspeelbal was het Diether die even ging dollen met de Wijgmaalse aanval door 2 spitsen te dribbelen in de 16. Niet goed voor het hart maar wel leuk om te zien! Shanghai ging dan resoluut de counter in en het was eerst Zaki die een reuze kans de nek omdraaide, maar die nadien - op aangeven van Zinne - subtiel de doelman verschalkte. 2-0 op het bord en lachende gezichten naast en op het veld. De zuurstof bij Mo was na een 70tal minuten op en hij werd vervangen door Gust, waardoor Val naar zijn vertrouwde back verhuisde. De in extremis toegekomen VDB (ja Shanghai heeft zijn eigen VDB) zorgde ervoor dat we Zaki een verdiende aplaus vervanging konden geven. En Shanghai deed wat het moest doen! We speelden de match uit zonder kaarten, zonder incidenten en zonder kritiek!

De positieve sfeer was de rode draad gedurende heel de wedstrijd en ook erna.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 24/10/2017 - DA

 

Astra Begijnendijk - FCS (14/10/2017) 7-0

 

Op, onder en door de marginale driehoek, langs Rotselaar, Aarschot, Betekom en dan eindelijk aangekomen in Begijnendijk. De trip was al een daguitstap op zich en naar goede gewoonte had Astra weer alle provinciale reeksen leeggeplukt. De 13 opgetrommelde Chinezen lieten het niet aan hun hart komen. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en had Shanghai zelfs de betere kansen.

De misplaatste arrogantie van het sterrenensemble vond geen antwoord op het onklopbare kwartet Val, Wikke, Anouar en Anton.

De verdediging hield stand en het middenveld, met een sterke Cox, won zowaar de meeste duels. Met 0-0 de rust in. Iedereen wist natuurlijk dat er nog 45 lange minuten aankwamen. Desondanks startte Shanghai goed na de rust, enkel Gust zag er wat bleekjes uit.

5 minuten later drong zich dan de noodgedwongen wissel op. Gust uit, The Nervous One in. Dit was niet naar de zin van Pake, die zijn gevraagde wissel in rook zag opgaan. Hij had namelijk zondag een halve marathon op de planning. Maar toen ging het licht uit bij Pake. Na 2 dramatische passen stond het op enkele minuten 2-0 voor de Begijnendijkers. Shanghai kreeg hierdoor een serieuze mentale tik, waardoor de ploeg ineen zakte als pudding. De verdediging verzoop en slikte op korte tijd opnieuw 2 goals. De ploeg ging uiteindelijk fysiek ten onder met als eindresultaat een te gevleide 7-0 uitslag. Met 3 punten naar huis gaan, was misschien wat ijdele hoop,

het is alleen jammer dat de strijdlust van de eerste 60 minuten niet beloond werd. Laten we dan vooral die onthouden.

Volgende week wacht ons een nieuwe veldslag, deze keer tegen de bikkelaars van Wijgmaal. Hopelijk krijgen de supporters hetzelfde strijdvaardige Shanghai te zien en krijgen we dan wel loon naar werk.

 

p.s. Gust heeft de wedstrijd overleefd en werd levend en wel thuis afgezet.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 16/10/2017 - SZ

 

FCS - De Venne Aarschot (07/10/2017) 2-2

 

Na de blamage voor de beker was het nodig om iets recht te zetten. En als de beide ploegen sportief en met veel goesting spelen dan zie je een aangename wedstrijd. De gure herfstwind was geen spelbreker voor het voetbal maar wel voor de supporters langs de zijlijn en de bankzitters. Vermits Shanghai en De Venne een goede pot voetbal voor schotelden was dat minder erg. De Venne toonde dat het niet voor niks kampioen speelde en Shanghai wou daar iets tegenover zetten. Het spel ging dus lekker over en weer met kansen voor beide ploegen. De vervanger van boegbeeld Pats speelde goed mee maar kon toch niet vermijden dat De Venne op voorsprong kwam na een indraaier aan de verste paal. Shanghai had toen al een aantal kansen gehad om op voorsprong te komen en verkwanselde nadien ook nog een paar niet te missen kansen. Zaki was soms te zelfzuchtig en kreeg zelf ook de bal niet over de doellijn. Zo moest de thuisploeg met een achterstand naar de kleedkamer aan de rust. In de tweede helft was het overwicht van Shanghai wat minder en de verdiende gelijkmaker bleef uit. De Venne bleef gevaarlijk op de tegenaanval en kwam nu ook meer voor het doel van de Chinezen. De bezoekers verdubbelden de voorsprong op identieke wijze als het eerste doelpunt en toen zag het er niet goed uit voor geel-blauw. De tijd begon te dringen en FCS nam risico’s om de aansluitingstreffer te scoren. Nelson en Kenneth vochten voor elke bal maar scoren lukte niet. T1, Steve, haalde een paar spelers van de bank en gooide zo zijn laatste troeven op tafel. Boris haalde een paar keer de zestien en scoorde met een prachtig schot in de benedenhoek 1-2. De bezoekers voelden nu wel enige druk maar het einde was nabij. In de laatste minuut gebeurde dan het onverwachte en scoorde Nelson met het hoofd van dichtbij de gelijkmaker na een hoekschop. Zo haalde de thuisploeg nog een verdiend gelijkspel ondanks de vele gemiste kansen in de eerste helft en een 0-2 achterstand.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 10/10/2017 - FR

 

Beker: Raté Neerijse - FCS (30/09/2017) 3-2

 

Mochten we in een positieve bui zijn zouden we schrijven dat de ploeg een extra rustdag heeft verdiend, dat we pech hadden in de afwerking of dat Neerijse niet speelde als een derdeklasser. We zijn echter niet in een positieve bui. Het was rotslecht in Ottenburg,

een drama, blamage en regelrechte afgang. Spelers die doodleuk niet komen opdagen zonder ook maar iets te verwittigen, anderen die te laat komen en degene die speelden waren hun tong en goesting thuis vergeten. Zet daar een ploeg tegenover die een klein beetje mannelijk speelt en je krijgt dergelijke match. Veel meer moet er niet gezegd worden. Om toch nog ietwat positief te eindigen: Diether heeft bewezen een waardige vervanger voor Pats te zijn en het bier in de Pigeon smaakte. Volgende week beter, slechter kan toch niet.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 03/10/2017 - WHW

 

Alpia Tildon - FCS (23/09/2017) 2-5

 

Verslag volgt...

 

FCS - Sparta Tremelo (16/09/2017) 4-1

 

Shanghai wint met mooie 4-1 cijfers maar toch zit Pake in zak en as.

 

Zaterdag, 15u, de zon die schijnt, een prachtig veld dat staat te popelen om 22 voetballers te ontvangen, dé lievelingsdag waar elke Chinees een week naar uitkijkt…Match day van Shanghai!

De 11 Chinezen op het plein zetten van in het begin een goed blok neer onder leiding van Boris die de troepen een hele match goed zou sturen.

De Chinezen namen de match in handen en na een mooie voorzet van Pake, kopte Zaki de 1-0 mooi in doel. Even later veroverde een niet aflatende Nelson de bal van een Spartaanse verdediger en schoof de bal mooi voorbij de keeper, 2-0.

De mannen uit Tremelo staken soms hun neus aan het venster zonder echt heel gevaarlijk te zijn. Zoals we gewoon zijn van de Spartanen uit Tremelo waren ze wel weer uitmuntend in het maken van vuile fouten die natuurlijk (ook zoals gewoonlijk) weer onbestraft bleven.

Nog voor de rust trok Boris nog een keer mee naar voor waar hij Nelson aan de 2de paal vond en die twijfelde niet, 3-0.

Na de rust verslapten de Chinezen niet waardoor Valentin de 4-0 kon maken en de match beslist was.

Na een zware overtreding van de tegenploeg waarbij een Chinees uit de match werd getrapt, ging Shanghai protesteren bij de ref toen die alweer geen kaart trok. Pake ging daarom in de zak van de ref kijken en vroeg de ref of hij zijn kaarten wel mee uit de kleedkamer had genomen. Tot heel Shanghai hun verbazing had de ref wel degelijk zijn kaarten op zak want hij gaf Pake prompt zijn 2de gele kaart! Pake in het zak gezet en met schaamrood op de wangen naar de kleedkamer.

De Spartanen uit Tremelo konden nog milderen tot 4-1 via een prachtige trap in de haak maar verder hielden de Chinezen met 10 man makkelijk de controle over de match.

Toen de Chinezen terug in de kleedkamer kwamen na de match, zat Pake nog steeds in zak en as met zijn eerste rode kaart uit zijn carrière en erger nog, met zijn toekomstige schorsingsdag in zijn achterhoofd op zijn lievelingsdag van de week... Match day van Shanghai.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 18/09/2017 - WC

 

FCS - KWB Scherpenheuvel (09/09/2017) 3-4

 

“Het regent nooit als Shanghai speelt”. Een waarheid die klopt als een bus. Ook deze week hielden de weergoden rekening met FCS en klaarde de hemel helemaal op, op het moment dat de spelers uit de catacomben kwamen. Net als vorige week kon de coach rekenen op een sterk elftal dat zelfs werd aangesterkt met enkele oude bekenden. Nico “boem boem” Dams deed voor de gelegenheid een wederoptreden maar deze maal als doelman. Daarnaast konden we ook terug rekenen op Zaki welke terugkwam uit blessure en op Nelson die terugkwam uit vaderschapsverlof na de geboorte van zijn dochtertje Lia.

Shanghai was gebrand op een overwinning na het puntenverlies tegen Heuvel-lo van vorige week. Het begon dan ook sterk aan de wedstrijd tegen de mannen van Scherpenheuvel. Dit was echter van korte duur en in het middenveld was er een duidelijk overwicht van KWB. Onze verdediging stond gelukkig heel sterk en bood de nodige weerstand. Nelson liet onmiddellijk zien dat de korte nachten welke zijn dochter hem bezorgen helemaal geen invloed hebben op zijn neus voor doelpunten en bezorgde shanghai een 1-0 voorsprong. Dit bleef ook de uitslag tot aan de rust. Net voor de rust hield onze verdediging echter geen stand meer tegen de continue aanvallen van KWB en zo stond het 1-1 bij de rust. Bij de rust werden Anouar en ook Zaki werd ingebracht en kon Stijn het middenveld mee gaan versterken. Een goede zet zo bleek want niet veel later omspeelde Nelson de doelwachter van KWB. Zijn bal strandde echter op de paal maar de duivel van Mogadishu was goed gevolgd en kopte de 2-1 binnen. KWB besloot niet veel later nog een tandje bij te steken en het niveau wat op te drijven. Het spel ging zo snel dat verschillende chinezen het tempo niet konden bijhouden.

Al snel stond het 2-2 en niet veel later 2-3 voor de KWB boys. Nico, die een dijk van een wedstrijd speelde, voorkwam erger door een orkaan van schoten (Irma was er niets tegen) op doel in eenzelfde actie met klasse tegen te houden.

De chinezen verloren echter de moed niet en bleven strijden voor elke vierkante meter. De Mannen van Scherpenheuvel streden terug en konden alleen maar op foutieve wijze de duivel van Mogadishu afstoppen met een strafschop als gevolg. Deze werd mooi omgezet door ervaren rot Pake. Met nog een kwartier te spelen had KWB echter nog een grote troef achter de hand en bracht zowaar hun beste speler nog in om oorlog te maken diep in de spits.

Met succes want 5 minuten voor tijd vond de scheids dat KWB 3 punten verdiende en kende hij hen een zeer lichte strafschop toe voor “handspel”. De strafschop werd verzilverd en 3-4 was de eindstand.

Een uitslag die misschien een beetje zwaar is voor een Shanghai dat positief mag terugkijken op deze wedstrijd en al zeker op de 2e helft.

Volgende week trotseren we Sillah en de zijnen en zullen we dus minstens even scherp aan de bak moeten komen. Spijtig genoeg zonder “La luce” die zijn schorsing moet uitzitten vanwege een rode kaart tegen Heuvel-Lo.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 11/09/2017 - SM

 

FCS - VK Heuvel-Lo (02/06/2017) 2-6

 

Voor de eerste match van het seizoen kwamen de vrienden van Heuvel-Lo op bezoek. De eerste helft namen onze buren meteen de bovenhand in het veldspel met veel balbezit. Grote kansen kwamen er echter niet omdat de verdediging een stevig blok vormde. Shanghai was bovendien oer efficiënt met een mooi doelpunt van Kenneth op aangeven van Val. Even later scoorde La Luce één van de mooiste doelpunten –zoniet hét mooiste- dat dit seizoen op de liefhebbersvelden zal te zien zijn. Het was jammer genoeg een van de weinige voetballende acties die ons ploegje op de mat bracht. Voor het overige werd er immers –geheel tegen de huisstijl in- consequent gekozen voor de lange bal. Ere wie ere toekomt, het was vooral ten gevolge van de hoge druk van de bezoekers dat de lange bal moest gezocht worden. Shanghai op rozen maar de krijgers van Heuvel-Lo bleven erin geloven. Jammer genoeg werden ze beloond met een doelpunt dat uit offside gescoord werd. Een jammerlijk foutje van de ref, die even daarvoor ook beide ploegen een penalty had onthouden. De match was veel fairder dan de oefenmatch van tien dagen ervoor, vooral omdat de gasten van Heuvel-Lo deze keer hun manieren wel hadden meegenomen. Jammer genoeg keerde in de tweede helft de match volledig om. Heuvel-Lo begon ontketend aan de tweede helft en kwam al snel langszij. Het bleek het begin van het einde voor de Chinezen die totaal instortten. Doelpunt na doelpunt viel en uiteindelijk stond er na 90 minuten 2-6 op het scorebord. Tot overmaat van ramp kon Gilles zich niet beheersen in zijn vete met een speler van de tegenstander en kreeg hij een tweede gele kaart. Last but not least werd onze topkeeper zwaar geraakt bij een stevig contact bij het zesde doelpunt. Aanvankelijk werd gevreesd voor een breuk maar gelukkig viel de schade uiteindelijk nog mee. Volgende week zal het beter moeten zijn op zowat elk vlak. Veel voetbal zagen we niet van de Chinezen dus het kan enkel beter!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 06/09/2017 - WHW

 

VK Heuvel-Lo - FCS (24/08/2017) 1-0

 

Voor de laatste oefenpot waren ongeveer dubbel zoveel spelers komen opdagen in vergelijking met ons laatste bezoekje aan Heuvel-Lo. Kwantiteit én kwaliteit, maar van dit laatste was weinig te merken in de eerste helft. De jongens van Vital speelden de chinezen werkelijk van het kastje van de muur. Door de hoge pressing kon de verdediging weinig anders dan ballen wegkeilen. The Nervous One –nu in doel- was bovendien nog zenuwachtiger dan anders wat de stabiliteit vanachter niet ten goede kwam. Heuvel-Lo kwam dan ook meer dan terecht 1-0 voor, al had een 3- of 4-0 ook gekund. Gilles werd vervolgens naar achter gehaald waarna een beter Shanghai uit de bouwvallige kleedkamers kwam. Sprankelend was het niet en kansen waren schaars maar vanachter stond er tenminste al iets. Mo werd stofzuiger van dienst en deed dit met brio waardoor de ervaren medemiddenvelders eindelijk konden voetballen. Jammer genoeg werd de tweede helft ontsierd door talloze fouten. Als zelfs een –in nuchtere toestand – rustige jongen als Shevan de pedalen verliest en natrapt is het wel duidelijk. Het wordt alvast zaak om volgende week eindelijk eens slimmer te worden en niet te reageren op het viriele agressieve spel van de tegenstrever. Alleszins wel een leerrijke oefenmatch. Benieuwd of Shanghai er iets uit geleerd heeft. Afspraak volgende week zaterdag op ons biljartlaken.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 25/08/2017 - WHW

 

Toernooi KG Heverlee (19/08/2017)

Een bij elkaar gesprokkeld Shanghai verscheen zaterdagochtend vroeg op het appel op de terreinen van Korbeek Sport voor het voorbereidingstoernooi van derdeklasser KG Heverlee. Een aantal afwezigen en afzeggingen deden even de vrees ontstaan dat we niet aan 11 zouden raken, maar deze bleek onterecht. Onder andere dankzij de Claeys-brothers, die quasi rechtstreeks van het Hongaarse Sziget-festivalterrein op het Korbeekse voetbalterrein verschenen.

Toernooiwinst leek op papier zeker mogelijk in een poule met Sint-Joris-Weert, Tabor Heverlee en OO Kessel-Lo. Namen van tegenstanders die ons even deden terugreizen in de tijd, naar onze 2de klasse-periode en de titel in 2012. 3 wedstrijdjes van 2x20min moesten de winnaar bepalen.

Eerste opponent, Weert, gaf forfait en werd vervangen door de thuisploeg, KG Heverlee. Het werd een match met 10 tegen 10, want mini-Mo Naleye verkoos De Lijn wat extra te steunen door een aantal keer op en af naar huis te pendelen. Zowel onze eerste, tweede als derde doelman ontbraken, waardoor The Nervous One zichzelf tussen de palen posteerde. Moedig, vooral omdat de doellijn blijkbaar voor nog meer nervositeit zorgde dan de zijlijn.

Het organiserende team werd makkelijk opzij gezet. 0-3 na twee doelpunten van Shevan en de eerste Shanghai-goal van Mommens. Die laatste vond het dan welletjes en keerde huiswaarts om te gaan studeren. Hij werd afgelost door de in extremis opgeroepen Jannes (ook rechtreeks van Sziget) en tester Michael. Naleye vond dat hij de vrienden van De Lijn intussen genoeg gesponsord had en dook op tijd op voor de tweede partij tegen oude vijand Tabor Heverlee.

De oude vete bleek nog niet voorbij, want het werd een pittige wedstrijd. Tabor was als vanouds veel gretiger en feller in de duels. Dit resulteerde al snel in een 1-3 achterstand. Het was Chinees van het seizoen ’16-’17 Nelson die ons in de slotseconden nog een punt bezorgde, met een parel van een laatste doelpunt. Een slalom tussen 3-4 Tabor-spelers gevolgd door een heerlijk lobje over de doelman. 3-3 en de kansen op toernooiwinst bleven gaaf.

Voor de derde match tegen OO Kessel-Lo konden we niet meer rekenen op Zine. Hij werd vervangen door oude bekende Krikke. Zijn laatste wedstrijd dateerde van september 2010 op Cafetaria Heverlee, dag op dag bijna 7 jaar geleden. Hij mocht diep in de spits postvatten en maakte ei zo na z’n eerste doelpunt. Een stevige pegel werd gepareerd door de Kesselse doelman. Het enige wapenfeit van de match, want een hevige stortbui deed nadien zowel de spelers als de wedstrijd bijna letterlijk verzuipen. 0-0 was dus een logisch resultaat.

5 op 9, net als Tabor, maar door een beter doelpuntensaldo werden we toch uitgeroepen tot eindwinnaar van het toernooi. De prachtige plastieken cup zonder grote oren wordt nog aan de hoofdsponsor bezorgd om bij in onze rijk gevulde trofeeënkast geplaatst te worden.

Op naar de laatste oefenpot, in en tegen VK Heuvel-Lo, alvorens het echte werk kan beginnen.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 21/08/2017 - BV

 

FCS - Pakenhof Heverlee (05/08/2017) 7-3

 

Tussen 15u en 17u regent het nooit op zaterdag

Zelfs een stortbui om 14u kon de pret niet bederven bij de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbaljaar.

Shanghai begon thuis tegen een zeer uitgedund Pakenhof en stond daarom ouderdomsdeken Jimmy af zodat beide ploegen met 11 konden aanvangen.

Shanghai startte met een onuitgegeven defensie waar meteen 2 nieuwkomers in het hart van de verdediging gedropt werden.

Maxime en Anouar maakten hier een goeie indruk. 45 minuten later werd deze defensie nog meer vernieuwd door nieuwkomer Anton, een bijdrage van Fannes (toch iets dat hij dan voor Shanghai doet). Nu dit jaar nog enkele malen zijn schoenen aantrekken en het is ok!

Op het middenveld hadden we Leye en Mo als nieuwkomers, aangebracht door onze hofleverancier Mr. Farah!

En ook in deze heren zagen we zeker potentieel voor de toekomst.

Oud-nieuwkomer Kest moest zijn bordje nog leeg eten, waardoor onze geblesseerde trainer het - nogal ruime - keeperspak moest aantrekken. Kortom Shanghai kon 14 man op de mat toveren en dat zonder 1 provincialer. Een aangename en veelbelovende start!

Wat de match betreft: het was een oefenpot zoals het er één moest zijn met veel vervangingen en positiewissels, wat uiteraard altijd een vertekend beeld geeft. De vele afwezigen bij de tegenstander zorgden ervoor dat het voor Shanghai een makkelijke partij werd, mede dankzij Jimmy "Het Trojaanse Paard" Smout.

Leye en Nelson maakten 2 van de vele kansen voor Shanghai af en zo stond het verdiend 2-0. Doc maakte kort nadien de 3-0.

Een licht gegeven penalty en foutje in de defensie betekende dat ook Pakenhof kon tegenscoren en zo werd het 3-2.

Na de rust werd onze nieuwe halftijdse doelman Mirko nog even gelobd, maar ondertussen had Shanghai de score al vergroot.

7-3 was het eindresultaat.

 

Wat we onthouden:

 

- De nieuwkomers voldeden aan de minimumvereisten en leken meteen goed geïntegreerd in de groep.

- De nieuwe pomp werkt!

- Voetballend zagen we enkele mooie dingen, die zeker nog kunnen aangescherpt worden.

- Nelson is het gelukkig nog niet verleerd.

- Iedereen had zin in een volgende wedstrijd!

Nogmaals dank aan de voorzitter die ons van het nodige bier voorzag na de wedstrijd.

Ik denk trouwens dat Pigeon d’Or ook weer heeft genoten van onze eerste oefenmatch!

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 08/08/2017 - SVDM